mafiot Posted August 23, 2004 Author Share Posted August 23, 2004 Майтап,вече ще трябва да обновяваме и новото-вече!!!! Интернет - новини Майкрософт" почна да пуска кръпки за току-що пуснатия Service Pack 2. (17-8-2004) Дългоочакваната актуализация на WindowsXP бе пусната от Майкрософт, но не всички бързат да я инсталират, твърди авторитетното издание на CNet за ИТ-новини news.com Актуализацията, известна като Service Pack 2 (SP2) закъсня много с появата си, но дори и сега събужда основателни съмнения в качествата си. Макар и да има вграден firewall и да блокира т.нар. pop-up реклами (прозорци, които се отварят при посещения на дадени сайтове), прокламираната сигурност липсва. Много компании не бързат да инсталират SP2. IBM е информирала служителите си да не инсталират SP2, докато компанията не провери изцяло характеристиките на актуализацията. Технологичният отдел на IBM казва, че закъснението се дължи на "известни проблеми на приложенията и несъвместимост с приложения на IBM". В съобщение до служителите, вътрешният технологичен отдел на IBM пише, че Windows XP SP2 ще "промени поведението на Internet Explorer и е несъвместим с някои приложения". В съобщението също се отбелязва, че някои "високо-профилни, критични за бизнеса приложения също имат конфликти със SP2". Препоръките на "Майкрософт" са бизнесът да тества SP2 така, както тестват други по-големи актуализации на операционната система, за да са сигурни, че няма да имат проблеми с различни приложения и друг софтуер. Само един пример: Миналата седмица "Майкрософт" предупреди, че потребителите на Microsoft Business Solutions CRM Sales за Outlook 1.2 ще имат проблеми с този софтуер, ако инсталират SP2. "Майкрософт" публикува пач (кръпка) на своя уеб сайт, за която компанията твърди, че решава проблема. "Майкрософт" публикува списък с над 50 програми, които не работят стабилно под Service Pack 2, между тях и продукти на самата "Майкрософт" (SQL, Visual Studio .NET, SMS 2003 server и др.) Повече за проблемите при инсталация на Service Pack 2, може да прочете (на английски) тук. Бел. редакцията: Съмненията около качествата на SP2 повдигат основателния въпрос защо българското правителство продължава да настоява, че WindowsXP е най-добрият избор на държавата. Както е известно, по време на парламентарен контрол, министърът на държавната администрация Димитър Калчев обяви, че правителството планира да наеме отново софтуер, този път не за 30 хиляди, а за 40 хиляди машини. Известно е, че между предишното голямо пазаруване в началото на мандата на НДСВ и сегашното, всеки компютър, закупен от държавната администрация е бил с инсталиран и законно купен софтуер, а следователно е много съмнително откъде са се взели тези 10 хиляди компютри в повече с незаконен софтуер на тях, за да се налага да се купува (наема) нов. Според седмичника "Политика" странното желание на Министерски съвет да купува (наема) софтуер от Майкрософт на цени, значително по-високи от пазарните, се дължи на топлите връзки на чиновници от Министерски съвет с шефа на посредническата фирма ЦАПК-Прогрес. По същата тема имаше редица публикации и в чуждестранната преса. Очевидно някои наши бизнесмени и политици, когато преследват собствените си икономически интереси, не са в състояние да се контролират, дори и ако с действията си създават негативен образ на България по света. За скандалните сделки на българското правителство с "Майкрософт" писаха в канадско издание, но и в "Интернешънъл Хералд Трибюн" и в "Ню Йорк Таймс". Вероятността в авторитетната международна преса да се появят нови публикации за далаверите на властта с "Майкрософт" е много голяма и тогава негативите ще отнесе цялата държава, а не конкретните лица, които в момента трупат тлъсти комисионни от липсата на прозрачност и демократичност при избора на софтуера, с който работи държавната администрация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted August 23, 2004 Share Posted August 23, 2004 Немаа се пуашите! Миуите ми мишуета!! Както би казал vsinc: Идва новия, голям и вълнуващ Service Pack 3 !!! До тогава - стискайте зъби. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafiot Posted August 23, 2004 Author Share Posted August 23, 2004 То бива обновяване ама това на нищо не прилича,както виждате аз вече съм с новия XP SP2 и ми се мамата много често ми за цикля(лагва,гипсирвасе и др.) Съвет от мен не се набутвайте,за сега! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted August 23, 2004 Share Posted August 23, 2004 На 25.02.2004 отворих тема в този форум, която се отнасяше точно за предвижданите проблеми с протакания Service Pack 2. Тогава много малко хора обърнаха внимание на дискусията. Оказа се обаче, че Мицромеките този път просто надминаха всички "очаквания". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilko_Rock Posted August 23, 2004 Share Posted August 23, 2004 Ето тук и нещо от майкрософт!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted August 23, 2004 Share Posted August 23, 2004 Ето тук и нещо от майкрософт!!! <{POST_SNAPBACK}> Linka ne bachka, ili ne si go napisal vqrno ili neshto drugo e stanalo Opravi se Link to comment Share on other sites More sharing options...
