Ton4o Posted May 21, 2009 Share Posted May 21, 2009 Протест Ловно Рибарско Сдружение Съединение ВИ кани на протестен Митинг срещу безобразията по новия закон за ловът и опазване на дивеча който ще се проведе на 25.05.2009г на площадът в град Съединение(снимката горе в дясно) от 09:30 часа сутринта. Горещи телефони: 0898 522323 0888 762257 0888 617617 Целта на протеста е да се покаже несъгласието,ни със платнешкия обир на нововъведения закон от Националното Ловно Рибарско Сдружение (НЛРС) с което цели да ликвидира осемдесет сдружения на територията на цяла България,сдружения които са доказали,че могат да съществуват,притежават материални бази и са акумулирали парични средства,солидни парични средства и поемат цялата отговорност по подръжката им. Със новия си закон цели всичко постигнато от дедите ни,всичко правено на собствени начала с много труд и лични финансови средства от хора които искат да облагородат лова и опазването на дивеча и всичко това да премине в ръцете на НЛРС и да се командва от двадесет човека,който ще усвояват абсолютно всички приходи и ще отказват прозрачност при тяхното използване,напрактика няма сведения къде потъват средствата ни! В момента,нашата структура,структурата на Ловно Рибарско Сдружение Съединение ОТГОВАРЯ на всички изисквания на новия закон и въпреки това НЛРС постъпва антиевропейски и отказва да регистрира сдружението ни. До преди пет години,когато Ловно Сдружение Съединение е било под опеката на пловдиското,не са били наливани абсолютно никакви средства за подхранване и разселване на дивеча,дори се опитва и успява да заграби и постави ръка на имущество което е строено на собствени начала,от дедите ни,строено с цел за по благоприятна,отпочиваща и удобна обстановка за самия ловец от сдружението,както и за всеки ловец от всяка една част България. Но след отделянето от пловдивското сдружение финансите се наливат по предназначение,инвестира се в разселване и подхранване на дивеч,чакала,хранилки,дори може би съединенското сдружение е единственото което за тези пет години е разселило осемдесет Елен Лопатар,само за 2009г са разселени петнадесет броя Лопатар,а НЛРС не е разселил дори и половин бройка.Задружната работа довежда огромна наличност на дивеч и буквално завиране на водата от риба на 9-те язовира на територията на Ловно Рибарско Сдружение Съединение.Взаимотношенията на ловците в сдружението са отлични,хората се разбират демократично и липса на всякаква интрига Заповядайте на протеста,нека запазим цялоста на тази процъфтяваща институция НЕОПЕТНЕНА,нека всеки истински и отговорен ловец който чуства,че има силата,да вземе в ръце обстоятелствата и да ги промени към разцвет,да заповяда!!! Протестът е абсолютно законен и за него са осведомени съответните инстанций!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted May 22, 2009 Share Posted May 22, 2009 Що ли никой не пише в тая тема??? Да не би да има и други като мен които смятат, че убиването на живи твари за удоволствие, (а не за прехрана) не е съвсем почтено... Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted May 22, 2009 Share Posted May 22, 2009 Ми естествено, баси тъпото е да пръснеш едно диво прасе със снайпера, после да го държиш във фризера 2 год докато стане на подметка и най-накрая да хвърлиш половината месо. И да кажеш, че тръпката от преследването е била неописуема... Като искаш тръпка пуцай си само по излетите за вреден дивеч. Но и толкова тъпо е да твърдиш, че нищо живо не бива да бъде убивано. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 22, 2009 Share Posted May 22, 2009 Що ли никой не пише в тая тема???Да не би да има и други като мен които смятат, че убиването на живи твари за удоволствие, (а не за прехрана) не е съвсем почтено... Нещо ми се струва не си наясно със схемата... Ловците (истинските) не са самоцелни убийци като бракониерите и мундщуците, които идват от чужбина да отстрелят дивеч за смешни пари. Нито имаш представа що е то ловно стопанство, нито какво вършат ловните дружини за поддръжката и размножаването на дивеча. Един жокер - ако не бяха те в повечето области дивеч нямаше да има. Ми естествено, баси тъпото е да пръснеш едно диво прасе със снайпера, после да го държиш във фризера 2 год докато стане на подметка и най-накрая да хвърлиш половината месо. И да кажеш, че тръпката от преследването е била неописуема... Като искаш тръпка пуцай си само по излетите за вреден дивеч. Но и толкова тъпо е да твърдиш, че