Jump to content
BulForum.com

Въпрос за принтер и фонтове

gadniqt

Recommended Posts

Принтера,windows-ките фонтове ли ползва или си има собствена папка с фонтове...така де проблема, е че един принтер неиска да ми печата определен символ(check box) от един документ и искам да знам откъде си търси фонтовете да му сложа евентуално някакъв.

Малко ретроспекция: Във времената на DOS доминираха матричните принтери. Те поддържаха кирилица хардуерно, тоест имаха вградени кодови таблици за интерпретиране на кирилица и можеше да променяш шрифта и неговата големина от самия принтер ;) . Тоест за да се отпечата буква "а", компютъра казва на принтера "отпечатай символ номер xyz". За разлика от DOS, WINDOWS печата всичко като картинка и казва на принтера "отпечатай точки със следните координати .....". Той просто "рисува" символите.

Според мен твоя проблем се корени в настройките на програмата - виж дали няма забрана да печата определени символи.

Или опитай да конвертираш документа в pdf с някоя безплатна онлайн услуга (на ключова фраза "doc to pdf online converter" излизат много сайтове) и после прообвай да разпечаташ pdf-а.

Ако принтера е матричен, провери драйверите.

П.П. Сетих се и друго нещо: провери дали по някаква причина кутийката (text box?) за чекване не е с бял фон и да закрива знака, който е под нея.

Малко ретроспекция: Във времената на DOS доминираха матричните принтери. Те поддържаха кирилица хардуерно, тоест имаха вградени кодови таблици за интерпретиране на кирилица и можеше да променяш шрифта и неговата големина от самия принтер ;) . Тоест за да се отпечата буква "а", компютъра казва на принтера "отпечатай символ номер xyz". За разлика от DOS, WINDOWS печата всичко като картинка и казва на принтера "отпечатай точки със следните координати .....". Той просто "рисува" символите.

Според мен твоя проблем се корени в настройките на програмата - виж дали няма забрана да печата определени символи.

Или опитай да конвертираш документа в pdf с някоя безплатна онлайн услуга (на ключова фраза "doc to pdf online converter" излизат много сайтове) и после прообвай да разпечаташ pdf-а.

Ако принтера е матричен, провери драйверите.

П.П. Сетих се и друго нещо: провери дали по някаква причина кутийката (text box?) за чекване не е с бял фон и да закрива знака, който е под нея.

ами не е с бял фон,защото на друг принтер си го печата(проблема всъщност е,че един документ се печата от един ПС на 2-ва различни принтера и на единият го има проблема,а при другият не........та по тоя повод си мисля, за всеки принтер да няма локална папка с фонтове,не тая на windows-a),принтера си е лазерен и е нов....същият проблем го имах с друг вид принтери,но си инсталирах някакви фонтове от диска който вървеше с него и то взе че се оправи проблема,но на сегашният принтер немога да намеря никви фонтове в диска :).....то в pdf като се замисля ще оправи проблема,но мен тоя вариант не ме устройва.Мерси за отговора ;)

П.П."виж дали няма забрана да печата определени символи" - това къде да го видя?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...