Jump to content
BulForum.com

Проблем с Езика

Void_KD

Recommended Posts

Здравейте,

От няколко дни знам за форума, но чак снощи реших да се регистрирам.

Та, сега на темата:

Ами взех си нов компютър преди 1 седмица и от тогава си го има този проблем - не може да ми разчита кирилицата в определени програми/форуми/т.н. Преди малко си инсталирах един англо-български речник и единственото което ми изписваше по време на инсталацията бяха "??????????? next ??????? cancel?????" и подобни работи. А на старото ПЦ си излизаше перфектно на кирилица.

Също така в един друг форум, като ми пишат писма, известеито ми излиза с някакви знаци от типа на ®™†╧П║, а самото писмо си е на български.

Уиндоуса ми е 64 битов.

[edit]

Даже и в Нотепад като пиша на български ми излизат некви символи... х_х

Здравейте,

От няколко дни знам за форума, но чак снощи реших да се регистрирам.

Та, сега на темата:

Ами взех си нов компютър преди 1 седмица и от тогава си го има този проблем - не може да ми разчита кирилицата в определени програми/форуми/т.н. Преди малко си инсталирах един англо-български речник и единственото което ми изписваше по време на инсталацията бяха "??????????? next ??????? cancel?????" и подобни работи. А на старото ПЦ си излизаше перфектно на кирилица.

Също така в един друг форум, като ми пишат писма, известеито ми излиза с някакви знаци от типа на ®™†╧П║, а самото писмо си е на български.

Уиндоуса ми е 64 битов.

[edit]

Даже и в Нотепад като пиша на български ми излизат некви символи... х_х

Поразгледай тук: http://free.hit.bg/injinera/na4alo.htm

В Control Panel->Regional and Language Options за Standarts and formats избери Bulgaian. За Location-> Bulgaria. След това рестартирай компютъра. Ако още са ти така

В Control Panel->Regional and Language Options->Advanced избери от падащия списък отново Bulgarian.

Ако и от това не се орпави, вече не знам. Тогава ако си инсталирал някой кирилизатор като FlexType или подобните, може той да ти е омазал нещата. Тогава е малко по-сложно за оправяне.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...