Jump to content
BulForum.com

ПРОТЕСТ 25.05.2009

Ton4o

Recommended Posts

Сигурно е много жалко за мен, но все още ми е непонятна мисълта. Като е "незнаещ" и тъне в неведение е логично поне според мен да няма срещу какво да се опълчва или да "не мълчи". Ти как си го обясняваш? Ако е "знаещ" би следвало тогава да роптае срещу това, което не е правилно за него. Аз поне така си го обяснявам, проблемът може и да е в моя телевизор :)
Еееее как не можеш да го разбереш, толкова е елемнтарно. По "интилигентен" начин се опитва да каже, че не е блажен :)

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply
НАПРОТИВ,премислия ако трябва и 40 пъти и ще я разбереш,дори ще се учудиш колко е вярна и точна,ако не разбареш от 40-тия път,моите съболезнования...

mobo колега съфорумец,гражданино на РБ,душо неузряла ТИ КЪДЕ ВИДЯ ОРЪЖИЕ НА ПРОТЕСТА!!!!!!!ТИ въобще ЧЕТЕ ли докрая протестната нота,ти въобще знаеш ли за какво пишеш и каква е ТЕМАТА.НЕ ЧЕТЕШ ЛИ,че със ЕЕЙЙЙЙЙ такива големи и червено букви накрая съм писал Протестът е абсолютно законен и за него са осведомени съответните инстанций!!! Ти барабар с няколкото хлапета тука дето въобще незнам как се наемам да споря,въобще знаете ли къде се намирате!!! Само ще ти кажа,че ловът е отделна книга от конституцията на РБ и се казва УСТАВ.Най-ловното и ако някой го нарече опастно,бяха само няколкото ми колеги с ловни облекла!!! и пак повтарям за теб и някой хора

Протестът е абсолютно законен и за него са осведомени съответните инстанций!!!

Баси и супер интелигентно да се бях изразил щях да съжалявам,пак нямаше да ме разберете,затова избрах със рогата напред и пак неразбирате,абе животни ли сте,то май по животните само си хабим патроните....

С удоволствие отговарям на глупавите и лишени от информация и наситени със заяждане въпроси!! Но ви благодаря за тях,защото в спорът се ражда истината!!!

и ПАК да кажа

Блажен да е незнаещият,който въпреки това мълчи!!!

пиле шаренко, както писах исках да ти помогна. с твоята позиция да си "напреко на всеки" освен да се излагаш допълнително, друго едва ли ще постигнеш. протестът няма как да е законен след като е замислено да се носи оръжие на него. уведомлението до кмета не прави един протест законен, особено след като кмета и полицията са достатъчно малоумни да го допуснат. и 5 милиона пъти да повториш подобна простотия, то тя няма как да е вярна. за тъпия "протест" не се осведомяваме само от вашите брътвежи, ами и то други медии. или трябва само на теб да верваме? може би сме гледали некви новини, оже би има клипчета из нета с гърмене във въздуха? гърменето от капсови пушки ли е било или от ловни?

няма отделни книги от конституцията. или се позоваваш на нея с всичките й членове и алинеи, или я отричаш - избери си най-сетне. Точния начин на свободното сдружаване се указва в съответния закон, две алинеи под прословутия ви цитат. Попитах те дали прочете толкова обсъждания закон за лова или само си мааш из форума с рогите напреде, щото немаш акъл да съставяш собствено мнение?

абе незнам дали се ебавате , ма тая поговорка и аз не мога да я схвана..... пробвах преди да излезна на трезво не можах , ся се прибирам пробвах и след 5-6 бири да помисля ма пак не става дейба...... явно не съм от блажените.......

П.С. Аквила не че не искам да ти отговарям на постовете от предната страница , битката аз не съм я загубил както и да е , един съвет - вземай се не толкова на сериозно че изглежда малко глупаво отстрани.

М/у другото не се хаби да ми отговаряш , постовете ти са еднотипни и безинтересни избягвам да ги чета

1-во => Не се заяждам.

2-ро => Казвам какво съм чул по тв и евентулано къде може да се е получило объркването.

3-то => Все още съм човек, а не животно.

останал съм с грешно впечатление,моля да бъда извинен...

Еееее как не можеш да го разбереш, толкова е елемнтарно. По "интилигентен" начин се опитва да каже, че не е блажен xmas.gif

"интилигентен" Ти го каза,не аз,НАСЛУКА

Ловът е един вид узаконен садизъм tounge.gif pirate.gif

Така е,прав си,така е около хиляди години назад!!!

