Botev1912 Posted November 15, 2004 Share Posted November 15, 2004 Абе DirectX 9c е вграден в SP2 final не разбрахте ли вече!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted November 15, 2004 Share Posted November 15, 2004 Хммм... На моя СП2 беше 9b. Не знам за файнала. :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted November 16, 2004 Share Posted November 16, 2004 Aide stiga gluposti de...Vsichki znaem che SP2 final e s DX9c obache nito az nito SiLvEr40 e s finalnata versiq. Takache kajete mi kak da go uninstalna SP2 (s vgraden DX9b) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 16, 2004 Share Posted November 16, 2004 Еми като не сте с финалната поне не се оплаквайте. Вината е ваша... Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted November 21, 2004 Share Posted November 21, 2004 Значи тоя DEP го има само на Windos XP SP2 и забранява стартирането на дадени програми защото си мисли че ще повредят ксомпютъра ми. Искам да питам каде е това нещо, за да го исключа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DeZoeker Posted November 23, 2004 Share Posted November 23, 2004 Значи тоя DEP го има само на Windos XP SP2 и забранява стартирането на дадени програми защото си мисли че ще повредят ксомпютъра ми.Искам да питам каде е това нещо, за да го исключа. <{POST_SNAPBACK}> http://support.microsoft.com/kb/875352 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Absent Posted November 23, 2004 Share Posted November 23, 2004 Значи тоя DEP го има само на Windos XP SP2 и забранява стартирането на дадени програми защото си мисли че ще повредят ксомпютъра ми.Искам да питам каде е това нещо, за да го исключа. <{POST_SNAPBACK}> Ако не ти се чете на английски ето ти пътя: Control Panel/System/Advanced ->Performance/Settings/Data Execution Prevention Link to comment Share on other sites More sharing options...
WildElement Posted November 24, 2004 Share Posted November 24, 2004 --mod-note: Подобни постове се считат за Чети правилата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted November 25, 2004 Share Posted November 25, 2004 Тъй като в настройките на DEP нямаше опция за неговото изключване четох малко из дадените линкове и видях че трябва да променя файла boot.ini след опцията, която показва пътя за старт на Windows-a в края пише /fastdetect=OptIn това трябваше да го променя на /fastdetect /NoExecute=AlwaysOff или /fastdetect=AlwaysOff, рестартирам Windows-a и нещата се оправят. Благодаря на всички за помоща. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Imam mnogo stranen problem i podoziram, 4e moje da e ot SP2.Sled instalaciqta mu, kogato nqkoi put otida na Quick Launch i primerno click-na vurho IE ili Desktop-a i mi zaciklq za nqkolko secundi i posle se opravq ili mi dava gre6ka v explorer ostava samo da tapet i sled nqkolko sekundi sam se vuzstanovqva Kajete dali moje da e ot SP2 ili ne6to dr. Edit:I o6te ne6to.Ako slu4aino se okaje ot SP2-to i mi se naloji preinstalaciq-imam 2 win-a, ediniqt e s vgraden SP1, a drugiqt e bez i za nego imam SP1 na otdelno CD.Ta vaprosut mi e koi ot dvata da ka4a s vgradeniq SP1 ili toq bez i posle da go ka4a ot dr CD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Imam mnogo stranen problem i podoziram, 4e moje da e ot SP2.Sled instalaciqta mu, kogato nqkoi put otida na Quick Launch i primerno click-na vurho IE ili Desktop-a i mi zaciklq za nqkolko secundi i posle se opravq ili mi dava gre6ka v explorer ostava samo da tapet i sled nqkolko sekundi sam se vuzstanovqva Kajete dali moje da e ot SP2 ili ne6to dr. Edit:I o6te ne6to.Ako slu4aino se okaje ot SP2-to i mi se naloji preinstalaciq-imam 2 win-a, ediniqt e s vgraden SP1, a drugiqt e bez i za nego imam SP1 na otdelno CD.Ta vaprosut mi e koi ot dvata da ka4a s vgradeniq SP1 ili toq bez i posle da go ka4a ot dr CD? <{POST_SNAPBACK}> Nikoi li nqma da obadi Sorry za posledovatelnite post-ove ama sq mi e edinstvenoto svobodno vreme i iskam da si opravq toq problem, 4e po4na da me drazni I eventualno ako re6a da smenq win-a koi bihte mi preporu4ali-XP Media Center ili