Jump to content
BulForum.com

Windows XP Service Pack 2/3

mafiot

Recommended Posts

• Replies 375
  • Created
  • Last Reply

каква Буба след 2 формата :blink:

Не съм спирЪл нищо, което не трябва...

Мноооо факЪно така..дано да не ви се случва..Чудя се дали, ако сменя Win-a ще се оправи :blink:

...

.. prosto tezi dekorativni promeni ne gi prieh to4no kato sledstvie na zlovreden kod, ..

Точно тази промяна не мисля, че е декоративна, а си е точно като забранена от администратор - не е само един начинът да шътдаун - през старт меню- Shutdown.

Ne znam kakvo razbirash pod kofti ram... no kofti ram kakto az go razbiram vodi predimno do nestabilnost na sistemata... i kato cqlo blokirane. A efekta se zabelqzva v momenta, v koito bude opitan dostup do skapanata pamet. Ina4e interesno naistina kakvi to4no anomalii si vidql... v smisal bi mi bilo naistina interesno da kajesh... ne se znae, moje nqkoi put i az da se natukna na tqh, ta da sum podgotven.

Прав си, води до нестабилност, в моя случай до рестартиране, даже не блокиране. Но...

Но това ставаше след няколко дена ъптайм на машината, един път даже успях да направя 30 дни без рестарт и накрая като спрях компа, не запали отново (докато не сложих само една плочка рам на единствения здрав слот).

Аномалиите бяха каквото можеш да се сетиш и което хората биха обвинили смотаната 'боза' като виновна, в момента не мога да се сетя да ги изброя, но ми изчезваха разни неща по папките, от експлорър, даже не можех да инсталирам Fax - в адд/ремове компонентс още като го отворя ми даваше , че съм избрал да инсталирам няколко МБ компоненти без да съм избирал нищо. В момента в който избера Fax service, необходимото място за компоненти ставаше 0 МБ. И с, и без чавка, факса уж се инсталираше, и след това ставаще интересно като опитам да го ползвам :bgrin: . 2 преинстала правих тогава само заради ш..ания факс, и почти по един и същ начин се развиваше сценария. Просто това беше нещото, което ми се наби като случка, и заради което правих 2 преинстала за 2 дена (нещо което не ми се беше случвало никога), а иначе останалите мизерии ги мислех като бъгове в самата инсталация (то така си и беше де), или на самия Windows. По това време пробвах различни ХР-та, и две 2003-та. Различни мизерии. Само дето 2003 реагираше на грешките малко по-различно.

В крайна сметка мемтест даде грешки към края на паметта (и 512, и 1024 МБ), като в съвсем крайна сметка се оказа не паметта, а мем-контролера, който както казах, изгоря на двата слота. Факта, че към края на паметта са били грешките, ме навежда на мисълта, че това е спомогнало да издържа няколко дни, един път даже месец преди да се скапе в син екран.

...До колко това какво съм махнал:Програми като (daemon tools, Skype и т.н.) тоест програми, който съм инсталвал и искам да не се зареждат с Win-a.

Нищо, което незнам за какво е от там не барам или махам.Така, че не виждЪм каде е проблема :wacko:

Проблем може да се появи и в тоя случай, защото има програми, които зависят не само от AutoRun, ами и от Services, т.е. някои инсталират и услуги и други библиотеки, които не се стартират от ауторън а някои даже и през services. Спомням си преди време като пробвах F-Secure, тая шитня (ама хващаше 99% от вирусите от архива ми) инсталираше 12 процеса, половината идваха от Services, другите от стартъп и някои от регистрите, боза просто. И всичките се подкрепяха в изискването за рам и да са пуснати останалите. И за да я деактивирам минавах през специална процедура по деактивиране първо на сервицес, после ауторън и то в последователност. И рестарт.

Някои инсталират и .dll-и които се зареждат през regsvr32, ако ти е позната командата.

каква Буба след 2 формата :blink:

Не съм спирЪл нищо, което не трябва...

Мноооо факЪно така..дано да не ви се случва..Чудя се дали, ако сменя Win-a ще се оправи :blink:

Прочети по-горе.

Освен това може нещо или някой скрипт да те е нарочил и това да ти идва от нета като го пуснеш.

Пробвал ли си да поработиш и възпроизведеш проблема без да си пускал нет на компа?

Пробва ли все пак и един memtest?

Само с този Мемтест не съм наястно от каде се прави?

Отиваш на този адрес и изтегляш исото (зип-а) под секция

ISO images suitable for creating a bootable Memtest86 CDROM.

Разкомпресираш, и полученото ISO записваш на CD, CDRW.

След това рестартираш компа и зареждаш от това CD. Тестът започва сам и е безкраен. Оставяш го така няколко часа (защото ми се е случвало да тествам комп половин час и нищо да не изкара, а след няколко часа да напълни екрана с грешки). Примерно 5-6-10 часа.