пиле шаренко, както писах исках да ти помогна. с твоята позиция да си "напреко на всеки" освен да се излагаш допълнително, друго едва ли ще постигнеш. протестът няма как да е законен след като е замислено да се носи оръжие на него. уведомлението до кмета не прави един протест законен, особено след като кмета и полицията са достатъчно малоумни да го допуснат. и 5 милиона пъти да повториш подобна простотия, то тя няма как да е вярна. за тъпия "протест" не се осведомяваме само от вашите брътвежи, ами и то други медии. или трябва само на теб да верваме? може би сме гледали некви новини, оже би има клипчета из нета с гърмене във въздуха? гърменето от капсови пушки ли е било или от ловни?

няма отделни книги от конституцията. или се позоваваш на нея с всичките й членове и алинеи, или я отричаш - избери си най-сетне. Точния начин на свободното сдружаване се указва в съответния закон, две алинеи под прословутия ви цитат. Попитах те дали прочете толкова обсъждания закон за лова или само си мааш из форума с рогите напреде, щото немаш акъл да съставяш собствено мнение?

СЪКРОВИЩЕ,ОТКЪДЕ го слуша това,че протеста бил замислен с ОРЪЖИЕ,прецедателя ни не ни даде ловни дрехи да си сложим,ти за оръжие говориш!!!!!Новоприет закон е преди протест да се уведомява кмета и общинските съветници преди начинанивето,защото тогава може да се води Безредица!!!А това дето сте го гледали по телевизията е клип на поле по време на лов,а не някакъв преврат :D

А що се отнася до скандалния закон обяснявам накратко-той ограничала приема на ловци,чрез полагане на единица площ на ловец,чрез този закон държавата насилствено отнема ловните територий на малките сдружения и законно ограбва това което са трупали,защото в почти никоя дружинка ловците не са толкова малко до колкото да отговарят! А и това никъде го няма в европейския съюз,просто държава иска за пореден път да лапа кинти!!! И помни,Грам не е помислено за оръжие!!!!

абе незнам дали се ебавате , ма тая поговорка и аз не мога да я схвана..... пробвах преди да излезна на трезво не можах , ся се прибирам пробвах и след 5-6 бири да помисля ма пак не става дейба...... явно не съм от блажените.......

Ей сега ще ти обесня,чрез пример.Например ти си фен на ATV-тата и си много в час кое е боклук и кое НЕ Е и пускаш тема да покажеш на хората нещо ново и се започва едно писане от хора дето и грам не са в час,ама пишат ли пишат!!!! Е блажени да са тези дето не разбират и СА спестили глупостите и не са писали празни приказки!

П.С. Аквила не че не искам да ти отговарям на постовете от предната страница , битката аз не съм я загубил както и да е , един съвет - вземай се не толкова на сериозно че изглежда малко глупаво отстрани.

М/у другото не се хаби да ми отговаряш , постовете ти са еднотипни и безинтересни избягвам да ги чета

Виж дай да не му отговаряме и да го оставим да си пише,явно момчето не е наред със нервите си и усещам,че страда от някаква скрита неудоволетвореност,недоизказаност от нещо и това вътрешно създава някаква борба в самия него!!!

Много се радвам, че ще се разпадне тази сбирщина убийци, простете, ловна дружинка. Според мен, ловците се грижат за природата и дивеча така, както серийния изнасилвач - за девствеността.

I love this guy!!! :tongue

Може човек да направи много повече за "поддържането и размножаването" на дивеча без да е ловец, само че т'ва някои хора не го знаят.

Или са на принципа с пушка ще спасим земята, ако е така да издигнем някой терорист на пиадестал.

:)

Като искаш да ставаш ловец, отивай в Чукотска, там са Чукчите и те ловуват с копия и яздят бели еленчета.

Бих гръмнал животно само ако ми се нахвърли, впрочем всеки би го направил. И на скоро гледах едно клипче как така наречените ловджии си тренираха кучетата, в клипчето не били пострадали животни ама видимо хвъркаше кръв от всички страни. Браво, не всички ловджии са такива, но пък за това са създадени сдруженията.

Стига сте се обяснявали, аз не одобравям нищо и се дразня като някой ми казва че това което не харесвам всъщност е много хубаво нещо... направете си анкета!

Без да се заяждам...

Още едно хубаво мнение, евала!

А що се отнася до скандалния закон обяснявам накратко-той ограничала приема на ловци,чрез полагане на единица площ на ловец,чрез този закон държавата насилствено отнема ловните територий на малките сдружения и законно ограбва това което са трупали,защото в почти никоя дружинка ловците не са толкова малко до колкото да отговарят! А и това никъде го няма в европейския съюз,просто държава иска за пореден път да лапа кинти!!! И помни,Грам не е помислено за оръжие!!!!

