Jump to content
BulForum.com

Принудителното отнемане на двете асеновградски деца

Sothbiss

Recommended Posts

Всичко това са дрънканици и наливане вода в мелницата на разни телевизии и прочие лещояди. Вместо да си чешете езиците за глупости, си спазвайте законовите разпоредби. Или гласувайте за някой нов...дето може и да прокара по-свестни закони... бг мами/ни п****ки/....

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply
Видяхте ли колко сияеща, усмихната беше Николета в скута на майка си в Полша?

Кротка ще бъда как иначе. Не те знам на колко години си, но предполагам на достатъчно. Ако те затворя в една стая и ти насоча пистолет към главата дори да ти се реве ще пееш и танцуваш, защото просто нямаш избор. При децата е още по-лесно, защото са доста по-безащитни. Казваш, че за една седмица може да накараш дете да е против родителите си. Сигурно може да го пречупиш и да казва, че е президента, но това няма нищо похвално. Дано да не си родител, защото като ти виждам расъжденията, че тая грозна случка нямала да повлияе на никое от децата направо ми става тъжно за теб. Може и да не се забележи сега но рано или късно ще дадат фира. После всички много се учудват като видят по новините че някой застрелял/заколил ХХХ хора без особена причина и се чудят, защо. Ами явно има защо примерно, защото майка му и баща му са се биели като говеда и са го дърпали като парцалена кукла когато е бил/била дете.

Необременноста на детската психика от проблемите на ежедневието на въсрастните и липсата и на каквато и да е било то физичека или психическа защита и опит,я правят лесно манипулируема.Колкото и да е жалко АЛ Бънди е прав,наистина можеш да обърнеш дете против родителите му,детската психика ужасно,значи като ти казвам ужасно имай предвид УЖАСНО лесно се гради,както и деградира и придобития опит в периода до 5-12 г се балязва за цял живот,защото именно детето в този период попада в Групата на родителите и те са негов основен пример за ценност,общуване и екзестенциалност и остава черта завинаги,където тука си прав ТИ,иаменно от там има изклани родители и изпозастреляни в някое си даскало...Защото именно родителите не са дали опита на децата си за прословутата граница между трябва-нетрябва!!!

Изтървеш ли детето от Групата на Родителите и то вече от 12-16 години попада в Групата на Приятелите и там става еднааа...Ама нека не задълбавае в друга тема на разговор

Кротка ще бъда как иначе. Не те знам на колко години си, но предполагам на достатъчно. Ако те затворя в една стая и ти насоча пистолет към главата дори да ти се реве ще пееш и танцуваш, защото просто нямаш избор. При децата е още по-лесно, защото са доста по-безащитни. Казваш, че за една седмица може да накараш дете да е против родителите си. Сигурно може да го пречупиш и да казва, че е президента, но това няма нищо похвално. Дано да не си родител, защото като ти виждам расъжденията, че тая грозна случка нямала да повлияе на никое от децата направо ми става тъжно за теб. Може и да не се забележи сега но рано или късно ще дадат фира. После всички много се учудват като видят по новините че някой застрелял/заколил ХХХ хора без особена причина и се чудят, защо. Ами явно има защо примерно, защото майка му и баща му са се биели като говеда и са го дърпали като парцалена кукла когато е бил/била дете.

Всичките глупости дето си ги писал показват, че явно си нямаш никаква идея от възпитаване на деца. Аз имам 8 годишен син, който е много щастливо дете. И това е благодарение на факта, че съм зрял и мислещ мъж. И съм готов на компромиси със себе си, за да има що годе нормално детство. Ето днес съм си писал "дъждовен", за да почувства празника на детето, макар, че за него всеки ден е празник. То няма и как дете на интелегентни родители да бъде нещастно. Защото те го уважават!

Аз пък като ти виждам разсъжденията, ме хваща страх. Удебелил съм изразите които преобладават в изказа ти - явно си малтретиран психически и(или) физически!

