Jump to content
BulForum.com

Молба за напускане

Ghetto_Freak

Recommended Posts

Бихте ли ми казали какво трябва да пише в молба за напускане понеже до сега не съм писал, а трябва да напиша, че ще напускам. Звъннах на шефа да го питам какво трябва да напиша, а той ми каза свободен текст, което мен просто ме хвърля в тъча.

Ще съм ви благодарен.

Пиша ти само какво горе долу трябва да пишеш в обръщението към шефа си, надявам се иначе знаеш как се пише молба по принцип:

Моля да бъда освободен от длъжността ........................ във фирма .........................., намираща се на ул. ................................, считано от .................(датата, от която искаш да бъдеш освободен). Надявам се молбата ми да бъде удовлетворена.

Благодаря. Това е по добре от който гледах в нета. Там даваха някакви член, алинея, по закона на труда... и се побърках. Ами мисля, че сега ще се справя. :)

Благодаря ти много.

Въобще НЕ е по-добре ;) в зависимост по кой член ще се разделите може да е дори в 7 дневен вместо в 1 месечен срок.

Благодаря поцелавам го на всички....

Добре че не написа "поцелувам го на всички" :laughing: .

Иначе, успех занапред.

За мен тия бюрократщини с тия молби с омръзнал текст от 100 години, ме дразнят много.

Ми шефа да си изкара една бланка на принтера, ти подписваш и дотам. С глупости и бюрокрация, сме затънали до не знам къде.

Последните няколко години съм напечатал един камион хартия с какви ли не от смешни, до абсурдни молби, протоколи, заявления, договори, списъци, свидетелства, притурки и т.н. щуротии. Кога ли всеки ще има комп и УЕП, и малко по-опростени и електронизирани да са нещата..

В България никога.

Според мен не трябва да пишеш "молба". Изобщо не виждам защо я използваш тази дума. Напиши че "желаеш" да напуснеш. Наскоро имах един подобен разговор в една банка :D. Ако си духовен служител тогава вече можеш и да напишеш една "молба" :lol:. Може и "заявление" да изпозлваш като централно наименование на листа ти.

То това си ни е останало от едно друго време и още не можем да го изкореним. Ужасно тъпо е да се молиш, не трябва да се използва.

Според мен не трябва да пишеш "молба". Изобщо не виждам защо я използваш тази дума. Напиши че "желаеш" да напуснеш. Наскоро имах един подобен разговор в една банка :D. Ако си духовен служител тогава вече можеш и да напишеш една "молба" :lol:. Може и "заявление" да изпозлваш като централно наименование на листа ти.

Не само според теб :). "Молба" до колкото си спомням скоро го смениха със "Заявление"... На никой не трябва да се молиш

Ти остави, че молба за напускане трябваше в началото да напиша молба за подписване на договор, но не я писах аз този път, а колежката.

До колкото то твоите тонове абсурдизми(ако мога да съчиня такава дума), при подписване на договора ме задължиха да подпиша някакъв странен документ, чрез който заявявам, че ако стане нещо с инвентара аз нося отговорност, но да подчертая, че сме 5-ма колеги и всеки може да направи зулума(тъй добра българска дума). Просто нямам думи всеки гледа да се застрахова по всевъзможен начин за да спи спокойно... Предполагам, че и при земетресение и нанесени материални щети отново "подписаният" ще носи отговорност...

Просто нямам думи.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...