Jump to content
BulForum.com

Продавам видео Asus 1950XTX PCI-E

Recommended Posts

Продавам видеокарта Asus EAX1950XTX 512MB DDR4

Едно представяне http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Pr...ArticleId=19232

Няколко думи: топ модел и последната карта топ модел на АТИ(преди да бъде погълната от АМД).Масивно медно охлаждане.

Като производителност доста над всички модели на Nvidia 7xxx(равностойна на двуядрените такива). Предполагам и близка до по- слабите модели от 88хх.

С оригиналната кутия(огромна е)+ някакво кабелче+чантичка за CD , няма тв-оут кабели/адаптери.

Цена:100 95 лв Спира се от продажба, поради пропадане на ъпгрейда :angry1

Имам някои въпроси-На колко време е картата и има ли някаква остатъчна гаранция,нали е pci-e слот(не видях да пише никъде)? - А в заглавието погледна ли?

Има ли проблеми с охлаждането сега в жегите и какви температури вдига(медното охлаждане не се ли води пасивно)?

Има ли диск с драйвери и има ли някакви забележки при работата и ?

PCI-E е.Гаранция няма.

Картата е гореща(все пак топ модел за времето си), но охлаждането е много добро, не съм забелязал и да е шумна. Пасивно охлаждане е когато няма вентилатор.

Темпер. някъде 60-75', но и това според зависи от оборотите на вентилатора а и цялостното охлаждане на кутията на компютъра кутията.

В 2Д и когато няма натоварване честотите на процесора и паметта падат. Ето:

b609e27346aa51ab9891e201163acb52_400x470.jpg

Има 2 CD единия с драйвери(най-добре да се изтеглят по-нови) ,другия с ръководства на много езици.

В момента си работи,забележки не са забелязани.Продажбата е заради упгрейд.

Картата е много красива на външен вид, като че ли някой го интересува това :laughing:

PCI-E е.Гаранция няма.

Картата е гореща(все пак топ модел за времето си), но охлаждането е много добро, не съм забелязал и да е шумна. Пасивно охлаждане е когато няма вентилатор.

Темпер. някъде 60-75', но и това според зависи от оборотите на вентилатора а и цялостното охлаждане на кутията на компютъра кутията.

В 2Д и когато няма натоварване честотите на процесора и паметта падат. Ето:

b609e27346aa51ab9891e201163acb52_400x470.jpg

Има 2 CD единия с драйвери(най-добре да се изтеглят по-нови) ,другия с ръководства на много езици.

В момента си работи,забележки не са забелязани.Продажбата е заради упгрейд.

Картата е много красива на външен вид, като че ли някой го интересува това :laughing:

Картата е била добра за времето си колега.Сега в жегите сигорно темп. ще е и по висока от тази която си писал особенно ако нямаш допълнителен вентилатор на самата кутия.Принципно имам интерес към видео картата но определено не на тази цена 100лв за видео карта която си е вече доста старичка си е просто абсурдна цена.Втора ръка се намират за по 90-100лв 9600ГТ а д ане говорим че за още 40-50 9800ГТ.Ако куригираш цената можем да говорим(не става дума за 5лв корекция).Поздрави

Аз не разбирам каква роля играят температурите, от които толкова се вълнува колегата, при положение, че картата си е с оригиналното охлаждане, сметнато от достатъчно реномиран производител. Щом той е преценил, че картата ще се продава с това охлаждане и тези настройки на вентилатора (най-често с приоритет тишина), значи всичко си е ОК. Има много по-горещи карти от тази, както и такива с още по-солидни охлаждания, Нормално е видеокарти да работят и при над 100 градуса, но се избягват такива температури, именно да не се шашкат юзърите, правещи аналогии с по-студените съвременни процесори. Въпрос на гледна точка, но е кофти аргумент за "бутане" на цената, която е въпрос на личен избор на продавача. Всяко нещо си има цена, но сделка се получава тогава, когато тя се хареса на продавача и купувача едновременно. Въпрос на диалог.

Иначе, картата наистина беше звяр за времето си, бясно скъпа, но и достатъчно производителна. 265-битова! Мисля, че още може да се бори с някои съвременни свои събратя от ниския и средния клас.

yasbas кажи какво разбираш под лек коментар, да си правя сметката.

Втора ръка се намират за по 90-100лв 9600ГТ а д ане говорим че за още 40-50 9800ГТ.Ако куригираш цената можем да говорим(не става дума за 5лв корекция).Поздрави

Айде като се намират 9800GT за около 130 лева, намери ми една на мен. Интересно защо пишеш във всяка обява за видеокарта, като се опитваш да бутнеш цената толкова, че като я купиш после пак да пуснеш във форума. Малък хитър тарикат. При това неграмотен, с това "кУригираш" направо уби коча с мотика.

но е кофти аргумент за "бутане" на цената, която е въпрос на личен избор на продавача.

Колегата 777 е търгаш дето гледа да вземе без пари, ако може, и после айде обратно на пазара по форумите ама поне на двойна цена от тази на която я е взел. И затова си измисля температури, нереални цени на които "можело" нещо да се намери и др. подобни инсинуации.

777 чакам да ми намериш една 9800GT за 130 лева както сам твърдиш.

В Ера нова с 3 години гаранция е 3850 512 е 112лв, 2 поколения по-нова е (50% повече на 3д марк).

За тази давам 65.

Колегата киселина777 доскоро търкаляше по форумите по-слаба модификация 1950 за същите пари, а сега се прави на интересен :lol:

При него далаверата явно е да я купи за 40 и да я продаде за 120.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...