Jump to content
BulForum.com

Windows XP Service Pack 2/3

mafiot

Recommended Posts

• Replies 375
  • Created
  • Last Reply
  • 2 weeks later...

При мен има проблем с играта Top Spin 2.Иска SP2.Кажете от къде да си го дръпна,че съм много зелен в тая област.Едвам едвам Windows-a си преинсталирах :bgrin:

Сега дърпам това ТУК

чивато ли е?

• 3 weeks later...

ЪъЪ извинявам се,че пиша през два поста,но иначе няма кой да ми го прочете ;) .Та някой ще ми даде ли линк на Windows XP който върви направо със Service Pack 2,че новите игри не ми тръгват :lol:

ЪъЪ извинявам се,че пиша през два поста,но иначе няма кой да ми го прочете ;) .Та някой ще ми даде ли линк на Windows XP който върви направо със Service Pack 2,че новите игри не ми тръгват :lol:

Не е много удачно да раздаваме в темата директни линкове.

Провери си личните съобщения. ;)

Не е много по темата, но мисля, че ще ми помогнете. Компа в офиса ми проявява характер. От известно време при пускане не зарежда Windows директно, а иска да цъкна на иконката с акаунта, за да ме пусне в Windows. Не че ми е проблем да си цъкам, но е дразнещо. Някой ако може да ми кажа как да махна това "удобство"?

o0kc1.th.jpg

Някой да знае от какво се появява този проблем и как се оправя?

Говоря за това кадето ми изчезва "Shut Down" и "Run" от старт менюто?

немога да го изгася или ресна..само от копчетата по пс-то иначе няма как...

o0kc1.th.jpg

LOL .. никога не ми се е случвало това :) нещо се е прецакало :) и да ти кажа незнам къде да го опртавиш :)

o0kc1.th.jpg

За RUN менюто пробвай да го пуснеш като дадеш дясно копче на бутона Старт и после Properties->Customize. После слагаш отметка на опцията Display Run и ОК. Би трябвало да се появи след това. Не се сещам от къде се пускаше опцията за скриване и показване на shut down менюто.

mwc3.jpg

Нямаш това?

Ако искаш пробвай с някоя програма за настройки на Win-a като Tweak XP. Поразгледай я, там мисля, че има опции за скриване и показване на доста неща.

Да няма такова :D

Нищо немога да правя.

Ако се опитам да го шут дауна със "alt + f4" ми пише, че било disabled от администратора.

Така пише и като се опитам да видя на колко процента ми бачка пс-то...

Някво супер гадно и странно такова..Гати бъга..

Добре разбрах от какво е стано, но как и защо...и как се оправя нямам идея...

След като махнах някой неща, който не ми трябва да ги зарежда от "Run->msconfig" иска рес.Давам тоя рестарт и след т'ва се получава т'ва по-горе дето съм дал...

Идей как да го оправя? :wacko:

Otvori edin notepad i v nego napishi slednoto:

shutdown -s

file-a go zapishi kato neshto.bat i s 2en click na mishkata go startirai. Kompa shte ti se izgasi sled 30 sekundi.

A moje i da si napravish icona na desktopa za direkten shutdown kato napravish prepratka sas sledniq parametur v neq:

%windir%\System32\shutdown.exe -s -f -t 00

A sq se setih oshte edna hava, s koqto mojesh da si opravish problema.

Otivash v windira (primerno C:\Windows) i startirash regedit

Posle izbirash slednite neshta:

HKEY_USERS\.Default\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer

I sq tuka otdqsno shte vidish NoRun i NoClose - deletvash teq 2 klu4a s buton4eto delete i trqbva Run-a i shutdowna da cufnat v menuto.

Otvori edin notepad i v nego napishi slednoto:

shutdown -s

file-a go zapishi kato neshto.bat i s 2en click na mishkata go startirai. Kompa shte ti se izgasi sled 30 sekundi.

A moje i da si napravish icona na desktopa za direkten shutdown kato napravish prepratka sas sledniq parametur v neq:

%windir%\System32\shutdown.exe -s -f -t 00

И мислиш ли, че ако администраторът е забранил шътдауна, това ще проработи?! :P

Още повече и по другите методи му казва, че е забранен шътдауна.