Без да се заяждам, може ли да ми обясниш какво точно сте натрупали, освен глигански бивни по секциите, защото доколкото знам, горите са държавна собственост... И наистина ли вярваш, че ловците са много малко? Защо държавата спря ловните билети за две години(доколкото знам)? Може би защото много малоумници притежават бойни карабини вече? Нормално е да искат да ги ограничат.

Аз ще се повторя, но откакто видях онези келеши, дето бяха седнали на Ремзова поляна да пият с оръжие и после започнаха да пуцат на поразия, силно застъпвам каузата за ограничението. Нали се сещаш как селянина купува по-скъпите халосни патрони? Пуцат си с бойни, а на 100-200 м от тях играят деца. Пази Боже, неграмотници с оръжие. Ай, сиктир! Искам имуществен и образователен ценз за притежание на оръжие!

Така е,прав си,така е около хиляди години назад!!!

Еее, Топчо, то и феодализмът е от много време, но хората са го заменили по някакъв начин с икономическо робство. Тъй че, гледайте там с някви кинти да ги тормозите тия животинки, не физически.. :laughing:

Без да се заяждам, може ли да ми обясниш какво точно сте натрупали, освен глигански бивни по секциите, защото доколкото знам, горите са държавна собственост... И наистина ли вярваш, че ловците са много малко? Защо държавата спря ловните билети за две години(доколкото знам)? Може би защото много малоумници притежават бойни карабини вече? Нормално е да искат да ги ограничат.

Аз ще се повторя, но откакто видях онези келеши, дето бяха седнали на Ремзова поляна да пият с оръжие и после започнаха да пуцат на поразия, силно застъпвам каузата за ограничението. Нали се сещаш как селянина купува по-скъпите халосни патрони? Пуцат си с бойни, а на 100-200 м от тях играят деца. Пази Боже, неграмотници с оръжие. Ай, сиктир! Искам имуществен и образователен ценз за притежание на оръжие!

и аз така искам. искам да мога да се разхождам по полето с кучето си без да стрелят по него или по мен щото некви пиянки не са видели кво точно шава там.

другия варант е да отпадне изобщо цензът за притежание на оръжие и се раздаде военния резерв на цивилните. така много бързо идиотите ще се самоотстранят и ще се ускори естествения подбор към по-интелигенти и разумни хора.

И да си плямпаме, и да не го обсъждаме...ловците ще си ги има, най-малкото защото още от бай Тошово време (а и доста по-отдавна в световен мащаб), точно първите глави са едни от най-запалените авджии. Няма да забравя как навремето се бях запознал с един горски, който ми разправяше как на поредното ЦК-сафари с бай Тошо, Пенчо Кубадински & Сие, упоявали няк'ви стари мечки в преклонна възраст, за да не бягат много като ги отстрелват шефовете. :bgrin:

А иначе тази грижа на ловците за животните, много ми напомня времето непосредствено след 1990-та, когато всички най-големи престъпници, борци и др. изведнъж станаха силно вярващи и масово започнаха да посещават църквите, манастирите, да правят курбани, дарения на владиката, като си мислеха, че така изкупуват някакви грехове. С ловците е подобно...хайде да не точно "грях", защото те не възприемат убийството на животно за кеф като 'грях', а по-скоро 'грижата' за животните е замазване на очите на останалите "неавджии", един вид - "ние отстрелваме, но унищожаваме по план и бройка, а иначе правим хранилки да се множи останалия дивеч". То всичко хубаво, но както много други неща и това изглежда добре само на хартия, а практиката обикновено е доста встрани от теорията.

@lil_stenly, лошото е, че и чукчите вече се изтарикатиха и отстрелват с пушки тюлените и останалия северен "дивеч"...ама като го отстрелят всичкия, щат не щат ще преминат на рибни консерви, а като изловят някой ден и рибата, ще се облекат в зелено и ще фотосинтезират. :sick :P

Може човек да направи много повече за "поддържането и размножаването" на дивеча без да е ловец, само че т'ва някои хора не го знаят.

Или са на принципа с пушка ще спасим земята, ако е така да издигнем някой терорист на пиадестал.

xmas.gif

Като искаш да ставаш ловец, отивай в Чукотска, там са Чукчите и те ловуват с копия и яздят бели еленчета.

Бих гръмнал животно само ако ми се нахвърли, впрочем всеки би го направил. И на скоро гледах едно клипче как така наречените ловджии си тренираха кучетата, в клипчето не били пострадали животни ама видимо хвъркаше кръв от всички страни. Браво, не всички ловджии са такива, но пък за това са създадени сдруженията.

Стига сте се обяснявали, аз не одобравям нищо и се дразня като някой ми казва че това което не харесвам всъщност е много хубаво нещо... направете си анкета!

