Jump to content
BulForum.com

купувам фотоапарат 100-200лв

Recommended Posts

купувам фотоапарат над 5 пиксела до 200 лв. с предимство е канон, но не е единствен избор. очаквам предложения тук или на лични :) офертата е валидна до неделя след това заминавам на планина с някакъв апарат :) моля модераторите да изтрият темата в понеделник.

поради липса на интересни предложения към момента темата остава отворена до закупуване на фотоапарат

• 3 weeks later...
предвид променените цени на фотоапаратите офертата вече е над 6 пиксела до 150 лв :)

Позволявам си да пиша в темата защото е ъпната в момента и да помогна.

Като те гледам как търсиш 6 пиксела, докато стигнеш до 7-8 мегапиксела колко ли поста ще пуснеш ...

В МЕТРО има апарати от 120 до 180 лв., които са достатъчно добри.

Но преди да купиш виж моделите и потърси мнения в интернет за тях.

Един от важните сайтове е dpreview.com.

И накрая, но не на последно място, според мен фотоапарата трябва да е бърз, направи следния тест.

Вземи си комплект батерии (евтините не са с акумулатор) и карта и помоли на щанда да

направишмалко проби. Включи светкавицата и избери най-големия режим с най-качествено изображение.

Направи последователно 10 снимки, може да е пода, като засечеш времето.

Ако времето за 10 снимки със зареждне на светкавица е 20-30 секунди, апарата е отличен.

Теста зависи и от батериите. Може да е до 30-40 секунди при добри батерии.

Друг тест е за колко време след включване апарата е готов да снима - от 10 секунди до 2 минути (!).

Защо този тест - сапунерката или малкия цифров фотоапарат се носи за да хванеш

момента, като има нещо интересно, вадиш, включваш иснимаш и след 5 секунди трябва да можеш да снимаш пак ...

Всичко друго няма значение, особенно мегапикселите. Ела да ти покажа снимка с размер А4 правена

с фотоапарат 2 мегапиксела за 800 евро ... страхотен контраст, цветове, яркост и детайли.

Все пак ако е на кантар вземи апарат, който прави филмчета 640х480 с 24-30 кадъра в секунда със звук,

така ще имаш и видеокамера с относително добри възможности, бих казал по-добра от старите видеокасети ...

Успех

За тия пари най-добрия избор ти е

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09037003

Взимай си го нов, за любителски снимки е идеален. Аз съм с предишния модел А460 и съм супер доволен. Прави изключително одбри снимки за парите си.

Ако гониш прецизност събирай доста повече парички.

Горепосочения от мен канон е бърз когато батериите не му са към края си в смисъл покрива г/д изискванията на горенаписания пост от колегата....задоволява с 20 кадъра в секунда за 640/480 като клипчето го гледам на голям телевизор задоволително.

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...