Jump to content
BulForum.com

Windows XP Service Pack 2/3

mafiot

Recommended Posts

• Replies 375
  • Created
  • Last Reply

Значи тоя DEP го има само на Windos XP SP2 и забранява стартирането на дадени програми защото си мисли че ще повредят ксомпютъра ми.

Искам да питам каде е това нещо, за да го исключа.

Значи тоя DEP го има само на Windos XP SP2 и забранява стартирането на дадени програми защото си мисли че ще повредят ксомпютъра ми.

http://support.microsoft.com/kb/875352

Ако не ти се чете на английски ето ти пътя:

Control Panel/System/Advanced ->Performance/Settings/Data Execution Prevention

Тъй като в настройките на DEP нямаше опция за неговото изключване четох малко из дадените линкове и видях че трябва да променя файла boot.ini след опцията, която показва пътя за старт на Windows-a в края пише /fastdetect=OptIn това трябваше да го променя на /fastdetect /NoExecute=AlwaysOff или /fastdetect=AlwaysOff, рестартирам Windows-a и нещата се оправят.

Благодаря на всички за помоща.

Imam mnogo stranen problem i podoziram, 4e moje da e ot SP2.Sled instalaciqta mu, kogato nqkoi put otida na Quick Launch i primerno click-na vurho IE ili Desktop-a i mi zaciklq za nqkolko secundi i posle se opravq ili mi dava gre6ka v explorer ostava samo da tapet i sled nqkolko sekundi sam se vuzstanovqva :confused Kajete dali moje da e ot SP2 ili ne6to dr. :cry :cry :cry

Edit:I o6te ne6to.Ako slu4aino se okaje ot SP2-to i mi se naloji preinstalaciq-imam 2 win-a, ediniqt e s vgraden SP1, a drugiqt e bez i za nego imam SP1 na otdelno CD.Ta vaprosut mi e koi ot dvata da ka4a s vgradeniq SP1 ili toq bez i posle da go ka4a ot dr CD?

Imam mnogo stranen problem i podoziram, 4e moje da e ot SP2.Sled instalaciqta mu, kogato nqkoi put otida na Quick Launch i primerno click-na vurho IE ili Desktop-a i mi zaciklq za nqkolko secundi i posle se opravq ili mi dava gre6ka v explorer ostava samo da tapet i sled nqkolko sekundi sam se vuzstanovqva :confused Kajete dali moje da e ot SP2 ili ne6to dr. :cry  :cry  :cry

Edit:I o6te ne6to.Ako slu4aino se okaje ot SP2-to i mi se naloji preinstalaciq-imam 2 win-a, ediniqt e s vgraden SP1, a drugiqt e bez i za nego imam SP1 na otdelno CD.Ta vaprosut mi e koi ot dvata da ka4a s vgradeniq SP1 ili toq bez i posle da go ka4a ot dr CD?

Nikoi li nqma da obadi :cry :cry :cry Sorry za posledovatelnite post-ove ama sq mi e edinstvenoto svobodno vreme i iskam da si opravq toq problem, 4e po4na da me drazni :angry1 :angry1 :angry1

I eventualno ako re6a da smenq win-a koi bihte mi preporu4ali-XP Media Center ili Server 2003???Merci predvaritelno!

Няма значение кой Windows ще си сложиш. Независимо дали е с вграден СП2 или не. За другия ти проблем не мога да ти помогна.

Imam mnogo stranen problem i podoziram, 4e moje da e ot SP2.Sled instalaciqta mu, kogato nqkoi put otida na Quick Launch i primerno click-na vurho IE ili Desktop-a i mi zaciklq za nqkolko secundi i posle se opravq ili mi dava gre6ka v explorer ostava samo da tapet i sled nqkolko sekundi sam se vuzstanovqva :confused Kajete dali moje da e ot SP2 ili ne6to dr. :cry  :cry  :cry

Nedei da burzash da preinstalirash.

Purvo dai malko info:

1.koia versia na sp2 si instaliral? (ako ne e finalnata purvo e instalirai. Ima e v wareza)

2.kakva tocno greska ti dava? (ako moje pic)

Nikoi li nqma da obadi :cry  :cry  :cry Sorry za posledovatelnite post-ove ama sq mi e edinstvenoto svobodno vreme i iskam da si opravq toq problem, 4e po4na da me drazni :angry1  :angry1  :angry1

лично аз ти препоръчвам това ако решиш да преинсталираш, като след тва лепнеш СП2. от интегрираната версия без да съм я използвал (тази дето е на сървъра) мога да кажа че нещо не ми вдъхва доверие (наблюдавам проблеми главно при графичните приложения (може и хич да не съм прав)). колкото до проблема ти - той определено не е от СП.

