Deftur Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Започва кампания, която търси най-обичаните герои на българските читатели. Гласуването е в интернет на сайта на анкетата lubimgeroi.net и ще продължи до 24 май. През първия етап на кампанията - до 26 април - българите могат да посочат своя любим литературен герой от български или преводен роман.Освен името на героя, те трябва да посочат още името на романа и автора му. На базата на това гласуване ще бъдат излъчени 10 герои - финалисти. Във втория етап - от 27 април до 17 май - гласуването ще оформи подреждането от Първо до 10-о място на най-обичаните литературни герои на България. Няма ограничения за участието в избора на «Любим литературен герой». Който има по-високи амбиции, може да участва в конкурса за есе на тема ”Моят любим литературен герой”, който ще бъде обявен на сайта svejo.net. Всички гласували в първия и втория етап на класацията, ще участват в разпределението на награди. - Първа награда е ваучер за туристически услуги от „Алма тур” на стойност 2000 лв. - Има 5 Втори награди - ваучери на стойност 200 лв. за покупка на книги от книжарници Хеликон. - 20 допълнителни награди – ваучери от 50 лева за покупка на книги от Хеликон. Печелившите ще бъдат определени с томбола, а резултатите - ще бъдат обявени на 31 май 2009 г. на сайта на кампанията и във вестник «24 часа». Източник Е кой е вашият любим литературен герой? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Не знам. Съвсем откровено. Без да твърдя, че съм чел много литература просто не мога да избера. Същото е, като любима песен.. Дали ще е Пратчетовия Смърт, дали ще е Разколников, дали ще е Щайнер, сър Хенри, Рудолф Сикорски, Ендрю Мартинс... Просто не знам, сигурно ако прегледам библиотеката си ще се сетя за още десетки примери. Но кой от тях ми е любим не мога да кажа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Артър Дент ("Пътеводител на галактическия стопаджия") Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Хенри Чинаски Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Малкият принц Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Филип Марлоу. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Йосарян Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barurumm Posted April 11, 2009 Share Posted April 11, 2009 Артър Дент ("Пътеводител на галактическия стопаджия") Че кое ти хареса в него, та чак да стане любим? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deftur Posted April 14, 2009 Author Share Posted April 14, 2009 Артър Дент ("Пътеводител на галактическия стопаджия") Ми и аз не го намирам за някаъв особен герой. Необикновени са нещата около него, но не и самият той. Въпреки, че все още не съм го прочел целия, от Пътеводителя по-скоро бих номинирал Марвин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 14, 2009 Share Posted April 14, 2009 Едмон Дантес Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted April 14, 2009 Share Posted April 14, 2009 Оооо, моите са прекалено много. Избрах на случаен принцип един от всички- Швейк. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gado Posted April 14, 2009 Share Posted April 14, 2009 Ми и аз не го намирам за някаъв особен герой. Необикновени са нещата около него, но не и самият той. Въпреки, че все още не съм го прочел целия, от Пътеводителя по-скоро бих номинирал Марвин. +1 ! Марвин е по-открояващият се... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sek800 Posted April 14, 2009 Share Posted April 14, 2009 Джейсън Борн(Дейвид Уеб) от трилогията "Борн". Link to comment Share on other sites More sharing options...
pazu Posted April 14, 2009 Share Posted April 14, 2009 фродо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barurumm Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 И Зейфод е по-интересен в "Пътеводителя"... Аз пуснах за Джубал Харшо от "Странник в странна страна" Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 Просто ми е по-симпатичен Артър. Иначе и Трилиан е готинка, Марвин също... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted April 16, 2009 Share Posted April 16, 2009 Форд Префект привлича със своя непринуден олигофренизъм :Д. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bio Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Просто ми е по-симпатичен Артър. Иначе и Трилиан е готинка, Марвин също... за екранизацията говориш нали ?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal4enceto Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Не, за книгата, защо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stasio Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Жан Валжан Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Бегемот от романа на Булгаков- "Майстора и Маргарита" Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted April 18, 2009 Share Posted April 18, 2009 Драги ми господине от Ние, врабчетата. Матилда на Роалд Дал. Минерва Макгонъгъл, от "Хари Потър и..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deftur Posted April 21, 2009 Author Share Posted April 21, 2009 +1 за Швейк и Родя Романич Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 От българските - стария Герак от едноименния роман на Елин Пелин.Също и Вълкадин на Йовков. От преводните - кап.Булига от "Парламентьор" на Загорцев. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkata Veshtica Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.