iVAAN Posted June 10, 2009 Share Posted June 10, 2009 Появи се много странен проблем с моята щайга. Преди няколко дни както си работеше нормално компютъра, екрана угасна и започна прекъснато да пищи говорителчето, което е в кутията. При натискане на ресет или натискане/задържане на копчето за включване и изключване пц-то не регираше по никакъв начин. За да го стартирам отново се налага да вадя и слагам захранващия кабел. Първото което ми дойде на акъла като причина беше температурата на процесора - тя е около 45 градуса и не мисля, че проблема е от нея. До сега ми го е правил този проблем поне 5 или 6 пъти. Моля ви дайте идея на какво може да се дължи това чудо. Ето и конфигурацията: AMD Sempron, 1500 MHz (9 x 167) 2200+ ASRock K7VT4A+ (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN) VIA VT8377A Apollo KT400A NVIDIA GeForce 6200 (128 MB) темп. процесор - 47 темп. дъно - 35 темп. диод графичен процесор - 70 темп. памет графичен процесор - 48 темп. храд диск - 41 Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 Tая температура не е ли прекалено височка за тази видео карта? След като стартираш повторно, без проблем ли тръгва? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iVAAN Posted June 11, 2009 Author Share Posted June 11, 2009 Tая температура не е ли прекалено височка за тази видео карта? След като стартираш повторно, без проблем ли тръгва? Да тръгва си нормално, може да работи 4 или 5 часа и да направи проблема пак, може и след 10 минути. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 Като вземе да пищи слушай как пищи - дълги/къси сигнали и колко. В книжките на дъната обикновено пише какво пищене каква грешка е. Мисля си, че проблема може да е от рама. Температурата е нормална за видео със мост PCI-E to AGP, каквото е това, още повече, че на 6200 и 6600 агп им слагаха смешно малки вентилаторчета и като чисто нови от магазина в игра стигаха 110-120 градуса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted June 12, 2009 Share Posted June 12, 2009 Да тръгва си нормално, може да работи 4 или 5 часа и да направи проблема пак, може и след 10 минути. Следиш ли температурата на видеото?Колко градуса е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted June 13, 2009 Share Posted June 13, 2009 Пробвай с друго захранване. Огледай за подути кондензатори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thebeast Posted June 15, 2009 Share Posted June 15, 2009 Появи се много странен проблем с моята щайга. Преди няколко дни както си работеше нормално компютъра, екрана угасна и започна прекъснато да пищи говорителчето, което е в кутията. При натискане на ресет или натискане/задържане на копчето за включване и изключване пц-то не регираше по никакъв начин. За да го стартирам отново се налага да вадя и слагам захранващия кабел. Първото което ми дойде на акъла като причина беше температурата на процесора - тя е около 45 градуса и не мисля, че проблема е от нея. До сега ми го е правил този проблем поне 5 или 6 пъти. Моля ви дайте идея на какво може да се дължи това чудо. Ето и конфигурацията: AMD Sempron, 1500 MHz (9 x 167) 2200+ ASRock K7VT4A+ (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN) VIA VT8377A Apollo KT400A NVIDIA GeForce 6200 (128 MB) темп. процесор - 47 темп. дъно - 35 темп. диод графичен процесор - 70 темп. памет графичен процесор - 48 темп. храд диск - 41 70 градуса на видеото под товар или в idle?Бъди по-конкретен Link to comment Share on other sites More sharing options...
iVAAN Posted June 15, 2009 Author Share Posted June 15, 2009 Разглобих бараката, почистих всичко и пак я сглобих. За сега (да чукна на дърво) проблема не се е появявал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.