Server 2003???Merci predvaritelno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted December 2, 2004 Share Posted December 2, 2004 Edit:I o6te ne6to.Ako slu4aino se okaje ot SP2-to i mi se naloji preinstalaciq-imam 2 win-a, ediniqt e s vgraden SP1, a drugiqt e bez i za nego imam SP1 na otdelno CD.Ta vaprosut mi e koi ot dvata da ka4a s vgradeniq SP1 ili toq bez i posle da go ka4a ot dr CD? <{POST_SNAPBACK}> Няма значение кой Windows ще си сложиш. Независимо дали е с вграден СП2 или не. За другия ти проблем не мога да ти помогна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgi_bg Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Imam mnogo stranen problem i podoziram, 4e moje da e ot SP2.Sled instalaciqta mu, kogato nqkoi put otida na Quick Launch i primerno click-na vurho IE ili Desktop-a i mi zaciklq za nqkolko secundi i posle se opravq ili mi dava gre6ka v explorer ostava samo da tapet i sled nqkolko sekundi sam se vuzstanovqva Kajete dali moje da e ot SP2 ili ne6to dr. Edit:I o6te ne6to.Ako slu4aino se okaje ot SP2-to i mi se naloji preinstalaciq-imam 2 win-a, ediniqt e s vgraden SP1, a drugiqt e bez i za nego imam SP1 na otdelno CD.Ta vaprosut mi e koi ot dvata da ka4a s vgradeniq SP1 ili toq bez i posle da go ka4a ot dr CD? <{POST_SNAPBACK}> Nedei da burzash da preinstalirash. Purvo dai malko info: 1.koia versia na sp2 si instaliral? (ako ne e finalnata purvo e instalirai. Ima e v wareza) 2.kakva tocno greska ti dava? (ako moje pic) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Nikoi li nqma da obadi Sorry za posledovatelnite post-ove ama sq mi e edinstvenoto svobodno vreme i iskam da si opravq toq problem, 4e po4na da me drazni лично аз ти препоръчвам това ако решиш да преинсталираш, като след тва лепнеш СП2. от интегрираната версия без да съм я използвал (тази дето е на сървъра) мога да кажа че нещо не ми вдъхва доверие (наблюдавам проблеми главно при графичните приложения (може и хич да не съм прав)). колкото до проблема ти - той определено не е от СП. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 I eventualno ako re6a da smenq win-a koi bihte mi preporu4ali-XP Media Center ili Server 2003???Merci predvaritelno! ako imash 1 GB ram kato men i smjatash da go polzvash za po-seriozni celi kato pravene na programi, rabota s njakakvi po-golemi bazi danni - goreshto ti preporachvam 2003 server. ako obache smjatash da igraesh da znaesh che na 2003 server chat-pat njakoi igri ne tragvat - primerno StarCraft (hem e tolkova stara i ne iziskva pochti nishto ot computara osven directx)... to dori DirectX-a e zabranen po nachalo a i na videokartata performance-a e slozen na malko sled min ama tova se opravja lesno. No tova ne e vsichko - Norton Antivirus Professional ne se instalira na 2003 server poneze e clientska programa ne serverska... inache az si namerih versia na NAV deto se instalira (maj i na warez.ru ja ima). Sas skenerite sashto imashe njakakvi problemi pomnja (t.e. XPto razni scanneri gi namira i si gi instalira sam dokato na servera ne shteshe i tva e). Inache kato proizvoditelnost i vazmoznostti servera e po-dobro... za da ne sam golosloven - 1 i sashta programa pod windows xp obrabotvashe kam 40,000 zapisa v minuta (ot 2 MSSQL serverski bazi danni - kym 40gb njakade beshe vsjaka) a na server 2003 tragna ot 60,000 i stigashe na momenti do 80,000. Az sam osobeno dovolen ot nego, drugite da si preceniavat za sebe si. Btw. ne sym go preinstaliral ot blizo 2 godini i si raboti beton, chat-pat restartiram computara naj-vecghe ako njakoja moja programa go zabie neshto, drugi problemi sam njamal obache ako smjatash da si igraesh i kato naj-normalen chovek da si polzvash computara (web, mail, office) po-dobre si instaliraj XP, update-ni si go sas poslednite service packove, critical updates i t.n i si 6. edna antivirusna i firewall (moja lichen izbor e norton internet security 2005), office 2003 i veche si v biznesa oo o savet - razni takiva service packove si gi svaljaj direktno ot microsoft - ne znam koj tochno si slozil ama ako e bilo njakva beta (mislja che