нищо живо не бива да бъде убивано. Ти някога да си отстрелвал диво или дори питомно прасе? Тук не ти е западноевропейския лов от 6-8 метрови вишки с оптика... Тук все още има истински ловци... ------------------------------------- Не се намесвайте в тематика, която не разбирате. Не всички ловци в страната са бракониери, пияни хашлаци или пришълци от чужбина. Непозната ви е дейността на ловните дружини, които преди всичко се грижат за дивеча и след това отстрелват. Защото те са тези, които правят хранилки, грижат се за популацията, отстрелват хаотично множащите се хищници (номер едно са дивите мастии) и извършват един куп дейности се цел да се запази дивечовата популация по региони. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted May 22, 2009 Share Posted May 22, 2009 Много се радвам. Дано съсипят всички Ловно рибарски дружества и дружинки. Отворете си клуб на комплексаря и си мерете пишленцата по друг начин, а не с безсмислени убийства. Както винаги съм казвал, най-щастливия ден, ще е когато разрешат да се стреля по ловци. Видене, след дъжд качулка. Ловците съсипаха популациите на дивите животни в бълХария и сега изведнъж се загрижили за опазването на дивеча. Ама то едно опазване, систематизирано, интелигентно, чак да му се доплаче на човек. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 22, 2009 Share Posted May 22, 2009 Много се радвам. Дано съсипят всички Ловно рибарски дружества и дружинки. Отворете си клуб на комплексаря и си мерете пишленцата по друг начин, а не с безсмислени убийства. Както винаги съм казвал, най-щастливия ден, ще е когато разрешат да се стреля по ловци. Иве, очаквах нещо такова от тебе... Я ми кажи какво става като се развилнеят дивите псета и популацията скочи 5 пъти с дивеча в региона? Или с лисиците? Какво правим тогава??? Натуралната селекция не работи, вЕрвай ми. Като видиш наръфано сърне от бъхливи мастии как действаме? Като вземат да се "изпаряват" яйцата от гнездата в ниското какво правим? Оставяме плевела да превземе ли? Или просто стреляме по ловците? ЕДИТ: Иво, не ловците, а БРАКОНИЕРИТЕ и чужденците, на които се разрешава за пари да стрелят и в резерватите. Уточнявай се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted May 22, 2009 Share Posted May 22, 2009 ЕДИТ: Иво, не ловците, а БРАКОНИЕРИТЕ и чужденците, на които се разрешава за пари да стрелят и в резерватите. Уточнявай се.Вярвай си. Дълги години се избиваше всичко хищно по руски тертип "хищник=вредител" нататък схемата е ясна. Единствения плевел в цялата система е ловеца, независомо дали е законен или не. И за псетата кой е виновен? И това ли е начина за контрола им? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 22, 2009 Share Posted May 22, 2009 Вярвай си. Дълги години се избиваше всичко хищно по руски тертип "хищник=вредител" нататък схемата е ясна. Единствения плевел в цялата система е ловеца, независомо дали е законен или не. И за псетата кой е виновен? И това ли е начина за контрола им? Кажи какво предлагаш при свършен факт? Ако искаш да те разкарам из нашите полета да видиш какво вършат. Какво друго да се направи в селата по въпроса? Селските ловци пазят (поне при нас) територията като военна зона от чужди и бракониерски набези. Селските ловци отделят от храната за добитъка си и хранят дивеча с нея. Забрави комунизма и времената, когато дето шумне шумка се гърмеше. Вярваш ли, че в наше село, знаеш къде е, има сърни? И пасат по островите на Марица? Никой не е вдигнал пушка срещу тях. Дори на един "ловец" му избиха кучетата дружината, че ги пускаше на разходка да гонят тия нежни създания. В последните 5 години и дивеча се върна (предимно птици и зайци при нас), а и рибата се върна трайно в Марица и малката река, където вече се спазва стриктно неловенето през размножителния период. При нас вече и сом и щука и костур се завърнаха трайно и се ПАЗЯТ. Пъдпъдъка, яребицата, гургулицата, че и фазана се забелязва все по-често. Спря се и безразборното отстрелване на прелетните. Абсолютно стриктно се спазват разпоредбите и относно хиниците - и летящите, и търчащите. Пак ти казвам, не е както беше преди 10-на години, когато не се даваше на патица да кацне в реката... Че и корморани гърмяха погрешка... Да не говоря за дивеча на сушата на какво беше подложен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted May 22, 2009 Share Posted May 22, 2009 RaptoR не си прави труда все едно да обясняваш на вегитарианец колко