Jump to content
BulForum.com

kak da si nastroq linux-a

Recommended Posts

zna4i pod mandrake 9.2 sam,motorola sb4200 prez USB .. vidqh 4e ve4e ima podobna tema i tam pro4etah savetite napisah

modprobe CDCEther

izglejda go prie no posle kat probvah da napi6a

dhcpcd -d -B -D eth0

ili

dhcpcd -d -B -D eth1

mi kazva unknown command ili ne6to ot sorta .. (tva go pi6a pod root).molq vi pomognete mi palen novak sam vav linux a iskam da se nau4a pak bez net nqma nakade .. mersi predvaritelno ;]

uff mali ponqkoga ma e qd na prostotata mi .. zna4i komandata si e dhclient i kat napi6a

dhclient eht0

mi vadi nqkakvi ne6ta .. i az neznam kvi oba4e ni6to ne stava sled tva kat otida na nastroikite i posle na darkNe6toSi za da si vida internet connection-a i ne mi namira ni6to .. molq vi obqsnete mi stapka po stapka kvo da napravq za da si pusna internet-a prez linuxa (imam predvid podrobno ot tipa na "hva6ta6 mi6kata,slaga6 si pokazaleca na parviq buton,posle s rakata marda6 mi6kata edi kade si natiska6 edi kade si :woot ) .. mersi predvaritelno :blink:

zna4i namerih dokumentaciata det shiro govore6e (http://www.icewalkers.com/Linux/Howto/Motorola-Surfboard-Modem/usb.html) zna4i razbrah kakvo trqbva da se napravi .. poneje to si zasi4a connection-a i si4ki detaili samo 4e na eth1,a po default linuxa izpolzva eth0 i ne moga da go promena tva .. molq za pomo6t.. kato napi6a kvoto kazvat vav helpa

ifconfig eth1 hw ether 00:00:00:00 up

(tva 00:00.. si go zamestvam sas moito HWaddr) i mi dava 4e komandata e gre6na mai poneje mi izkarva kak e syntax-a i usage-a .. ta vaprosa mi e kak da se sprava sas tva ;] mersi predvaritelno ;]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...