jorkata Posted April 19, 2004 Share Posted April 19, 2004 zna4i mnogo e dalgo za obqsnenie za tva 6a sa opitam da bada kratak i qsen .. zna4i do 2-3 meseca bqh sas dano MSI i zvukovata mi karta Creative SoundBlaster Live! 5.1 si raboti bez problemi oba4e naskoro se naloji smqna na danoto i mi be6e slojeno Gigabyte P4 Titan series i to si ima vgradena sound karta i kogato mi donesaha pcto mi bqha mahnali soundblastera sas argumenta 4e taq karta bila po qka i t.n. .. oba4e az vednaga si slojih soundblastera i ka4ih mu draiverite i tragna normalno .. oba4e sled 1-2 sedmici mi sa precaka ne pomna kak i nqmah drug izbor osven da karam na taq vgradenata v dunoto.i predi 1-2 dena si format izcqlo pc-to i si ka4ih driverite za dunoto (vklu4itelno vgradenata lan karta i sound karta) i kogato pusna da si install driverite i programite za soundblastera si4ko sa instalira i kogato restartiram mi dava gre6ka ot programata za nastroiki tam na soundblastera (AudioHQ) .. i ne tragva ... a ina4e si4ko e instalirano ot diska kakto trqbva programi mrogrami .. sa6to taka kato otvorq kontrol panela i ot tam da izbera audio device-a da mi e soundblastera a ne tva vgradenoto gomno prosto nqma soundblaster .. molq vi hora pomognete mi ot4aqn sam taq vgradenata karta e ujasno gnusna otvra6tava ma i na si4koto otgore kat pusna winampa i mi rabotqt samo dvete ot 4te tonkoloni .. ako se seta o6tene6to 6te edit ... a ako vie ne razbirate ne6to,koeto e dosta veroqtno,molq pitaite da vi kaja i da go opravim tva ;] mersi predvaritelno na si4ko jivo det 6sa otzove ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted April 19, 2004 Share Posted April 19, 2004 вчера точно се сблъсках с подобно нещо, като сложих за малко на моя компютър един Live!, наистина яко се омазват драйверите, появяват се няколко Direct Sound Devices и става една каша... не бачка creative mixer-a и AudioHQ-то, но иначе вадеше звук има един tool - creative diagnostics - даваше ми грешки мисля че трябваше да изключиш вграденото аудио от биос-а и чак тогава да инсталираш драйверите които са към дъното, после и драйверите на Live!-a между другото, официалните драйвери ли ползваш или kX ? За твоя случай, когато вече се е омазало, май първо трябва да деинсталираш колкото можеш повече неща от Device Manager / Sound and multimedia и след това при рестарта изключваш вграденото аудио (за да не си го детектне пак) и инсталираш драйверите на soundblaster-а. Виж случайно да нямаш инсталиран Total Recorder и го махни и него ако го имаш - той бърка доста грубо из звуковите настройки на Windows-а, слага си собсвено Playback Device и пренасочва всичко да минава през него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorkata Posted April 20, 2004 Author Share Posted April 20, 2004 hmm ami kicko mnogo se zaradvah kat pro4etah tva det si go napisal 6toto e napalno logi4no i bi trqbvalo da stane (makar 4e hubavo 4e me svetna 4e ina4e sam nikoga nqma6e da se seta) oba4e sega tukmo go probvah i bqh siguren 4e 6a stane ama ne stava .. zna4i ot device managera tam moje6e samo ac97 audio da se iztrie koeto sa6nost e vgradeniq sound i posle restart i vednaga pod bios izklu4ih vgradeniq sound pusnah posle xp-to (ni6to ne mi kaza xp-to pri startiraneto koeto spored men ne e hubavo .. qvno ne zasi4a kartata) i si install driverite na sounda (originalnoto cd si polzvam) .. si4ko mina normalno i kogato restart i pusna xp-to mi dade sa6tite gre6ki kakto predi .. i sega daje nikaf sound nqmam i na device managera ni6to ne mi pi6e kato sound karta i xp-to ne zasi4a ni6to .. nqkoi ima li predstava zakvo e tva molq za pomo6t ;] ina4e kicko mnogo mersi za saveta se pak jalko 4e ne stava .. aide izmisli o6te ne6to da go opraim a ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pesho Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Звучи ми така сякаш картата изобщо не е включена. Провери дали е вкарана както трябва на дъното. При инсталацията операционната система детектна ли ти я? Ако си с ХР, той си инсталира драйвери за креатива, така че трябва да тръгне без да инсталираш драйвери. Дай повече информация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 още идеи : пусни dxdiag и погледни на втората страница долу Notes - пише ли No problems found ? след това отиваш на Sound страницата и гледаш дали Hardware Acceleration е на Full. натисни Test DirectSound и виж дали ще даде грешка последно - в страницата More Help има Sound Troubleshooter - виж дали няма да помогне. друга идея : uninstall на драйверите на creative и на звуковата карта като хардуерно устройство (remove от Device Manager), след това преди да рестартираш, отиваш в Windows\Inf и намираш всички файлове които споменават Creative по някакъв начин, преместваш ги в друга папка така че да не може да си ги намери Windowsa, след това правиш рестарт и би трябвало да детектне звуковата карта, но да не намери драйвери за нея и да те пита от къде да ги вземе. последна мярка преди преинстал : отваряш regedit и отиваш на HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\ и се огреждаш там дали ще намериш нещо което да споменава Creative SoundBlaster. За мен понеже съм с nForce вграденото аудио, има ключ NVAX\NFORCE_VAD. Изтриваш там квото ти се стори подозрително (внимание, не се препоръчва на хора със слаби сърца ) и рестарт (изтриваш inf-овете на creative преди това). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Аз имах такъв проблем с Live! Value. Реших го като иснталирах A2ForSBLive драйверите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorkata Posted April 20, 2004 Author Share Posted April 20, 2004 da Pesho i az tva si misla i zatva ne iskam da optivam da bazikam 6oto to qvno nqma da stane ne6to e povredeno 6a go zanesa v serviza i hem da mi oprai i edin drug problem .. ina4e kicko mersi otnovo za instrukciite. @runner kvi po to4no sa teq driveri razkaji mi 4e neznam za kvo staa vapros ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted April 20, 2004 Share Posted April 20, 2004 Това са драйветите за Audigy2, но са преправени така, Зе да вървят на Live серията. Проблема е там, че са на китайски и исталацията става малко на посоки, но пък като ги инсталираш първия път и след това няма да имаш проблеми. Ако искаш ще ги кача да не ги търсиш и сваляш, защото са около 200МБ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorkata Posted April 21, 2004 Author Share Posted April 21, 2004 ami vij teq dni 6te hodq do serviza,daje moje bi o6te neska,taka 4e ako ne ti se zanimava mnogo nedei gi ka4va .. ako i v serviza ne napraat ni6to (ebasi!!!) togava moje da gi ka4i6 ;]] mersi se pak ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ MaTriX Posted April 21, 2004 Share Posted April 21, 2004 Kicko perfektno ti e obqsnil kak da si reshish problema,ostava da dobavq che sled kato mahnesh vsichki stari driveri i programi svarzani sas sounda i izkluchish sounda na danoto ot BIOSa,premesti si kartata na drug PCI slot,mislq che tova shte pomogne za avtomatichnoto razpoznavane na kartata.Ako pak ne stane opitai ot control panel s add/remove hardware.Naistina e jalko che takava ubava karta ne moje da q podkarash,chak i men mai qd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.