Ами аз за да се грижа за дивеча трябва да съм ловец и без това всичките пари на година за това ми отиват!!!ТИ ходи ставай ловец в Чукотка и мори хайваните с копия и други щуротий и пълни техните форуми със глпости,аз си харесвам по-хуманния начин,със шмайзера ;)!!!

А и споко,не се дразни,на никой и не му пука за това което всъщност не ти харесва И въпреки всичко ловци ще има,както и природозащитници!!!

Пак ще се повторя като ти кажа,че сме натрупали Много дивеч,защото полагаме грижи за него и се борим да не влошават развъждането и разселване,именно затова е протестът,не искаме нашата площ отново да стане бедна както преди да се отделим,именно за да неарушат популацията на хайванчетата го правим!!За 5 години от както сме се отделили,разселваме Всяка година над 200 яребици и горе долу толкова пъдпъдъци,80 Елен Лопатар-а,а така любимата ви държава и природозащитници не са разселили и половин елен!!!

Абе ти знаеш ли каква е разликата между Бойна и Ловна карабина!!!Май не,ами намери и прочети!!!Прочети и за ловните гладкоцевни и тогава ми спори ;),май май,ти си неграмотник,май аз не теб не бих дал оръжие!!!

Какви имуществени и образователни цензове бе пич :),ти въобще,ама някога интересувал ли си се как и какво китайско мъчение е докато си набавиш документите,ние сме държавата дето е с НАЙ-трудно добиване на оръжие,никъде го няма,а и "сиктир" викай на майка си!!! И все пак продължавам да твърдя "Блажен да е незнаещият,който въпреки това мълчи!!

Еее, Топчо, то и феодализмът е от много време, но хората са го заменили по някакъв начин с икономическо робство. Тъй че, гледайте там с някви кинти да ги тормозите тия животинки, не физически.. laughing.gif

Тон4о съм,не топчо :).Абе всеки си ги тормози как си иска,ама патрона е по-хуманен от ножа,все пак вярвам си виждал каква е реакцията на агне или на прасе когато види нож!!! Абе не ни мисли нас,то си е на главата ан всеки му това което прави!

и аз така искам. искам да мога да се разхождам по полето с кучето си без да стрелят по него или по мен щото некви пиянки не са видели кво точно шава там.

другия варант е да отпадне изобщо цензът за притежание на оръжие и се раздаде военния резерв на цивилните. така много бързо идиотите ще се самоотстранят и ще се ускори естествения подбор към по-интелигенти и разумни хора.

Ами ти пък какво точно ще правиш баш на полето с кучето ти,освен ако не е ловно и не го обучаваш де ;)!!!Разкарвай си го по улиците,градинките!!!Не се тревожи,човек се вижда от толкова далече,а ловната пушка не може да запрати до там,освен ако задприкладното устройство няма някакви по-специфични намерения :).

Много взехте да се изхвърляте,по-добре питайте нещо друго около лова,да сте подготвени и да знаете наистина за какво става въпрос!

Какви имуществени и образователни цензове бе пич :) ,ти въобще,ама някога интересувал ли си се как и какво китайско мъчение е докато си набавиш документите,ние сме държавата дето е с НАЙ-трудно добиване на оръжие,никъде го няма,а и "сиктир" викай на майка си!!! И все пак продължавам да твърдя "Блажен да е незнаещият,който въпреки това мълчи!!

Дръж се по-културно, и не намесвай за напред ничии майки. Извини се на човека и си оправи поста. В този форум си има порядки, които са добре описани в правилата, запознай се по-подробно с тях. :rulez: :angry1

Пак ще се повторя като ти кажа,че сме натрупали Много дивеч,защото полагаме грижи за него и се борим да не влошават развъждането и разселване,именно затова е протестът,не искаме нашата площ отново да стане бедна както преди да се отделим,именно за да неарушат популацията на хайванчетата го правим!!За 5 години от както сме се отделили,разселваме Всяка година над 200 яребици и горе долу толкова пъдпъдъци,80 Елен Лопатар-а,а така любимата ви държава и природозащитници не са разселили и половин елен!!!

Абе ти знаеш ли каква е разликата между Бойна и Ловна карабина!!!Май не,ами намери и прочети!!!Прочети и за ловните гладкоцевни и тогава ми спори ;),май май,ти си неграмотник,май аз не теб не бих дал оръжие!!!

Какви имуществени и образователни цензове бе пич :),ти въобще,ама някога интересувал ли си се как и какво китайско мъчение е докато си набавиш документите,ние сме държавата дето е с НАЙ-трудно добиване на оръжие,никъде го няма,а и "сиктир" викай на майка си!!! И все пак продължавам да твърдя "Блажен да е незнаещият,който въпреки това мълчи!!

