slay Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Пускам тази тема с цел да разбера има ли други, които са на моето мнение или просто аз съм някакъв социален изрод. Става въпрос за това, че прекалено често почна да се обявява ден на национален траур в тая позьорска държава. Не може при всеки инцидент с над 4 жертви да се обявява национален траур. То не беше Лим, Бяла, наводненията, загинали частни войници в Ирак, 2 заклани шофьори, изгорелия влак, сега и този автобус. Единствено съм съгласен с националния траур след Индиго. Еми не може една нормална държава през няколко месеца да обявява национален траур. Не съм циничен, уважавам скръбта на близките и съм ЗА да се обяви траур в един или няколко града, но не и да блокираш цялата държава. В момента съжалявам сираците, на които им отмениха абитуриентския бал заради траура. Ако развитите държави мереха с нашия аршин трябваше всеки ден да са в траур. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Подкрепям те! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Поредното позьорство ако питаш мен."Ето вижте, ние си отменихме за ден предизборната кампания и сме съпричастни с хората".А когато трябва наистина да се направи нещо за да не се случват такива трагедии?Кв'о праим?Гласуваме с чужди карти и мислим абсурдни закони,обслужващи нечий интереси.Има ли смисъл да се говори изобщо.Тази тема е неизчерпаема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Те са доказали, че не им пука за хората, това е точно евтина предизборна агитация за бабите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeRoX Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Като се замисля наистина имаш голямо право, но все пак така или иначе трябваше да си измият с нещо ръцете. Като не могат да направят нищо друго обявяват национален траур. Жалко е но така е действителността. Мен ме дразни това, че из медии-те започват да търсят виновник на инцидент. Ама защо рейса бил 20 годишен, ама защо се бил качил до горе, ама не знам си к'во не знам си що. Вместо да помислят как да помогнат на близките или на пострадалите търсят виновници в нещастен случай. Рейса бил 30 годишен. И колко рейса има такива в България 2-3 сигурно?! Дори и да ги е минал тия всичките прегледи на КАТ и ДАИ пак може да са пропуснали нещо и факта е на лице - спирачките ги е нямало. каквото и да говорят факта си е факт. Езък на хубавите хора, които са си отишли от този свят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Дам. И аз съм на същото мнение. Да направят нещо по-значимо. Тоя траур с него и без него. След 2 месеца никой няма да помни траура. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harlem Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Съгласен съм до някаде с вас но замислете се сега някой казва: "Ден на траур не трябва да има позьорско е и т.н." Но ако го нямаше тогава щеше да има тея пък не се сетиха да почитат загиналите....То на този наш народ не може да му се угоди и защо го свързвате толкова с изборите незнам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Няма как да не обявят траур! Че е позьорство, до известна степен е така, но във всяка държава ако се случи нещо, което да отнеме живота на много хора на куп биха обявили траур. Американците, като си бутнаха кулите и затриха сума ти хора обявиха световен траур. Ако нашите не бяха обявили и си бяха продължили кампанията, щеше да има тема "Защо не обявиха национален траур" и щеше да има 4-творно повече мнения и и т.н. По-големият проблем в случая е, че на никой, освен на близките и приятелите на загиналите, не му пука за този траур и за който и да било преди това... Тук не сме съпричастни с нищо! Разберете веднъж за винаги, че положението, в което сме в момента не се дължи на управляващите, а на нас самите. Просто нашия народ не струва като цяло - е какви да са ни управляващите? Ние си ги заслужаваме от всякъде. Защо си мислите, че дискотеките и кръчмите няма да са пълни довечера, въпреки траура? Дреме му на Ончо от Кичука, че са умряли някакви хора - той ако днес не се направи дигитален и не се гмурне в Плазма до 10 сутринта, кога? Ето, скоро наближава 2-ри юни. Едно, че всички по малки от набор 93 не знаят изобщо какво значи тази дата, какво е станало и как се отбелязва, и второ - обърнете внимание колко хора се спират в 12:00ч. когато вият сирените. Отговор: 0!!! Миналата година единствения човек, който се изправи и стоя неподвижно 3 минути, освен мен на прозореца, беше един циганин от съседния строеж(да, точно така циганин - от онези, които ги правим на сапун и ги кастрираме и т.н. всеки път като заговорим за тях). Да не говорим, че баш "патриотите" от агитките спят по това време. Общо взето много си уважаваме историята и паметта на великите...ама в кръчмите на по 5-6-7-8-9 бири, тогава сме най-големите патриоти, пък и има кой да ни слуша и тогава чупим стойки и чалъми, ама като дойде 2-ри и завият сирените - що да си губим 3 мин. от живота - и без това няма кой познат да ни види. Та позьори няма само в парламента! Позьорството си ни е отличителен белег на нацията! Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Заповед: Абитуриентските балове ще започнат с минута мълчание. ModEdit: Не разводнявайте темата. След рапорта на Бънди изтрих офтопците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Абе само на мен ли ми се струва,че сега 2 семици преди изборите Седефчо,СерГей и половината БСП отидоха в болницата при пенсионерите "да им съчувстват"? Това като се замисля не стана на трагедията с горящия влак,автобуса,който падна от мост близо до Бяла и други такива трагедии,понеже нямаше избори и не има пареше на г**а. Ся като видяха тия,че изборите сигурно няма да ги спечелят и айде,съпричастни с народа.Еми не става така по мое мнение - да ми гласуваш с чужди карти(не с 1,не с 2,ми с 10 поне) и да обявяваш,че нямало да спазваш закон,който си приел(за забрана на тютюнопушене на обществени места).И то само това да е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Тоя национален траур е такъв цирк,че няма на къде.Колко човека от 9 милиона могат с ръка на сърцето да кажат,че наистиан са опечалени и страдат поради смъртта на тея хора?!Вероятно само близките и познатите им.Ние какво общо имаме? Друг е въпроса,че ако 16 човека умрат за 16 дена при катастрофа на никой няма да му дреме на шапката.Аз ако умра ще им пука само на близките и приятелите ми.Защо на мен да ми пука?! В някои страни от глад на ден умират повече хора.На "скърбящите" тука защо не им пука?Щото не ги дават по новините. Приятен ден!Моя смятам да бдъе такъв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Защо на мен да ми пука?! Не е нужно да ти пука. Просто бъди съпричастен - никой не си е и мислил, че цялата страна ще се очерни, хората ще ходят с черни ленти на ръцете и няма да вършат нормалните си дела и задължения. И аз знам, че е хората са си отишли и нищо не може да се направи, и аз не съм в траур, обаче не тръгвам с рогата напред що, по дяволите, да е ден на траур и т.н. Много повече ми пука за двете деца от Асеновград, защото те са тези с бъдеще и те ще са травмирани за цял живот от някаква полска сволоч, затова и с доста хора в София се опитахме да направим нещо по въпроса и ще продължим. Крайно време е народа да се събуди и да види как тъне в лайната... и да спре да си чеше езиците и да се кара с хора, които няма да види по разни интернет портали... Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Мен ми писна от благотворителните дела на Нова телевизия. Направо противни са ми вече и им заключих телевизионния канал в къщи направо не мога да ги дишам. То бива бива благотворителност, но тия буквално се посраха. Пускам и гледам 2 пикли ми играят умираш и възнасяш се в небесата човек след това виждам залязващи "звезди" които си припяват старите песни правеики си евтин PR. Е не писна ми. И всички се състезават с тях да са по по-благотворителни. Явно не са чували, че прекален светец и богу не е драг. И като за капак ми натресоха Галка от на кафе с пак някакви умиращи деца е не писна ми. Щяли да го правят всяка седмица това, за да се види колко много е благотворителна Нова. Ами да го духат, вече като видя Ники Кънчев и компания с някакви полумрели хора ми идва да ги изпозастрелям и така ще избавя и тях и Ники Кънчев и Галка и компания от залкото им съществуване. Критикувайте ме съдете ме, направо ми се драйфа вече от тая благотворителност. Съжалявам не е моя работа да се грижа за тия неща има си иституции има си и хора които си взимат заплати да се грижат за това. Уж телевизията е за развлечение, а няма една развлекателна програма, отвсякъде някакъв досаден спам, че някой си се нуждаел от нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXx Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Не е нужно да ти пука. Просто бъди съпричастен - никой не си е и мислил, че цялата страна ще се очерни, хората ще ходят с черни ленти на ръцете и няма да вършат нормалните си дела и задължения. И аз знам, че е хората са си отишли и нищо не може да се направи, и аз не съм в траур, обаче не тръгвам с рогата напред що, по дяволите, да е ден на траур и т.н. Много повече ми пука за двете деца от Асеновград, защото те са тези с бъдеще и те ще са травмирани за цял живот от някаква полска сволоч, затова и с доста хора в София се опитахме да направим нещо по въпроса и ще продължим. Крайно време е народа да се събуди и да види как тъне в лайната... и да спре да си чеше езиците и да се кара с хора, които няма да види по разни интернет портали... Едно от най-точните изказвания,които съм чел в този форум!Подпрепям напълно и на 100% raptore-теб ти е писнало ама на децата дето нямат пари за хляб не им е писнало.Може и 1000 лева да стигнат до тях ама пак са си пари нали?Ако не е НОВА да пуснеш по 1 смс-че ще отидеш ли да даваш благотворителност??Не ми се струва.Писнало ви...тая тема е поредната,в която всички форумни философи ще се изредят да пишат анализи по 2000 думи на тема "ситуацията в България"-жалкото е че само до тук ви стига.