F22Raptor Posted April 23, 2004 Share Posted April 23, 2004 Има ли някаде термопроводящи лепенки в Пловдив или Епоксидна паста ако някои знае от каде мога да си закупя и каква е цената ще имам да го черпя Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted April 23, 2004 Share Posted April 23, 2004 Преди време и аз търсих термо лепенки, но така и не намерих никъде. На тебе за какво са ти? Радиатори на паметите на видеото ли ще слагаш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted April 23, 2004 Share Posted April 23, 2004 мдам, и аз търсих и не намерих след това си купих от радиаторчетата за памет на CoolerMaster които се продаваха в Reset - разочарование, само за украса стават пробвах смес от епоксидно лепило Moment и топлопроводяща паста - пак неуспех : получи се смес която просто не искаше да засъхне и залепения радиатор се плъзгаше надолу само от тежеста си пробвах и паста с малко канаколит по краищата - изкара известно време и падна - причината е че аз лепих радиатор на транзисторите на дъното, а те са малки и повърхността където да сложиш "капка" секундно не е кой знае колко много Link to comment Share on other sites More sharing options...
F22Raptor Posted April 23, 2004 Author Share Posted April 23, 2004 По принцип знам каде се продават термолепенки но е в София за съжаление Трябва ми за GPU-то и за паметта тия за паметта дето ги продават имах удоволствието да ги тествам на Термалтеик бяха ама друго си е да сложиш стабилна пло4ка отгоре. Видях също 4е продават много добре направен комплект за цяла карта ама беше за Geforce 4 Ti ина4е охладителите за паметта бяха добри поне на вид Link to comment Share on other sites More sharing options...
F22Raptor Posted April 23, 2004 Author Share Posted April 23, 2004 а това епоксидно лепило Moment от каде го зе. А относно това 4е се е полуйила мазни4ка смес пробва ли с керами4на паста малко е скъпи4ка но може и да стане аз се отказах като видях да я продават за 8лв и беше една малка туби4ка ако някои се навие да отиде до софия може да направим поръ4ките Link to comment Share on other sites More sharing options...
fon_tomov Posted April 23, 2004 Share Posted April 23, 2004 По принцип знам каде се продават термолепенки но е в София за съжаление A zashto prosto ne otidesh v niakoia firma tuk v Plovdiv i ne gi pomolish da ti dostaviat edi si kakvo, koeto da zakupiat ot edi si kade? Predpolagam vse niakoia firma ste se navie da ti dostavi neshtoto. Drugia variant e da se obadish na vaprosnata firma v Sofia i da gi popitash kakava e vazmoznostta da ti pratiat takova neshto do tuk. Opitai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted April 23, 2004 Share Posted April 23, 2004 а това епоксидно лепило Moment от каде го зе. А относно това 4е се е полуйила мазни4ка смес пробва ли с керами4на паста малко е скъпи4ка но може и да стане ..... Двукомпонентно епоксидно лепило се продава на много места. Аз това го взех от първото място където намерих от най-малките тубички (12 ml) - един магазин който се намира до Метро, на улицата която е между Метро и Технополис - те там не са много. Пробвал съм с най-обикновена бяла паста разбира се. Дори и да имах някоя хубава и скъпа паста (Arctic Silver предполагам имаш предвид) не бих я хабил за това. Кажи в коя фирма в София има, и какви, защото доколкото си спомням имаше някакви дето ги оплюваха в hardwarebg форума. Май тези които ги продават Vali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted April 23, 2004 Share Posted April 23, 2004 От hardwarebg можете да си поръчате термо лепенки, само че май трябва да се съберете повече хора защото били големи като размер.Телефона е 02/9635475. Също и в Конрад трябва да има такива работи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
F22Raptor Posted April 24, 2004 Author Share Posted April 24, 2004 Ами отидох имам и познати във фирми ама ги марзи викат ако идеш земи ни ние щи платим. Та за това питах за Пловдив Иначе в София продават На Раковска м/у Славейков и СДС има 4 бр. магазини за комп части, вкл. и лепенки Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted April 27, 2004 Share Posted April 27, 2004 преди време си взех такава паста от Викиват(до моста на Герджика)! не знам дали още има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted May 9, 2004 Share Posted May 9, 2004 От бялата силиконова паста има в Кузмов Електроникс .Имат два магазина като единия е до китайския ресторант на централна гара, от страната на ПЕРЛАТА.Хубавото е,че разфасовките са малки и небяха много скъпи(някви стинки ).От викиват съм копувал но скоро не съм се занимавал с усилватели и не ми е трябвала.Неможах само да разбера за какво ти е епоксидно лепило,Съветвам те да не смесваш пастата с друго ..дори слагай слой по скоро като филм , за да се запълнят неравностите по радиатора.На скоро четох за сребристата паста, която е дават към радиаторите на ACORP повярвай ми ПЪЛЕН ФУШ Е!!!За лепилото ми кажи за какво ти трябва и ако мога ще ти дам съвет.Пренавивам високо говорители и съм ползвал какво ли не до сега [edit] само да добавя нещо.. в wikiwat имаше силиконови подложки те също могат да ти свършат работа.Провери и в ТОП ТЕХНИК - магазина до тромонциум.Само незнам тия евреи от ТОП-а и Викиват кви кинти ще ти искат... [edit] :ph34r: :ph34r: :ph34r: RESPECT!