хубаво е месото и как ако не беше то сега щеше да рови пръста с клечка, защото ще е изостанал едно 100000 години с еволюцията. Аз пък чакам момента в който ще се позволи на ловците да стрелят по природозащитниците. Все пак една от основните цели на ловно рибаските дружества е да се намаляват вредителите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 22, 2009 Share Posted May 22, 2009 Не бива да нападаме природозащитниците, дори и такива крайни като Иво. Аз мисля, че трябва да се действа съвместно. От една страна те трябва да приемат, че отстрела е нещо нормално, тъй като дивеча по ред причини не може да поддържа естествената си саморегулация. Плевелът трябва да се унищожава и да се поддържа в нормални граници, които да поддържат полезното му влияние във веригата. Разбира се това важи и за всички други популации. Трябва да има баланс, а без човешка намеса той е невъзможен. Една година ще се пръкнат псета, друга лисици, трета зайци и прочее. Ловците са регулаторен орган. Не си мислете, че всичко е дум-дум и в тенджерата. Това става само по време на сезона, определен от ЗАКОНА. А през ЦЯЛАТА година се полагат грижи за дивеча. Иначе досега да го няма. Природозащитниците не бива да са на нож с ловците и такива като Иво да им пукат гумите, а трябва двете звена взаимно да си помагат по отношение на бракониери и всякакъв вид нарушители (като маса предприятия отровители например). Според мен ловното стопанство в страната е на прав път. Наказанията стават все по-сурови, а и всички дружини вече милеят за териториите си. Защото взе да им липсва изчезващия дивеч и започнаха да разбират колко е ценен дори само с присъствието си... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 Raptore, аз пък мога да ти кажа, че 90% от ловците в България са алкохолици с оръжия. Ходят си когато и за каквото искат, пуцат си и не ги ебе. Онзи ден на Ремзова поляна едни се бяха наредили на дългата маса и а ракийка, а бойни във въздуха, а ракийка, а бойни. Направо да им хвърлиш една осколъчна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 Видене, всяка зима съм на ранно зимно и средно зимно преброяване на водолюбивите птици в българия. Стреля се по каквото падне, включително и по мен. Не се подбира дивеч ли е, корморан ли е граблива птица ли е. Колко грабливци и чапли имаше одстреляни не ми се говори. На пясъчник кавалите насядали в колите и щом видят силует в мъглата пуцат. По водоемите целогодишно се стреля по кормораните, защото виждаш ли тея гадове ядат тонове риба. Ловците не са регулаторен орган а плевели също като бездомните кучета, за които отново те са виновни. Нека контрола се остави на тези, които знаят какво и как се прави, а не на шайка "жалееещи" "мъже"? Провери последните години в района на Пловидв, на колко авджии е отнет билета, и по каква причина. Седят на нощувката на малкия корморан подпряни на табелата "защитена зона" и трупат гилзи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
earache Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 Raptore, аз пък мога да ти кажа, че 90% от ловците в България са алкохолици с оръжия. Мхм, има и доста от ония кривите дедовци по на 70 и отгоре, дето дупката на тоалетната не могат да оцелят, пък с пушка на рамо. Преди години бащата като беше ходил на излет със старото куче, един такъв дъртьо беше си застрелял собственото куче в главата и беше напълнил със съчми задника на нашия пес. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted May 23, 2009 Author Share Posted May 23, 2009 RaptoR e бил повече от изчерпателен...Благодаря,че ме изпревари и обясни всичко,ако ти се лови риба или ти се ходи на лов,ама истински лов и риболов,където ловецът дава от собствения си джоб пари за дивеча,не се подчинява на грабежите на пловдивското ловно и ще останеш изненадан,да видиш защо не ти трябва куче на пъдпъдък и яребица,покрай безредиците се сдуших със прецедателя,така,че нямаш проблем щом ни подкрепяш. Станах ловец заради оръжието,признавам си,мания ми е,но като влезнах в ловната екосистема разбрах,че няма по големи и истински пазители на фауната от ловците,в нашето Сдружение е ТАКА,в другите може да са курбанджий и да трепят до дъно,незнам,те може би заслужават закриване,но не и НИЕ НЕ.