gadniqt Posted May 27, 2009 Share Posted May 27, 2009 Принтера,windows-ките фонтове ли ползва или си има собствена папка с фонтове...така де проблема, е че един принтер неиска да ми печата определен символ(check box) от един документ и искам да знам откъде си търси фонтовете да му сложа евентуално някакъв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted May 27, 2009 Share Posted May 27, 2009 Малко ретроспекция: Във времената на DOS доминираха матричните принтери. Те поддържаха кирилица хардуерно, тоест имаха вградени кодови таблици за интерпретиране на кирилица и можеше да променяш шрифта и неговата големина от самия принтер . Тоест за да се отпечата буква "а", компютъра казва на принтера "отпечатай символ номер xyz". За разлика от DOS, WINDOWS печата всичко като картинка и казва на принтера "отпечатай точки със следните координати .....". Той просто "рисува" символите. Според мен твоя проблем се корени в настройките на програмата - виж дали няма забрана да печата определени символи. Или опитай да конвертираш документа в pdf с някоя безплатна онлайн услуга (на ключова фраза "doc to pdf online converter" излизат много сайтове) и после прообвай да разпечаташ pdf-а. Ако принтера е матричен, провери драйверите. П.П. Сетих се и друго нещо: провери дали по някаква причина кутийката (text box?) за чекване не е с бял фон и да закрива знака, който е под нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadniqt Posted May 28, 2009 Author Share Posted May 28, 2009 Малко ретроспекция: Във времената на DOS доминираха матричните принтери. Те поддържаха кирилица хардуерно, тоест имаха вградени кодови таблици за интерпретиране на кирилица и можеше да променяш шрифта и неговата големина от самия принтер . Тоест за да се отпечата буква "а", компютъра казва на принтера "отпечатай символ номер xyz". За разлика от DOS, WINDOWS печата всичко като картинка и казва на принтера "отпечатай точки със следните координати .....". Той просто "рисува" символите.Според мен твоя проблем се корени в настройките на програмата - виж дали няма забрана да печата определени символи. Или опитай да конвертираш документа в pdf с някоя безплатна онлайн услуга (на ключова фраза "doc to pdf online converter" излизат много сайтове) и после прообвай да разпечаташ pdf-а. Ако принтера е матричен, провери драйверите. П.П. Сетих се и друго нещо: провери дали по някаква причина кутийката (text box?) за чекване не е с бял фон и да закрива знака, който е под нея. ами не е с бял фон,защото на друг принтер си го печата(проблема всъщност е,че един документ се печата от един ПС на 2-ва различни принтера и на единият го има проблема,а при другият не........та по тоя повод си мисля, за всеки принтер да няма локална папка с фонтове,не тая на windows-a),принтера си е лазерен и е нов....същият проблем го имах с друг вид принтери,но си инсталирах някакви фонтове от диска който вървеше с него и то взе че се оправи проблема,но на сегашният принтер немога да намеря никви фонтове в диска .....то в pdf като се замисля ще оправи проблема,но мен тоя вариант не ме устройва.Мерси за отговора П.П."виж дали няма забрана да печата определени символи" - това къде да го видя? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.