.... Или гласувайте за някой нов...дето може и да прокара по-свестни закони... бг мами/ни п****ки/....
И кой е тоя? .... Щото нещо ми се губи..... Всички педали дето сега ни се правят на миросани младенци по телевизията са на нечия хранилка - пълни боклуци и негодяи от класа!
...., си спазвайте законовите разпоредби.

Лошото в тези случаи е, че за да се стигне до прилагане на закона, то всички други възможности са изчерпани. Освен това специално този закон защитава правата на децата по твърде косвен начин (да не кажа по никакъв). Ако нашите служби бяха поне малко загрижени за децата - още при първите ексцесии от страна на "родителите" щяха да ги приберат в дом за временно настаняване (или както там се нарича), а "родителите" през това време ако щът да си прегризат гърлата! (с тях така или иначе има кой да се оправя)

Всичко това са дрънканици и наливане вода в мелницата на разни телевизии и прочие лещояди. Вместо да си чешете езиците за глупости, си спазвайте законовите разпоредби. Или гласувайте за някой нов...дето може и да прокара по-свестни закони... бг мами/ни п****ки/....

Хубаво предложение. Дай да разпуснем полицията и другите служби за поддържане на реда и закона тогава и всеки да си кара само с тия пожелания. Как така никой не разбра, че основно задължение на държавата е да осигурява реда и спазването на законите, а когато тя играе ролята на сеирджия е съвсем ясно доколко може да се изпълни горното.

На всичките клипове от "събитето" се вижда ясно как неколцната полицаи, като представители на държавата, имено това се и опитват да направят - да ВЪТВОРЯТ ред, като се потиват да отделят тълпата от деца, родители, социални... Гледай внимателно. Това ли според теб означава, че те не са изпълнявал задълженията си и са гледали сеир!? Да разбирам, че според теб е трябвало да правят нещо друго ли? Какво например? Да повалят полякинята на земята и да я млатят с палки? Да я влачат за косата или просто да не се месят, а да гледат сеир отстрани, както ти казваш, и да оставят тълпата да се саморазправи с нея? Това ли предполагаш като задължение на полицията(държавата) в случая? Щото според мен те си изпълняваха задълженията - ако ги нямаше там да удържат "загрижените" граждани, сега клиповете от тоя панаир нямаше да ги гледаш в Интернет, а по CNN с коментар как дивите български варвари се саморазправят с майка на две деца, дошла да ги вземе при себе си, след като звярът-баща ги е отвлякъл от родината й в дивашка България. Това осъзнаваш ли го като варант ако наистина както казваш полицията беше там само да гледа сеир и да не изпълнява задълженията си?

Така че не казвай, че не са си гледали работата, а са били само сеирджии... напротив.

Факт е, че никой от социалните работници или полицаите не е бил подготвен за станалото, а не е бил, защото таткото в предварителните разговори с държавните органи е декларирал, че доброволно и без панаири ще изпълни съдебното решение. Видя се какво е имал предвид и какъв е бил замисъла му. Та айде стига държавата да е виновна и отговорна за всяко лайно. Добре е че все пак е имало полиция на мястото, че иначе щеше да е доста по-грозна картинката. Тъй че май именно държавата предотврати по-сериозни последствия в случая.

Или сега ще кажеш - ми като са видяли на къде отиват нещата, да се бяха отказали, да подвият опашки и да си идат... И после всеки сульо и пульо да събира по двадесетина "гражаднина" да правят панаир в негова защита и да заобикаля закона под тая закрила. Чудесно решение на въпроса. Ако се бяха отказали и върнали, сега не едното дете, а двете щяха да са в неизвестност. И до кога щяха да се крият? Цял живот? И това какво добро е за едно дете, как му се отразява даваш ли си сметка?! Сигурно прекрасно... играят си на стражари и апаши... какво по-хубаво от това за едно дете, а? С любимия "тати"...

