Jump to content
BulForum.com

DVD Player & Home Cinema questions

w00x

Recommended Posts

Имам намерение да си закупя DVD. Но явно работата не била толкова лесна. Изникват няколко въпроса

1. Home Cinema ли да си взема или DVD player, AV Reseiver и колонки.

2. Дали може един обикновен DVD Player да се включи без ресивер към колонки.

3. Дали е удачно DVD Player-a (ако взет отделно) да потдържа DivX/XviD

4. Дали ако ще се купува отделно.. се предлагат високи тонколони (такива дето не са на поставки, ами самата тонколона си е като прът и на върха и са наредени говорителчетата)

5. Дали има естетически хубави поставки за (евентуално) малки тонколони.

6. Някой може ли да ми предложи някаква изгодна система, като се има на предвид че цената трябва да е максимум - 1100 лева.

7. Някой сеща ли се за Home Cinema система, която да потдържа DivX (Освен двете на Philips - LX3900 i LX3950W)

За момента не се сещам за още неща, но ако се сетя... ще добавя. Е.... някой би ли бил така добър да ми разясни малко нещата и да даде някакви препоръки.

Мерси предварително

7. Някой сеща ли се за Home Cinema система, която да потдържа DivX (Освен двете на Philips - LX3900 i LX3950W)

Имаш следните алтернативи макар да не става дума за комплект:

1. NEO DVD-PDX77 - 160 лева.

-DVD ПЛЕЪР С ВГРАДЕН DIVX ДЕКОДЕР

-DVD / SVCD / VCD / MP3 / CD / CD-R / DIVX

-96KHZ / 24BIT AUDIO

-10BIT VIDEO D / A КОНВЕРТОР

-NTSC / PAL

-DOLBY DIGITAL / DTS ДЕКОДЕРИ

2. NEO DVD-RDX16 - 160 лева.

-DVD ПЛЕЪР

-DIVX 3.11 - 5.1

-ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА MPEG4,DVD,DVD-R,MP3,VCD,CD,CD-R,CD-RW

-DOLBY DIGITAL/DTS ДЕКОДЕР

-VGA OUT;КОМПОНЕНТЕН ИЗХОД ;

-S-VIDEO OUT

Цената е ясна, но точните разлики не знам. Ето и първия плеър на снимка:

i_01003196.jpg

Имам намерение да си закупя DVD. Но явно работата не била толкова лесна. Изникват няколко въпроса

4. Дали ако ще се купува отделно.. се предлагат високи тонколони (такива дето не са на поставки, ами самата тонколона си е като прът и на върха и са наредени говорителчетата)

6. Някой може ли да ми предложи някаква изгодна система, като се има на предвид че цената трябва да е максимум - 1100 лева.

За момента не се сещам за още неща, но ако се сетя... ще добавя. Е.... някой би ли бил така добър да ми разясни малко нещата и да даде някакви препоръки. 

Мерси предварително

1. Аз съм с DVD player AV Reseiver и колонки и съм много доволен !

2. Зависи от player-а . На повечето може но са слаби. Иначе си има player-и с вграден усилвател. Във всички магазини за техника има иди и питай.

3. Имаше една тема наскоро мисля че беше или в hardwear или bye sell не ми се търси сега. Но общо взето хората стугнаха до извода че не е удачно да се купува такъв player защото много често излизат нови кодеци и не може да се update-ват!

4. Такива колони се предлагат обаче са доста скъпи.

5. Най евтините стойкикоито съм виждал са 30лв 2 броя. Не са много красиви но има и много по добри обаче са по 80-90лв и нагоре.

Ако компонентите се взимат отделно, мислq 4е цената може да стане и 1200 лева. на НЕО 4ак няма да падам... мислех си за не6то по-стилно. :) като Хоме Цинема система сум се спрял на Панасоник SC-HT850 (без DivX) и Philips LX3950W (С DivX). някои да е чувал отзиви за тези системи? Панасоника е доста стилен и има кристален звук (доколкото 4ух в магазина). Philipsа не съм го виждал на живо.