vidjah takava beta versia na warez.ru okolo mesec njakade predi da se pojavi ot microsoft) kato nishto mozesh da imash problemi chat-pat. dobavka: a problema sas zabivaneto pri posochvane na shortcut mislja che e ot njakoja programa kojato si e instalirala contextno menu (kato winrar primerno) ili e bilo poneze si slozil shortcut v quick launch toolbar-a kam njakakva programa kojato ili e vila baven disk/cd/flash drive/floppy ili neshto drugo takova, ne znam kakvo tochno si imal na quick launch-a che da pravja predpolozenia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 ako imash 1 GB ram kato men i smjatash da go polzvash za po-seriozni celi kato pravene na programi, rabota s njakakvi po-golemi bazi danni - goreshto ti preporachvam 2003 server. ako obache smjatash da igraesh da znaesh che na 2003 server chat-pat njakoi igri ne tragvat - primerno StarCraft (hem e tolkova stara i ne iziskva pochti nishto ot computara osven directx)... to dori DirectX-a e zabranen po nachalo a i na videokartata performance-a e slozen na malko sled min ama tova se opravja lesno. No tova ne e vsichko - Norton Antivirus Professional ne se instalira na 2003 server poneze e clientska programa ne serverska... inache az si namerih versia na NAV deto se instalira (maj i na warez.ru ja ima). Sas skenerite sashto imashe njakakvi problemi pomnja (t.e. XPto razni scanneri gi namira i si gi instalira sam dokato na servera ne shteshe i tva e). Inache kato proizvoditelnost i vazmoznostti servera e po-dobro... za da ne sam golosloven - 1 i sashta programa pod windows xp obrabotvashe kam 40,000 zapisa v minuta (ot 2 MSSQL serverski bazi danni - kym 40gb njakade beshe vsjaka) a na server 2003 tragna ot 60,000 i stigashe na momenti do 80,000. Az sam osobeno dovolen ot nego, drugite da si preceniavat za sebe si. Btw. ne sym go preinstaliral ot blizo 2 godini i si raboti beton, chat-pat restartiram computara naj-vecghe ako njakoja moja programa go zabie neshto, drugi problemi sam njamal obache ako smjatash da si igraesh i kato naj-normalen chovek da si polzvash computara (web, mail, office) po-dobre si instaliraj XP, update-ni si go sas poslednite service packove, critical updates i t.n i si 6. edna antivirusna i firewall (moja lichen izbor e norton internet security 2005), office 2003 i veche si v biznesa oo o savet - razni takiva service packove si gi svaljaj direktno ot microsoft - ne znam koj tochno si slozil ama ako e bilo njakva beta (mislja che vidjah takava beta versia na warez.ru okolo mesec njakade predi da se pojavi ot microsoft) kato nishto mozesh da imash problemi chat-pat. dobavka: a problema sas zabivaneto pri posochvane na shortcut mislja che e ot njakoja programa kojato si e instalirala contextno menu (kato winrar primerno) ili e bilo poneze si slozil shortcut v quick launch toolbar-a kam njakakva programa kojato ili e vila baven disk/cd/flash drive/floppy ili neshto drugo takova, ne znam kakvo tochno si imal na quick launch-a che da pravja predpolozenia... <{POST_SNAPBACK}> Za Win 2003 znam, 4e e dobar, az li4no sum go instaliral na 2 PC-ta i po moi nabludeniq e dosta siguren, oba4e pitah, 6toto do sq sum si nqma zemane-davane s Media Center i za tva pitam.Malko ne mi haresva Oformlenieto na 2003-to napomnq mi 98(imam predvid siviq fon i t.n)XP-to po me kefi(lud na 6arenko se radva )i zatva.6te porazgledam o6te predlojeniqta tuk 6te probvam nqkoi raoti i ako se oprai-dobre, ako ne 6te kaja Media Center-a da go vidq za ko staa duma Samo ne6to kato go svalih ot warez-a i kato gi napisah dvete 4asti mi naprai vpe4atlenie, 4e nqmat SERIAL Nqkoi da mi kaje 6to e taka, ako moje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 3, 2004 Share Posted December 3, 2004 Malko ne mi haresva Oformlenieto na 2003-to napomnq mi 98(imam predvid siviq fon i t.n)XP-to po me kefi(lud na 6arenko se radva )i zatva.6te porazgledam o6te predlojeniqta tuk 6te probvam nqkoi raoti i ako se oprai-dobre za oformlenieto na XP-to - imashe edna statijka kak da go vkljuchish i na 2003 - beshe na warez.ru ama neshto sega ne moga da ja