Видя ли до къде стигна положението днес? Полицията се обяснява като п♛тка, че е изпълнявала задълженията си, и отказа да приложи закона срещу един очеваден закононарушител - прекрасно, просто чудесно. Е те такава полиция ни трябва, нали? Така ли е?

ov3rm4n, след като ти си успял само от медиите да разбереш каква е ситуацията и кой крив кой прав, че и да раздадеш присъдите, тогава аз наистина се чудя как въпросните власти са се оказали неподготвени? За мен това си остава истинска загадка, ако изключим фактора некадърност. Къде в цялата тази каша например е ролята на професионалния детски психолог? Не е ли работа точно на тези професионалисти да подготвят внимателно почвата и да извършат прехвърлянето на децата без показаните ексцесии? Аз все още съм убеден, че самата процедура по изпълнение на съдебното решение е изпълнена безкрайно некадърно със събирането на всичките тези участници в цирка на едно място. Ако въпросната процедура беше извършена от професионален детски психолог, предварително спечелил доверието на децата, без директния сблъсък между двете страни, аз съм абсолютно убеден, че тази история изобщо нямаше да я има. Проява на абсолютно безхаберие и некадърност е събирането на едно място на майката и бащата за осъществяване на предаването на децата, заедно с цялата съпътстваща менажерия. Пак да повторя - по този деликатен случай не е работено изобщо професионално предварително, а само са се резменяли съобщения и документи, с които държавата сега елементарно си измива ръцете. Ето защо резултата е такъв. Отново да ти повторя личното ми виждане по проблема - за разлика от теб, аз не мога да раздам присъди на никоя от двете страни в сблъсъка. Обаче информацията е напълно достатъчна за да се види отдалеч липсата на какъвто и да било професионален подход от страна на държавните служби особено по отношение закрилата на децата.

Ами, поправи ме ако греша, но и ти раздаваш оценки на база на достъпната ти информация. Ама ти не осъждаш родителите, а държавата.

А може и да е имало опит за намеса, нали? Може бащата да я е възпрепятствал, защото тогава нямаше да има сеир, а нека сме честни, сеира е само от негова полза.

Защо коментираш действията на психолозите? Ти такъв ли си? Или случаят е малко като с една моя колежка. Жена, фенка на Локо Пловдив (как въобще българските отбори печелят фенове до ден днешен не ми е ясно), която отсича с професионален тон "Мани го Бербатов, тоя е супер зле, не може да играе въобще."

P.S. Overman, не мога да повярвам, че на теб ще го кажа, ама не се ли пише "въДворявам"? ;)

Аз не коментирам действието а бездействието на държавните органи. Освен това аз го коментирам на база официалното им становище по случая. Отиди в сайта на министерството на правосъдието да прочетеш точно какво пише за него. Детски психолог и педагог са отишли само веднъж, но не са направили нищо защото децата, забележи, играели на двора. От това по-детинско оправдание, здраве му кажи. През всичкото това време съответните органи не са правили нищо друго, освен да отлагат изпълнението на съдебното решение. Като черешката в тортата е довеждането на майката да си прибере децата директно в сблъсък с бащата, заедно с една камара други елементи, включително дипломатически представители. Помислете малко бе хора, щеше ли всичко това да се развие по този начин, ако психолозите си бяха свършили работата предварително и ако умния съдия-изпълнител беше довел само тях и представители на социалните служби?

Аз не коментирам действието а бездействието на държавните органи. Освен това аз го коментирам на база официалното им становище по случая. Отиди в сайта на министерството на правосъдието да прочетеш точно какво пише за него. Детски психолог и педагог са отишли само веднъж, но не са направили нищо защото децата, забележи, играели на двора. От това по-детинско оправдание, здраве му кажи. През всичкото това време съответните органи не са правили нищо друго, освен да отлагат изпълнението на съдебното решение. Като черешката в тортата е довеждането на майката да си прибере децата директно в сблъсък с бащата, заедно с една камара други елементи, включително дипломатически представители. Помислете малко бе хора, щеше ли всичко това да се развие по този начин, ако психолозите си бяха свършили работата предварително и ако умния съдия-изпълнител беше довел само тях и представители на социалните служби?