Да постнете в някой форум Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 Мен ми писна от благотворителните дела на Нова телевизия. Направо противни са ми вече и им заключих телевизионния канал в къщи направо не мога да ги дишам. То бива бива благотворителност, но тия буквално се посраха. Пускам и гледам 2 пикли ми играят умираш и възнасяш се в небесата човек след това виждам залязващи "звезди" които си припяват старите песни правеики си евтин PR. Е не писна ми. И всички се състезават с тях да са по по-благотворителни. Явно не са чували, че прекален светец и богу не е драг. И като за капак ми натресоха Галка от на кафе с пак някакви умиращи деца е не писна ми. Щяли да го правят всяка седмица това, за да се види колко много е благотворителна Нова. Ами да го духат, вече като видя Ники Кънчев и компания с някакви полумрели хора ми идва да ги изпозастрелям и така ще избавя и тях и Ники Кънчев и Галка и компания от залкото им съществуване. Критикувайте ме съдете ме, направо ми се драйфа вече от тая благотворителност. Съжалявам не е моя работа да се грижа за тия неща има си иституции има си и хора които си взимат заплати да се грижат за това. Уж телевизията е за развлечение, а няма една развлекателна програма, отвсякъде някакъв досаден спам, че някой си се нуждаел от нещо. На теб ако ти се драйфа,на мен още повече...И като ми го пуснат 890789079889 пъти от 16:30 до 18:00 и откачам.Аз до мемента не съм видял да дават пари тия Пънчовци,Голи,ДеоФци.Постоянно събират милите за нашите деца на България.Накрая ще купат една чупена линейка производство преди 15 години,2 кувиоза по 15 к лева и готово.Остатъка отива за покритие от разходите на Тошко от бирите и уискитата на Ицо хазарта,"шампионката" Гроздева,дето мишената едва уцелваше в Пекин.Не мога да разбера закаква благотворителност седнал да ни убеждава Део,след като до един си прибраха хонорарчетата и си натискаха парцалите до края,щото в договорите имаше клауза-"Ако напуснеш сам губиш хонорара".Пускаха ни сърцераздерателни клипове с болни деца,показваха ги на сцена,пяха,скачаха,та кво ли не играха и въпреки тва събраха толкова пари.Впрочем това е друг въпрос,тъйкато в Б-я всичко е маскарад и на онова табалце със събраните пари могат да напишат каквито си искат цифри,с цел манипулация. И сега изведнъж тръгнаха на опечалените да помагат,ако не бяха от НТВ незнам какво щяха да правят близките на жертвите.АБЕ ХОРА СПРЕТЕ ДА ПРАЩАТЕ СМС-И,след като 1 % от 1.20 лв отиват за благотворителност.Гала да вземе да се застреля някаде и да не ни прави тъжни физиономии в ефир! Ден на траур,да съгласен съм,че така се правело навсякъде,но това има значение само за родните на загиналите.Като гледам нито аз,нито хората навън са си вързали черно или пък са спряли за минута мълчание днеска примерно!Всеки си има ангажименти и работа и мисли как ще си плати сметките и да свърже двата края,това е реалността,до която ни докараха тия същите дето обявяват траури! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted May 29, 2009 Share Posted May 29, 2009 ...Писнало ви...тая тема е поредната,в която всички форумни философи ще се изредят да пишат анализи по 2000 думи на тема "ситуацията в България"-жалкото е че само до тук ви стига.Да постнете в някой форум А ти какво правиш по въпроса? Я ни научи и ние да следваме светлия ти пример. Щото и аз писах за това, според мен, каква е ситуацията в България и споделих, че вината за дереджето ни е именно в нас самите и в това число включвам и себе си, но ти говориш във второ лице мн.ч., което иде да рече, че ти си различен от останалите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Просто бъди съпричастен - никой не си е и мислил, че цялата страна ще се очерни, хората ще ходят с черни ленти на ръцете и няма да вършат нормалните си дела и задължения. Именно това е цирка.Никой не е в траур, знаят,че ще е така,и все пак се обявява траурен ден.Защо? Скоро ще обявяват национален празник,ако един ден няма жертви при катастрофа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted May 30, 2009 Share Posted May 30, 2009 Вчера хванах по телевизията повторението на вечерните новини. Нямам думи просто, к'во правили и как го правили та за какво го правили, ама това няма да промени нищо. Още ще си вървят чавдарите и ще се разпадат по улиците или на път за някоя екскурзия. Пътищата се рушат, автобусите се разпадат, хората са просто жертви на некомпетентно управлявана държава в която нито един от органите не си върши достатъчно добре работата за да има някакви правила и контрол над фирмите превозвачи или фирмите консеционери който се заемат с ремонтите на пътища, ако изобщо някой направи път на мястото на тези "планински" пътечки. Темата щяла да се превърне в "такава е ситуацията в страната ни" и всеки да обърне на общи приказки, еми така ще стане, като държавата е главният виновник за тези инциденти. Съпричастен съм към случилото се и смятам че ако от тази трагедия не се заменят всички стари автобуси и не им се отнеме правото на фирмите превозвачи да правят каквито и да е превози, тогава ще продължат да стават такива неща, след като се знае, че подобни фирми са позволявали подобни машини да осъществяват каквито и да е дестинации. Поне от толкова цирк и безмислени коментари в късните новини, днеска ми се отби чувството за откровенна простотия или смахнат хумор и няма да тормозя горките потребители тези дни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.