бат Ицо Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Мдааа В регистрито са описани доста 3-ти фиревалчета, обаче е и е голяма яма Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted October 11, 2004 Share Posted October 11, 2004 Между другото firewall-а на SP2 ми харесва и не прави проблеми , ама нещо му нямам доверие и пак си включих McAfee-то . А иначе наистина се самоизключи windows-кия firewall след Updatе-а . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Ами инсталнах го и аз на 2-3 машинки тоя ми ти Джам със сървис пака. Честно казано след оптимизирането на системата производителноста си е същата, каквато си беше и със старото ХР. Очаквах да го поолекотят ама не съм очаквал правилното нещо явно Иначе ми хареса, че има поддръжка на повечко драйвери, има бая повече настройки по системата. Стабилно се държи. Леко ме дразни непрекъснатото напомняне на Security центъра, че нямало антивирусна, нямало firewall, ъпдейтите били изключени, ама тва досадното с msconfig го махнах. Трябваше да помислят за хората с постари машинки баси. Друго кво. Облекчение е, че след инсталация няма нужда да качвам една камара пачове дето оправят досадните дупки, но предполагам че съвсем скоро писачите на червей ще решат този проблем. Друго ...... ми не се сещам. Нищо интересно на практика Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted October 13, 2004 Share Posted October 13, 2004 Леко ме дразни непрекъснатото напомняне на Security центъра, че нямало антивирусна, нямало firewall, ъпдейтите били изключени, ама тва досадното с msconfig го махнах. <{POST_SNAPBACK}> KILLERINCHO няма нужда да изполваш msconfig за да изключиш Security центъра, просто от опциите му казваш за какво не искаш да те предупреждава и готово.За мен това е по доброто решение . Link to comment Share on other sites More sharing options...
elninyo Posted October 16, 2004 Share Posted October 16, 2004 SP2 яко блокира една камара саитове докато сърфирате. Затова го махнах. От двата SP използвам само security patch -овете и всичко си е шест. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Надеждите ми за стабилна работа на ServicePack 2 с third-party firewalls се разбиха на пух и прах. Не стига всичко друго ами и системата се ошашави тотално. След около три седмици работа криво-ляво, някои виндовски услуги започнаха да дават странни съобщения за грешки. В един момент системата тотално и зверски заби Аз обаче нали съм си инат, изчаках 10 минутното "стартиране" на Task Manager-a и почнах да бастисвам процеси. Бастисвах до момента, в който нещата видимо се постабилизираха (това стана в продължение на около половин час, защото един процес се килваше за около поне 5 мин. ). След стабилизирането на това, което беше останало от XP, успях да стартирам наново процеса по инсталация на XP Service Pack 2 (ей така от един чист инат След дългата инсталация последва рестартиране и - О, чудо! - Най-сетне великата ОС се зареди нормално от три седмици насам. Този път се разминах с цялостна преинсталация - ще видим докога Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaZoR Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Инсталирах MSJavx86 и инетерсното е ,че не ми зарежда нито един сайт. Даивайте някакви идеи ,че не ми се преинсталира виндовс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rise_of_Day Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Преинсталирах Windows-a.Ще му е................а родителницата на Бил ГЕЙтс. <{POST_SNAPBACK}> Честито!!! Сигурно няма да ти е за сефте Аз също е свърших тази работа.Този път със SP2 и за сега нямам забележки -остави си нортъна да работи ,машините в мрежата се виждат,само дето StyleXP нещо се опъва ,но и на това се намери решение .Само че,при мен проблема излезе друг -изпляскал модул на RAM-а и сега съм със 768 МВ ,но в петък качвам 2х512. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted November 10, 2004 Share Posted November 10, 2004 Надеждите ми за стабилна работа на ServicePack 2 с third-party firewalls се разбиха на пух и прах. Не стига всичко друго ами и системата се ошашави тотално. След около три седмици работа криво-ляво, някои виндовски услуги започнаха да дават странни съобщения за грешки. В един момент системата тотално и зверски заби Аз обаче нали съм си инат, изчаках 10 минутното "стартиране" на Task Manager-a и почнах да бастисвам процеси. Бастисвах до момента, в който нещата видимо се постабилизираха (това стана в продължение на около половин час, защото един процес се килваше за около поне 5 мин. ). След стабилизирането на това, което беше останало от XP, успях да стартирам наново процеса по инсталация на XP Service Pack 2 (ей така от един чист инат След дългата инсталация последва рестартиране и - О, чудо! - Най-сетне великата ОС се зареди нормално от три седмици насам. Този път се разминах с цялостна преинсталация - ще видим докога <{POST_SNAPBACK}> А имал ли си проблеми с логването.Примерно рестартираш излиза съобщението WELLCOME и след това Windows-a забива, работи само таск мениджъра и от него цъкаш лог-офф и след това се логваш отново и чак след това системата тръгва. Ако си имал този проблем кажи ми как да го оправя защото и аз го имам . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 А имал ли си проблеми с логването.Примерно рестартираш излиза съобщението WELLCOME и след това Windows-a забива, работи само таск мениджъра и от него цъкаш лог-офф и след това се логваш отново и чак след това системата тръгва.Ако си имал този проблем кажи ми как да го оправя защото и аз го имам . Проблемите ми ставаха след логването, но ако успееш по някакъв начин да заредиш стабилно системата - опитай с нова инсталация на Service Pack 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Проблемите ми ставаха след логването, но ако успееш по някакъв начин да заредиш стабилно системата - опитай с нова инсталация на Service Pack 2 <{POST_SNAPBACK}> За един ден трипати правих формаг С и реинстал на Windows-a , но не помага .Други идеи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 За един ден трипати правих формаг С и реинстал на Windows-a , но не помага .Други идеи. Чакай малко, това какво общо има със Service Pack 2, ти въобще инсталираш ли го? Link to comment Share on other sites More sharing options...