ЗА МЕН ЛИЧНО,както и за много хора дето сме нясно със функцията на Сдружение Съединение е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ да се закрие таква ГРИЖОВНА МАЙКА за самия дивеч,казвам грижовна и го твърдя,защото тука има ловци които ще потвърдят какъв е плодът на грижите от Сдружението. Как да ви кажа,там някак си времето е спряло,няма я тази алчнотия,нерви,напрежение,МЕСАРСТВО,на първия си лов ме гледаха накръв,но просто не се усетих как станахме приятели и просто ме приеха,защото разбраха,че не съм убиец,а подръжник на идеята им за ОПАЗВАНЕ и ПОДХРАНВАНЕ. Моля,не бъркайте истинските ловци със бракониерите и тяхното месарско мислене!!!!!!! А ти Акила или си иво ли си,незнам,а и не ме е*е,пък и ми е и през Х*Я за теб и ми писна от природозащитници като теб,дето само лаят и печелят на НАШИЯ ГРЪБ.Аз давам по 50лв на година на горското,25лв за подхранване на дивеча,15лв за заверка на билет и 400лв единично като ставах ловец,дето незнам къде потънаха,вземал съм си чук,пирончета и трудолюбието под мишница и съм ходел в студът да работя по хранилки.....А ТИ БРАДАРЕ ТИ,КАКВО СИ ДАЛ???????????НИЩО,но знаете да лаете....Нонстоп да лаете.....без да мислете,че заплатите ви ги даваме НИЕ,не държавата,ако ни нямаше нас КАКВО щяхте да правите,аз знам,да гладувате и да ви НЯМА!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BRETO Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 Поддръжам мнозинството в темата. Ловът е извращение. Плюсовете и възвишените цели които Рапторът и Тончо са посочили са само на книга, и са един вид оправдание за убиствата които се извършеват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted May 23, 2009 Author Share Posted May 23, 2009 Ами не са на книга да ти кажа,няколко пъти срещам заек и само пускам "контролен" във въздуха и го пускам да избяга,нека си живее животинчето,яребиците и пъдпъдъците също,само вдигам пушката и прогонвам "на мерник"радко стрелям по тях,нека живеят и не съм само аз....Стрелям рядко по животни,но обожавам да стрелям по песни Отстрелял съм няколко пъдпъдъка и яребици,но колко съм подхранил!!! НАСЛУКА на колегите и ПОУМНЯВАНЕ на осталите пожелавам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 А ти Акила или си иво ли си,незнам,а и не ме е*е,пък и ми е и през Х*Я за теб и ми писна от природозащитници като теб,дето само лаят и печелят на НАШИЯ ГРЪБ.Аз давам по 50лв на година на горското,25лв за подхранване на дивеча,15лв за заверка на билет и 400лв единично като ставах ловец,дето незнам къде потънаха,вземал съм си чук,пирончета и трудолюбието под мишница и съм ходел в студът да работя по хранилки.....А ТИ БРАДАРЕ ТИ,КАКВО СИ ДАЛ???????????НИЩО,но знаете да лаете....Нонстоп да лаете.....без да мислете,че заплатите ви ги даваме НИЕ,не държавата,ако ни нямаше нас КАКВО щяхте да правите,аз знам,да гладувате и да ви НЯМА!!!!!!!!!Смешо. Природозащитните организации са НПО-та, така че ни ми казвай кой ни плащал заплатите. Всеки един активен член на природозащитно НПО е дал с пъти повече от всяка дружинка. Ако държиш мога да ти изброя годишно в колко акции участвам лично аз и колко работа вършим. И какво печелим на ваш гръб? Освен разправии с неособено интилигентни убийци. И вместо да вършим нещо по-полезно, ни вардим защитените(и не само) зони през ловните сезони, защото така и не се научихте, по какво и къде не се стреля. raptor2721 очевидно има още много хора с недоразвити мозъци, които все още имат нужда от месо и ловуване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted May 23, 2009 Author Share Posted May 23, 2009 Смешо. Природозащитните организации са НПО-та, така че ни ми казвай кой ни плащал заплатите. Всеки един активен член на природозащитно НПО е дал с пъти повече от всяка дружинка. Ако държиш мога да ти изброя годишно в колко акции участвам лично аз и колко работа вършим. И какво печелим на ваш гръб? Освен разправии с неособено интилигентни убийци. И вместо да вършим нещо по-полезно, ни вардим защитените(и не само) зони през ловните сезони, защото така и не се научихте, по какво и къде не се стреля. raptor2721 очевидно има още много хора с недоразвити мозъци, които все още имат нужда от месо и ловуване. Дал ли!?Аз не съм видял или чул прородозащитник да участва мероприятията ни!?То е ясно колко давате ,щом няма дивеч!То много ясно,че ние ви ги даваме,то ако нямаше ловци срещу кой щяхте да лаете,иначе цялата ви работа е като на едно вързано куче!! Имам въпрос,ако бяхте засвет и имаше някаква полза от вас,то нямаше да ви стрелят,а щяха да ви канят на масата си,не да гледате като истърсаци отстрани Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rumbata Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 Ихааа...