Sothbiss Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 http://vbox7.com/play:92b999a6 Лично аз останах леко шокиран, като изгледах клипа. Какво мислите за действията на полицията, за дейстията на хората, за майката, бащата и за институциите намесени в случката? http://novini.dir.bg/2009/05/28/news4519665.html http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=143238 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bafi Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Както казаха по ТВ снощи, това трябваше да стане дискретно и без много шум и стрес за децата! Горките деца! Това е голям шок за тях! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Както казаха по ТВ снощи, това трябваше да стане дискретно и без много шум и стрес за децата! Горките деца! Това е голям шок за тях! А как може да стане това докато спят ли??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortimus Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Поставено по този начин ми прилича повече на отвличане макар и пред свидетели. Според мен е голяма травма за едно дете и си представям как ще ги отглеждат от тук нататък. Все пак това не са кукли, а живи същества, но явно някой си въобразява точно обратното. Дори и майката да има правата над децата, не е това начина за отвличането им със сигурност Дано "методите" се видят от институциите в европа за закрила на детето - поне те имат такива - работещи... и може би с тези деца трябва да работи психолог за да няма трайни увреждания Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Поставено по този начин ми прилича повече на отвличане макар и пред свидетели. Според мен е голяма травма за едно дете и си представям как ще ги отглеждат от тук нататък. Все пак това не са кукли, а живи същества, но явно някой си въобразява точно обратното. Дори и майката да има правата над децата, не е това начина за отвличането им със сигурност Дано "методите" се видят от институциите в европа за закрила на детето - поне те имат такива - работещи... и може би с тези деца трябва да работи психолог за да няма трайни увреждания Те от закрила на детето ги видяхме как се осраха буквално ...... А както стана ясно всичко е за пари да може майката да лапа колкото може повече че явно не и стигат за алкохол ...... Всеки си търси интереса И то се видя децата какво искат ... и малко ме съмнява баща им да се занимава да ги надъхва против майка им ...... тотално им бутнаха психиката на тези деца ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
err0r^ Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Пак виждам как чуждите държави защитават интересите на гражданите си. Само в България трябва собствените си права да ги защитаваш сам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Доколкото разбрах това става със съдебно решение на полския съд и в слъчая българските органи не са ли длъжни да го изпълнят и да предадат децата там на посолството и те да си ги оправят тоест като един вид изпълнители се падаме ние. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortimus Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Те от закрила на детето ги видяхме как се осраха буквално ..... Говорех за европейският вариант на закрила на детето (не знам как се казват тези институции на запад) - нашият не заслужава и един ред коментар Доколкото разбрах това става със съдебно решение на полския съд и в слъчая българските органи не са ли длъжни да го изпълнят и да предадат децата там на посолството и те да си ги оправят тоест като един вид изпълнители се падаме ние. Не е въпроса дали е законно или не - въпроса е в начина по който се прави. Кой е прави и кой е крив ние не можем да кажем, но можем да коментираме това, което виждаме - а то, поне за мен, не е нормално. Точно на отвличане ми прилича от където и да го гледам. Сигурно възпитанието от тук нататък ще е шамари на всеки рев П.С. Този случай дали няма предистория някаква ? От къде се взеха всичките журналисти там и полиция Link to comment Share on other sites More sharing options...
