Jump to content
BulForum.com

Vupros Otnosno Domain

Facer

Recommended Posts

• 2 months later...

Аз след настъпилите и настъпващи промени в Евроком нет, ще попитам пак за Domain Hosting. Дали тарифите от бронз на горе, които са с позволен 80-ти порт, ще могат да се възползват от такава екстра, даже аз бих платил някаква сума.

Става въпрос да мога да ползвам Еврокомския Name Server, а за тази цел моето IP с домейн трябва да бъдат добавени там. Звучи просто, но май не е. ;)

Става въпрос да мога да ползвам Еврокомския Name Server, а за тази цел моето IP с домейн трябва да бъдат добавени там. Звучи просто, но май не е. ;)

T'va malko mi prilicha na registracia na domein, koiato e platena kakto se seshtash. Ako si platish za registraciata na domein, ste si imash domein, ako ne si platish....... niama da imash.

A koi veche ste ti hostva stranicata e drug vapros, tova moze da si ti, moze da e niakoi dostavchik...... varianti bol. No taka ili inache ako resish ti da si hostvash stranicata ste ti se nalozi da se dogovorish s evrokom, che toku viz reshili da zabraniat port edi si koi i uvisvash.

Ako si platish, predpolagam niama da imash problem.... Vapros na dogovorka.

T'va malko mi prilicha na registracia na domein

абе и аз така си мислех, ама след като платих на дом.бг, освен редирект друго не мога да направя. Набутай се 24 лв. за проба и ще почнеш и ти да се чудиш.

Който те хоства, трябва да те вкара в NS-то си за да можеш ти да му дадеш DNS-a на фирмата продала домейна за да стане работата. Понеже аз искам да се хоствам, а тава е еквивалентно на Евроком.....за това питам тук.

Понеже аз искам да се хоствам, а тава е еквивалентно на Евроком.....за това питам тук.

E, znachi problema ti opira izcialo do razbiratelstvov (pregovori) s evrokomci. Obadi im se i gi potai kak stoiat neshtata.

Niama da e losho da pisesh posle tuk i da kazesh kakva e havata, predpolagam i na drugi hora ste im e interesno da razberat.

E, znachi problema ti opira izcialo do razbiratelstvov (pregovori) s evrokomci. Obadi im se i gi potai kak stoiat neshtata.

Niama da e losho da pisesh posle tuk i da kazesh kakva e havata, predpolagam i na drugi hora ste im e interesno da razberat.

Стах ме е, че ще ми кажат "това да не ти е баница с късмети...." :( Погледни какво пише Dreamer по-горе......

Evrocom ne predlagat takava usluga. Ako nastupi nqkakva promqna shte budesh informiran tuk.

Всъщност се предлага - взимаш си още едно IP и така ...

При Линукс става лесно настройката, за Винбоз май имаше някаква програма WinRoute или нещо от този род.

Всъщност се предлага - взимаш си още едно IP и така ...

При Линукс става лесно настройката, за Винбоз май имаше някаква програма WinRoute или нещо от този род.

Абе не е така, знам какво говоря. Не е до мен проблема, а на по-високо ниво. Говорил съм с човик регистрирал куп домейни....баси имам постоянен интернет и то с добра скорост, а трябва да плащам за хостинг??

Абе не е така, знам какво говоря. Не е до мен проблема, а на по-високо ниво. Говорил съм с човик регистрирал куп домейни....баси имам постоянен интернет и то с добра скорост, а трябва да плащам за хостинг??

Естествено, че трябва. Трябва да се плаща за всяка една услуга, а в случая хостинг е точно това. Аз лично не виждам какъв е проблема, тъй като ЕК предлага услуга хостинг на домейн, да се хостне домайнът при тях и да се опише ревърс.

ПП Под отговор незнаем(визирам отговора на съпорта) най-вероятно се е криел отговорът, че не им се занимава с теб.

Struva mi se che ima razlichia v esenciata na tazi tema:

Niakoi iskat da imat reverse dns, nqkoi iskat prosto da si hostvat stranici....

Za tezi koito iskat edinstveno domain name-a im da sochi kum tqhnoto IP mogat da napraviat slednoto: Da se oburnat kum firmata ot koqto sa zakupili domain-a si i da go pomoliat da promenat MX records kum tqhnoto IP bez namesata ot NS-te na evrocom. Drugia variant (koito veche navliza vse poveche...) e da si zakupite domain s dynamichen dns support, koito shte vi pozvoli da si prenasochvate domain-a si po vsqko vreme na koeto iskate IP dori s opcii sa sub.domain.com...

Za reverse...... Evrocom imat dumata.....

Struva mi se che ima razlichia v esenciata na tazi tema:

Niakoi iskat da imat reverse dns, nqkoi iskat prosto da si hostvat stranici....

Za tezi koito iskat edinstveno domain name-a im da sochi kum tqhnoto IP mogat da napraviat slednoto: Da se oburnat kum firmata ot koqto sa zakupili domain-a si i da go pomoliat da promenat MX records kum tqhnoto IP bez namesata ot NS-te na evrocom. Drugia variant (koito veche navliza vse poveche...) e da si zakupite domain s dynamichen dns support, koito shte vi pozvoli da si prenasochvate domain-a si po vsqko vreme na koeto iskate IP dori s opcii sa sub.domain.com...

Za reverse...... Evrocom imat dumata.....

За какво ти е MX, един A ти върши отлична работа. Можеш да го паркираш домейна на afraid.org, zone-edit.com и др. такива и само си нагласяш A записа към твоето IP и нямаш проблеми ... е, стига да си от бронзова нагоре де :)

За какво ти е MX, един A ти върши отлична работа. Можеш да го паркираш домейна на afraid.org, zone-edit.com и др. такива и само си нагласяш A записа към твоето IP и нямаш проблеми ... е, стига да си от бронзова нагоре де :)

A nqkvi idei ako ne si s bronzova i nagore :D

Ето какво правя аз, регвам си безплатен субдомей и си пускам апаче на горен порт. Скоростта ми не е за завиждане, но е напълно достатъчно за education и приятели. А от чисто любопитство евроком предлагат ли и ще предлагат ли webhop ?

Абе да го е*ба, то си го пише на сайта на Евроком, на услуги - домейн хостинг 1 бр. - 3 лв. на месец!?!!! Що не казвате бе админи и съпорти, като човек ви питах :angry1 . Ей сега реших да видя какво ново на сайта и хоп то можело! :punk

Едит: то май просто трябваше да звънна на съпорта....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...