I eventualno ako re6a da smenq win-a koi bihte mi preporu4ali-XP Media Center ili Server 2003???Merci predvaritelno!

ako imash 1 GB ram kato men i smjatash da go polzvash za po-seriozni celi kato pravene na programi, rabota s njakakvi po-golemi bazi danni - goreshto ti preporachvam 2003 server. ako obache smjatash da igraesh da znaesh che na 2003 server chat-pat njakoi igri ne tragvat - primerno StarCraft (hem e tolkova stara i ne iziskva pochti nishto ot computara osven directx)... to dori DirectX-a e zabranen po nachalo a i na videokartata performance-a e slozen na malko sled min ama tova se opravja lesno. No tova ne e vsichko - Norton Antivirus Professional ne se instalira na 2003 server poneze e clientska programa ne serverska... inache az si namerih versia na NAV deto se instalira (maj i na warez.ru ja ima). Sas skenerite sashto imashe njakakvi problemi pomnja (t.e. XPto razni scanneri gi namira i si gi instalira sam dokato na servera ne shteshe i tva e). Inache kato proizvoditelnost i vazmoznostti servera e po-dobro... za da ne sam golosloven - 1 i sashta programa pod windows xp obrabotvashe kam 40,000 zapisa v minuta (ot 2 MSSQL serverski bazi danni - kym 40gb njakade beshe vsjaka) a na server 2003 tragna ot 60,000 i stigashe na momenti do 80,000. Az sam osobeno dovolen ot nego, drugite da si preceniavat za sebe si. Btw. ne sym go preinstaliral ot blizo 2 godini i si raboti beton, chat-pat restartiram computara naj-vecghe ako njakoja moja programa go zabie neshto, drugi problemi sam njamal :)

obache ako smjatash da si igraesh i kato naj-normalen chovek da si polzvash computara (web, mail, office) po-dobre si instaliraj XP, update-ni si go sas poslednite service packove, critical updates i t.n i si 6. edna antivirusna i firewall (moja lichen izbor e norton internet security 2005), office 2003 i veche si v biznesa :punk

oo o savet - razni takiva service packove si gi svaljaj direktno ot microsoft - ne znam koj tochno si slozil ama ako e bilo njakva beta (mislja che vidjah takava beta versia na warez.ru okolo mesec njakade predi da se pojavi ot microsoft) kato nishto mozesh da imash problemi chat-pat.

dobavka: a problema sas zabivaneto pri posochvane na shortcut mislja che e ot njakoja programa kojato si e instalirala contextno menu (kato winrar primerno) ili e bilo poneze si slozil shortcut v quick launch toolbar-a kam njakakva programa kojato ili e vila baven disk/cd/flash drive/floppy ili neshto drugo takova, ne znam kakvo tochno si imal na quick launch-a che da pravja predpolozenia...

ako imash 1 GB ram kato men i smjatash da go polzvash za po-seriozni celi kato pravene na programi, rabota s njakakvi po-golemi bazi danni - goreshto ti preporachvam 2003 server. ako obache smjatash da igraesh da znaesh che na 2003 server chat-pat njakoi igri ne tragvat - primerno StarCraft (hem e tolkova stara i ne iziskva pochti nishto ot computara osven directx)... to dori DirectX-a e zabranen po nachalo a i na videokartata performance-a e slozen na malko sled min ama tova se opravja lesno. No tova ne e vsichko - Norton Antivirus Professional ne se instalira na 2003 server poneze e clientska programa ne serverska... inache az si namerih versia na NAV deto se instalira (maj i na warez.ru ja ima). Sas skenerite sashto imashe njakakvi problemi pomnja (t.e. XPto razni scanneri gi namira i si gi instalira sam dokato na servera ne shteshe i tva e). Inache kato proizvoditelnost i vazmoznostti servera e po-dobro... za da ne sam golosloven - 1 i sashta programa pod windows xp obrabotvashe kam 40,000 zapisa v minuta (ot 2 MSSQL serverski bazi danni - kym 40gb njakade beshe vsjaka) a na server 2003 tragna ot 60,000 i stigashe na momenti do 80,000. Az sam osobeno dovolen ot nego, drugite da si preceniavat za sebe si. Btw. ne sym go preinstaliral ot blizo 2 godini i si raboti beton, chat-pat restartiram computara naj-vecghe ako njakoja moja programa go zabie neshto, drugi problemi sam njamal :)

obache ako smjatash da si igraesh i kato naj-normalen chovek da si polzvash computara (web, mail, office) po-dobre si instaliraj XP, update-ni si go sas poslednite service packove, critical updates i t.n i si 6. edna antivirusna i firewall (moja lichen izbor e norton internet security 2005), office 2003 i veche si v biznesa  :punk

oo o savet - razni takiva service packove si gi svaljaj direktno ot microsoft - ne znam koj tochno si slozil ama ako e bilo njakva beta (mislja che vidjah takava beta versia na warez.ru okolo mesec njakade predi da se pojavi ot microsoft) kato nishto mozesh da imash problemi chat-pat.

dobavka: a problema sas zabivaneto pri posochvane na shortcut mislja che e ot njakoja programa kojato si e instalirala contextno menu (kato winrar primerno) ili e bilo poneze si slozil shortcut v quick launch toolbar-a kam njakakva programa kojato ili e vila baven disk/cd/flash drive/floppy ili neshto drugo takova, ne znam kakvo tochno si imal na quick launch-a che da pravja predpolozenia...