KyPo Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Говорех за европейският вариант на закрила на детето (не знам как се казват тези институции на запад) - нашият не заслужава и един ред коментар Не е въпроса дали е законно или не - въпроса е в начина по който се прави. Кой е прави и кой е крив ние не можем да кажем, но можем да коментираме това, което виждаме - а то, поне за мен, не е нормално. Точно на отвличане ми прилича от където и да го гледам. Сигурно възпитанието от тук нататък ще е шамари на всеки рев П.С. Този случай дали няма предистория някаква ? От къде се взеха всичките журналисти там и полиция Журналистите бащата ги е викнал до колкото разбрах ... той е бил преди това май в Здравей България..... и от там целия този филм .... А сигурно ако не е имало журналисти разказите и от двете страни щяха да бъдат доста различни ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRETO Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Може да се сърдите само и единствено на законодателя, че е написал закона по този начин. Процедурата която извърши съдебният зпълнител е нещо регламентирано от закона, и реално погледнато при всяко принудително действие има подобниемоции. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 И "съдебната система" и в частност "полицайте" могат с най-чиста съвест да се самоподпалят на някой площад!!! Само не ми е ясно къф изруд трябва да си да причиниш такова нещо на едно дете... и всички живели щастливо ever after... А тия сичките зяпачи отстрани освен сеир да гледат на друго не са способни... малко инициативност трябва за да се противодейства!!! Ей станали сме ебати п*ткенския народ честно!!! За няквото там измислено съдебно решение - не знам от къф морал трябва да се води един човек, че да озакони подобна изрудия!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwannn14 Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Може да се сърдите само и единствено на законодателя, че е написал закона по този начин. Процедурата която извърши съдебният зпълнител е нещо регламентирано от закона, и реално погледнато при всяко принудително действие има подобниемоции. BRETO , калъф ! Това за теб е регламентирано и напълно нормално ... така ли ??? Плюя на такива хора ! Ако на теб ти отвличат детето по такъв нагъл начин , пък дори попечителството да е на майката , би ли стоял нормално , без да направиш нещо . Ако отговора е "Да" , ясно ми е колко си човек. За мен това е абсурд , откъдето и да го погледнем ! МОД ЕДИТ: Ако ще водите дискусия, спазвайте Правилата и добрия тон. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Многото емоции не са от полза в случая. Гледайте малко по-спокойно на нещата! Изглежда грозно, но аз съм виждал и други грозни ситуации, в които не е ясно кой кой е... Както каза BRETO, нормално е при принудителни действия да има грозни сцени. Законодателството е такова, каквото е. Решенията на съда трябва да се изпълняват, а бащата да си търси правата по законен ред. Защо ги е докарал тук, а не е започнал процедура по развод? Защо майката се мъкнела пияна с мъже, а той я е търпял? Има много неясноти в този казус, не задълбавайте! EDIT: На тоя калъф отгоре, не знам 14 годинките ли му са. Ако попечителството е на майката, калъф, няма как да е отвличане, сещаш ли се? Знаеш ли какво е отвличане? Да изкараш децата извън държавата, без писмено разрешение от втория родител. Разбираш ли, калъф? Ако отговорът е "Не", ясно ми е що за калъф си! P.S. Съжалявам за тона, но някои просто си го просят... Нахвърлят се с обидни квалификации на всеки с различно от тяхното мнение просто защото им е трудно да изкарат доводи, с които да защитят тезата си. МОД ЕДИТ: Второ и последно предупреждение, следващият отнася директно 20% Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwannn14 Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Абе , кви хора сте вие ?!?! В рамките на закона е да дърпаш едно малко дете ..... да го натикваш в колата като теле ?!?!?!? Това нормално ли е за вас ? И онази нагла свиня полякиня ли е каква е , ръцете да и изсъхнат ... го е заопъвала като не знам какво.... гадост , пълна гадост... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Ами баща изрод трябва да си. Да използваш децата си в такъв театър и да ги травмираш. Колко наивен трябва да си, за да си мислиш, че ще избягаш от решение на съда? Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwannn14 Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Знаех си , че тук веднага някакви "философи " ще почнат да се заяждат ... за какви закони говорите в такава ситуация ???? Спирам да пиша , за да не пълним темата с разправии и други глупости ... П.