matkauton Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Колеги имам проблем с един лаптоп HP dv6449us. Процесора е AMD Turion™ 64 X2 Mobile Technology TL-56 Проблема е, че не съм убеден дали е изгоряло дъното или процесора. Платката присветва, но когото трябва да запали проц. се изключва. Идеята е следната искам да пробвам с процесора и ако е от него ще го закупя... Очаквам предложения. Аз съм от Пловдив.. Ще поема пътните разходи ако се договорим за изпращане чрез куриер и не стане. Моля само да ми пращате на мейл предложенията или по телефона. Благодаря Ви предварително. тел. 0878 853 180 matkauton@abv.bg Йордан Величков Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Привет колега, проблема НЕ Е в процесора, а в дъното. Само смяна на дъното оправя проблема. Кога си си купувал лаптопа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmyb Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Виж в тази тема, Ако не го е продал вече. http://www.bulforum.com/index.php?showtopi...entry1495250817 Процесора му е същия като твоя TL-56, но и моето предположение е, че в дъното е проблема. Това е много често срещан случай при Turion X2 серията. Надявам се да не сме прави с колегата, но мисля че 99% проблема е в дъното. Успех! Link to comment Share on other sites More sharing options...
plamen22 Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Привет колега, проблема НЕ Е в процесора, а в дъното. Само смяна на дъното оправя проблема. Кога си си купувал лаптопа? HP dv6,HP dv6+AMD=ИЗГОРЯЛО ДЪНО,ПОСТОЯННО ПРЕГРЯВАНЕ,РЕСТАРТИ,ЗАБИВАНИЯ В ИГРИ ,ОТЛЕПЯНЕ НА ЧИПОВЕ(ЗНАМ КЪДЕ ГИ ЛЕПЯТ),НАЛИ ЗНАЕТЕ.АМД СЕ КУПУВА: 1.АКО СИ БЕДЕН 2.АКО СА ТЕ ИЗЛЪГАЛИ 3.АКО СИ ВЪРЛ ФЕН колегата е прав в 99 % е дъното,освен ако не си се правил на майстор и си барал проца,провери си проца за външни белези и тогава купувай,една диагностика по някой път е безплатна(в СТЕМО) ,или ще ти струва куриера за който си готов да платиш . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrw Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 В Стемо диагностиката е 20-на лева. Ще получиш отговор какво е дефектирало и цена за ремонт (смяна на дъно). @Plamen22, колега прати на ЛС координати на фирмата, която лепи чиповете. Доколкото знам и от нета се касае за използване на припой без или с минимално количество олово, и затова при прегряване или продължително загряване се нарушават спойките на видеото или чипсета. Ако можеш да пратиш координати на фирмата, която прави BGA ремонта, ще съм задължен. DV хххх и други серии гледам, че се оплакват из нета... ЕДИТ: сега гледам из ибей, дъната + мито+доставка излизат около 430 450 лева... Едва ли си заслужава ремонта, ако трябва да се сменя дъното. Ако може да се ремонтира за 100-на лева е по-добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
plamen22 Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 Името на фирмата е DELWI- http://www.delwi-itr.bg/news.php Лично на мен са ми лепили BGA чиповете на 2 dv 5 xxxxxxxxx Става дума за офиса в Бургас,за офиса в Пловдив се надявам да няма проблем, понеже цената е различна за клиент и дилър ,не искам да подвеждам никой с цени Link to comment Share on other sites More sharing options...
matkauton Posted June 30, 2010 Author Share Posted June 30, 2010 Темата е приключена моля да бъде изтрита благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.