Ако съдя-изпълнителя беше отишъл сам, само с психолог и представител на социалните, щеше да го посрещне тълпата предвождана от бащата... и щеше да стане същото.

Не си ли даваш сметка, че който и да беше отишъл, сценария на бащата е бил такъв от самото начало и той изобщо не е имал намерение да изпълни съдебното решение? Който и да беше отишъл, той щеше да направи същия цирк - дърпане на деца, пищене, опити за насилие над държавните служители и прочие цивилзовани сцени. И десет психолога и педагога да бяха разговаряли преди това с всяко от децата по десет часа непрекъснато - не би помогнало изобщо. В тоя цирк около тях, децата пак щяха да се разпищят и да се вкопчат в баща си - защото от страни на едно дете как мислиш му изглежда това, освен че някакви непознати бият тати и искат да ги откраднат от него?! Как ще ги подготви психолог за това и за тия диви сцени около тях? Единствения подготвен за всичко се оказва татито, който едно е говорил, но друго е замислял... имал си е план човека и си го е следвал, независимо какво това ще коства на децата му.

Може би трябваше да организират нощна атака с отряд за борба с безредиците, за да го изненадат неподготвен и да грабнат децата от леглата им в една брилянтно организирана и проведена от държавата акция?

Ако съдя-изпълнителя беше отишъл сам, само с психолог и представител на социалните...

ov3rm4n, разсъждаваш в минало неосъществено време. Позицията им на професионалисти в уж правова държава, която претендира да е прегърнала безусловно европейските ценности ги задължава да постъпват по този начин. А какви е щяло да бъдат последствията ние трудно можем да твърдим със сигурност.

Як сериал заформихте. Значи медиите са си свършили работата. Народа има нужда от подобни гледки, че да има кой да псува. Особено ако седне на маса, след втората ракия. "Ти наиш ако на мене тая курва ми вземе децата кво ше стане, а ???" Ехх, не се научи българино, няма и да се научиш. Ей така ще си седим в помията и няма сила на света способна да ни измъкне от там. Здраве да е. Човек не си избира родината, нито сънародниците. Каквото му се паднало, такова.

Ето една статия, на която попаднах в нета.

"Децата ми имат двойно гражданство, аз и майка им Барбара нямаме развод. Всичко тръгна надолу след нейното заминаване за Майорка, където искаше да работи в хотел", разказва Тодор. Скоро след пристигането й там Тодор усеща, че Барбара е постоянно пияна и неадекватна в приказките си, все едно е под въздействие на наркотици. "Започна редовно да изключва телефона си, отказваше и връзка през интернет". Барбара се връща след месец и половина, но отказва да се прибере при семейството си във Варшава. Заминава при роднини на триста километра. "Твърдеше, че е в депресия и трябва да се оправи", спомня си съпругът й. На Тодор нервите му не издържат - казва й, че тръгва с децата за България и ще я чака там. Барбара обаче подава в полски съд жалба, че децата й са отвлечени. В България завеждат дело за международно отвличане на деца по международната Хагска конвенция. Не допуснаха исканите от мен свидетели, нито се съгласиха да се направи медицинска ескпертиза на майката - така щеше да се разбере, че наистина е алкохоличка, казва Тодор."

Много твърдения на бащата... Все пак, интелигентен мъж на неговата възраст трябва да знае нещо елементарно, което знам и аз - не може просто така да вземеш децата и да ги закараш в друга държава. Нормалните хора започват процедура по развод, изясняват си отношенията и тогава се разделят. И са спокойни, че пред закона всичко е наред.

