ov3rm4n Posted April 24, 2004 Author Share Posted April 24, 2004 Именно - не е болка за умиралка. И е поправимо. Всяко нещо с времето си. Хиляда мили път започват от една стъпка! Днес да пропишем на азбуката си, а пък правописа ще се оправи постепенно с течение на времето. С яденето идва апетита. След като се научи да ползва родната си азбука, неизбежно ще му направи впечатление на човека и правописа... А за хората в USA и England - не ме е грижа. Аз мисля и отговарям за себе си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikisim Posted April 24, 2004 Share Posted April 24, 2004 ov3rm4n и аск,малко прекалихте с взискателността си -няма безгрешни хора А това за адвокатите и лекарите ,които са по на 50-60г. -те са изключения.Едно време образованието беше на по-добро ниво и по- рядко имаше случаи на "умопомрачаващи правописни грешки" (цитирам аск) отколкото сега.Положението в момента е плачевно - не ми се дават примери за необразоваността в България-Вие самите сте се сблъсквали с много такива(и в този форум ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
KnoppiX Posted April 24, 2004 Share Posted April 24, 2004 Трябва да сме много глупави, че да имаме такъв хубав език и да не го използваме...Въпроса не опира до мързел, а до желание... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amancer Posted April 24, 2004 Share Posted April 24, 2004 Напълно подкрепям идеята! А дали ще е Phonetic или BDS няма значение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted April 24, 2004 Share Posted April 24, 2004 Плусове и минуси на кирилицата в постовете(поне според мен) +Много по-културни постове; +Много по-добре изглеждащи постове; +Много по-лесно четими постове; +Избягват се различните начини за писане на "я", "ъ","ю","ш" и тн. букви нямащи еквивалент в латинската албука; -Malko pove4e usiliq pri pisane; -Nqkoi wlastima6ti litza v toia forym pishat na latinica. Кое ви беше по-лесно да разчетете? По първия недостатък трябва да кажа, че след 3-тия пост се свиква и вече дори не ми прави впечатление като пиша. Ако го нямаше втория недостатък досега отдавна в тоя форум да се пише само на кирилица. Аз бих предложил следното:Нека се пусне една анкета дали кирилицата да стане задължителна и ако повече от половината потребители гласуват "за", тогава да стане задължителна за всички. Това е най-демократичното решение, според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CMexyBka Posted April 24, 2004 Share Posted April 24, 2004 +Много по-културни постове da , "shliokavicata" razvalq kulturata :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
ack Posted April 24, 2004 Share Posted April 24, 2004 Нека се пусне една анкета дали кирилицата да стане задължителна и ако повече от половината потребители гласуват "за", тогава да стане задължителна за всички. Това е най-демократичното решение, според мен. Най-вече ще е най-демократичното решение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted April 24, 2004 Share Posted April 24, 2004 s 2 race protiv i ptrpavqm priziv v internet da NE SE pishe na kirilica !~ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 24, 2004 Author Share Posted April 24, 2004 maddrum, няма да става кирилицата задължителна. Нито сега, нито някога. Няма и нужда. Въпрос на личен избор. По-демократично от това здраве му кажи. Затова няма нужда от никакви анкети по въпроса. Целта никога не е била да задължаваме някой - няма и да бъде такава. Така че не се хаби. Не виждам нужда да се правят и обсъждат в тази тема занапред подобни на твоето предложения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddrum Posted April 24, 2004 Share Posted April 24, 2004 s 2 race protiv i ptrpavqm priziv v internet da NE SE pishe na kirilica !~ Нека не е само в интернет! Хайде и в даскало, вкъщи и изобщо навсякаде да не пишем на гадна кирилица И не само да пишем! Дайте изобщо да не говорим на тъп Български ---mod note: Не се фламбирайте тук. Влезте в чата. Всеки изказва своето мнение и не ангажира никой друг с него. Calm down! Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted April 25, 2004 Share Posted April 25, 2004 направо от тази латиница сме се омотали всички. Дори понякога сам се усещам, че когато пиша на ръка пиша "t" вместо "т" когато съм писал нещо на англииски преди тва - мноо гадно Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted April 25, 2004 Share Posted April 25, 2004 направо от тази латиница сме се омотали всички.