1. Убеден съм, че само за хайванчетата го правите. И аз обичам котките например. Хайванчета са ми. Трябва да отстрелям някое куче... Ама сърце не ми дава, мамка му. И то е хайванче...

2. Много искам ти да ми обясниш разликата между бойна и ловна карабина? Иначе нещо не си разбрал, аз оръжие не искам!

3. Много добре знам как се вади ловен билет и обясних, ама нещо не четеш. 400 лв тук, 200 лв там... така се вади...

Искам имуществен и образователен ценз за притежание на оръжие!

Тук подкрепям! НЕ на неграмотните малоумници с разрешителни за оръжие! Слава богу, както споменах по-назад, вече има развитие и в тази посока.

който ми разправяше как на поредното ЦК-сафари с бай Тошо, Пенчо Кубадински & Сие, упоявали няк'ви стари мечки в преклонна възраст, за да не бягат много като ги отстрелват шефовете. :bgrin:

Преразказвал ти е - добре се изрази. Истината е, че другарят Живков отстрелваше И мечки, които предварително бяха подгонвани и насочвани в посока конусовидно заграждение. Като стигне в дъното на заграждението животното НЯМА къде повече да бяга и "мъдреците" го отстрелваха. Нещо като вързано на синджир все едно - жива мишена. Това няма нищо общо с лова :laughing:

-------------------------------------

Продължавате да нарушавате добрия тон и май ще се наложи пак да затворя темата. Авторът - по-сдържано и възпитано защитавай тезите си.

Дръж се по-културно, и не намесвай за напред ничии майки. Извини се на човека и си оправи поста. В този форум си има порядки, които са добре описани в правилата, запознай се по-подробно с тях.

А ти знаеш ли какво означава "Сиктир"!!!Научи и да видим кой трябва пръв да се извини и кой има арогантно държание!!!

1. Убеден съм, че само за хайванчетата го правите. И аз обичам котките например. Хайванчета са ми. Трябва да отстрелям някое куче... Ама сърце не ми дава, мамка му. И то е хайванче...

2. Много искам ти да ми обясниш разликата между бойна и ловна карабина? Иначе нещо не си разбрал, аз оръжие не искам!

3. Много добре знам как се вади ловен билет и обясних, ама нещо не четеш. 400 лв тук, 200 лв там... така се вади...

1.Абе и аз обичам котките,ама трябваше малко със сила да ги пропъдя,защото правят любов точно на пейката под прозореца ми и шумоотделянето е голямо :),а работя и ми трябва сън,но към кучетата съм по-краен,особено когато посегне да захапе най-висшето същество,а пък за дете да не говорим

2.За разликата ще ти обясня с удволствие,защото засегна моята болна тема.Бойно оръжие можеш да притежаваш само със сертификат за "Колекционер",с което да се сдобиеш е АД,със ловно оръжие е като детска игра,а аз изживях същински ад,както всеки авджия или спортист.

Бойното оръжие е приспособено технически за специален вид функций и употреба,например резба на края на цевта за навиване на прибор за бесшумна и безпламенна стрелба ПБС или така наречения жаргонно "заглушител".Бойно оръжие се води и оръжието със пълен автоматичен режим на стрелба,чието предназначение е Поразяването на Живата сила на противника,например ти давам АК "автомата Калашников",той също е бойно оръжие,което ако разгледаш отблизо и напривиш неголемия труд да разбереш,ще останеш като втрештен от простото му устройство и функция.Употребата на Бойно оръжие за ловни цели е в жесток разрез със ЗЛОД(Закон за Лов и Опазване на Дивеча) както и подлежи на съдебно производство от страна на държавата към гражданина решил да го използва за ловни цели!!!

Автомат Калашников се произвежда в България по лиценз,но конструкторите твърдят,че е многократно усъвършенстван от своя баща и в България се проивежда под името AR(assalt rifle)във три калибъра,това е Бойноя вариант!!

Но в България на базата на бойния вариант се произвежда и ловен вариант под името SLR(Self-loading rifle),което ще рече самозарядна пушка,на него му е махнат автоспусъкът и не може да се произведе автоматична стрелба,а само единична самозарядна стрелба с което отговаря за ловните изисквания ЗЛОД на Република България.Махната е също и оригиналната мушка с резба за заглушител,демек отрязана е резбованата част и на самата цев е фино набита муфа компенсатор извеждаща звукът напред,а не в ушите на ловеца по време на събор :grin: или лов във краен случай :P

Също е променена и стъпката на резбата на ловния вариант,по-завъртян е нареза,ще се изразя така,че да ме разбереш какво имам предвид и от там въртеливия момент е малко по-голям и от там единичния изстрел на ловния вариант е малко по-точен от реалния Боен калашник.