Za Win 2003 znam, 4e e dobar, az li4no sum go instaliral na 2 PC-ta i po moi nabludeniq e dosta siguren, oba4e pitah, 6toto do sq sum si nqma zemane-davane s Media Center i za tva pitam.Malko ne mi haresva Oformlenieto na 2003-to napomnq mi 98(imam predvid siviq fon i t.n)XP-to po me kefi(lud na 6arenko se radva :woot :woot :woot )i zatva.6te porazgledam o6te predlojeniqta tuk 6te probvam nqkoi raoti i ako se oprai-dobre, ako ne 6te kaja Media Center-a da go vidq za ko staa duma :punk :punk :punk Samo ne6to kato go svalih ot warez-a i kato gi napisah dvete 4asti mi naprai vpe4atlenie, 4e nqmat SERIAL :confused Nqkoi da mi kaje 6to e taka, ako moje?

Malko ne mi haresva Oformlenieto na 2003-to napomnq mi 98(imam predvid siviq fon i t.n)XP-to po me kefi(lud na 6arenko se radva :woot  :woot  :woot )i zatva.6te porazgledam o6te predlojeniqta tuk 6te probvam nqkoi raoti i ako se oprai-dobre

za oformlenieto na XP-to - imashe edna statijka kak da go vkljuchish i na 2003 - beshe na warez.ru ama neshto sega ne moga da ja namerja. namerih sega neshto podobno na Data BG - tarsi Windows 2003 Workstation (neshto takova)... tam pishe kakvo da napravish za da zapusnesh temite i t.n. visualni istorii (i pri shutdown da spre da dosazda poradi kva prichina si precenil che trjabva da go spresh).

Za Win 2003 znam, 4e e dobar, az li4no sum go instaliral na 2 PC-ta i po moi nabludeniq e dosta siguren, oba4e pitah, 6toto do sq sum si nqma zemane-davane s Media Center i za tva pitam.

...

ako ne 6te kaja Media Center-a da go vidq za ko staa duma :punk  :punk  :punk Samo ne6to kato go svalih ot warez-a i kato gi napisah dvete 4asti mi naprai vpe4atlenie, 4e nqmat SERIAL :confused Nqkoi da mi kaje 6to e taka, ako moje?

ami tova mozesh mnogo lesno da go proverish kato si instalirash VMWare ili VirtualPC (ako oshte ne si) i tam da si go instalirash.

a za VMware i VirtualPC moga mnogo da ti govorja za polzite no samo shte ti spomena che razni "bezcenni" programki kato Kazaa i t.n. Napster-o-podobni deto slagat masa spyware (t.nar. ad-supported) po-dobre da ne gi instalirash na computara si mi v njakakva virtualna machina deto da ja puskash samo kato ti pritrjabvat a ne non-stop da sa pusnati i da si sbugjasvat computara.

za serial-a predpolagam e sashtia kato za XP-to ... ama ne sam probval - ti ako iskash viz kvo stava... ako njamash 2ri partition da go instalirash tam izpolzvaj partition magic ili njakoj drug partition manager... na men malko mi ostava da se zaribja i da go instaliram na drugata mashina - jena mi njama da ima nishto protiv predpolaga... to i da ima ne che tja ima dumata :)

• 2 months later...

Purvo se izvinqvam za 6liokavicata ,no sum s nov Windows .

Imam edin vupros : V momenta sum s Xp Pro bez nikakvi Service Pack-ove , svalqm tova : http://warez.ru:8083/OS/Windows.XP.Service.Pack.2.RTM.Final/

sled kato zapochna da go instaliram , shte se poqvqt li nqkakvi problemi ? Da smenqm li nqkakvi Cd-Key-ove na Windows-a ? Tova li "nai-finalnata" versiq na SP2 ?

Mersi predvaritelno !

Purvo se izvinqvam za 6liokavicata ,no sum s nov Windows .

Imam edin vupros : V momenta sum s Xp Pro bez nikakvi Service Pack-ove , svalqm tova : http://warez.ru:8083/OS/Windows.XP.Service.Pack.2.RTM.Final/

sled kato zapochna da go instaliram , shte se poqvqt li nqkakvi problemi ? Da smenqm li nqkakvi Cd-Key-ove na Windows-a ? Tova li "nai-finalnata" versiq na SP2 ?

Mersi predvaritelno !

За да си абсолютно сигурен по добре си го дръпни направо от майкрософт като ъпдейт

а я да ви питам...още ли сп2 е толкова бъгаво?

защото ми правеше страхотен проблем с официален драйвер на нвидия,преди месец и половина пак опитах,но проблема стоеше...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...