mafiot Posted August 23, 2004 Author Share Posted August 23, 2004 За да не запълвам с цитати форума четете по-долу линковете Ново инфо Не съвместими пограми Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted August 23, 2004 Share Posted August 23, 2004 блах тва чудо като му видях несъвместимите програми/игри щях да падна .. то мисля ,че повече неща ще са съвместими на 3.11 отколкото на това ?! Майкрософт яко са се изложили ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
-J-U- Posted August 28, 2004 Share Posted August 28, 2004 Zna4i imam service pack 2 na edin komp i mnogo iskam da go mahna i da si sloja service pack 1.Ama problema e 4e nezman kak i dali izob6to e vazmojno 6toto opredeleno ne mi se prai format C. Blagodarq predvaritelno! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted August 28, 2004 Share Posted August 28, 2004 Първата и най-важна стъпка е да пишеш в наличната тема за SP2. http://warezru.veno.biz/invision/index.php...=service+pack+2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted August 30, 2004 Share Posted August 30, 2004 Има ли някои списък с ъпдеитите които са необходими преди излизането на SP2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SparX Posted September 7, 2004 Share Posted September 7, 2004 е на тва му се вика задънена улица.значи внимателно прегледах темата за Сп1 и тази за Сп2 и понеже имах грешката сус СД-кея и следвах то4но инструкциите за смяна ...ама проблема ми идва точно когато реша да сменя кея защото просто нито един от тези които са дадени не е съвпада с този които трябва да напиша...тези кодове които давате са от по 5 дяла ххххх-ххххх-ххххх-ххххх-ххххх а този които ми иска при смяната е със 7 и изобщо не могат да се вписват букви ...само цифри....как и какжо да пражя трябжа ми Сп2 много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Gledayte polojitelno na SP2 , zashtoto sled 800 dni MS shte go opravyat. Vervayte mi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iCE-dOGG Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 е на тва му се вика задънена улица.значи внимателно прегледах темата за Сп1 и тази за Сп2 и понеже имах грешката сус СД-кея и следвах то4но инструкциите за смяна ...ама проблема ми идва точно когато реша да сменя кея защото просто нито един от тези които са дадени не е съвпада с този които трябва да напиша...тези кодове които давате са от по 5 дяла ххххх-ххххх-ххххх-ххххх-ххххх а този които ми иска при смяната е със 7 и изобщо не могат да се вписват букви ...само цифри....как и какжо да пражя трябжа ми Сп2 много. <{POST_SNAPBACK}> mai ne populvash tova koeto triabva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SparX Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Ами не бъркам нищо все пак следвам следното Click Start > Run > and type in Regedit Browse to HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows NT/CurrentVersion/wpaevents Double-click OOBETimer Remove the 'ca' part from the value. (Changing or deleting any of the binary values will accomplish the same effect) Click OK and close regedit Click Start > Run and type in: "%systemroot%\system32\oobe\msoobe.exe /a" Choose the 2nd option (phone activation) Click Change Product Key (at the bottom) Enter a valid Corporate Product Key Press Update and close the window ....колко различни такижа менюта и phone activation key прозорци могат да излезнат....не всичко правя както трябва въпроса е че ми иска 7 дяла номер които не възприема нищо друго освен цифри. хххххх-хххххх-хххххх-хххххх-хххххх-хххххх-хххххх 7х6 символа аз съм с Windows XP professional. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Kви 7х6 символа кви 3 лева ,дьрпаш си Това,стартираш го => два пьти "enter"=>слагаш чавката да активираш чрез телефона => и сега забележи,на следващото меню даваш "Change Product key" => пишеш кея и update Link to comment Share on other sites More sharing options...
SparX Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 "Това" може би ще работи ако успея да го сваля защото от този сайт явно врузката ми куца и не ще да сваля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lada_1500 Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Tоя саит е bol.bg,незнам защо не можеш да го свалиш ,свали го от вареза => Тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted September 8, 2004 Share Posted September 8, 2004 Neznam az sam strashno dovolen ot service pack 2.I igrite i vsi4ko e napraveno po dobre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maimun Posted September 9, 2004 Share Posted September 9, 2004 Сега какво ще кажат тези които са от известно време с СП2 има ли разлика с него и има ли смисъл да се инсталира? Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 9, 2004 Share Posted September 9, 2004 Има, но ако си свикнал със firewall от рода на NIS, Zone... и т.н. забрави за този който предлагат - пълна боза е. (Върши работа, но не е толкова настройваем детайлно, както този на Симантек). Като цяло системата е по стабилна и по оптимизирана по дефоулт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted September 9, 2004 Share Posted September 9, 2004 Neznam az sam strashno dovolen ot service pack 2.I igrite i vsi4ko e napraveno po dobre. <{POST_SNAPBACK}> Кви игри в СП2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted September 10, 2004 Share Posted September 10, 2004 'Възхитен' съм от Security Center - новата придобивка в СП2 Баси некадърниците Днес понеже е петък - ден на майстора и реших да си деинсталирам NIS и да си го инсталирам обратно (след като изчистя всички следи от него). С каква цел - то е ясно, на ламите няма да обяснявам . Реших да видя междувременно що е то Каспаревски и има ли почва у нас. Както и да е - инсталнах я, скан на компа (2 часа ) след като не намери буби - ънинстал. Същевременно казах на Секюрити центъра, че имам Каспаревски. По принцип не бях му казал преди точно какво имам (по препоръки на симантек). Инсталнах си НИС и цъкам да си махна firewall-а на xp-то и какво да видя Смех - Седи си Каспаревски във полето за антивирусна, при все че съм олизал всичко от компа и регистрито. Дефакто: няма антивирусна, но тъпия виндовс вообще не му пука. Така, че: ползвайте си други firewall-и и се молете в СП3, като сложат М$ Антивирус, поне да може да се маха Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted September 10, 2004 Share Posted September 10, 2004 Кви игри в СП2 <{POST_SNAPBACK}> Imah predvid igri koito iskash da si instalvash-vsichki(neiasno sam go napisal v prednia mi post,izviniavam se). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nibelung Posted September 10, 2004 Share Posted September 10, 2004 may imashe 1 tema kolko po-gotin e XP ot 98se , he-he Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.