coyote Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Imam slednia vapros.Toku shto instalirah WinXP-SP2.SP2 e vgraden v Windowsa,a nujno li e sega da instaliram SP1 ili SP2 sadurja vsichko ot nego. Sajaliavam za spama,ako tozi vapros e zadavan no molia pone mi daite link. Blagodarsko Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Imam slednia vapros.Toku shto instalirah WinXP-SP2.SP2 e vgraden v Windowsa,a nujno li e sega da instaliram SP1 ili SP2 sadurja vsichko ot nego.Sajaliavam za spama,ako tozi vapros e zadavan no molia pone mi daite link. Blagodarsko <{POST_SNAPBACK}> не е нужно само виж дали има някви кръпки след SP2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Чакай малко, това какво общо има със Service Pack 2, ти въобще инсталираш ли го? <{POST_SNAPBACK}> Аз си инсталирам Windows XP с вграден Service Pack 2 Full version.И проблема се появява , а преди го нямаше, а като си сложа ХР с SP1 работи перфекно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 Аз си инсталирам Windows XP с вграден Service Pack 2 Full version.И проблема се появява , а преди го нямаше, а като си сложа ХР с SP1 работи перфекно. Хм, тези вградените никак не ми харесват. Освен да пробваш да инсталираш само SP2 върху работещ безпроблемно XP (със или без SP1). Така или иначе аз забелязах вече на доста различни хардуерни платформи много странно поведение след инсталацията на SP2, което няма никаква връзка с нововъведенията, като Firewall-а. Просто стабилността на прекомпилираните кръпки, библиотеки и т.н. е далеч дори от оригиналната дистрибуция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted November 11, 2004 Share Posted November 11, 2004 На мен пък SP2 не ми създаде никакви проблеми даже напротив. IE не ми работеше незнайно защо. Сигурно от многото ad-ware и Pop-up, които бях насъбрал и не бях махнал. Но като си инсталнах SP2 при старта на IE ми излезна 1 меню, от което отказах тези безброй pop-ups. Както и да е тогава WIN-на ми беше много зле по простата причина че не го ползвах особено често , а и честно казано много смътно си спомням как тръгна това IE( като на магия ). Сега си работи перфектно. Нещо не ми хареса този файъруол. А и НЕ ПОЛЗВАЙТЕ IE аз просто исках да си ми работи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest liquid Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 N/A Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoban Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 6to ne probvash purvo da instalnesh directa i sled tova sp2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 e dobre kak da go uninstal-na toq sevice pack 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoban Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 mnogo lesno v windows imash dir.. $ntservicepackun Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 13, 2004 Share Posted November 13, 2004 Az puk vchera bqh sus XP SP2 i ne mojeh da instaliram dx9.0c..nito mi beshe vgraden vuv SP2..imah versiq 9.0b instalirana sus windowsa..i startiram setupa na dx-a i davam enxt i direktno mi pishe 4e vsichki komponenti sa instalirani no vsushtnost nishto ne e instalirano...i adski mnogo nervi mi vkara zashtoto vsi4ki drugi versii si se instaliraha bez problem..nakraq..kum sutrinta mi pisna i slojih SP1a i vsi4ko e OK..ama mai shte mi lipsva onia firewall i pop-up blocker ot SP2 ...kakto i da e utre pak shte probvam sp2 puk dano stane...veche mi e neshto kato hobi da si preinstaliram windowsa i da formatiram C:-to <{POST_SNAPBACK}> СП2 финал е с вграден ДХ 9ц Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted November 15, 2004 Share Posted November 15, 2004 mnogo lesno v windows imash dir.. $ntservicepackun <{POST_SNAPBACK}> e tva na men kakvo mi govori??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted November 15, 2004 Share Posted November 15, 2004 Аз пък нямах никакви проблеми с DirectX 9.0c . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted November 15, 2004 Share Posted November 15, 2004 Аз пък нямах никакви проблеми с DirectX 9.0c . <{POST_SNAPBACK}> Radvam se ,no nqkooi shte mi kaje li kak da uninstal SP2 za da si oprava problema s DX9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.