Jump to content
BulForum.com

XP/ME Partition change

zmeikov

Recommended Posts

Може ли да се смени дяла на който е инсталиран XP (ME) без реинстал на бозата. Има ли някаква опция в самия виндовс щото ме съмнява с копиране да стане. Възможна ли е такава гимнастика изобщо? Не питайте защо ми трябва!

Ами доколкото ти разбирам въпроса... имаш да кажем С: и D: i виндовс е на C: а ти искаш да ти е на D:.

Става ама с много гимнастика според мен.

Можеш да ползваш Partition Magic:

можеш да променяш големината на partition и квот си помислиш още (без да се налага преинсталиране на квото и да е било)

А също така можеш да променяш буквата на partition или ако имаш хард 40ГБ и ти е разделен на 2х20ГБ само сменяш буквите на partition-ите и си готов.

pffff, nali vyv vsichki konfiguracionni failove windowsa si pazi, che edi koe si neshto mu e na C:\Windows\system32 .. Kat smenish samo bukvite na particiite poznai kakvo shte stane :)

то за тва е "partition magic" - след това автоматично се рестартира комп-а и той си претърсва регистри работи глупости, променя C:\Windows\system32 на D:\Windows\system32 и стаа работата.

p.s. Правил съм го за D и Е ама нямаше операционна система на тях.

ако решиш да го правиш внимателно чети предупрежденията дето ще ти излезнат на прозореца.

b4ur2m:

i posle tragna li ti windows-a :)

tragnal grunci :)

wondowsa не можеше да не ми тръге, и ти трябваше да си го разбрал ако си чел по-добре какво съм написал или имаш поне някаква малка представа за какво говориш.

Казал съм че не съм сменял букви на партиции на които има windows - просто не ми е трябвало

s partition magic baia igra si vidial togava :)

po-malko vreme otnema preinstall :)

Не знам колко време ще отнеме (може и бая да е :)) ама човека пита ако може да стане без да преинсталира :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...