Навярно ще питаш "ЗАЩО",отговарям ти веднага,Защото когато цевта е "по-завъртяна" така времето и единицата площ на съпротивление на куршума спрямо цевта е по-голямо и се отделя повече топлина и от там продължителното водене на бой в реална размирена обстановка е невъзможно,защото бързо ще прегрее и ще се скапе,даже и износи!!!

Докато в ловния калашник ни интересува "Clear shot" както казват снайперистите или "един изстрел",демек трябва ни Точност!!!Абе колкото и да е продължителен банкета ще издържи :P :blush: шегувам се разбира се,не подкрепям пезцелната и безразборна стрелба с НАРЕЗНО оръжие,докато с гладкоцевните можеш да сложиш пилешки патрон със ситни съчми и така не можеш да нараниш никого до 40м

3.А относно ловния билет може и да има някаква функция да не се явяваш нито на лекций,нито на изпит,но по този начин станеш ли ловец,не ставаш ловец а Бракониер,защото именно тази ловна етика и познание ти липсва!!!

Аз си изкарах курса както си му е ред,научих си учебника от 280 страници,слушах лекцийте след нощната ми смяна,положих стрелкови и писмен изпит,изкарах си 6-цата и влезнах в Сдружение със уважение и опазване на ловът и дивеча.А за "ловците" дето са си платили билета НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА,за мен са чисти бракониери,а не ловци и ще се радвам,ако не ме поставяте на тяното ниво!!

Тук подкрепям! НЕ на неграмотните малоумници с разрешителни за оръжие! Слава богу, както споменах по-назад, вече има развитие и в тази посока

Raptor,не разбрах,ти ловец ли си или не!По логика ти и тази на Assasin,един ловец от Сибир,ако няма Средно Образование,то той няма право на оръжие и губи правото си да се изхранва,така ли да го разбирам!!!

Абе момчета,просто си направете труда и се позаинтересовайте и ще разберете,че в България е най-трудно да се извади разрешително за оръжие,както и закона бъка със безмислени причини да ти го откажат,ОТ другаде иде проблема!!!!!

Преразказвал ти е - добре се изрази. Истината е, че другарят Живков отстрелваше И мечки, които предварително бяха подгонвани и насочвани в посока конусовидно заграждение. Като стигне в дъното на заграждението животното НЯМА къде повече да бяга и "мъдреците" го отстрелваха. Нещо като вързано на синджир все едно - жива мишена. Това няма нищо общо с лова
laughing.gif

Това ми напомня за едни файлчета дето надърпах от нетЯ и имаше едно за Ловно Стопанство,беше голям смях.Бай Тошо каза: Мечките наброяваха 800 души!!!аааааааа парчета :D

Продължавате да нарушавате добрия тон и май ще се наложи пак да затворя темата. Авторът - по-сдържано и възпитано защитавай тезите си.

Сдържан съм и с усмивка отговарям на пишещите безразборни глупости!Не се ядосвам,тук ще цитирам Бай Тошо"Тук си имаме работа със недоразвито общСТВо" :D

Ами ти пък какво точно ще правиш баш на полето с кучето ти,освен ако не е ловно и не го обучаваш де ;)!!!Разкарвай си го по улиците,градинките!!!Не се тревожи,човек се вижда от толкова далече,а ловната пушка не може да запрати до там,освен ако задприкладното устройство няма някакви по-специфични намерения :).

Само на ловните кучета и ловците ли им е позволено да са на полето? Не може ли да си пусна кучето на полета да се натича на воля? Преди известно време някакъв ловец беше застрелял собственият си син по погрешка.

Само на ловните кучета и ловците ли им е позволено да са на полето? Не може ли да си пусна кучето на полета да се натича на воля? Преди известно време някакъв ловец беше застрелял собственият си син по погрешка.

Не това имах предвид,може разбира се,свободна страна сме,но съмнявам се до такава степен да си търсиш белята,че да го разкарваш баш там дето се гърми!!!Приятелски съвет от мен,слагай му Нашийник,че да си личи,че е домашно,иначе попада под графа "Скитащи кучета",а те подлежат на отстрел,защото са опасни!!

Стават сакътлъци по невнимание разбира се!!!Даже съм чел точния случай и ме кара да внимавам повече.То стават и други сакатлъци,например бездомни кучета разкъсват човек,ама тях нетрябва да ги бараме,защото са под опеката на природоз....... :sick

От такива Озаконени предпоставки за сакътлъци КАК да се предпазя ми кажи!!! Питам?!

edit: Това ми е най малкия пост :D

Защо ли е трудно да се изкара разрешително за оръжие... чакай, май имам една идея, защото се изпотрепем всички след време!

