playful Posted June 10, 2009 Share Posted June 10, 2009 A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your Computer..... Така значи по принцип компютъра е претърпял токов удар през интернет кабела...даже мислех , че е изхвърлен ,но го намерих прибран в гаража 2 години не е бил включван. Взех си го в нас с идеята да видя видеокартата дали е здрава .... обаче нещо ме човъркаше отвътре и реших да го пусна и то взе , че тръгна ... всичко нормално , докато не тръгне да зарежда уиндоуса и се рестартирва сам... реших да го преинсталирам ,форматирах си всичко ,зададох да го слага в це-то и по едно време изписва че неможе да копира един от файловете след което ми излиза синият екран със белите буквички "A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your Computer.... " под него веднъж ми изписа нещо свързано с паметта "MEMORY_ нещо си " и на долу стандартния текс "Ако за първи път виждам това съобщение и така на татък .... " Та ако някой има идея какъв може да е проблема ще съм благодарен ако изкаже мнение по проблема . Благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 10, 2009 Share Posted June 10, 2009 Ако качиш нова инсталация на windows ще е най-добре, но като начало опитай ако си с 2 плочки памет, да го оставиш само на едната, ако пак дава същото - остави го само на другата. Скоро на лаптопа си имах същия проблем, който оправих по горепосочения начин, само дето при мен се оказа, че едната плочка памет не правела добър контакт, та в момента си е пак с двете. Не е гаранция, че и при теб ще е е от паметта, но не ти пречи да опиташ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
playful Posted June 10, 2009 Author Share Posted June 10, 2009 Изписва ми следното: A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. MEMORY_MANAGEMENT If this is the first time you've seen this stop error screen......... и така на татък най-долу: Tehnical information: STOP: 0x0000001A (0x00041284 , 0x00BC6001 , 0x00000A7B , 0xC0503000) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted June 10, 2009 Share Posted June 10, 2009 предполагам загрява и на моя компютър съм го виждал т'ва - един ден до 19 часа се борих с това съобщение и след като стоя изключен полвин час успях да инсталирам windows-а, с който съм и в момента... Link to comment Share on other sites More sharing options...
resonance Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 пробвай както каза Midex също след като е стоял в гараж най-вероятно е прашасал почисти го и изкарай всички кабелчета и платки и ги вкарай наново ако пак нестава пробвай да инсталираш windows върху сегашния http://support.microsoft.com/kb/929338 Link to comment Share on other sites More sharing options...
playful Posted June 11, 2009 Author Share Posted June 11, 2009 пробвай както каза Midexсъщо след като е стоял в гараж най-вероятно е прашасал почисти го и изкарай всички кабелчета и платки и ги вкарай наново ако пак нестава пробвай да инсталираш windows върху сегашния http://support.microsoft.com/kb/929338 няма уиндоус на него ... успях да го форматирам , но когато взе да инсталира новия ми даде грешка , че един фаил неможе да се копира и след това ми даде синият екран с белите надписи . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 Ами пробвай с друга версия на операционната система...торенти на Windows бол... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIXXXER Posted June 11, 2009 Share Posted June 11, 2009 Най-вероятно проблем с паметта.Може да пуснеш един мемтест. Link to comment Share on other sites More sharing options...