С какъв акаунт си, админситраторски ли, само ти ли ползваш компа, да не си с лимитиран акаунт?

Вариантът с буба също не е за изхвърляне.

Mislq, shtoto e s administratorski akaunt. Kompa e negoviq... po-nagore go e kazal.

i tova ne se pravi ot bubi, a ot 2 reda kod, koito moga ti dam da startirash. Nqma antivirusna na sveta, koqto da go ot4ete kato buba.

Vsashnost ako horata znaeha kolko bezpolezni sa antivirusnite programi, nadali shtqha da gi polzvat... po sushtiq na4in, po koito ti prashtam neshto po icq, moga da ti pratq neshto, koeto s 2en click da pravi 4udesa... i da e napulno normalno. Vsashnost vav file ot 2 kb moga da ti preobrazq windowsa, da zatriq informaciq ot harddiska, da si pratq pismo ot tvoq kompiutar i kakvo li oshte ne... i tova bez da me interesuva dali imash antivirusna programa... nujen e samo administratorski akount. A da, shtqh da zabravq... moje daje da ti precakam antivirusnata. Nujno e samo 4oveka da poznava windows kato OS.

Mislq, shtoto e s administratorski akaunt. Kompa e negoviq... po-nagore go e kazal.

i tova ne se pravi ot bubi, a ot 2 reda kod, koito moga ti dam da startirash. Nqma antivirusna na sveta, koqto da go ot4ete kato buba.

Vsashnost ako horata znaeha kolko bezpolezni sa antivirusnite programi, nadali shtqha da gi polzvat... po sushtiq na4in, po koito ti prashtam neshto po icq, moga da ti pratq neshto, koeto s 2en click da pravi 4udesa... i da e napulno normalno. Vsashnost vav file ot 2 kb moga da ti preobrazq windowsa, da zatriq informaciq ot harddiska, da si pratq pismo ot tvoq kompiutar i kakvo li oshte ne... i tova bez da me interesuva dali imash antivirusna programa... nujen e samo administratorski akount. A da, shtqh da zabravq... moje daje da ti precakam antivirusnata. Nujno e samo 4oveka da poznava windows kato OS.

Ами всъщнсот виж какво е писал:

Ако се опитам да го шут дауна със "alt + f4" ми пише, че било disabled от администратора.
.

Като оставим това настрана, това, че компа е неговия изобщо не е в причинно-следствена връзка с моя въпрос "Само ти ли ползваш компа". Но както и да е.

Това, което развиваш като теория за 2КБ кода който никоя антивир. на света нямала да засече и може да направи поразии, е А-Б на компютрознанието :bgrin: . Много ясно. То и съвсем легитимни програми могат да осе.ат Windows и да направят какво ли не, че и scandisk може да омаже безвъзвратно, особено в комбинация с Flex Type например, който също между другото не се засича като вирус :bgrin: .

А като гледам все още масово го инсталират на компютри, които се продават :wacko: .

Самата операция del *.* се състои от 7 байта (8 ако броим Ентера), но е също толкова вирусоподобна ако се изпълни по невнимание. :D

По темата, разбира се че може да е буба. Явно не си се сблъсквал с неща, които могат да резултират в КАКВО ли не! Аз мога да кажа, че и кофти РАМ може да доведе до това. Нямаш никаква идея какво ми се беше случвало преди 2 години вече от кофти рам и дъно. Аномалии да ти види окото.

Радвам се че познаваш Windows добре, колкото до антивирусните, аз не ползвам резидентно такава от години, за мен е също безсмислена инвестиция (във всеки смисъл).

Компютъра го ползвам само, аз!

От време на време и сестра ми, но няма как да направи нещо на него защото само си лафи в ICQ или праща смс-си..общо зето нито сваля, нито се бърка там, където не разбира.

Та този проблем се появи по-следния начин.

Тъй като Win-a ми беше на полувин година и изведнъж почна да стартира по 5-6 exe-та с име "svchost.exe" и малко ми баваше Win-a реших да го преинстална.

Но, тъй като с новия хард не ми боотваше диска автоматично неможех да форматна C:\.

Трябваше да стартирам диска през Win-a и след това да ми се ресне пс-то и да продължи инстала.

