Jump to content
BulForum.com

Langame: Скорости и цени

vann

Recommended Posts

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Ами отивай в София.

Но ако отидеш в Долни Дъбник например вероятно няма да намериш нещо такова. Така че примерът ти е много подвеждащ.

Tuka nqma nishto podvejdashto istinata che v sofia ima dosta poveche internet dostavchici otkolkoto v plovdiv no tova e normalno vse pak sofia e po golqm grad no vupreki tova cenata koqto vi dadoh beshe ot HomeLan koito ne sa maluk dostavchik

Az mnogo puti sum se oplakval ot povedenieto na Evrocom spriamo konkurenciata, ama sled poslednata "primocia" moga da vi kaja 4e ne mi lipsva ni6to i sum super dovolen. Use6ta se malko lipsata na dobur mejdunaroden trafik ama sum siguren 4e tova 6te se opravi po natatuk.

Ne znam za vas no az izbiram profesionalizma na evrocom, otkolkoto dostav4ici ot tipa "Batko, tatko i az" !!!!

za6to sravnqvate sys sofiq ili 4ujbina tova nqma smisyl, sravnqvajte s pld i 6te zabelejite 4e razliki ima dosta i tuka :woot

ina4e 32kbit si e po malko i ot modem tova e iskal da kaje :P i dano naistina stane 64kbit

samo da otbeleja 4e ping-a v EK do yahoo e po malyk ot tozi v dosta zali, za battle net ne sym mn siguren...

Suglasen sum s ist3k che nemojem da sravnqvame Pld sus Sofia ili s drugi strani po-prostata prichina che tam ima dosta poveche hora s net i e normalno tam da ima po burz internet :) . Sigurno s tozi post si protivorecha sam na sebe si no vse pak trqbva da se davat primeri s drugi dostavchici. :)

se svalq s poveche ot chujdite saitove

Да точно.

10 минути мислих как да го формулирам и най-накрая пак го обърках.

Сещам се и за още нещо за 1 година откакто съм към ЕК само веднъж имаше по-сериозно прекъсване докато Визио имат редовн проблеми от този вид.

:) Sotko tova e absolutno vqrno shtoto na tqh im kradut hubovete ili neshto kabelite im se kusat abe izobshto vse problemi neznaesh koga shte ostanesh bez net a pri EK tova e predimstvoto che imat mnogo dobre izgradena mreja iz grada i samo ako ti prekusne kabelnata togava nqmash net :D

:) Sotko tova e absolutno vqrno shtoto na tqh im kradut hubovete ili neshto kabelite im se kusat....

...или вали сняг и натрупва по тях, или е станало много студено, или вали поройно и мокри намквоси... или... или...

Абе евроком си е най-добре лаггейм и другите само проблеми с тях :)

qgi kaji tia problemi zada me razobedish malko

znachi edin vash klient koito jivee v moq blok se maxna ot EK i mina kam Visio i sega bqx do tqx davida kak tegli iz BG i chujdite saitove

znachi ot texnia lokalen sait tegli sas 12 MB/s [gleda online filmi ot texnia sait]

mnogo se uchudix ot vidqnoto znachi kam BG e po razlichno stiga do 100 Kb/s [bubu.to, data.bg] a ot kazaa-to sas 15-20 ot eDonkey stigna do 11 KB/s [moje i dase digne oshte daje]

ot Free.evro.net si darpa super dovolno ot 100 KB/s nagore pada kachva se ludnisa spored men i plashta 35 leva nameses [nqma za izkluchvane dopalnitelni pari i zavkluchvane sashto]

Ne che se oplakvam no sega kato go vidqx tova s ochite si zex dase kolebaq dali da minavam i as kam tqx sepak ot kazaa-to 20 KB/s i ot eDonkey nad 10 KB/s

as sq kadeto sam s dostapna+ [za 30 leva] ot BG-to teglq 32 KB/s ot Free.evro.net [vie znaete zakvo stava duma kompot]

lokalen 64 KB/s

kazaa-3-4 KB/s

pak povtarqm nese oplakvam no se pak mi e interesno kakvo shte kajete vie

izvednash se zarebix po texnite skorosti

qgi kaji tia problemi zada me razobedish malko

znachi edin vash klient koito jivee v moq blok se maxna ot EK i mina kam Visio i sega bqx do tqx davida kak tegli iz BG i chujdite saitove

znachi ot  texnia lokalen sait tegli sas 12 MB/s [gleda online filmi ot texnia sait]

mnogo se uchudix ot vidqnoto znachi  kam BG e po razlichno stiga do 100 Kb/s [bubu.to, data.bg] a ot kazaa-to sas 15-20 ot eDonkey stigna do 11 KB/s [moje i dase digne oshte daje]

ot Free.evro.net si darpa super dovolno ot 100 KB/s nagore pada kachva se ludnisa spored men i plashta 35 leva nameses [nqma za izkluchvane dopalnitelni pari i zavkluchvane sashto]

