mi6o_ Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Напьлно подкрепям идеятарвьпреки че фонетиката ми не работи и сьм леко бавен ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeZoeker Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 За!, макар че едва ли ще приложа чак такива рестриктивни мерки спрямо писмата от раз. Първо смятам да опитам (за пореден път) с блага дума, пък ако не стане — хм... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 20, 2004 Author Share Posted April 20, 2004 Аз може би съм един от малкото, които нямат фонетична и не могат да пишат на нея, а чаткам на БДС . Двама ставаме със сигурност... Но жална ни майка в чужденеция, дето на клавишите я няма кирилицата - не че търся буквите, докато пиша, но от време на време поглеждам надолу и ако ги няма 100% ще се омотам в първия момент... Все се каня да "науча" фонетична, но ми изглежда неестествено някак си... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Az sym shlioco Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasco Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 аз пък съм твърдо против Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 100% съм за това да се пише на кирилица!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 20, 2004 Author Share Posted April 20, 2004 аз пък съм твърдо против Мда... Тъкмо се чудех вече кой ще е първия... Но ще си запазя коментара за себе си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Italianski Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 И аз съм ЗА! BTW, преди малко забелязах нещо интересно. Пуснал съм да записвам един диск, който беше прясно надписан с маркер. И като го извадих от центробежната сила маркера е образувал едни такива множество чертички една до друга... Мно'о лудо! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Същото ще стане ако всички започнат да си хвърлят боклуците по кофите. Ще мине един - ще си каеже "Кво стаа тукъ бье" и ще се изсере. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragon Slayer Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 ще ми треа малко време да се науча ама съм Вътре shliokovica [RULEZ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasco Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 ov3rm4n, т'ва беше базик, с който не исках да умаловажа инициативата ти, нито пък да те обидя.whatever.и м/у другото само първите 3 от всичките ми 356 поста (since 31.04.03) са написани на "Шльокавица". Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Dobre sled kato vsichki ste "za" pishete si shto trqaa da se komentira ? izkomentira se tova veche v N na broi temi ai pogovorete oshte malko i spored men e dobre da se zatvori temata koi kakto iska da si pishe Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 20, 2004 Author Share Posted April 20, 2004 Инициативата не е моя. Аз само давам подкрепата си за нея, като всички останали. Понеже няма готов банер, позволих си да си "съчиня/изплагиатствам" един, защото не съм кой знае колко добър с програмите за графика - с това се изчерпва "приноса" ми. Майтапа е хубаво нещо, но представа си нямаш колко хора са те взели на сериозно и са готови да ти подражават- хайде обясни им го на тях, ако можеш... Мен ме остави. Инициативата е на Йовко Ламбрев, Георги Чорбаджийски, Калоян Доганов, Ясен Праматаров, Дончо Ангелов и още доста хора около тях - ето от къде тръгва всичко: http://yovko.net/index.php?p=92 И защо е нужно да се затваря? Аз се сещам за поне 10 по-безполезни теми, които обаче си стоят отворени и моабеда в тях си върви с пълна сила... Остави нещата да си следват естествения ход - скоро темата ще се изчерпи от само себе си и ще си замине пореда - като всички преди нея... Какво дразнещо има? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rasco Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 тук съм изказал моето мнение по въпроса: http://warez.ru/invision/index.php?showtopic=3979& и още държа на него! а най ми е смешно хората да използват Е вместо Я.даже съм виждал обратното използване.за съжаление. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkman Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Абсолютно за!!! Кофти е да се взираш супер много време в някакъв "шльокавски" текст и да се чудиш "Абе тоя какво е искал да каже тука, нещо не мога да му схвана мисълта или не може да пише като хората" Браво на ov3rm4n Относно мненията на шльокавските фенове: използвайте кирилицата където можете за да не затруднявате излишно хората, четящи написаното от вас и за да не се излагате Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 То не е проблем да се чете, особено от тези с опит в чата. Но е грозно и неестетично . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 20, 2004 Author Share Posted April 20, 2004 Наистина не е проблема в четенето. Не сме от вчера в Мрежата... Идеята е да си използваме нашата си азбука. Ако нямахме -добре, ако не можеше да тръгне и да се вижда навсякъде (както беше едно време) - пак добре. Но след като имаме и не е проблем да се използва на който и да е компютър - защо да не я използваме?! В тоя смисъл "Не разбирам шльокавица!" следва да се разбира - не разбирам защо се пише на шльокавица, освен в прекия смисъл на изречението... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zippo Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 И аз съм "ЗА". Да не говорим , че в много форуми цензурират мненията писани на шлокавица Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafiot Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Абсолютно ЗА , навремето имаше подобна тема да пишем на кирилица,но малко хора откликнаха. Ако съобщението ви не е на кирилица, то най-вероятно ще бъде изтрито от модераторския екип на Data.BG Това ми допада много! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Има някои неща, които се затвърждават в първите години от живота ни и които оформят онази характерна човешка черта, която се означава като възпитание. Въпрос на избор е (но също така и на възпитание) да ядеш пържола с нож и вилица, вместо дя я ръфаш с двете си ръце. Подобно би трябвало да е и отношението към езика. За съжаление тези, на пръв поглед цивилизовани норми, нещо не намират място в родната ни държава. След като на "върха" в обществената йерархия се намират какви ли не "природни недоразумения" и безмозъчни твари, които служат за пример на подрастващите, какво можем да кажем за горките ни език и азбука ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Абсолютно ЗА , навремето имаше подобна тема да пишем на кирилица,но малкохора откликнаха. Ако съобщението ви не е на кирилица, то най-вероятно ще бъде изтрито от модераторския екип на Data.BG Това ми допада много! Това лично мен ме дразни. Едно начинание е добро ако не се налага със сила. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted April 20, 2004 Author Share Posted April 20, 2004 Много далече отидохте.... Въобще не става дума за цензура, нито за убеждаване, или принуждаване, или налагане, или каквото и да било друго силово изхвърляне... Нека не се цитирам сам -просто четете и постовете на другите страници, освен на последната.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Който ме познава, знае отношението ми към шльокавицата. Неслучайно смених браузърите(IE за Opera) когато не можех да пиша на кирилица в ExploDera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted April 21, 2004 Share Posted April 21, 2004 az ne moga da razbera, v edin warez forum, kakvo prechi bulgarski da e na latinicia.аз не мога да разбера, в един варез форум, какво пречи български да е на латиница. А аз не мога да разбера ти какво не можеш да разбереш при положение че се разбира от само себе си Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeZoeker Posted April 21, 2004 Share Posted April 21, 2004 Do niakolko desitiletia , NIAMA DA IMA KIRILICA , takache po dobre se nauchete da pishite na angliiski!!!! Сега сигурно трябва да отговоря в същия стил и да кажа, "Ще има, нека ви!"... Само че това дали ще има кирилица или не след няколко десетилетия изобщо няма отношение към въпроса. Може и да няма, може пък и да има. Също както моят избор днес може да е рационален или ирационален. Но си е мой избор. Нямам никакво намерение да слагам вилата на врата на някого и зорлен да го карам да пише на кирилица — но също както той е избрал да пише на шльокавица, така и аз мога да избера да не чета писмата му. Затова, ако обичаш, не ми казвай какво е по-добре да правя или не — мога и сам да си преценя. Ако е трябвало да прозвучи като доброжелателен съвет: не си го докарал на форма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.