mi6o_ Posted April 21, 2004 Share Posted April 21, 2004 Tursq si edna hakerska programa, koqto da convertva exe vuv Pascal ili C sors kod znam che imam ama ne znam kude moga da q namerq i ne znam kak se kazva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italianski Posted April 21, 2004 Share Posted April 21, 2004 Ха-ха. Пич, по-добре хич недей се занимава със хакерски програми. Такъв дзвер дето да конвертира .exe в каквото и да е няма!. Единствения начин да го разбуташ е с някой HEX-едитор или Assembler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted April 21, 2004 Share Posted April 21, 2004 Няма такава програма, повярвай ми знам какво говоря ! Има disassembler-и които ти дават ASM код, но чак да ти направят C или Pascal код - няма начин ! Най-добрия дизасемблер (известен на човечеството до момента) е IDA (Interactive Dissassembler) който ти дава един революционно нов поглед към dead listing-а, превръщайки го в "live listing" ако мога така да го нарека, защото можеш да го променяш - да слагаш имена на променливи, функции и параметри и тези имена едновременно се променят в целия сорс където това име се използва. Освен това, поддържа 82 различни варианта на процесори и Java и .NET декомпилиране. Има скрипт език на който можеш да си пишеш неща които ти липсват в менютата като команди а пък често ти се налага да ги ползваш. Има и SDK за да си пишеш plugins, за още по-голям контрол, ако искаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeZoeker Posted April 21, 2004 Share Posted April 21, 2004 Присъединявам се към двете мнения по-горе. IDA-та е тук: http://warez.ru:8083/Win_Appz/IDA.Pro.4.5.1.770/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted April 21, 2004 Share Posted April 21, 2004 Mai imashe edna SoftIce nepomnq...tochno imeto beshe neshto takova deto otvarqshe *.*...ne sam q razuchaval probvai q Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeZoeker Posted April 21, 2004 Share Posted April 21, 2004 SoftICE е debugger, IDA — disassembler. Със SoftICE може да се "влиза" в програмата по време на изпълнението и (но нещата пак са на асемблер), с дизасемблерите се получава т.нар. "dead listing", т.е. кода на програмата на асемблер, но с такъв мъртъв код обикновено не може да се прави много, защото не е ясно какво има в регистрите на процесора и в паметта. IDA обаче е доста над нивото на останалите и не случайно се казва Интерактивен ДизАсемблер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 21, 2004 Share Posted April 21, 2004 shto li si mislq, che tova e za win_appz? outsider... read rules, read i upload rulez, che i tqh ne spazvash. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.