AlStyle Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Предлагам в тази тема всеки, който има куче да пише за него...какво е (каква порода е или ако не е породисто да разказва за него) от къде сте... абе каквото ви хрумне на тема кучета.Ще се радвам да се развие темета, защото мисля че не малка част от вас имат кучета за домашни любимци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Аз имам куче - Хъски на 6 месеца. Женско е. Eто 2 от последните снимки, които съм й правил: Един съвет към хората, които смятат да си взимат хъски: Ако си мислите, че си взимате кротко красиво куче, което ви гледа в очите и изпълнява всичко, което сте си помислили дори - лъжете се! Това е супер умно, но своенравно животно. Изисква почти постоянно внимание и много грижи. Мойта, примерно, много добре знае командите, на които съм я научил, но ги изпълнява, когато си иска. Не пропуска да покаже характер - когато тръгна да я извеждам се радва супер много и когато вече съм обут и готов да й слагам каишката, тя си отива някъде и сяда и ме гледа упорито. С яденето е същото - не отива да яде, когато й дам яденето или когато я накарам да отиде да яде, а 5 мин след това. Освен това много добре знае кои неща не трябва да се правят, но когато реши, че трябва да прави на инат - ги прави. Особено когато остане сама в стаята и знае, че по другите стаи има човек, тогава прави бели нарочно. С всичко това искам да кажа, че хъскитата, а и не само те, са си животни изискващи грижи и внимание и не бива да се бъркат с декоративни рибки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Имаме вече тема за домашни любимци. ------------------------- EDIT: Отварям темата по молба на Сандман, въпреки че съм скептично настроен относно развититето й. Ако се заформи смислен диалог на тема кучета ще я оставя да стои за мераклиите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlStyle Posted June 8, 2009 Author Share Posted June 8, 2009 Здравей sandman ...Много ти е хубаво кучето да ти е живо и здраво ... би ли казал как се казва кучето ти (че май ми е познато ) .. ако ислаш може найкой ден да се видим с кучетата Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Подарих на приятелката ми мъжко хъски , определено всичко казано от сандмен-а е истина. Изключително умни ама страшно инати кучета , биеш го с весника и след точно 5 минути същата работа.... иначе за пръв път видях куче което се научи да сяда по команда още на 2 месеца ..... също дава и лапичка ама сега като поотрасна и започна да си показва характера го прави или само с/у лакомство или когато му е кеф ПС : Може да ги чифтосаме след няколко месеца ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlStyle Posted June 8, 2009 Author Share Posted June 8, 2009 ...ПС : Може да ги чифтосаме след няколко месеца ? ee zlobil-e с този пост направо ме уби ... е т`фа е мисленето на българина... има ли мъжко и женско айде веднага да се чифтосат .. ... межудругото, гледам около нас "всички" са си взели се хъскита.. явно това е "последната дума на модата" .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Я ме светни ако обичаш кво значи мисленето на българина... Не мисля да правя пари от продажба на кучета а просто да си взема едно за къщата..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlStyle Posted June 8, 2009 Author Share Posted June 8, 2009 ...Не мисля да правя пари от продажба на кучета а просто да си взема едно за къщата..... Ами ти сам си го написал " да прави пари" ... , но гледам че ти не си на това мислене , за което се РАДВАМ.а това "просто да си взема едно за къщата" какво имаш предвид, да ти е "пазач" на къщата ли :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Надявам се правиш разлика м/у "Не искам да правя пари" и "Искам да правя пари" , а пазач.... не бих казал просто няква животинка да си тича из двора . Обмислях да си взема средно-азиатска овчарка или българско овчарско куче ама май плановете ми ще се провалят..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlStyle Posted June 8, 2009 Author Share Posted June 8, 2009 Надявам се правиш разлика м/у "Не искам да правя пари" и "Искам да правя пари" , а пазач.... не бих казал просто няква животинка да си тича из двора . Обмислях да си взема средно-азиатска овчарка или българско овчарско куче ама май плановете ми ще се провалят..... Искренно те съветвам да се насочиш към ротвайлерите.. просто са уникални кучета във всяко едно отношение. НО все пак ти сам си решаваш, ако все пак решиш да си взимаш каквото и да било куче и не си сигурен от къде да го вземеш или незнаеш от къде, кажи/пиши ми ще те пратя при човек който да ти помогне в избора и покупката на кучето .