Аз що съм останал с впечетлението че всеки втори човек се има за ловец? Може би защото е така.

Мразя ловджииските дружинки, това са хора, които нямат никакво хуманно отношение към животните (пак казвам че не всички са така, обаче повечето от тях) и твоят пост го доказва.

Едни хора си изхвърлят кучетата на улицата, а други се грижат за тяхната смърт, какъв красив кръговрат. Виждам ловджиите какво правят, отвращам се от това.

Смятам, че повечето от тях не заслужават да се наричат ловци! Вие съвсем сте изопачили смисъла на думата и занаята вече.

Мога да ти изкарам няколко клипа от вбокс-а на ловджии и какво правят по принцип много от тях, искаш ли да видиш колко хуманно изглежда?

Когато хората не си знаят мярката и морала им е изчезнал се налагат подобни мерки.

Извинявам се за арогантният пост, обаче да си ловец е професия, не е спорт, нито пък хоби, трябва да се взима на сериозно.

Ако така възприемаш и ти последното изречение, тогава добре. Ако ще си играете на войничета в гората си свалете по една игра за лов и си трепете там.

Мразя ловджииските дружинки, това са хора, които нямат никакво хуманно отношение към животните (пак казвам че не всички са така, обаче повечето от тях)

Абе на теб не ти ли се каза да не коментираш неща,които не са ти ясни?! :blink: Знаеш ли ,че за голяма част от ловците,стрелянето е само допълнение,притурка,истинското удоволствие се свързва с 20 км ходене из различни природни местности и като се прибереш вкъщи и си вземеш душ,не можеш да се помръднеш после и т.н...да не говорим,че отстрелването(в позволените и регламентирани от закона рамки) е важно и дори полезно за равновесието в природата,Раптор го е обяснил,ама май няма кой да чете :ph34r: :ph34r: :ph34r:

Абе на теб не ти ли се каза да не коментираш неща,които не са ти ясни?! :blink: Знаеш ли ,че за голяма част от ловците,стрелянето е само допълнение,притурка,истинското удоволствие се свързва с 20 км ходене из различни природни местности и като се прибереш вкъщи и си вземеш душ,не можеш да се помръднеш после и т.н...да не говорим,че отстрелването(в позволените и регламентирани от закона рамки) е важно и дори полезно за равновесието в природата,Раптор го е обяснил,ама май няма кой да чете :ph34r: :ph34r: :ph34r:

Пропускаш пиенето - една неизменна част от лова :P :D :)

Защо ли е трудно да се изкара разрешително за оръжие... чакай, май имам една идея, защото се изпотрепем всички след време!

Аз що съм останал с впечетлението че всеки втори човек се има за ловец? Може би защото е така.

Мразя ловджииските дружинки, това са хора, които нямат никакво хуманно отношение към животните (пак казвам че не всички са така, обаче повечето от тях) и твоят пост го доказва.

Едни хора си изхвърлят кучетата на улицата, а други се грижат за тяхната смърт, какъв красив кръговрат. Виждам ловджиите какво правят, отвращам се от това.

Смятам, че повечето от тях не заслужават да се наричат ловци! Вие съвсем сте изопачили смисъла на думата и занаята вече.

Мога да ти изкарам няколко клипа от вбокс-а на ловджии и какво правят по принцип много от тях, искаш ли да видиш колко хуманно изглежда?

Когато хората не си знаят мярката и морала им е изчезнал се налагат подобни мерки.

Извинявам се за арогантният пост, обаче да си ловец е професия, не е спорт, нито пък хоби, трябва да се взима на сериозно.

Ако така възприемаш и ти последното изречение, тогава добре. Ако ще си играете на войничета в гората си свалете по една игра за лов и си трепете там.

Пак не си прав,ловът не е и професия,а призвание!!ПРочети предните ми постове и ще разбереш,че не наблягам на убиването,а на поддържането...

А що се отнася до писаното от теб по-горе,то всеки истински мъж носи чертата на ловец в кръвта си,все пак това е била черта на мъжете и на някой жени от амазонските племена още в древни времена!!А ако си мислиш,че ловът е лесна работа....Стой си вкъщи и недей да се изказваш по теми дето не си подготвен,благодаря за мнението ти обаче.