namerja. namerih sega neshto podobno na Data BG - tarsi Windows 2003 Workstation (neshto takova)... tam pishe kakvo da napravish za da zapusnesh temite i t.n. visualni istorii (i pri shutdown da spre da dosazda poradi kva prichina si precenil che trjabva da go spresh). Za Win 2003 znam, 4e e dobar, az li4no sum go instaliral na 2 PC-ta i po moi nabludeniq e dosta siguren, oba4e pitah, 6toto do sq sum si nqma zemane-davane s Media Center i za tva pitam.... ako ne 6te kaja Media Center-a da go vidq za ko staa duma Samo ne6to kato go svalih ot warez-a i kato gi napisah dvete 4asti mi naprai vpe4atlenie, 4e nqmat SERIAL Nqkoi da mi kaje 6to e taka, ako moje? ami tova mozesh mnogo lesno da go proverish kato si instalirash VMWare ili VirtualPC (ako oshte ne si) i tam da si go instalirash. a za VMware i VirtualPC moga mnogo da ti govorja za polzite no samo shte ti spomena che razni "bezcenni" programki kato Kazaa i t.n. Napster-o-podobni deto slagat masa spyware (t.nar. ad-supported) po-dobre da ne gi instalirash na computara si mi v njakakva virtualna machina deto da ja puskash samo kato ti pritrjabvat a ne non-stop da sa pusnati i da si sbugjasvat computara. za serial-a predpolagam e sashtia kato za XP-to ... ama ne sam probval - ti ako iskash viz kvo stava... ako njamash 2ri partition da go instalirash tam izpolzvaj partition magic ili njakoj drug partition manager... na men malko mi ostava da se zaribja i da go instaliram na drugata mashina - jena mi njama da ima nishto protiv predpolaga... to i da ima ne che tja ima dumata Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Purvo se izvinqvam za 6liokavicata ,no sum s nov Windows . Imam edin vupros : V momenta sum s Xp Pro bez nikakvi Service Pack-ove , svalqm tova : http://warez.ru:8083/OS/Windows.XP.Service.Pack.2.RTM.Final/ sled kato zapochna da go instaliram , shte se poqvqt li nqkakvi problemi ? Da smenqm li nqkakvi Cd-Key-ove na Windows-a ? Tova li "nai-finalnata" versiq na SP2 ? Mersi predvaritelno ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoban Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Purvo se izvinqvam za 6liokavicata ,no sum s nov Windows .Imam edin vupros : V momenta sum s Xp Pro bez nikakvi Service Pack-ove , svalqm tova : http://warez.ru:8083/OS/Windows.XP.Service.Pack.2.RTM.Final/ sled kato zapochna da go instaliram , shte se poqvqt li nqkakvi problemi ? Da smenqm li nqkakvi Cd-Key-ove na Windows-a ? Tova li "nai-finalnata" versiq na SP2 ? Mersi predvaritelno ! <{POST_SNAPBACK}> За да си абсолютно сигурен по добре си го дръпни направо от майкрософт като ъпдейт Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 За да си абсолютно сигурен по добре си го дръпни направо от майкрософт като ъпдейт <{POST_SNAPBACK}> Най си е сигурно да си качиш тази с интергирания sp2 и нямаш грижи - има го във вареза Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Най си е сигурно да си качиш тази с интергирания sp2 и нямаш грижи - има го във вареза <{POST_SNAPBACK}> Tova e qsno ,no ne mi se durpa , da pe4a disk i da preinstaliram na novo @sokoban link to4en da mi dade6 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoban Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 какъв линк даваш му да се ъпдейтва и той ще ти излезе като ъпдейт Link to comment Share on other sites More sharing options...
ko_petrov Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 На windows nemezis дали вградения SP2 e final? щото много ме кефи да имам 1 cd хем да е boot,хем SP2 i Offiice 2003 pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 Taka i ne mi se poqvi Service Pack 2 update inache si napravih drygite update-i , shte vidq , ytre sigyrno shte go pomucha , priqtna vecher na vsichki i mersi za pomoshta . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zynth Posted February 12, 2005 Share Posted February 12, 2005 а я да ви питам...още ли сп2 е толкова бъгаво? защото ми правеше страхотен проблем с официален драйвер на нвидия,преди месец и половина пак опитах,но проблема стоеше... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.