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Абе аз почти съм го решил само дето ще е в малко по късен етап кучето ще е или българско овчарско или средно азиатско просто харесвам и двете породи страшно много и не мога да реша кое от двете искам повече Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 Здравей sandman ...Много ти е хубаво кучето да ти е живо и здраво ... би ли казал как се казва кучето ти (че май ми е познато ) .. ако ислаш може найкой ден да се видим с кучетата Мерси. Казва се Маги. Подарих на приятелката ми мъжко хъски , определено всичко казано от сандмен-а е истина.Изключително умни ама страшно инати кучета , биеш го с весника и след точно 5 минути същата работа.... иначе за пръв път видях куче което се научи да сяда по команда още на 2 месеца ..... също дава и лапичка ама сега като поотрасна и започна да си показва характера го прави или само с/у лакомство или когато му е кеф ПС : Може да ги чифтосаме след няколко месеца ? Същата работа е и мойта. Тя мойта "мадама" много кандидати има. За това съм решил да направя кастинг. Най-красивото печели. Ама има време - живот и здраве само. ..межудругото, гледам около нас "всички" са си взели се хъскита.. явно това е "последната дума на модата" ....И аз съм го забелязал това, но си мислех, че сега обръщам повече внимание на хъскитата, защото имам такова. Аз не съм си го взимал заради някаква мода или нещо подобно. Даже исках лабрадор, но попаднах на обява(в този форум), че се продават хъскита и си казах - Защо не? и те така... Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted June 8, 2009 Share Posted June 8, 2009 чифтосването трябва да е съобразено с кръвта на кучетата.., с клиничните картони на родителите и прародителите му.., ако искаш повече гаранции за едно здраво за вбъдеще време куче, повече пари и взимане от подходящо място. аз иначе имам 2 песа единия е рот - мъжки, намерих го умрял от глад. другия е пит, женски - натирен, че не ставал за бой. двете пуми си живеят заедно, разхождат си се, никви грижи. едното пази от хора, другото от животни :> пита е добродушен към хората и смърт за животните.. :/ рота е с твърд и недоверчив характер и сам му изядох зъбите един път, но се справяме.., все пак е намерен, и според докторите на 6-7-8 години, гледан в абсолютна мизерия - 25 кг беше. имам въпрос към хъски гледачите. тези кучета как се чувстват през лятото? не им ли е кофти да живеят на този климат? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 По цял ден на климатик и разходки рано сутрин и късно вечер. На обяд само за 5мин., колкото да си свърши работата. И си е ОК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlStyle Posted June 9, 2009 Author Share Posted June 9, 2009 poznai всичка казано от теб е много вярно, запложадането на две кучета не става ей така... и не се избират по външен вид или както каза sandman "За това съм решил да направя кастинг. Най-красивото печели" гледа се като цяло кучето дали е здраво, да няма някой порочни белези за породата, всичко да е възможно най- " перфектно" за да не съжеляваш после че даденото кучило неприлича на хъски (в твоя случай) и знайте че ГЕНИТЕ НА КУЧЕТО НЕ СЕ ПРЕДАВАТ ОТ ПОКОЛЕНИЕ НА ПОКОЛЯНИЕ, А ПРЕЗ НЯКОЛКО ПОКОЛЕНИЯ, затова е хубаво да се знаят дедите на кучетат. poznai шапка ти свалям за твоите деяния/постъпки които си направил, че си припрал две непознати (бездомни) кучета и че си се справил двете кучета да се погодят едно друго.ПОЗДРАВЛЕНИЯ за това което си постигнал п.с sandman ти в коя част на пловдив си... ако искаш може да се срещен някой път Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 п.с sandman ти в коя част на пловдив си... ако искаш може да се срещен някой път Тва тема за кучета ли беше или гей-срещи ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlStyle Posted June 9, 2009 Author Share Posted June 9, 2009 Тва тема за кучета ли беше или гей-срещи ? браво zlobil-е... много си забавен... :rofl: ....поне човека на когото съм писал ме е разбрал за разлика от ТЕБ "умнико" ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted June 9, 2009 Share Posted June 9, 2009 Бях сигурен че ще има обидени заради това доста се колебаех дали да го пиша ама "забавното" в мене надделя....."умнико"..... все тая ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.