Ако компонентите се взимат отделно, мислq 4е цената може да стане и 1200 лева. на НЕО 4ак няма да падам... мислех си за не6то по-стилно. :) като Хоме Цинема система сум се спрял на Панасоник SC-HT850 (без DivX) и Philips LX3950W (С DivX). някои да е чувал отзиви за тези системи? Панасоника е доста стилен и има кристален звук (доколкото 4ух в магазина). Philipsа не съм го виждал на живо.

Ами само ще те посъветвам да си купиш цялата система на куп. Излиза много по евтино. Не си купувай всичко по отделно. На един приятел му излезна 1800лв. Вярно че си купи доста маркови и хубави неща. Обаче аз моята я зех за 1200 и докарва горе долу същия звук като ноговата

В ЕРА има DVD palyer, който поддържа и DivX.

Добра картина вади, цената му е 200 лева.

Няма отделна опция за субтитрите, така че ще трябва да се адват с virtual dub и един plugin към него.

Очакват се и DVD player с функция за субтитри,

Писах по молба на w00x.

Пичове DVD плейъра на Philips който чете и DivX с отделни субтитри ( и български) го има в магазина на Philips на Мария Луиза и струва 270 лева, но не знам какви точно са му останалите харектеристики (но чух добри отзиви).

Има го и в Техномаркет Европа, но цената мисля, че беше малко над 260 лева, но трябва да се провери. Въпреки това там ще има по-голям шанс да му го демонстрират как работи.

Spored men nai-dobria variant otkam kachestvo e da si vzemesh vsichko otdelno. Izliza po-skupo, no e po-dobre. Edin Hubav AV Reseiver + hubavi koloni izliza dosta skupo (samo kolonite moze da minat 1000lv). No pone znaesh che kato sednesh da gledash neshto ste go gledash kato na kino. Ako i TV-to ti e goliamo stava ludnica.... ;)

Ako iskash obache neshto, koeto da ti varshi rabota (bez pretencii otnosno kachestvoto), to togava mozesh da vzemesh vsichko nakup.

Razhodi se iz magazinite za cherna tehnika i razgledai kakvo ima. Mozesh da se porovish i v net-a, tam sashto mozesh da vidish na razlichnite proizvoditeli razlichnite modeli kakvo mogat i kakvo ne, i v zavisimost ot sumata, koiato si sklonen da dadesh za takova neshto da si napravish smetka.

sprqh se na player Philips 737 (s divx potdrujka) i resiver s koloni (komplekt) Philips MX999 (dosta e dobur). ne znam kakva e zavisimostta za zvuka ot playera, no ako zavisi ot resivera.. toi 6te e perfekten. nqkoi ako ima nqkakvi otzivi za tezi komponenti (resivera po otdelno e model FB996) molq da kaje.

• 8 months later...

Проблемът е следния: система за домашно кино Philips LX3900SA, с която се четат DVD, VCD, divx и т.н. формати, та на филми свалени от warez.ru например, субтитрите излизат като маймуни, т.е. проблема е с кирилизацията на субтитрите предполагам. Момчетата от магазина не могат да помогнат /макар че това им е работата :( / и се чудя някой не се ли е сблъсквал със същия проблем.

Предварително благодаря за помощта :)

Проблемът е следния: система за домашно кино Philips LX3900SA, с която се четат DVD, VCD, divx и т.н. формати, та на филми свалени от warez.ru например, субтитрите излизат като маймуни, т.е. проблема е с кирилизацията на субтитрите предполагам. Момчетата от магазина не могат да помогнат /макар че това им е работата :( / и се чудя някой не се ли е сблъсквал със същия проблем.

Предварително благодаря за помощта :)

Необходим ти е вероятно фърмуеър с поддръжка на кирилица.

Ако се твърди, че системата поддържа кирилица, явно кодовата таблица на субтитрите трябва да е друга. Прочети внимателно упътването за информация в тази насока - каква трябва да е кодовата таблица на субтитрите.

