Jump to content
BulForum.com

Програма на Ц++ , малко помощ

TMbp

Recommended Posts

Здравейте ,

Имам следната задача с която не мога да се справя ако някои може да ми помогне...

Да се съсави програма за обслужване търговията на аптека:

1.Създаване на начална база данни за лекарствата : име , дозировка,странични ефекти , количество, цена.

2.Извеждане на справки за аптеката от вида:

-списък на всички лекарства с въведените данни за тях ;

списък на тези лекарства , чиято стойност(количество*цена) е по-ниска от предварително въведената стойност;

-списък на лекарствата по име , а накраяна списъка да се изведе лекарството с наи голяма стойност.

3.Актуализиране на данните за едно лекарство, вкючващо обичайните обработки - като допулване, изтриване или променяне на данните за едно лекарство.

4.Сортиране на лекарствата :

-по име ;

-по цена ;

Благодаря предварително!

Една подобна програма се прави по-скоро на нещо визуално като VC++, C#.NET. И обикновено това е немалка система, която вероятно ще иска връзка и с здравната каса (нейната мама).

Това струва НЕмалко пари, и едва ли тук някой просто така ще ти я направи ;) .

Приготви немалка сума, има готови продукти за аптеки, ако всяка аптека правеше сама софтуера си...

Една подобна програма се прави по-скоро на нещо визуално като VC++, C#.NET. И обикновено това е немалка система, която вероятно ще иска връзка и с здравната каса (нейната мама).

Това струва НЕмалко пари, и едва ли тук някой просто така ще ти я направи ;) .

Приготви немалка сума, има готови продукти за аптеки, ако всяка аптека правеше сама софтуера си...

Нещо не съм съгласен щото така като чета тва е бейсик задача от учебник по информатика и момчето е има за домашно сигурно...чесно казано мен ме мързи да е напиша цялата а пък и по хубаво е за него сам да се помъчи белкем разбере нещо :)

П.П. само не казвай че учебника е на Крушков :)

Да се съсави програма за обслужване търговията на аптека

Малко по-претенциозно ми звучи такава задача :rolleyes: , не знам за теб.

Аз ако бях писал учебника, щях да изискам задачата да се напише на асемблер, и да е Win32 програма.

Не искам да флудя темата но ако отвориш точно тоя учебник кадето съм писал ще видиш че всяка една задача е написана в този стил.

И аз не флудя, но искам да му кажа, че няма кой да се навие да му я напише цялата, дори да е учебникарска.

Крушков ми е преподавал (по Паскал май беше), въпреки че не съм отварял негов учебник. Пича е Ок.

Малко по-претенциозно ми звучи такава задача :rolleyes: , не знам за теб.

Аз ако бях писал учебника, щях да изискам задачата да се напише на асемблер.

Не искам да флудя темата но ако отвориш точно тоя учебник кадето съм писал ще видиш че всяка една задача е написана в този стил.

Към автора: Предполагам трябва да направиш масив от записи и да използваш функций че да е решиш?

Абе човек кви софтуери , кво нещо ... домашна имам да пиша ама нещо не се справям :) за кой учебник става дума ? :)

Абе човек кви софтуери , кво нещо ... домашна имам да пиша ама нещо не се справям :) за кой учебник става дума ? :)

И какво - да ти я напишем ние?

То така софтуер за аптека много общо казано... подобен софтуер се пише (комерсиален говоря не домашна) за над 2 месеца и изобщо не е шега работа...

И какво - да ти я напишем ние?

То така софтуер за аптека много общо казано... подобен софтуер се пише (комерсиален говоря не домашна) за над 2 месеца и изобщо не е шега работа...

Мм ми като няма да пишеш няма ли да е по добре да си четеш и мълчиш .. или някой е длъжен да ти чете остроумните постове как се пишело софт.. ?

Мм ми като няма да пишеш няма ли да е по добре да си четеш и мълчиш .. или някой е длъжен да ти чете остроумните постове как се пишело софт.. ?

Ами защото не задаваш конкретни въпроси на които да ти помогне човек а искаш някой да ти напише домашното. Не мислиш ли че си леко нагъл?

Кое не ти е ясно - как се дефинират масиви, как се върти цикъл или какво? Питай пък ще ти кажем, но това: "много ме мързи, няма ли кой да ми напише домашното" освен ако не предлагаш нещо в замяна е леко нагло... виж ако смяташ да почерпиш - ще ти я напиша аз, само че пия Glenfiddich 15 yrs - има го и в пикадили и в сани (в метро и била май го няма). Та ако смяташ да почерпиш нещо такова (в краен случай Dimple) - ще те уреда :)

Мислиш ли че ако мога да я направя ще пиша тук ?? В замяна .. ето затова България няма са се оправи .. всеки гледа изгодата .. както и да е може да затваряте темата

Мислиш ли че ако мога да я направя ще пиша тук ?? В замяна .. ето затова България няма са се оправи .. всеки гледа изгодата .. както и да е може да затваряте темата

Напоследък рядко пиша във форума, а и почти бях спрял да се заяждам с хората, обаче това твоето е леко нагло...

Демонстрираш типичния български манталитет - от една страна мързела, а от друга - тоталното незачитане на чуждия труд. Това, че някой ще ти отдели 30-40минути от времето си, за да ти направи задачата явно не те вълнува. А и защо да те вълнува, то всички стоим на компютрите и чакаме някой мързелив студент да пусне някоя задачка, та да си уплътним времето :angry:

...ето затова България няма са се оправи ..

Това е връх на цинизма! Скоро не бях попадал на подобно изказване в подобе контекст! Човече, специално за теб трябва да се направи отделна тема за бисери като този :) .

Аз бих казал - ЕТО затова България няма да се оправи, ако можеш да разбереш какво искам да кажа.

Задачата е имам решена само разликата е че е за 3 аптеки не 1 както е по учебник(т.е с 3-те аптеки) обаче напук няма да ти е дам!

Всъщност като зачекна темата - именно заради такива като теб сме назад - ей такива мързеливки, които смятат че всички са им длъжни и трябва да вършат тяхната работа. И да всеки си гледа изгодата защото никой не е длъжен да върши чужда работа. Тия комунистически прийоми и морални ценности ги остави за у вас - там мама и тате могат и да се грижат за теб но освен тях на никой друг не му пука за мързеливия ти зад**к и няма защо да му пука, та единствения начин да му запука е да има някаква изгода нали се сещаш. Ти да имаш някаква идея ЗАЩО аджеба аз бих седнал да си губя времето за да върша ТВОЯТА РАБОТА? Можеш ли да ми дадеш поне 1 причина? Аз причина ти дадох - бутилка Dimple примерно - ей това е причина. За бутилка кока кола някак ми се губи ентусиазма поне на мен лично :)

Мога да добавя само, че това са форуми все пак, и всеки, който пише тук, по някакъв начин си отделя от времето, и сам решава на какво да отговаря, какво да помага, даже можеш да намериш някой да ти напише програмата, ако има свободното време и му се стори интересна примерно.

Но така нагло и с такова отношение, все едно са ти длъжни или да ти напишат програмата, или въобще да не пишат и да те критикуват, изгони и единственият който беше готов да го направи.

В някои форуми има правила, по които се наказват такива, които искат директно решение на задачите им. Жалко че тук май няма. Друго е да имаш някакво решение, да се види че си се напънал, и само някои детайли или нещо, по което си МИСЛЕЛ, и не става, да се помогне.

Късмет в живота! Ще имаш нужда.

• 4 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...