Бях забравил да дръпна кабела за нета :bgrin: ... качих анти вирустна и пуснах да сканва.

Откри ми 1 троянец и още някъв вирус, който не ми запомних името...

Сетих се да влезна в БИОС-а и да си настроя пс-то така, че да ми боот диска автоматично.

След това си преинсталнах Win-a без проблеми + Формат на диска.Като преди това бях затрил 1ния вурис.

Всичко беше ОК нямах проблеми с нищо и си инсталвах програмите, който ми трябват и драйвърите, но след като влезнах в "Run" и настройх кой програми да ми стартира и кой не като се пусна пс-то.Дадох рестарт - влезнах си в Win-a и давам старт и какво да видя?Нямаше "Run" и "Shut Down" (с администраторски Акаунт съм) опитах се го рестартна с "ALT + F4", но изписа, че било Disabled от адмиситратора.Опитах се да влезна да видя колко програми са ми стартирани в "Task Manager-a", но уви и там същата работа..

Общо взето всичко беше забранено от админа, който всъщност съм, аз?

Сега съм с др ацц с прехвърлени Шорт Къти и така го ползвам...

Пусна ли "Run" да оправя нещо и отива на кино...

ЕДИТ: Колко пъти и да го преинстална този проблем остава?Нямам идея от какво е, но е много неприятно като стане.

Ами всъщнсот виж какво е писал:

......

Gledam go... za da se poqvi tova suobshtenie ima vazmojnosti. Ne e nujno da e s akount razli4en ot administratorskiq. Moje sam da mu oreje pravata. Daje bez da iska. V kraina smetka vijdam go 4e gram ne razbira... az 97 taka si zatrih 4te dqla ot hdd-to - eksperementiraiki bez da znam kakvo to4no pravq.

A na vaprosa ti za administratorskiq akount... kato analizirash kak obiknoveno instalira i raboti na 1 kompiutar 1 obiknnoven potrebitel... i akounta e s ime Admin (screenshota)... mislq, 4e beshe qsno, 4e govori za administratorski akount.

Vsashnost, 4e zlovredniq kod moje da ima mnogo variacii, tova e napulno estestveno... prosto tezi dekorativni promeni ne gi prieh to4no kato sledstvie na zlovreden kod, kolkoto na spomenatoto po-gore ot men... igra4ka bez da se znae kakvo se pravi.

Ne znam kakvo razbirash pod kofti ram... no kofti ram kakto az go razbiram vodi predimno do nestabilnost na sistemata... i kato cqlo blokirane. A efekta se zabelqzva v momenta, v koito bude opitan dostup do skapanata pamet. Ina4e interesno naistina kakvi to4no anomalii si vidql... v smisal bi mi bilo naistina interesno da kajesh... ne se znae, moje nqkoi put i az da se natukna na tqh, ta da sum podgotven.

Exploit, ti probva li neshto ot tova, koeto ti kazah i ako da - kakvi sa rezultatite.

Ina4e za novata informaciq... ti full format li pravish ili quick? Shtoto pri opredelen rod problemi (pri4ineni ot virusi) quick-a nqma da ti svarshi rabota.

Otdelno bi li kazal kakvo to4no si mahnal ot msconfig?

Exploit, ti probva li neshto ot tova, koeto ti kazah i ako da - kakvi sa rezultatite.

Ina4e za novata informaciq... ti full format li pravish ili quick? Shtoto pri opredelen rod problemi (pri4ineni ot virusi) quick-a nqma da ti svarshi rabota.

Otdelno bi li kazal kakvo to4no si mahnal ot msconfig?

Абсолютно винаги когато си форматвЪм диска си го правя цялостно, а не Quick...

Не съм пробвал защото в момента всичко ми е наред.В по-горния пост съм писъл какво съм направил.

Стария акаунт го делнах и с тоя новия не съм влизЪл в "Run" и т.н. и ми е наред за ся ..

До колко това какво съм махнал:Програми като (daemon tools, Skype и т.н.) тоест програми, който съм инсталвал и искам да не се зареждат с Win-a.

Нищо, което незнам за какво е от там не барам или махам.Така, че не виждЪм каде е проблема :wacko:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...