Мерси предварително

Лятото баща ми купи от Техномаркет Самсунг-Хоум Синема с DivX.Да ти кажа честно не съм особено доволен от DivX-а.Почти няма диск,на който да не прави парчета-я картината и звуктът се разминават,я вземе да насича.Аз лично това нещо си го обяснявам със следното:в ръководството за употреба пише "чете всички DivX до версия 5.1".Да,ама понеже тази технология се развива доста бързо,практически най-новите филми хакерите ги кодират с все по-нови и по-нови версии на DivX,които не се поддържат от плеъра ми.Не знам до колко съм прав,аз така си го обяснявам,щото за друго не се сещам.Друг недостатък специално на този плеър са субтитрите,които излизат прекалено малки и на сравнително кофти място.Просто не могат да се корегират и на някой по-малък телевизор е малко изнерващо.

Иначе от всичко останало съм много доволен-DVD,VCD,MP3,JPEG без никакъв проблем.А 5+1 е просто невероятно нещо.Всичко ми е комплект,не съм ги взимал поотделно,но може по-принцип и мисля,че не трябва да има разлика в качеството.

За колонките понеже гледам,че питаш...поставките в Техномаркет мисля,че струват към 100 лв. за двете колони само.Освен,ако поставките не са включени в комплекта.В нашия нямаше поставки,та бащата се хвана и сам си направи-смея да заявя,че по нищо не отстъпват на някои оригинални,даже кабелите за колоните не се виждат.

Ако те интересува,затова става въпрос,само че нашето е 5x100+100 subwoofer и колоните са си с кабели.

Btw,каква сума си готов да отделиш?

Взех си НЕО PDX77 за 100 лв. и съм много доволен от него като player. Няма диск който да не може да го прочете.

DivX филмите вървят много по-добре от който и да било TV-out и бърз компютър. Досега не се е случило да насича или да има разминаване в звук субтитри и картина. Кирилизиран е и няма проблем с каквито и да било субтитри ( txt, sub, srt i t.n. ) стига да са записани със името на файла

Най-удачния начин е кофти плеър, яки Reseiver и колонки. Така дори да решиш да си вземеш след време друг плеър, качествения Reseiver и колони остават. Плеърите остаряват много бързо за да хвърляш много пари за него.

Ако се спреш на DivX, задължително като го купуваш си вземи два три диска със филми да пробваш. Много от продавачите лъжат за подръжката на кирилица.

Не се лъжи да взимаш каквито и да било HOME CINEMA системи - нищо не струват.

За 1100 лв - 100 120 лв. плеър, 400 500 лв 5.1 ресивър и за още толкова качествени 5.1 колони.

Dreamer разликата в двата модела е именно кирилизацията. Втория модел няма кирилица.

Имах Philips 737 който четеше DivX-ве но нещо се прецака/две седмици преди да изтиче гаранцията :D /, сменихами го с 720/следващия модел/ доста по добър е чете суб. /трябва обаче да се кирилизира, правят го в магазина, цена в Тех.Европа 329 лв. /има 5+1 аудио изход засега е ОК.

От ТСМ има тънки 5+1 усилватели HOME-CINEMA /5 лв.колоната и 15 лв. усилвателя/ама трябва да уцелиш :D

Toshiba също има модел четящ DivX-ве беше около 180 лв.

Injoy :music

Скоро купих на сина ми DivX плеар на ЕЛИТ модел PV-371X много добре работи. Безотказен е. Чете и най надрасканите дискове. Фирмата изкарва непрекъснато упдейти и има доста инфо във форума на "setcom".

Бих го препоръцхал на всеки.

Едит:

Моя съвет е не купувай системата да е в едно. По отделно е най добре. Виж това е второто DVD което купувам. Моя син гледа почти по цял ден филми и лазара на първото сдаде багажа за една година дори и по малко.

Едит:

Това е линка на форума: setcom.bg

Тука можеш да прочетеш подробно за продуктите на ЕЛИТ.

sprqh se na player Philips 737 (s divx potdrujka) i resiver s koloni (komplekt) Philips MX999 (dosta e dobur). ne znam kakva e zavisimostta za zvuka ot playera, no ako zavisi ot resivera.. toi 6te e perfekten. nqkoi ako ima nqkakvi otzivi za tezi komponenti (resivera po otdelno e model FB996) molq da kaje.

Гледай плеъра да е свързан със ресийвъра посредством оптичен кабел. Освен това да има вградени DTS, prologic и prologic II декодери. Това е важно когато пускаш divX филм който не е със AC3 звук. Звука не зависи от плеъра.