П. Не съм на 14 , а на 18 . Просто никът ми е на 4-и години. Приятен ден ... , на когото му е приятен! Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Като пораснеш и станеш родител, ще имаш право на мнение. Сега си поддаден само на емоциите, но идея си нямаш от детската психика! Дай ми едно дете и точно след една седмица ще пищи от ужас ако решат да го върнат на майка му и баща му. Заради това, детското мнение не се взима под внимание в съда до определена възраст. OŚWIADCZENIE Ambasada Rzeczpospolitej Polskiej w Sofii dziękuje wszystkim instytucjom państwowym Republiki Bułgarii za rzetelne i profesjonalne działania w sprawie oddania uprowadzonych dzieci Państwa Wasiliew. Dwie instancje bułgarskiego sądu uznały, że dzieci powinny wrócić do miejsca, z którego zostały uprowadzone wbrew woli i pod nieobecność jednego z rodziców. Orzeczenie bułgarskiego sądu jest zgodne z „Konwencją Haską dotyczącą cywilnych aspektów uprowadzenia dzieci za granicę", której Republika Bułgarii jest sygnatariuszem. Ambasada Rzeczpospolitej Polskiej w Sofii wyraża ubolewanie, iż niektóre relacje medialne w tej sprawie pozostają dalekie od obiektywizmu. Wywołują one niepotrzebne emocje w społeczeństwie, co nie sprzyja pomyślnemu zakończeniu sprawy. Ambasada Rzeczpospolitej Polskiej w Sofii, nie będąca stroną w sporze, opowiada się, by w imię przestrzegania prawa przekazano matce drugie z jej uprowadzonych dzieci. Zaistniała sytuacja może się zdarzyć w każdym kraju, a sposób jej rozwiązania jest miarą funkcjonowania w praktyce zasad państwa prawa. Co jest podstawą prawodawstwa europejskiego. Jednocześnie informujemy, że Ambasada Rzeczpospolitej Polskiej w Sofii nie będzie prowadziła publicznej dyskusji w sprawie wykonania prawomocnego orzeczenia bułgarskiego sądu. ЗАЯВЛЕНИЕ Посолството на Република Полша в София благодари на всички държавни институции на Република България за стриктни и професионални действия по делото за връщане на отвлечените деца на семейство Василеви. Две инстанции на българският съд решиха, че децата трябва да се върнат на мястото, от което са били отвлечени против волята и в отсъствие на един от родителите. Решението на българския съд съответства на предписанията на " Хагската конвенция за гражданските аспекти на международните отвличания на децата'', която e ратифицирана от Република България. Посолството на Република Полша в София изразява съжаление, че някои медийни предавания по този случай далеч не са обективни. Те предизвикват ненужни емоции сред обществото, които не допринасят за сполучливото приключване на въпроса. Посолството на Република Полша в София, което не е страна в спора, изразява мнение, че в името на спазване на закона, второто отвлечено дете трябва да бъде върнато на майката. Такива проблеми могат да се случат във всяка друга държави, но начинът на решението на проблема е практическа мярка за съществуване на принципи за правова държава, което пък е основа за европейското законодателство. Същевременно информираме, че Посолството на Република Полша няма да води публичен диспут по въпроса за влязло в законна сила решение на българският съд. Посланик /-/ http://www.sofia.polemb.net/index.php?document=24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Ами баща изрод трябва да си. Да използваш децата си в такъв театър и да ги травмираш. Колко наивен трябва да си, за да си мислиш, че ще избягаш от решение на съда? не се зайяждай пак. Независимо от правната страна на въпроса, в случая е важно, че е НЕДУПОСТИМО това да става по ВИДЯНИЯ НАЧИН. Шибаните ни институции пак се оказаха некадърни и неподготвени.... Иначе още тогава беше ясно, че действието е законно, че има решение на полския и БГ съд, предствител на посолството и т.н. Но допускането на този ужас и служителка от "Агенция за защита на детето", която му отваря пръсчетата за да го откопчи от вратата....и майката, която собственоръчно го дърпа...докато то пищи " Помощ". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 аз гледах клипът - не съм запознат относно ситуацията, но реакцията на полицията беше повече от неадекватна, което доведе до драматично развитие... Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 не се зайяждай пак. Независимо от правната страна на въпроса, в случая е важно, че е НЕДУПОСТИМО това да става по ВИДЯНИЯ НАЧИН. Шибаните ни институции пак се оказаха некадърни и неподготвени....