playful Posted June 12, 2009 Author Share Posted June 12, 2009 поразместих платките с рам и в буксата на харда вкарах другият кабел .... успях да инсталирам уиндоуса на компа и даже сега пиша от него , но явно има някакъв проблем понеже не ползва и не разпознава всичката рам .... показва ми 3х128мб , а трябва да иам и една 256... Незнам рамта ми сдрам ли ми е или е ддр ,ддр2 и т.н знам , само че тази от по-новия ми комп не става на този , разминават се дупките точно с едно.... мисля да купя за проблемната машина едно хардче 80гб и 1 , 2 гб рам и да го дам на малкия ми брат да си играе игрите на него , мисля че видеокартата си му е достатъчно хубава засега джифорс 7800 256мб...Ориентировъчно ако може да ми каже някой колко ще ми струва рамта и хардчето.. Обща информация -------------------------------------------------------------------------------- Компютър: Вид на компютъра ACPI Uniprocessor PC Операционна система Microsoft Windows XP Professional Пакет на обновление на ОС Service Pack 3 Internet Explorer 7.0.5730.13 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Компютър LastXP22 Име на потребителя Vasko Домейн LastXP22 Дата / Време 2009-06-12 / 23:05 Дънна платка: Тип централен процесор Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133) Дънна платка Gigabyte GA-8IG (5 PCI, 1 AGP, 3 DIMM, Audio, Video) Чипсет на дънната платка Intel Springdale-G i865G Системна памет 384 MB (DDR SDRAM) Тип BIOS Award Modular (01/19/04) Комуникационен порт Communications Port (COM1) Комуникационен порт Printer Port (LPT1) Дисплей: Видеокарта NVIDIA GeForce 7600 GS (256 MB) Монитор Plug and Play Monitor [NoDB] (F6EQ5A0052728) Мултимедия: Звуков адаптер Realtek ALC850 @ Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] Съхранение на данни: IDE контролер Intel® 82801EB Ultra ATA Storage Controllers Флопи-дисково устройство Floppy disk drive Дисково устройство ExcelStor Technology J360 (60 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) Оптично устройство COMPAQ CRD-8322B (32x CD-ROM) Оптично устройство HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B (DVD+R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:40x/24x/40x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) Състояние на SMART OK Раздели: C: (NTFS) 16998 MB (14019 MB свободно) D: (NTFS) 41637 MB (41548 MB свободно) Общ размер 57.3 GB (54.3 GB свободно) Вход: Клавиатура PS/2 Keyboard Мишка HID-compliant mouse Мрежа: Основен IP адрес 192.168.1.11 Основен MAC адрес 00-08-A1-7E-DE-A4 Мрежова карта Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC (192.168.1.11) Периферни устройства: Инфрачервен контролер Infrared Port USB1 контролер Intel 82801EB ICH5 - USB Controller [A-2/A-3] USB1 контролер Intel 82801EB ICH5 - USB Controller [A-2/A-3] USB1 контролер Intel 82801EB ICH5 - USB Controller [A-2/A-3] USB1 контролер Intel 82801EB ICH5 - USB Controller [A-2/A-3] USB2 контролер Intel 82801EB ICH5 - Enhanced USB2 Controller [A-2/A-3] USB-устройство USB Human Interface Device DMI: Производител на DMI BIOS Award Software International, Inc. Версия на DMI BIOS F2 Производител на DMI системата DMI система Версия на DMI системата Сериен номер на DMI системата Производител на DMI дънната платка Gigabyte Technology Co., Ltd. DMI дънна платка 8IG1000-G Версия на DMI дънната платка 1.x Сериен номер на DMI дънната платка Производител на DMI кутията Версия на DMI кутията Сериен номер на DMI кутията Запазена марка на DMI кутията Тип на DMI кутията Desktop Case DMI общо / свободни слотове памет 4 / 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted June 13, 2009 Share Posted June 13, 2009 Отностно това, че не ти хваща всичката рам - изкарай всички платки, почисти слотовете и рама много добре, като цяло почисти целия компютър, както ти препоръчаха, вакарай ги, пусни го, ако пак не хапе, размени им местата. Все пак ако в крайна сметка има проблем, то най-вероятно някоя плочка е издала багажа(поради и което ти е давало синия екран). Колкото до другия ти въпрос, можеш да провериш всеки един сайт на българските PC магазинчета. На бързо хвърлих едно око и ето резултата: 2x1GB DDR2 800Mhz Corsair - 68лв. 80GB HDD ExelStore - 60лв(друг 80GB не намерих, но съм и търсил кой знае колко...) Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
transporterpld Posted June 13, 2009 Share Posted June 13, 2009 ...2x1GB DDR2 800Mhz Corsair - 68лв. ... Признавам си , че не разбирам , но неговата памет не е ли DDR Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted June 13, 2009 Share Posted June 13, 2009 А да, не обърнах внимание на спецификациите, значи може да му излезе към 80лв... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.