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted May 9, 2004 Share Posted May 9, 2004 groover и SupraTRD, става дума за закрепване на радиатор на места където няма предвидени технологични отвори, метални щипки или каквото и да е друго което да държи радиатора за чипа - пример : някои графични процесори на видеокарти, чипове памет на видеокарти, мощните транзистори на дъното обслужващи захранването на процесора... затова се ползват термолепенки или термолепило, като последното според някои хора се приготвя чрез смесване на епоксидно лепило с термопаста. друг вариант (приложим за по-големи чипове) е паста в средата и секундно лепило в ъглите на чипа Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupraTRD Posted May 9, 2004 Share Posted May 9, 2004 ммм да сега сетих за какво става въпрос но тая комбинаця с епоксидно лепило и паста не ми се струва много надеждно.Това със секундното и пастата съм го пробвал но и то не е много добър вариант , защото не е термо устойчиво .. представи си какво ще се случи ако се разлепи радиатора и попадне между пистите или елементите ... По скоро си намери тези лепенки за които говориш .. Все пак потръси в KOMET електронкс , викиват и конрад.. в тези магазини има някаква вероятност да има .. в топ техник са дървари ,в квазер също. В КОМЕТ ( намира се в Капана на главната м/у уличките) има неща кадето другаде ги няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted May 9, 2004 Share Posted May 9, 2004 А свястни радиаторчета за мемори чипове къде могат да се намерят? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JIS Posted May 9, 2004 Share Posted May 9, 2004 @Shade в РЕСЕТ-а има има КуулърМастър Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToKKo Posted May 9, 2004 Share Posted May 9, 2004 Че РЕСЕТ къде другаде имат офис, освен магазина на "Гладстон", който от доста време не съществува? или просто са му правили ремонт Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted May 9, 2004 Share Posted May 9, 2004 Нееее, в никакъв случай не взимай смешните CoolerMaster радиаторчета от Ресет !!! Цената им е към 10 лв. и са толкова малки, че дори мизерните рам чипове не могат да покрият ! По-добре потърсете радиаторчета в магазинчето на ъгъла срещу Комет Електроникс, мисля че се казваше Мултиелектроникс или нещо такова. И другото място е ВикиВат - отивате най в дъното и гледате в дясно - има цяла витрина с радиатори. ToKKo, магазина е преместен на ул. Христо Г. Данов Link to comment Share on other sites More sharing options...
F22Raptor Posted May 9, 2004 Author Share Posted May 9, 2004 ТоККо покри са пич и са забрави чак ама айде много поздрави на брат ти Стипендията зе ли си от Жоро А относно тия псевдобоклуци дето ги продават за 10 лв супер зле са парво нв са чиста мед ами са мед+алуминий добре ама са много малки по добре е охладители с по голяма площ. Аз си оправих проблема и без епоксидна паста и без термолепенки и сам много доволен само. Ако искате да си слагате охладители на Видеопаметта по добре земете от някои по стар процесор охладителя оразмерете и разрежете много по добре е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 9, 2004 Share Posted May 9, 2004 Как си оправи проблемите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted May 9, 2004 Share Posted May 9, 2004 Runner, ако е за видеокарта, особено като става дума за памети които са разположени симетрично от двете страни на платката, може да се сложат радиаторите и да се стегнат със някаква щипка или скоба, нещо направено от стоманена тел, или пък, имаше една снимка в hardwarebg форума - един пич ги беше стиснал с онези метални щипки за пари, ако се сещаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 10, 2004 Share Posted May 10, 2004 Паметите на картата са само от едната страна, но пък аз им взех кита на ТТ, мисля че бяха около 12лв. Питам, защото ми стана интересно, как ги е хванал. Иначе съм виждал ония пич как ги беше хванал , но при мен няма да се получи с тея щипки. По-натам ако реша да ги сменя тия на ТТ, ще гледам да приспособявам и аз някакви щипки, но според мен няма да се стигне до там, по-скоро ще си сменя видео картата. Аз сега съм си решил проблема с охлаждането на паметта на видеото, като на радиатора, който е 6см, съм сложил една 8см перка и така духа и в паметите. Като се освободи малко място ще кача 2 сники. Link to comment Share on other sites More sharing options...
F22Raptor Posted May 10, 2004 Author Share Posted May 10, 2004 Значи със термопаста и отгоре със Алуминиев охладител ако ме питаш как съм ги закрепил най одачния вариант до който стигнах е следният : Намазваш чиповете с термопаста (по добре провежда топлина от термолепенка) и оставаш във всеки край на чипа ненамазано ръбче на което после капваш малка доза Super glue. По този начин съм зъдържал 80х80 радиатор и вентилатор на GPU-то За паметта е по аналогичен начин ако са ти от едната страна слагаш само на най крайните чипчета. p.s Не прекаляваи със Super Glue-то защото се явява изолатор на топлина(трябва ти съвсем малко.) А и щях да забравя ако действаш по моя начин като залепиш работите не бързаи да включваш в напрежение изчакай известно време защото Секундното лепило е лесно запалимо до момента в които не изсъхне, така че гледаи да не си запалиш видеото Максималната здравина се получава след 24 часа но ти сам си решаваш. Картата се клоква доста по добре ако е направена със термолепенка (все пак Термопастата е по добра) Дано да съм ти помогнал успех !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.