Дори понякога сам се усещам, че когато пиша на ръка пиша "t" вместо "т" когато съм писал нещо на англииски преди тва - мноо гадно Затова да не учим английски. С цел ограничаването на латиницата да се въведат следните 2 езика като задължителни в училище на мястото на английския и немския: 1. руски език 2. монголски език Да се радваме на кирилицата, но да не се усираме все пак и да не бъдем шовинисти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted April 25, 2004 Share Posted April 25, 2004 Absolutno sam protiv taka nare4ena "shliokavica" , struva mi se dosta glupavo. Latineca Rulezz Пак не си в час .. Ако не си наясно шльокавицата = латинЕца Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoardMan Posted April 25, 2004 Share Posted April 25, 2004 И аз съм за Само с единственната забележка че колкото и да са развити технологиите за нищо на света не бих си кръстил имената на файловете ми на кирилица Понякога много глава боли Макар че и това не е кой знае какъв проблем, хехе Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama Posted August 14, 2004 Share Posted August 14, 2004 Mi to dobre, ama kogato 4ovek nqma kirilica... Eto az sega imam STRA6NOTO jelanie da pi6a na kirilica, ama nemam takava. Trqbva li vseki pyt da pevejdam v abv-to postovete predi da gi dobavq ? Ili mai e po-dobre da si dobavq kirilica kym kodovata tablica ili tam kvoto trqbva. Zatova trivialnoto: Syjalqvam ako vyprosyt mi e zadavan hilqdi pyti, no ako nqkoi vse pak re6i da pomogne na edin nqma6t vreme da se rovi v neta 4ovek sys stra6na nujda ot kirilica i nerazpolaga6t s izli6ni pari, to neka mi ostavi edin link ili dva reda za napytstvie kvo da pravq s tova: http://warez.ru:8080/FTP/Mac_Appz/BG.Phonetic/ Mersi ako pone ste pro4eli dotuk ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted August 14, 2004 Share Posted August 14, 2004 Четох, сега е твой ред да четеш: http://free.hit.bg/injinera/na4alo.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aries Posted August 14, 2004 Share Posted August 14, 2004 Da oba4e tva ne data.bg a e warez.ru Koito e sviknal da pi6e s angl.bukvi trudne 6te mine napravo na BG.I neka da ne minavame s nomera 4e ne haresvame bulgarskite bukvi ili ne sme nacionalisti. <{POST_SNAPBACK}> Забелязал съм, че обикновено привържениците да се пише с латински букви държат на това най-вече, за да не се види какви грешки допускат. Защото като напишат "КАШТА" (къща) с английски букви никой не може да им поправи грешката За да започнат всички да пишат използвайки българските букви трябва да бъде регламентирано от модераторите. Необходимо е единствено да не бъдат допускани постове на латиница (своевременно да се трият) и всички изведнъж ще пропишат Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted August 14, 2004 Author Share Posted August 14, 2004 maddrum, няма да става кирилицата задължителна. Нито сега, нито някога. Няма и нужда. Въпрос на личен избор. По-демократично от това здраве му кажи. Затова няма нужда от никакви анкети по въпроса. Целта никога не е била да задължаваме някой - няма и да бъде такава. Така че не се хаби. Не виждам нужда да се правят и обсъждат в тази тема занапред подобни на твоето предложения. <{POST_SNAPBACK}> Замести maddrum с Aries... От 24 април насам не се е променила позицията на модераторския екип по въпроса. Така че - не се хаби и ти. Писането на родната азбука е въпрос на личен избор - с този избор показваме отношението си не само към азбуката, а и към много други неща в живота. Освен това - въпрос е и на вътрешно убеждение. Като не иска някой - да пише на шльокавица. Негов проблем. За мен не е проблем да му чета постовете, но определено отношението ми към този човек е повлияно от факта, че той не умее да използва родната си азбука. Не разбрах защо повдигнахте тази тема отново. За проблемите на Уиндоус и кирилизацията му има сто-двеста теми изписани в съответния раздел за Уиндоус приложения. Там трябва да си потърси отговора на проблема Mama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imago Posted August 14, 2004 Share Posted August 14, 2004 Mi to dobre, ama kogato 4ovek nqma kirilica... Eto az sega imam STRA6NOTO jelanie da pi6a na kirilica, ama nemam takava. <{POST_SNAPBACK}> То в Windows си има кирилизация и аз лично нея си ползвам, никакъв гаден Флекстайп никаква Фонетик и "ч" то не е на майната си и "ю" то го знам къде е. Достатъчно съм умен, че да запомня двата езика на клавиатурата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GammaRay Posted August 14, 2004 Share Posted August 14, 2004 ov3rm4n,проблема е ,че повечето от членовете на този форум за доста неграмотни,лигави хлапета!!