"Двете дечица преживяват сериозна трамва. Малкият Павел не спира да обяснява, че ще се качи на дървото или ще избяга на стадиона, но няма да тръгне с майка си. Не сме добре, как да се чувствам, след като майка ми иска да ни отведе, а аз искам тук да си остана, упорства на всеослушание и сестричката Ники. Децата учат в кварталното школо, развиват таланти в клуба по спортни танци, имат дузина приятели. "Аз отидох специално в Полша да ги гледам, когато майка им реши да заминава за Майорка. Имам почти четири десетилетия стаж като детска учителка, тези деца са жертва на майка със съмнително битие", зарича се бабата Мария Василева. "Как могат изобщо да твърдят, че синът ми е отвлякъл децата си, аз лично пътувах с тях за България с автомобил, никой никъде не е направил проблем, преминахме през зеления коридор", обяснява тя."

"Майката пристигна в Асеновград с екип от полското посолство, но децата отказаха да разговарят с нея. "Мама ни казва, че ще се върнем в Полша и всичко ще се оправи. Няма да се оправи, защото тя пие, а тате не иска да е така", промълвява Ники. За да защити позициите на Барбара, в Асеновград бе и консулът Войчех Палански. На въпрос на „Марица" дали ще отведе насила децата си, Барбара отговори така: "Ако децата успеят да се отделят от влиянието на баща си и аз мога да говоря с тях, тогава ще уважа волята им".

"Няма никакъв друг вариант, освен да се изпълни съдебният лист. Става дума за разпореждане за незабавно екстрадиране в Полша, защото съдът е решил, че децата са жертва на международно отвличане", обяснява и съдия-изпълнител Кремена Дерменджиева."

Наистина няма никакъв друг вариант, освен да се изпълни съдебният лист. Може да се тръшка бащата колкото и иска ама е след дъжд качулка. Защо по-рано не ангажира медиите и народа със случая? Защо чак сега, когато всичко е приключило?

А какви е щяло да бъдат последствията ние трудно можем да твърдим със сигурност.

Хич не е трудно да твърдим със сигурност - нали видя с очите си "организацията" по посрещането? Или не я видя? Имаме събрана тълпа нахъсана да брани ако трябва и с кръв, двете дечица... Сега да видим - идват психолог, социален работник и съдия изпълнител... какво се случва:

а) Същото. Децата се тръшкат, бащата хапе, сеирджиите налитат да прегазят държавните служители, децата и бащата...

б) Събраните там като видят, че са дошли психолог, социален работник и съдя изпълнител, без майката и посланника - се разотиват мирно и тихо и бащата предадава децата с усмивка в ръцете на психолога.

Ти как мислиш, кое от двете е по-вероятно да се случи? Трудно ли ти е да предвидиш?

Ето една статия, на която попаднах в нета.

"Децата ми имат двойно гражданство, аз и майка им Барбара нямаме развод. Всичко тръгна надолу след нейното заминаване за Майорка, където искаше да работи в хотел", разказва Тодор. Скоро след пристигането й там Тодор усеща, че Барбара е постоянно пияна и неадекватна в приказките си, все едно е под въздействие на наркотици. "Започна редовно да изключва телефона си, отказваше и връзка през интернет". Барбара се връща след месец и половина, но отказва да се прибере при семейството си във Варшава. Заминава при роднини на триста километра. "Твърдеше, че е в депресия и трябва да се оправи", спомня си съпругът й. На Тодор нервите му не издържат - казва й, че тръгва с децата за България и ще я чака там. Барбара обаче подава в полски съд жалба, че децата й са отвлечени. В България завеждат дело за международно отвличане на деца по международната Хагска конвенция. Не допуснаха исканите от мен свидетели, нито се съгласиха да се направи медицинска ескпертиза на майката - така щеше да се разбере, че наистина е алкохоличка, казва Тодор."

Много твърдения на бащата... Все пак, интелигентен мъж на неговата възраст трябва да знае нещо елементарно, което знам и аз - не може просто така да вземеш децата и да ги закараш в друга държава. Нормалните хора започват процедура по развод, изясняват си отношенията и тогава се разделят. И са спокойни, че пред закона всичко е наред.

