BoqoJIa3a Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 Проблема е следния - като тръгне да boot-ва от цд-то и зарежда там някви неща, след което ми дава грешка и спира сякви зареждания и инсталации, пише "A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer." и още някви неща. Единственото което мога да направя е да ресвам и пак същото. Лаптопа е Acer 5738G на win Vista, а искам да сложа XP sp3. Тва е третото XP което не мога да сложа поради същата причина С 64 битов май не съм пробвал Link to comment Share on other sites More sharing options...
bang_dx Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 проблема най вероятно е че харда на лаптора е сата а хр което слагаш няма вградени сата драйвери вариантите са 2 от биоса гледаш дали има опция харда да работи като обикновен диск не сата и си готов другия вариант е да си драпнеш хр с вградени сата драйвери и ще стане но преди да слагаш хр парво провери дали има в нета драйверите за твоя модел че ако няма ще се чудиш какво става защо нямаш звук примерно и тн... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 Махни SATA Native или там както се води в BIOS-a и ще стане Link to comment Share on other sites More sharing options...
bang_dx Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 има драйвери за ХР сега проверих ето да не търсиш http://www.getpcmemory.com/drivers/downloa...ows-xp-drivers/ но с тези параметри на лаптопа за какво ти е ХР? и тези 4GB рам ХР дали ще ги разпознае всичките? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 Защо си мисля, че ако нямаше САТА драйвери, щеше да изкара нещо като диск нот фаунд или нещо такова.. Ако е имало Виста преди тва, с някой инструмент примерно от Хирен-а, прераздели диска наново на дялове, щото Виста бара по MBR и не си единствния, който след Виста не успява на същя диск/дял да инсталира обратно ХР. Оттам нататък в БИОС гледаш нещата, които са ти казали в предните постове, защото ХР няма сата драйвери. Аз лично или сам бих си вградил такива, или нямаше да ползвам свалени от замунда и пипани от незнайно кой. С 4 РАМ какво ѝ е на Вистата? не можеш да ѝ свикнеш ли? Слагай 7 направо. ХР си изпяло песента. Вярно, Виста не съм ползвал, но съдейки по сървър 2008, на ХР дори на 2003, не бих се върнал! Ако е 32 битов Вин-а, от 4 РАМ ще види не повече от 3.5 в най-добрия случай. Освен ако не е Сървър Ентърпрайз. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted July 1, 2009 Author Share Posted July 1, 2009 Мерси много за помощта win 7 не ми се иска мн да слагам, че беше няква бета версия доколкото помня, ама може и него да пробвам. Поне вече знам къде ми е проблема с XP-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.