Абе на теб не ти ли се каза да не коментираш неща,които не са ти ясни?! blink.gif Знаеш ли ,че за голяма част от ловците,стрелянето е само допълнение,притурка,истинското удоволствие се свързва с 20 км ходене из различни природни местности и като се прибереш вкъщи и си вземеш душ,не можеш да се помръднеш после и т.н...да не говорим,че отстрелването(в позволените и регламентирани от закона рамки) е важно и дори полезно за равновесието в природата,Раптор го е обяснил,ама май няма кой да чете

Е Е Е,ЕЙ това имам предвид още от самото начало!!!!Браво мойто момче,ЕЙЙЙЙЙ браво,имало здраво мислещи хора в този форум!!!!

Аз като ловец съм обиколил сумати местности,стотици километри без мисълта да отстрелям нещо,има супер кътчета,а накрая как харесвам едни пекани картофи,парченце луканка и сиренце и едно вино..... :bowdown: :grin: :beerchug :wub:

Пропускаш пиенето - една неизменна част от лова

Е разбира се,но с мярка и пушката по-далече :laughing:

Не са ми ясни... в някой друг живот, имам роднини ловджии и съм бил с тях на лов няколко пъти.

Исках да кажа, готино е, обаче не е за всички, защото от хората който бяха там имаше такива изверги, че чак ми идваше да си взема и аз едно оръжие и да обстрелям тях.

Трябва да има много стриктни правила за тези хора, трябва да има специални места за обучаване на ловджииските кучета и без да се нараняват други животни, трябва да има много по-голям контрол и наблюдение над работата на ловджиите и куп други работи.

Нагледал съм се на такива неща, че чак ми е гадно да коментирам! Колтрола е истината, а в момента такъв няма, освен само големите изисквания които се възлагат.

Като не искате контрол, после продължавайте да се оплаквате от всякакви проблеми.

А ти знаеш ли какво означава "Сиктир"!!!Научи и да видим кой трябва пръв да се извини и кой има арогантно държание!!!

Да зная!!!

"сиктир" е псувня на турски, форма на глагола "сикмек", която означава буквално в превод от речника "намирам се в сексуална връзка - между лица от мъжки пол", НО тъй като се намираме в БЪЛГАРИЯ, тази думичка се използва с друго значение, дефиницията на която е описано в речника като:

сиктир - махай се, пръждосвай се, разкарай се, и т.н. С употребата си в българския език изразява силно недоверие към казаното и много вероятното му отхвърляне. Може да изразява и учудване, силна изненада и др.

И тъй като си говорим и пишем на български език в този форум, следователно оправданието ти за "арогантното" изказване отпада. Не виждам нищо лошо в това, човека да използва чуждица, за да изкаже недоволството си от произволията в нашата държава и не го намирам за директна напатка по твой адрес. За разлика от твоята, което бе точно адресирана към точния човек.

ПП - Извинявам се на останалите портребители за offtopic-a. :rolleyes:

Да зная!!!

"сиктир" е псувня на турски, форма на глагола "сикмек", която означава буквално в превод от речника "намирам се в сексуална връзка - между лица от мъжки пол", НО тъй като се намираме в БЪЛГАРИЯ, тази думичка се използва с друго значение, дефиницията на която е описано в речника като:

сиктир - махай се, пръждосвай се, разкарай се, и т.н. С употребата си в българския език изразява силно недоверие към казаното и много вероятното му отхвърляне. Може да изразява и учудване, силна изненада и др.

И тъй като си говорим и пишем на български език в този форум, следователно оправданието ти за "арогантното" изказване отпада. Не виждам нищо лошо в това, човека да използва чуждица, за да изкаже недоволството си от произволията в нашата държава и не го намирам за директна напатка по твой адрес. За разлика от твоята, което бе точно адресирана към точния човек.

ПП - Извинявам се на останалите портребители за offtopic-a.

Майната и на думата,майната,както и на турския и къде и как се обяснява,тука си в БЪЛГАРИЯ и ще спазваш нормите на Българския Език,както ти,така и този който я изписа,ако си истински българин де :),а не на турския такъв!!!ТИ май незнаеш основното правило което е "пиши по темата",а като незнаеш,тогава само чети,писна ми и на мен самия да споря за неща различни от темата,а и ако си малко по-досетлив,ще се досетиш,че щом той пише арогантно и АЗ е в рамките да отговоря така!!не смятам да се извинявам,никому,така ми е налетяно,така съм отвърнал!!!

Към агресията с агресия,аз не съм като Raptor да ви обяснявам като на хора,а вие да ми се държите като в ЗВЕРИЛНИК,или се дръжте нормално човешки или не се сърдете,че са гадни към вас!!!казвам го за когото и да е форум!!!

ПП-гледам те,сравнително нов си,трупат ти се коментари,но хайде да е в някоя друга тема и на нечий друг гръб!!!

Май вече преливането от пусто в празно в тази тема почна да досажда. Освен това и протеста е приключил, та викам да си прибирате оръжията по долапите.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...