"Двете дечица преживяват сериозна трамва. Малкият Павел не спира да обяснява, че ще се качи на дървото или ще избяга на стадиона, но няма да тръгне с майка си. Не сме добре, как да се чувствам, след като майка ми иска да ни отведе, а аз искам тук да си остана, упорства на всеослушание и сестричката Ники. Децата учат в кварталното школо, развиват таланти в клуба по спортни танци, имат дузина приятели."Аз отидох специално в Полша да ги гледам, когато майка им реши да заминава за Майорка. Имам почти четири десетилетия стаж като детска учителка, тези деца са жертва на майка със съмнително битие", зарича се бабата Мария Василева."Как могат изобщо да твърдят, че синът ми е отвлякъл децата си, аз лично пътувах с тях за България с автомобил, никой никъде не е направил проблем, преминахме през зеления коридор", обяснява тя."

Как така е отишъл в Полша? Не е ли живял с майката? Тя сама ли е гледала децата?

"Майката пристигна в Асеновград с екип от полското посолство, но децата отказаха да разговарят с нея. "Мама ни казва, че ще се върнем в Полша и всичко ще се оправи. Няма да се оправи, защото тя пие, а тате не иска да е така", промълвява Ники. За да защити позициите на Барбара, в Асеновград бе и консулът Войчех Палански. На въпрос на „Марица" дали ще отведе насила децата си, Барбара отговори така: "Ако децата успеят да се отделят от влиянието на баща си и аз мога да говоря с тях, тогава ще уважа волята им".

"Няма никакъв друг вариант, освен да се изпълни съдебният лист. Става дума за разпореждане за незабавно екстрадиране в Полша, защото съдът е решил, че децата са жертва на международно отвличане", обяснява и съдия-изпълнител Кремена Дерменджиева."

Наистина няма никакъв друг вариант, освен да се изпълни съдебният лист. Може да се тръшка бащата колкото и иска ама е след дъжд качулка. Защо по-рано не ангажира медиите и народа със случая? Защо чак сега, когато всичко е приключило?

:confused

Май си чел между редовете.

Така е, ако искаш да разбереш нещо за една съпруга, питай свекърва й... тя ще ти даде най-обективното и безпристрастно мнение за снаха си. И нещо повече - ще ти отговори съвсем откровено и безпристрастно за сина си също... Смешно.

А декларацията, дето майката била подписала на български в българското посолство... сероизно ли някой смята, че има правна тежест? Ако имаше, то мястото на което трябва да я покаже адвоката е в съда, не пред телевизиите... Или вече я е показвал в съда, но съда нещо не й е обърнал внимание? Защо така? Може би защото не става за нищо?

Така е, ако искаш да разбереш нещо за една съпруга, питай свекърва й... тя ще ти даде най-обективното и безпристрастно мнение за снаха си. И нещо повече - ще ти отговори съвсем откровено и безпристрастно за сина си също... Смешно.

А декларацията, дето майката била подписала на български в българското посолство... сероизно ли някой смята, че има правна тежест? Ако имаше, то мястото на което трябва да я покаже адвоката е в съда, не пред телевизиите... Или вече я е показвал в съда, но съда нещо не й е обърнал внимание? Защо така? Може би защото не става за нищо?

Колега имах предвид, че зададения въпрос не е правилен,а не това че свекървата ще даде обективно мнение.Те затова съществуват вицове за тъщи и свекърви,нали?

Само дето децата са единственно полски граждани, т.к. полското законодателство не допуска двойното гражданство на родените в Полша граждани, т.е. те можеха да имат двойно гражданство, ако основното им гражданство беше българско, но не е така. Затова и двете са единственно полски граждани. Ако те бяха с двойно гражданство, то тогава те биха били съответно в Полша - послки граждани, в България - български граждани, което явно не е така т.к. посолството на Полша си ги прибра (едното засега). Ако бяха и български граждани - посолството не може да ги барне с пръст в България. Та нека този баща покаже българското гражданство на децата и да докаже, че хилядите които са солидарни с него за това, че "отвлякоха две българчета" не са измамени

Колега имах предвид, че зададения въпрос не е правилен,а не това че свекървата ще даде обективно мнение.Те затова съществуват вицове за тъщи и свекърви,нали?