Скоро купих на сина ми DivX плеар на ЕЛИТ модел PV-371X много добре работи. Безотказен е. Чете и най надрасканите дискове. Фирмата изкарва непрекъснато упдейти и има доста инфо във форума на "setcom".

Бих го препоръцхал на всеки.

Едит:

Моя съвет е не купувай системата да е в едно. По отделно е най добре. Виж това е второто DVD което купувам. Моя син гледа почти по цял ден филми и лазара на първото сдаде багажа за една година дори и по малко.

Едит:

Това е линка на форума: setcom.bg

Тука можеш да прочетеш подробно за продуктите на ЕЛИТ.

Аз взех Елит 370х и няма проблеми със XViD+subtitles. Единственият ясен проблем е липсата на потдръжка на packed bitstream за XViD, тъй че трябва първо да се unpack-не файла и след това да се пече. Процедурата по разпакетирането отнема 2-3 минутки. Субтитрите са супер, но ако са по-дългички не се четат ;). Откъм потдръжка на DivX най-добре Елит, като се има на предвид, че стандартът е за филми без авторски права в общия случай и може да бъде сменен във всеки момент.

Лятото баща ми купи от Техномаркет Самсунг-Хоум Синема с DivX.Да ти кажа честно не съм особено доволен от DivX-а.Почти няма диск,на който да не прави парчета-я картината и звуктът се разминават,я вземе да насича.Аз лично това нещо си го обяснявам със следното:в ръководството за употреба пише "чете всички DivX до версия 5.1".Да,ама понеже тази технология се развива доста бързо,практически най-новите филми хакерите ги кодират с все по-нови и по-нови версии на DivX,които не се поддържат от плеъра ми.Не знам до колко съм прав,аз така си го обяснявам,щото за друго не се сещам.Друг недостатък специално на този плеър са субтитрите,които излизат прекалено малки и на сравнително кофти място.Просто не могат да се корегират и на някой по-малък телевизор е малко изнерващо.

Иначе от всичко останало съм много доволен-DVD,VCD,MP3,JPEG без никакъв проблем.А 5+1  е просто невероятно нещо.Всичко ми е комплект,не съм ги взимал поотделно,но може по-принцип и мисля,че не трябва да има разлика в качеството.

от април месец до сега... аз DVD си купих и Ресивър си купих, само колони още не съм си взел. гледах DVDто ми да е DivX Certified, а не някакъв боклук - Samsung или Elite или NEO дето хората направили DivX форматът, не са го чували. разлика в звука между система и Ресивер+Колони ИМА и то не малка. на време сте се сетили всички иначе :)

от април месец до сега... аз DVD си купих и Ресивър си купих, само колони още не съм си взел. гледах DVDто ми да е DivX Certified, а не някакъв боклук - Samsung или Elite или NEO дето хората направили DivX форматът, не са го чували.  разлика в звука между система и Ресивер+Колони ИМА и то не малка. на време сте се сетили всички иначе :)

Сподели какъв плеър си взел. Много ми е интересно какво е това DivX Certified ? Моя плеър не е DivX Certified, но проблем с divx филм до този момент не съм срещал.

И къде откриваш разликата?Само не казвай в мощността,защото това не е показател за качество.А иначе Самсунг не случайна марка.Е,определено не е Сони,Панасоник или Филипс,но и цената и е друга.И за тази цена мисля,че качеството е доволно само дето имам проблеми с тоя DivX.И не знам какво точно имаш пртедвид под DivX Certified-ако имаш предвид стикера с емблемата DivX,има си го и то релефен.А ако имаш предвид,че точно този плеър го няма в сайта на DivX,ми там доста плеъри ги няма така,че...

Истината е,че трябва да навестя Техномаркет да видим за какво точно става въпрос с тоя DivX.

на страницата на DivX има списък който се обновява редовно. моя плейър е JVC .. преди да го взема пробвах и един Philips .. и картината беше доста по-добра с JVC-то. разликата между Reciver и Home Cinema Pack е огромна. не е само силата на звука. и качеството.. декодирането.. всичко. все едно да питаш каква е разликата между вградена в дъното видеокарта и отделна.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...