ама как разлаях кучетата Доводите на Раптора много ми приличат на теорията за комунизма - на хартия супер, ама на практика нещо не се получи. Казах че, съм против когато се убива за удоволстеие, всякакви други причини са приемливи и ги подкрепям. Особено се “кефя" на ония риболовци от Дискъвари-тата. Хващат рибка, после й късат джуката изваждайки кукичката и я хвърлят обратно.......и получават оргазъм Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 Дал ли!?Аз не съм видял или чул прородозащитник да участва мероприятията ни!?То е ясно колко давате ,щом няма дивеч!То много ясно,че ние ви ги даваме,то ако нямаше ловци срещу кой щяхте да лаете,иначе цялата ви работа е като на едно вързано куче!! Имам въпрос,ако бяхте засвет и имаше някаква полза от вас,то нямаше да ви стрелят,а щяха да ви канят на масата си,не да гледате като истърсаци отстрани Да участваме във вашите мероприятия WTF. Виден поне пише интелигентно и се опитва да убеди с правилните доводи, а ти освен да се излагаш с просташко мислене и некадърен словоред, друго не правиш. То от ловец повече не може и да се очаква. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted May 23, 2009 Author Share Posted May 23, 2009 Да участваме във вашите мероприятия WTF. Виден поне пише интелигентно и се опитва да убеди с правилните доводи, а ти освен да се излагаш с просташко мислене и некадърен словоред, друго не правиш. То от ловец повече не може и да се очаква. Е хайде сега и за словореда се хванахме,като няма за каакво друго ,не се отклонявай от темата .Хубаво,че има патрони за по 50ст при това достатъчно и за вас и за бездомните псета дето оставяте да хапят хората Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 Не знам защо избирателно се чете, може би защото на някой не му изнася. Защо се стреля по грабливи птици, чапли и корморани? Защо се стреля в защитени зони? Защо тренирате помиарите си на каквото им падне? Защо псетата ви се множат със селските кучета и увеличават популациите на бездомните извън населените места? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted May 23, 2009 Author Share Posted May 23, 2009 Казах ти да не бъркаш ловците със убийците,а и ако видиш някое ловно да се кръстосва някое бездомно го хвани,пусни обява,добро ще направиш и може и почерпка да отнесеш.Не съм фен на кучетата,но ловните кучета са най-неподходящите да викаш помияри,те все пак работят със човека и не го ХАПЯТ,а и разбират за ловът повече от теб.А като не искаш да се стреля в защитените зони се разпределете и си ги пазете,поне ще си оправдаете заплатите Не че има смисъл да ти обяснявам точно на теб,ама карай,ще го направя.Никой ловец няма изгода кучето му да гони всичко,защото така ще умори самия ловец и ще дава "стойка" на всичко,дори на мравките и врабчетата. А и за бездомните извън населените места се водят "скитащи кучета" и попадат под графа "вреден" и подлежат на отстрел,а това го остави на мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted May 23, 2009 Share Posted May 23, 2009 Ловците СА убийци. И ако обичаш не се излагай повече, явно не можеш да отговориш на въпросите... с акъл. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted May 23, 2009 Author Share Posted May 23, 2009 Ами каквото щях да изпиша го написа Раптор,за което му благодаря много,щях да го напиша в малко по-професионален стил,демек по-научно,ама с твоя акъл няма да ме разбереш. За Лов,Ловна Етика и Опазване на дивеча мога да ти говоря до утре,но за теб май колегите ми знаят най добрия начин да те вразумяват .А аз мога само да се моля да не попаднеш с това ти мислене на когото не трябва,че..... Първо порасни,за пораснал се води не този който твърдо си брани само неговата позицията,а успее да погледне през очите на другата,казва се Епатия.Имам,чуството,че си е*аси и дървената глава и четейки по постовете ти и по други теми,че нямаш собствено мнение,а го градиш на чуждото и си само в контра,помъдрей и тогава ще говорим,че да не си мисля,че поговорката "От който не става ловец,става природозащитник" е вярна. А и за бездомните кучета извън населените места не се тревожи,те се водят "скитащи кучета" и попадат под графа "вреден" и подлежат на отстрел при заверен годишен ловен билет и ловна бележка за какъвто и да е дивеч,а това го остави на мен wink.gif Наслука в начинанията приятелю и се пази!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.