Иначе още тогава беше ясно, че действието е законно, че има решение на полския и БГ съд, предствител на посолството и т.н. Но допускането на този ужас и служителка от "Агенция за защита на детето", която му отваря пръсчетата за да го откопчи от вратата....и майката, която собственоръчно го дърпа...докато то пищи " Помощ". Виж за това съм съгласен. Ама те нали от полското посолство дойдоха и си прибраха децата. Ти къде видя наша институция да прави нещо освен да гледат тъпо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Хм браво, евала за ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ДЕЙСТВИЯ!!! Представям си какви биха били ако не бяха толкова професионални... Иначе евала господин промивач на мозъци За една седмица и майка си и баща си ще намрази викаш, пък за две сигурно може да ги убедиш и че не са хора а крави и ще почнат да мучат и да дават мляко?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Нео, не съм промивач на мозъци. Децата са си такива. А теб май и като голям лесно те манипулират Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Нео, не съм промивач на мозъци. Децата са си такива. А теб май и като голям лесно те манипулират Мда... Дай да идвам у вас за една седмица и да намразя цялата си рода... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vikktor Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 пратете НА: press@president.bg, n.markov@prb.bg, infocenter@prb.bg, gospodari@gospodari.com, tazi_sutrin@btv.bg, 1x1@kanal3.bg, 5za4@kanal3.bg, neudobnite@kanal3.bg, zdravei_bulgaria@ntv.bg, story@slavishow.com, e.akcia@gmail.com ОТНОСНО: Писмо до Държавната Агенция за Закрила на Детето ТЕКСТ на СЪОБЩЕНИЕто/СЪДЪРАЖНИЕ: Писмо до Държавната Агенция за Закрила на Детето Копие до: Президента на Република България Нова телевизия , БТВ , Канал 3 Господари на ефира Полско посолство Уважаеми г-не/г-жо председател на ДАЗД и всички лица, работещи в агенцията, потресени съм от кадрите, излъчени по Нова телевизия, на 28 .05.2009 г, във връзка с двете деца - Николета и Павел. Крайно недопустимо е професионалисти, работещи с деца, отговорни за физическото и психическото им състояние, да позволяват подобни сцени на насилие. Защото това е насилие. Не можем да приемем, че Вашите служители са допуснали да се стигне до подобно нещо. Именно, защото са професионалисти, би следвало да направят изводи дали тази майка е способна до осигури подходяща среда за нормалното развитие на децата й. Защото нито една отговорна и заинтересована за състоянието и развитието на децата си майка, ни би ги подложила на това психическо изтезание. На кадрите ясно си личи грубото, насилствено и безразлично отношение на майката и бабата на двете деца. Вашите служители, както и всички други държавни такива, са отговорни за случилото се, независимо, че има съдебна заповед за отвеждането на децата. Тези служители са длъжни да се уверят, че майката е способна да се грижи за тях. А както се вижда на записа, това съвсем не е така, още повече, че те са присъствали на мястото на събитието. Те не са ли се запитали, след като пред камера и толкова много хора, тази майка се отнася така с децата си, какво би направила, ако са сами? След като всички видяха тази подигравка с децата, нито един родител не би се чувствал уверен в това да разчита на Вас, при нужда от помощ. Нито едно дете не Ви би потърсило, ако се нуждае от закрила, тъй като ясно се видя, че такава НЕ осигурявате.Николета и Павел са български граждани, и каква защита им oсигорява нашата държава? Как допускате те да бъдат отвлечени пред очите на толкова хора? Чии интереси се защитават пак ? Случилото се,ще остави неизлечими травми в децата,кой помисли за това?!?! Обръщаме се с апел към държавния глава да предприеме всички необходими мерки за защита на двете български деца. Настояваме за незабавна намеса на всички компетентни държавни органи и неправителствени организации, които сега трябва да докажат, че са Българи, а не съучастници в това позорно престъпление. http://vbox7.com/play:dab7d60b................ ( Facebook и Форумът на БГ МАМА, Ботев Пловдив и Lyrics2BG ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Като ги постваш тези спамажийски "писма" би ли ми казал на кой точно клип видя майката на децата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.