Ако се появяват грешки, те ще са в червено като списък.

Ако се появят, това е сигурен признак. Един приятел си ъпгрейдна компа пред време и даде над $1000 само за дъно, проц и памет. Нови чаркове, и пак половината му памет се оказа дефектна след няколко часа мемтест, и като остана временно с 2 ГБ рам проблемите му изчезнаха.

Не каза дали с този Windows, който инсталираш преди си имал подобни проблеми, т.е. да не би да се е прецакал инсталационното ЦД?

Моя съвет - не ползвай ХР-та с интегрирани сървиз паяци, може да има читави, но има и кофти. Аз например жертвам 4-500 МБ и го слагам отделно SP1.

Изтелгих това "memtest86-3.2.iso.zip".

Ще го пусна довечера като лягам..

Значи преди не съм имал проблеми от този вид.

Диска с който го преинсталнах е този с който винаги си преинсталвам.Чист Уиндолс си е.

Пробвах и с друг диск, но уви и там същата работа...

• 7 months later...

'илядо теми за XP и човек се чуди в коя да пише ...

та, относно моето питане - кое прави една операционна система, в случая windows xp, легална? на една конфигурация има залепен стикер със cd key-a на инсталираното xp и ми е чудно, дали ако сложа каквото и да е xp (с интегриран sp или не) и използвам въпросния cd key, операционна система ще бъде легална?

Трябва и стикера да ти е залепен на компютъра...

... ами аз по-горе нали съм го споменал?! или не съм се изразил правилно? да, стикера е залепен на кутията. :)

... ами аз по-горе нали съм го споменал?! или не съм се изразил правилно? да, стикера е залепен на кутията. :)
Мисля, че ще си стане легален windows-а. За SP1 и SP2 съм сигурен, че не променят лиценза понеже са само ъпдейти на дадената OS.

Има значение версията, дали е OEM, Home, Corporate, Professional, in no particular order.

Ако не си сигурен, като преинсталираш, ще разбереш дали ще стане номера.

Има значение версията, дали е OEM, Home, Corporate, Professional, in no particular order.

Ако не си сигурен, като преинсталираш, ще разбереш дали ще стане номера.

с Professional са (т'ва са компютрите на здравната каса).

питам от гледна точка на това, че ако става, няма да е необходимо всеки път когато се прецака, да се носи на фирмата и да се плаща за инсталирането на OS-a, а т'ва просто ще го правя аз.

Имам няколко прости въпроса !

Старият виндолс няма да ми тръгне на новият компютър с поддръжка на 86 бита , а новият виндолс ще тръгва ли на старият ?

Малко е тъпичак въпроса ми , но ако може с няколко думи само .

мога ли с уиндоуския файъруол да блокирам една програма да не се свързва с и-нет или трябва да свалям специално друг?

• 4 weeks later...
мога ли с уиндоуския файъруол да блокирам една програма да не се свързва с и-нет или трябва да свалям специално друг?

май може ... отиваш в Windows Firewall -> Exceptions и там гледаш дали въпросната програма присъства. ако е там, я триеш и следващия път когато тя поиска да се свърже с мрежата, я забраняваш.

=========================================

аз пък имам един друг въпрос свързан с Windows XP-то.

преди няколко дни инсталирах операционната система на хард, който беше вързан като slave на моята машина. след като го махнах (не беше мой; просто използвах pc-то, щото на другото при инсталацията правеше някакъв проблем), преди да зареди операционната система от моя диск, се появява опция за "влизане" в две инсталации на XP-то. едната изглежда е останала от тази на харда, който е бил slave т.е. по някакъв начин това се засича от компа. проблемът е, че реалната инсталация е на 2-а позиция и ако не я посоча ръчно, pc-то зарежда фиктивната, а това причинява леко неудобство, щото пускайки компютъра не съм свикнал да му посочвам да се логва в даден профил, а направо да си влиза в OS без моя намеса .... та, как мога да "изтрия" тази фиктивна инсталация?

Kликаш с десен бутон на My Computer>Properties>Advanced>Startup and recovery>Settings>Edit и там се редактира единия ред. Трябва да е от рода на

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

Toва за инсталация на С:

мда, 2 са:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

предлопагам, че както излиза на монитора, така е и тук т.е. първия е фиктивния и него трябва да изтрия.

мда, 2 са:

предлопагам, че както излиза на монитора, така е и тук т.е. първия е фиктивния и него трябва да изтрия.

Да...точно така...а ако ти трябват ио двете инсталации просто може да им размениш местата като укажеш коя да тръгва по подразбиране.

