Jump to content
BulForum.com

Langame: Скорости и цени

vann

Recommended Posts

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

da ama sa propusnali fakta che e edin kanal ne sa downlink i uplink...sledva komentar ot tvoq strana

da te svetna che samo 1 kanal...= lag

Аз наистина не знам дали е един канал,но днеска ми попадна една листовка и реших да споделя това,не че ще се откажа от услугите на Евроком.:))

абе не ви ли писна вече с това гледане в паничката на другия бе !

кой колко стотин килобайта в секунда свалял, какво щял да отговори Евроком....

ми Евроком не държи никой насила

Малко преигравате с тея скорости , ама кво да праиш. Те могат да свалят и с 500кб ако искат от тяхния си ларез ама нямат кво да свалят от там - гледам го редовно в един приятел ие - БОМ-БОК , така че не мрънкайте! :)

абе не ви ли писна вече с това гледане в паничката на другия бе !

кой колко стотин килобайта в секунда свалял, какво щял да отговори Евроком....

ми Евроком не държи никой насила

Съгласен съм с теб.Ама нали знаеш ...това си ни е присъщо ;) То...... ако негледа Българина в паничката на другия....ще умре от скука ;)

Аз лично не бих се вързал към доставчик, който наедно пише "кабелен интернет", "интерснет връзка 100 мегабита по лан","оптича връзка", а пропуска да уточни дали става дума за сподолена скорост и даже не си дава uplink-a...

Idi da si svalish Kill Bill vol2. ot laggame. Uspex.Az tuka go svalix za 10 min i sega go pisha :) a oneq tam oshte i ne sa chuli za nego ;)

Idi da si svalish Kill Bill vol2. ot laggame. Uspex.Az tuka go svalix za 10 min i sega go pisha :)

i koq e taq tarifa, deto downloadvash s neq 2 diska po 700MB za 10 minuti? :>

tova pravi nad 2 MByte/s

i koq e taq tarifa, deto downloadvash s neq 2 diska po 700MB za 10 minuti? :>

tova pravi nad 2 MByte/s

Оптика - над 300 лв. без ДДС, в зависимост от включения интернет трафик ;)

Малко преигравате с тея скорости
izob6to ne preigravat skorostite sa mnogo po visioki za syotvetnata cena, lo6o e naistina 4e pylni amatiori deto hub-ovete im visqt po dyrvetata kato po koledna elha i sa opleli grada kato paqjina na praktika predlagat pove4e ot EK 4iqto mreja e na po visoko nivo :angry:

Аз знам че имат бая проблеми тея ланове откъм качество в последната миля. Затова предпочитам Евроком. Преди близо 2 години бях към лан само на 250 метра от нас и пак ставаха изненади.

Аз знам че имат бая проблеми тея ланове откъм качество в последната миля. Затова предпочитам Евроком. Преди близо 2 години бях към лан само на 250 метра от нас и пак ставаха изненади.

Lan-а като модел и стандарт не е разработен за това което го ползват хората в БГ.

Момчета, сериозни бизнес начинания не се правят току-така - на някой му хрумнало и хайде давай да правим LAN. Тези т.нар. "доставчици" се опитват с 2-3 хиляди лева "инвестиции" да правят "MAN мрежа". Въобще не ме интересува какви са им скоростите - аз никога не бих си дал парите в ТНТМ.

Лошото на цялата ситуация в България е, че само малко компании могат да си позволят сериозни инвестиции - Евроком никога нямаше да направят тази инфраструктура, ако не бяха масата клиенти на кабелната ТВ - това им помогна да направят сериозни инвестиции в инфраструктурата.

Доставчиците на ЛАН разчитат на стотина примерно интернет клиенти - ами не става просто. Когато минимум 50% от българските домакинства минат на широколентов достъп, тогава вече може да се говори за инвестиции в професионални ЛАН (истинския термин е Ethernet MAN) решения.

Абе истината е че каквото и да стане все ще има недоволни.Ей на обаче аз например съм горе-долу доволен засега - плащам 36 лева и имам 10-12К/6К интернет вкъщи (а и downlink-a като гледам е отделен от uplink-a което значи до 16-18K трафик в двете посоки), а много добре си спомням преди години когато си пуснах интернет за първи път какво беше - имах модем 14400 и интернета да ми беше 1К най-много, абе изобщо за какъв интернет може да става дума.А сега за още малко кинти мога да си пусна 200/100 Кбита (макар и негарантирани). Ама на хората вечно не им стига ей тва е. Може и 5МБ/с интернет да имат и пак ще искат още, като че ли кой-знае какво правят. Всичко е въпрос на време. След още някоя и друга година нещата ще си дойдат на мястото.

edit No.7: и не си мислете и че и от langame всички са доволни аз познавам поне един човек дето е навит да им изкърти 10-15 hub-a, да изчака да сложат нови и да ги изкърти и тях, а и не е единствения ...

Ако имат 5мбит/мбайт връзка ще недолстват, че са малко сървърите, които да им позволят да свалят от тях с такъв speed... ама те понеже ще са лейм и докато стигнат до истината (ако) всички по пътя ще им излязат виновни :)

А най-правилният начин е FTTH (Fiber-To-The-Home).

За някои отдавна е дошъл... :punk

Мога ли и аз да си поръчам тогава - един OC12 линк до вкъщи ме устройва на първо време ;) :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...