Така е, моя грешка!

За гражданството е интересен наистина въпросът. България също не допуска двойно гражданство... А щом децата са родени в Полша, твърде вероятно е да са полски паспорти и гражданство. Нищо чудно тогава, че съдът е постановил в полза на майката.

Не мога да разбера как коментирате неща, които не са ви ясни. Това, че България и Полша не признават двойното гражданство не значи, че не мога имам едновременно полски и български паспорт. Просто в България ще съм българин и ще ме съдят по българските закони, а в Полша ще съм поляк и ще ме съдят по полските закони. Естествено, че щом бащата е българин, щом децата са стъпили на българска земя, не е имало никакви проблеми да получат българско гражданство. Единствено не мога да разбера AlBundy, откъде тая омраза към бащата, как така преиначаваш факти само и само да бъде полякинята права, да не би си наполовина поляк или да ако си бил в Испания да си я чукал тая полска курва, та сега да ревнуваш от бащата. Не мога да си обясня защо със зъби и нокти и чак с лъжи защитаваш тоя полски боклук

Ето ви и цитат от сайта на европейската комисия за потвърждение на думите ми:

Кое семейно право прилага съдът при бракоразводен процес между съпрузи, които не живеят в Полша или които са с различно гражданство?

По силата на Закона за международното частно право, приложимото право за случаи, свързани с брака, е националното право на родната страна на всеки от съпрузите. Полското право не признава двойно гражданство. Дори и да притежава друго гражданство, полски гражданин ще бъде третиран от съда като притежаващ единствено полско гражданство. Това означава, че при развод, раздяла или анулиране на брак, съдът ще взема предвид съответните разпоредби от полското право (Кодекса за семейството, настойничеството и попечителството). Ако полски съд разглежда дело по отношение на лице/лица, което/които нямат полско гражданство, но притежават такова на друга държава, е задължен да вземе предвид условията за развод, раздяла или анулиране на брака, предвидени в националното право на всяка страна по делото поотделно.

В допълнение към Закона за международното частно право въпросът относно приложимото право при развод, раздяла или анулиране се урежда от двустранни споразумения между Полша и други държави. Основният фактор при вземане на решение правото на коя държава е приложимо, е гражданството на съответното лице по случая.

Слай, елементарното ти мислене те навежда на заключението, че след като не одобрявам глупоста последвана от хитрееенето на едро на бащата, съм фен на майката, но не е така! Единствено ме е грижа за децата. Това, че изнасям неудобни истини и не съм съпричастен с тарикати на едро, не ме прави лош, а трезвомислещ.

И си нямаш представа какъв голям процент от омъжените жени майки в България имат извънбрачни връзки! Това да се интересуваме и осъждаме сексуалния живот на другите го можем само българските моралисти! И да наричаме децата - копелета. Затова не ми чети на мен морал, след като наричаш една майка на две деца с тези нарицателни!

А относно цитата - виж ми предния пост!

Ще ти го обясня като на прост човек. Бащата оригинално има българско гражданство. Той може да бъде и полски гражданин, т.е. да има двойно гражданство, като в Полша е поляк, в България - Българин. Децата имат оригинално полско гражданство, защото родителите им преди 7-8 години така са решили (то е ясно защо). Те не могат да бъдат едновременно и български граждани, ако искат могат. но трябва да се откажат от полското.

Да, да стъпиш на българска земя е единствено и достатъчно условие, за да придобиеш българско гражданство... гениално просто. Стъпваш - хоооп - земи българско гражданство!

Всъщност всеки чужденец стъпил на българска територия става българин автоматически.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...