Всъщност трябва да изтриеш реда след [operating systems] и да редактираш rdisk да ти бъде (0) на реда, който следва след timeout=30, защото иначе е указано да ти се зарежда несъществуващия. Ако не го редактираш и изтриеш само ненужния ред, кой знае какво мазало може да стане.

Или просто копирай това което съм ти дал.

• 1 month later...

Ужасен бъг :angry1 .

Вече от доста време малко след реинстал на Win нещо се прецаква и в някои сайтове като Google големината на буквите се променя. Последния път бяха станали големи, предишния малки и ся пак малки. Не мога да се сетя от какво може да е. От някоя програма, но днес не съм използвал нещо, което да не съм използвал от както си преинсталирах Вин-а. Да е от някой сайт? Най-голяма логика има да е от дъното или процесора, защото ми се струва, че откакто си ги смених става тая гадост. Ама от процесора няма какво да е, може да е от драйвърите на дъното. Не знам, нямам идея, нямам и нерви. Google-а го използвам постоянно, ся пак трябва да преинсталирам.

снимка

Много на дълбоко задълба. :wir Хардуера изобщо не виждам какво общо има тука.

Първо може да е заради промяната на резолюцията на монитора. Освен ако не си си взел и нов монитор.

Другото което може да е, да е от настройките на IE, или яко някой си е играл с тях на Tools/Internet options. Макар че не виждам там за големина на шрифта. Но ако не е първото, то със сигурност е свързано с някакви настройки.

И един съвет. Ползвай Mozilla Firefox. ;)

Edit: И не знам какво не му е наред на скриншота. На мен ми изглежда нормален.

Първо може да е заради промяната на резолюцията на монитора. Освен ако не си си взел и нов монитор.

Другото което може да е, да е от настройките на IE, или яко някой си е играл с тях на Tools/Internet options. Макар че не виждам там за големина на шрифта. Но ако не е първото, то със сигурност е свързано с някакви настройки.

Не само изглежда нормален, но и като цъкна на него не ми го отваря в нормален размер за да видя дали наистина има нещо нередно.

Така че говоря наизуст, какъв софтуер слагаш за теми? Да не е нещо дето краква разни DLL's, може и от това да е, ако инсталираш чист Windows (предполагам не е някоя незнайно каква версия с интегриран SP4/5/6) :wacko: , пак ли прави така?

Ами хардуерен проблем и мен ме съмнява, ама знам ли. А и предполагам, че може да е от драйвърите на дъното, защото ми се струва, че проблема започна да се появява откакто го смених (но не съм напълно сигурен). Настройките няма кой да ги е барал, а и това не се случва за първи път. Нищо особено не е правено. Просто както ми го показваше нормално при следващо отваряне напр. след някой час е така.

А IE няма да го сменям.

Не само изглежда нормален, но и като цъкна на него не ми го отваря в нормален размер за да видя дали наистина има нещо нередно.

Така че говоря наизуст, какъв софтуер слагаш за теми? Да не е нещо дето краква разни DLL's, може и от това да е, ако инсталираш чист Windows (предполагам не е някоя незнайно каква версия с интегриран SP4/5/6) :wacko: , пак ли прави така?

Е tedy преди като бях давал снимка не ти хареса сайта, защото отваряше бавно, сега малка ;) . Предложи някой сайт за качване, който да не иска регистрация :rolleyes: .

За теми слагам UXTheme Multi-Patcher (Neowin Edition) 4.0. Той променя там някви регистри и после си слагам темите при другите, които вървят с Win-a. Инсталационния диск ми е с вграден SP2, много е стабилен и го ползвам доста преди да почнат да се появяват тея проблеми, а и темите ги ползвам от по-рано. По-интересното е, че проблема не се появява веднага след реинстал на Win, а по някоя време из невиделица. Преинсталирал съм го преди около седмица.

Не знам на вашите монитори как се вижда, ама на мен ми е много трудно да прочета синия текст - линка. Пуснете си google и сравнете. Резолюцията ми е 1024x768.

Намерих решение. Правя нов профил. Но ако все пак някой се сети за друго да казва, защото тая работа с профила хич не е удобна. Всички настройки отиват. Ето как трябва да бъдат надписите.

• 2 weeks later...

Инсталнал съм въпросния от диск с директна инсталация ,НО явно трябват някакви доста важни ъпдейти.Като искам да си сменя темата на РС-то с друга ,различна от Win-ските и не ще.Идеи?Също така не иска да стартира някои приложения ,например новата функция на Skype за видео mood( уж зарежда прозореца с видеото ,а в него няма нищо )???

• 1 month later...

незнам дали тук трябва да попитам ,

може ли някой да ми цъкне линк към някоя "боза" с която няма да се форматирам само папката Уиндоус ами цялото С: , че само на такива където само папката форматират попадам , а старият ми нещо и той взе да не ми харесва, предава ме :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...