Jump to content
BulForum.com

2009-та - за колко пари работите, осигурявате ли се

A55A551N80R

Анкета  

182 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Около 300 лв чисто *сега няма много работа* (стигат като живееш с брат си и сестра си за да си попълвате пропуските ако има нужда) ми идват пари за период около един месец. Осигурен съм, държавата се грижи за мен. И по принцип се занимавам не професионално ремонт и поддръжка на компютри... с уеб дизайн също.

:)

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply
Аха...а двете страници с коментари какво представляват точно?Като е анкета,да остане само тя.Пак питам идеята на темата каква точно е...

Ако е само анкета ще си умре без история, чрез постове ще се качва нагоре. Пък и не е казано, че задължително е анонимна, всеки може да си сподели :tongue

... всеки може да си сподели :tongue

Че да можем да си ги премерим все пак :P

Нещо като съм недоспал ме избива на простотии - усещате ли?

Жалко, че не се вижда статистиката в горната част, все пак съгласете се че 1200 не са кой знае каква сума в днешно време, както естествено се вижда и в анкетата. На мен ми е интересно например, колко хора са в състояние да си купят спокойно апартамент за нормален срок.

Че да можем да си ги премерим все пак :P

Нещо като съм недоспал ме избива на простотии - усещате ли?

По-скоро на лиготии

Струва ми се че доста поводи за черпене се насъбраха но организацията малко куца (при мен - защото моя режим хич не е лесна, но това е друга тема).

Не само това ами и редовно обясняваш какви хубости пийваш :laughing:

Жалко, че не се вижда статистиката в горната част, все пак съгласете се че 1200 не са кой знае каква сума в днешно време, както естествено се вижда и в анкетата. На мен ми е интересно например, колко хора са в състояние да си купят спокойно апартамент за нормален срок.

Хммм, ние се разпорихме покрай изборите, което се изрази в чудесен бонус, ама като си платя на 4 места, наема, телефон, ток, топла вода... не остават много. А за апартамент направо не мога да си помисля. Иначе можех да си взема чисто нова кола, мамка му... На изплащане, естествено.

А относно колко са 1200 лв - за Пловдив, според мен, са добре. Не са толкова много хората, които ги взимат.

май анкетата трябваше да бъде с още няколко полета:

1200-1500

1500-2000

2000-4000

Над 4000....

Така щеше да се добие по-добра представа...

Мисля скоро да пусна подобна анкета, но структурирана по различен начин - това че взимаш 5 или 6 цифрена заплата, не означава че имаш по-висок стандарт...

май анкетата трябваше да бъде с още няколко полета:

1200-1500

1500-2000

2000-4000

Над 4000....

Така щеше да се добие по-добра представа...

Мисля скоро да пусна подобна анкета, но структурирана по различен начин - това че взимаш 5 или 6 цифрена заплата, не означава че имаш по-висок стандарт...

Да бе... въобще не значи. Тия с 6-цифрените заплати едвам свързват 2та края горките...

Да бе... въобще не значи. Тия с 6-цифрените заплати едвам свързват 2та края горките...

Стандартът на живот не се определя от това дали свързващ двата края...

Той е строго индивидуална оценка, но когато нямаш пари, тази оценка се снижава до ниво - оцеляване и тогава единствената разлика е колко ти остава да свържеш двата края...

Стандартът на живот не се определя от това дали свързващ двата края...

Той е строго индивидуална оценка, но когато нямаш пари, тази оценка се снижава до ниво - оцеляване и тогава единствената разлика е колко ти остава да свържеш двата края...

То това ясно че е индивидуална оценка, но обективно погледанато имаш по-висок стандарт. Или примерно аз взимам 5000 ти взимаш 50 000 и нямаш по-висок стандарт? Това че за теб лично може да са ти малко, не значи че нямаш по висок стандарт... Аз и 8 цифрена сума да взимам като се знам пак няма да ми стигат, но това не значи че няма да имам по-висок стандарт :)

В анкетата трябваше да има и въпрос : предприемач или "отдаващ задника си под наем"

Или примерно аз взимам 5000 ти взимаш 50 000 и нямаш по-висок стандарт? Това че за теб лично може да са ти малко, не значи че нямаш по висок стандарт...

Аз не гледам на заплатата като абсолютна сума... За мен високия стандарт е = на пълноценно (според моите критерии) прекарано време... за друг това е броя жени с които е преспал, за трети е сумата която получава в края на месеца и т.н.

Може би е редно да спомена, че думата стандарт за мен е по-близко до думата "щастие" отколкото до "материално благоденствие"...

И пак искам да повторя - това е валидно когато спокойно можеш да свържеш двата края и нещата не опират само до етапът на оцеляването и самосъхранението...

То това ясно че е индивидуална оценка, но обективно погледанато имаш по-висок стандарт. Или примерно аз взимам 5000 ти взимаш 50 000 и нямаш по-висок стандарт? Това че за теб лично може да са ти малко, не значи че нямаш по висок стандарт... Аз и 8 цифрена сума да взимам като се знам пак няма да ми стигат, но това не значи че няма да имам по-висок стандарт :)

Пък ако случайно вземат да ти стигат - жениш се и пак минаваш на червено :lol:

Няма опасност да вземат да ми стигат :)

Гледам нещо много хора се осигуряват на реалните си доходи според анкетата, чак ме съмнява да е реално :P

И тъкмо се усъвършенстваш в уменията си да скриваш по някой лев за фонда "И аз съм човек", без жена ти да се усеща и то вземе, че синът ти порасне и вече тотално си в инфрачервения спектър. :woot

Майтапа настрана обаче на един приятел брат му на няколко пъти успява да вкара баща си много здраво на червено като сумите са колкото за един малък апартамент...

2009-та един товаро/разтоварач в търговийте взима 600-700 лева на месец и на 80% от хората работят без договор!

2008-ма шофьор с професионална категория в магазин същите пари.Сега шофьорите по складовете взимат по 800-900-1000 средно.Специално в тая сфера така се движат заплатите :tongue

Не че нещо,ама днес много малко се издържат и живеят само с едната заплата...така че :rolleyes:

оригинален лаф на Тодор Живков

оригинален лаф на Тодор Живков

точно на теб да ти давам примери за странични доходи,не е уместно - бонуси,премии,страничен бизнес, имоти под наем, и т.н...хазарт ако щеш :D

точно на теб да ти давам примери ....

.....Ъ?

Аз споменах само че оригинално Тодор Живков май го беше изтърсил че с 1 заплата не се издържа...

...хазарт ако щеш :D

Това към перото с приходите???

Това към перото с приходите???

Майтап разбира се...затова е и на последно място,а и емотиконката е достатъчно красновечива,Дядо :P

Майтап разбира се...затова е и на последно място,а и емотиконката е достатъчно красновечива,Дядо :P

Майтап, майтап но някои хора това го взимат много насериозно а е голяма грешка (малко по-малка от това да станеш пласьор на наркотици но близо)...

Майтап, майтап но някои хора това го взимат много насериозно а е голяма грешка (малко по-малка от това да станеш пласьор на наркотици но близо)...

Така е по-принцип хазарта си се разход... Но пък от друга страна аз познавам един пич който се издържа само от покер и нищо друго :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...