Ne che se oplakvam no sega kato go vidqx tova s ochite si zex dase kolebaq dali da minavam i as kam tqx sepak ot kazaa-to 20 KB/s i ot eDonkey nad 10 KB/s

as sq kadeto sam s dostapna+ [za 30 leva] ot BG-to teglq 32 KB/s ot Free.evro.net [vie znaete zakvo stava duma kompot]

lokalen 64 KB/s

kazaa-3-4 KB/s

pak povtarqm nese oplakvam no se pak mi e interesno kakvo shte kajete vie

izvednash se zarebix po texnite skorosti

Честито за тея 12МБ от техния сайт, обаче трудно се развиват тея скорости. Интересно ми е как става това като по мрежа 100Мбита вдигаме максимум 70мегабита. За 100кб от дата и бубу - проста аритметика - на датата трафика в момента е 600Мбита - 100 души клиенти на Лангейм ако тръгнат да дърпат от там и са взели една шеста от капацитета, а едва ли те са единствените. Може би си уцелил добър момент. Друг въпрос е колко ще се промени качеството след набиране на определен брой клиенти (в началото винаги е хубаво - зарибяване му се вика) и дали ще има сривове по мрежата - мълнии, откраднати суичове, скъсани кабели... Аз съм от позицията на силно подозрителен.

Ако въобще горните скорости имат нещо общо с реалността :)

mi lichno as izprobvax nqkoi saitove:

ot lokalnia mu:

700 MB- 1min 10sek. :blink:

data.bg- nad 60 KB/s

bubu.to- nad 60KB/s

kazaa- 15-20 KB/s

eDonkey- nad 10 KB/s [nogo sprqx che me xvana qd che as darpam s 2-3] sigorno shteshe dase digne oshte

sas sobstvenite si ochi go vidqx tova

i oshte nemoga dago povqrvam

mnogo me qd

nqkoi shte qbqsni li kak moje taka we

i tova za 35 leva baxx maik....mu

super dovolen net i za BG Peering i za International pa za texnia lokalen dane govora

vi kvo sha kajete bratchedi

za visio ne moga da govora moje da sa dobri, no za langame sam tvardo protiv po bagav net ne moje i da ima ot tehniq

Setih se i drugo. Lokalniq i na langame i visio e palen bokluk taka che i s 100 mb v sekunda teglat vse si e taq, predpochitam 64 k no super lokalen, koito zamenq vsichki ostanali. E samo za muzika moje da se jelae poveche, no moje bi i tva shte se opravi skoro ;) :)

za visio ne moga da govora moje da sa dobri, no za langame sam tvardo protiv po bagav net ne moje i da ima ot tehniq

vav sasednia blok poznavam edin pich koito e kam 4k-to

ot lokalnia tegli nad 210 KB/s

ot BG-to sas 32 KB/s

ot kazaa-7.5 KB/s

ne e losho osebeno lokalnia e lud [ee ako i prinas beshe taka shteshe da e golqma ludnisa]

tia raboti vigi kazvam zada videte zakvo staa vapros pri drugite

lokalnia im e lud

pone as se zadovolqvam sas b>64 KB/s sas dostapna+[30 leva]

ako iskam poveche lokalen trqbva da dam 60 leva zada teglq sas 120 KB/s

pak mi se vijda malko za tia pari i International e malak

vav sasednia blok poznavam edin pich koito e kam 4k-to

ot lokalnia tegli nad 210 KB/s

ot BG-to sas 32 KB/s

ot kazaa-7.5 KB/s

ne e losho osebeno lokalnia e lud [ee ako i prinas beshe taka shteshe da e golqma ludnisa]

znaesh li kvi problemi imat s data.bg osobeno, teq smeshnici. ne moje da zacepi izobshto, dava X na flashgeta, a s drugite programi i s tqh ne stava. Abe kvo da govorim

znaesh li kvi problemi imat s data.bg osobeno, teq smeshnici. ne moje da zacepi izobshto, dava X na flashgeta, a s drugite programi i s tqh ne stava. Abe kvo da govorim

mi as tochno sas FlashGet 1.40 probvax sichko

i si zasepi ot ras

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...