ov3rm4n Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Списък на песните на трио "Зорница" на обложката на CD:1. Станко ле, мори хубава - Hey you, Pretty Stanka. 2. Планинец ходи - A Tractor Driver is Walking 3. Отдолу идат шарени колца - Motley Wheels Are Coming from Below 4. Дъщерцо моя, майчина - Hey you, Mother's Daughter 5. Йогряло ми ясно слънце - A Bright Sun Shone On 6. Загукала е гулабка - Female Pigeon Began Crooning 7. Пак поди, мале - Go again, Mother 8. Изкара димо жъртвари - Dimo Brought Out Harvesters 9. Да зная, мамо, да зная - If I Knew, Mum, If I Knew 10. Провикна се мома руса - А Blond Lass Cried Out 11. Дядо делба делеше - An Old Man Was Partitioning Shares 12. Мър Тодорке, мънинка - I Say, Little Todorka 13. Дойне, бяла Дойне - Hey you, Doina, You, White Doina 14. Мури Тодоро - I Say, Todora 15. Седнала ми е Марийка - Mariika Seated Herself 16. Моме ле, мури мунинка - Hey You Lass, You Little Lass 17. Гергина цъфти, не вехне - A Dahlia Blooms, And Doesn't Fade 18. Петлите пеят - Cocks Are Crowing 19. Града са гради, Станьо льо - Hey Stana, A Town Is Under Construction 20. Зелен се орех развива - A Green Walnut-Tree Is Coming Into Leaf 21. Звездо льо, вечернице - Hey you Star, You Evening Star. Made in Bulgaria За още глупости - http://thinrope.net/bg/laugh ... И да живее Еразъм Ротердамски!! Ето това уби всичко детско у мен - "Дядо делба делеше - An Old Man Was Partitioning Shares" Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeZoeker Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Имай малко милост бе, човек! Заболя ме корема... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 20, 2004 Author Share Posted April 20, 2004 Female Pigeon Began Crooning?! Mariika Seated Herself, huh!? Or - Hey Stana, A Town Is Under Construction?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vankata Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Какво смешно намирате тук, имайки впредвид, че тази музика се купува предимно от чужденци. По скоро трябва да се замисли човек, защо съществуват например "Go Again Mother" и "Синя прашка" и тиражите, в които тези две песни се пускат в ефир. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 20, 2004 Author Share Posted April 20, 2004 Ами като за начало - това че буквалния превод е точно толкова лош и безполезен, колкото никакъв превод... Не съм капацитет в английския език, но просто си личи, че и на тоя дето ги е превеждал не му е бил роден... На 300% съм сигурен, че могат да се направят доста по-добри преводи - близки до смисъла на текста, не едно към едно... Не мисля, че така преведени заглавията говорят нещо на чужденеца за идеята и съдържанието на песента... А ти? Най-много да остане с тотално погрешно впечатление за какво става дума. Някои работи просто не се превеждат и толкова! Колко сидита със западна музика си виждал на нашия пазар с преведени заглавия в описа?! Само едно ми посочи... Всъщност, ей така - без да съм капацитет, веднага се сещам за по-приемлив превод от Hey you, Doina, You, White Doina - какво ще кажеш за pale и възможностите, които предлага (pale-face)?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 ....... това че буквалния превод е точно толкова лош и безполезен, колкото никакъв превод... Не съм капацитет в английския език, но просто си личи, ....... Като се има в предвид, че Марийка си е седнала на нейня си "буквалния превод" Link to comment Share on other sites More sharing options...
guinness Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Ne 4e sam golqm angli4anin no prosto prevoda e nomer 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Super smqh Kefi me !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igniter Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Смех до бога!!! Толкова смешно, че чак тъжно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Планинец=A tractor driver Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Staro no zlatno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stil_L Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Super qko be6e tva.Razveseli me mnogo.10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.