Jump to content
BulForum.com

Tursq edna hakerska programa

mi6o_

Recommended Posts

Tursq si edna hakerska programa, koqto da convertva exe vuv Pascal ili C sors kod znam che imam ama ne znam kude moga da q namerq i ne znam kak se kazva. :confused

Ха-ха. Пич, по-добре хич недей се занимава със хакерски програми. Такъв дзвер дето да конвертира .exe в каквото и да е няма!. Единствения начин да го разбуташ е с някой HEX-едитор или Assembler.

Няма такава програма, повярвай ми знам какво говоря !

Има disassembler-и които ти дават ASM код, но чак да ти направят C или Pascal код - няма начин !

Най-добрия дизасемблер (известен на човечеството до момента) е IDA (Interactive Dissassembler) който ти дава един революционно нов поглед към dead listing-а, превръщайки го в "live listing" ако мога така да го нарека, защото можеш да го променяш - да слагаш имена на променливи, функции и параметри и тези имена едновременно се променят в целия сорс където това име се използва. Освен това, поддържа 82 различни варианта на процесори и Java и .NET декомпилиране. Има скрипт език на който можеш да си пишеш неща които ти липсват в менютата като команди а пък често ти се налага да ги ползваш. Има и SDK за да си пишеш plugins, за още по-голям контрол, ако искаш.

Mai imashe edna SoftIce nepomnq...tochno imeto beshe neshto takova deto otvarqshe *.*...ne sam q razuchaval probvai q

SoftICE е debugger, IDA — disassembler. Със SoftICE може да се "влиза" в програмата по време на изпълнението и (но нещата пак са на асемблер), с дизасемблерите се получава т.нар. "dead listing", т.е. кода на програмата на асемблер, но с такъв мъртъв код обикновено не може да се прави много, защото не е ясно какво има в регистрите на процесора и в паметта. IDA обаче е доста над нивото на останалите и не случайно се казва Интерактивен ДизАсемблер.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...