Та те не знаят дали дали се пише - хляб или хляп!!Ако се вземат мерки от модераторите,може тези хлапета да се научат малко на правопис и правоговор. п.с Онзи ден обяснявах на noshit ,че форумът може да бъде стъпка, към култивизирането на тази зган от невежи деца...но дали го е взел насериозно...незнам Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted August 14, 2004 Share Posted August 14, 2004 Абе стига с тези дискусий Ей това пък не мога да го разбера с това Й накрая..... от къде им дойде на акъла Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted August 14, 2004 Author Share Posted August 14, 2004 Виж какво, GammaRay, този форум никога не е имал за цел да възпитава, ограмотява или култивира когото и да било. Още по-малко да го учи да пише. Ние не сме подразделение на МОН. А относно квалификациите, които си позволяваш да раздаваш за участниците във форума - не знам на каква база си го позволяваш... Може би от позицията на не-лигав и по-грамотен от тях?! Е, за първото не знам, но второто определено не си. Набързо: 1. В българския език няма дума "зган" - има дума "сган". 2. Пак в този език няма дума като "култивизиране" - има "култивиране". 3. Очевидно не си наясно с функцията на запетайката. Всичко това от едно само изречение е видно: "Онзи ден обяснявах на noshit ,че форумът може да бъде стъпка, към култивизирането на тази зган от невежи деца" Та преди да си позволяваш да охарактеризираш другите - погледни себе си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted August 14, 2004 Share Posted August 14, 2004 Виж какво, GammaRay, този форум никога не е имал за цел да възпитава, ограмотява или култивира когото и да било. Още по-малко да го учи да пише. Ние не сме подразделение на МОН. А относно квалификациите, които си позволяваш да раздаваш за участниците във форума - не знам на каква база си го позволяваш... Може би от позицията на не-лигав и по-грамотен от тях?! Е, за първото не знам, но второто определено не си. Набързо: 1. В българския език няма дума "зган" - има дума "сган". 2. Пак в този език няма дума като "култивизиране" - има "култивиране". 3. Очевидно не си наясно с функцията на запетайката. Всичко това от едно само изречение е видно: "Онзи ден обяснявах на noshit ,че форумът може да бъде стъпка, към култивизирането на тази зган от невежи деца" Та преди да си позволяваш да охарактеризираш другите - погледни себе си. Брутално Тъкмо бях почнал да мисля че се изгуби нещо добрия стар ov3rm4n Но сега с кеф ще кажа цитирайки Mr.Smith: Mr. ov3rm4n Welcome Back! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naso Posted August 14, 2004 Share Posted August 14, 2004 Затова да не учим английски. С цел ограничаването на латиницата да се въведат следните 2 езика като задължителни в училище на мястото на английския и немския: 1. руски език 2. монголски език Да се радваме на кирилицата, но да не се усираме все пак и да не бъдем шовинисти. <{POST_SNAPBACK}> Били ми обяснил точно какво имаш против Руския език и защо в училищата трябва да се изучава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО английски или немски? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GammaRay Posted August 14, 2004 Share Posted August 14, 2004 1. В българския език няма дума "зган" - има дума "сган". 2. Пак в този език няма дума като "култивизиране" - има "култивиране". 3. Очевидно не си наясно с функцията на запетайката. Ха ха.Ето , че и аз,кръглия глупак,научих нещо(ако това ще ви успокои).Благодаря.Видя ли ,че става....Такава дума наистина няма.Хайде сега,кажи на аудиторията и другите ми грешки.(един урок МОЛЯ).Поздрав п.с А колкото до "култивизирането" нали може,от време на време да използваме жаргон??Ако не, моля да бъда извинен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.