bipo Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 Djadomraz,и аз се присъединих към клуба на собствениците на Никон Д70с! Ти твоя разучи ли го вече?Случайно да знаеш откъде да си набавя инструкции на български? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 ЧЕСТИТО! Страхотен апарат е ама то ти предполагам знаеш по-добре от мен - аз съм лаик общо взето в тая област. Между другото с кой обектив си? DX 18-70 e моя Хехе инструкции на български Аз едвам намерих на английски обаче пък има много интересни статии за тоя апарат. Трябва да изчета и инструкциите на английски (200стр) ама още не ми е останало време. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bipo Posted October 2, 2007 Share Posted October 2, 2007 ЧЕСТИТО! Страхотен апарат е ама то ти предполагам знаеш по-добре от мен - аз съм лаик общо взето в тая област. Брой ме и мен в тая група! Упътване на английски и аз свалих.Не да не го назнайвам,ама ми е по сладко на Бг. Успях да се уредя с малко по-дълга "цев" -обектив Никон 18-135mm DX+ някоя и друга благинка в комплекта."Километража" е застопорен на 7800 кадъра-проверих с една готина програмка,направена специално за Никоните .Ако речеш ще ти снеса линка към нея,защото и твоя е second hand-нови няма на пазара от почти година.Не се притеснявай-тия машинки и 100 000 не ги плаши. Да ни са честити и ... аййй наздраве по Загорка! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bipo Posted October 5, 2007 Share Posted October 5, 2007 Djadomraz,как е Никончето?Аз от 3 дни чета ,щтракам ,пак чета ,пак щтрак...Какво ще кажеш да се видим някъде за кратко с новите "пушки"?Ще ти оставя ЛС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Profusion Posted October 17, 2007 Share Posted October 17, 2007 някой да ми препоръча най-добре снимащата сапунерка която се побира в джоб от сорта на Иксус 75? Всички ли от този клас нямат ръчни настройки за блени и скорост и т.н.? благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 Някой има ли мнение за тази сапунерка: Струва ли си цена 400 лв+карта 2 гб.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 29, 2007 Share Posted October 29, 2007 Някой има ли мнение за тази сапунерка: Струва ли си цена 400 лв+карта 2 гб.? Аз имах подобна (Т7 - 5мпиксела) и я разкарах за 290лв. С 2гб карта си е супер, само не възлагай особени очаквания за качеството на снимките. Т.е. ако се снимате повече от 4ма човека на 1 маса (един до друг) освен лицата ви и евентуално яденето на масата не очаквай да успее да снима нещо повече. Ако има обект малко пред и встрани от това което снимаш при снимки на светкавица се получава едно голямо нищо (т.е. бегло се вижда това което си снимал) но така е с повечето сапунерки. А това даже и "сапунерка не е" щото е по-малко от повечето такива а и оптиката както е "вградена". Иначе е "супер-фйешън" като цяло а и екранчето му е голямо и добро. Но ако можеш препоръчвам ти от собствен опит Canon SD8xxIS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Шум, Шум, Шум. Също и фокуса не е много на ниво в това Sony. За играчка е приятна за игра, но толкова. Общо взето посредствена камерка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted October 30, 2007 Share Posted October 30, 2007 Като за толкова мъничка камерка качествоео на снимките не е особено добро, но мога да покажа доста хубави снимки с моята (в хубав летен слънчев ден) и гарантирам че снима по-добре от недоразумението на Дейзи и разни други китайски боклуци. Интерфейса е доста интуитивен. Точно тази изглежда по-обемиста от моята но Т7 поне се събира във всеки джоб без да се усеща че има нещо. Но пак - за качеството на снимките не очаквай нищо особено. Аз се бях изнервил на снимките които се получават в къщи на светкавица - от 10 снимки 1-2 бяха прилични, другите едни тъмни и разфокусирани И особено има ли обект по-близо ако ще и встрани от това което снимам цялата снимка е толкова тъмна че едва се различава нещо. Не е само на този апарат проблема, повечето от този клас го имат но от новия ми Canon съм по-доволен.... само да имаше като Sony-то копче да погледна само последната снимка а не да трябва да въртя режимите напред-назад постоянно. Слайд-ването на капачето при сонито също ме кефеше много и въпреки че снимките не са нищо особено ако не беше то нямаше да направя и 1/3 от тези щото сигурно нямаше да си нося апарат а така апаратчето ми беше винаги на колана където и да ходя и излезе ли нещо интересно съм снимал. Едит: Странно но на dpreview.com дават доста добри отзиви за тази точно. Не вярвам да е нещо кой знае какво като качество особено сравнено с едно "огледалце" но пък размерите явно имат значение Ей откак shadowhand ме светна за white balance-a на моя Nikon и си щракам на P вместо на Auto снимките са направо No.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Взех си http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09029590 .Обаче има проблем батериите падат много бързо.Тези които ми дадоха от технополиса паднаха само след няколко снимки.Другите паднаха за околко 20мин.Батерии бяха Duracell.Въпроса ми е какви батерии да си взимам и нормално ли е да падат толкова бързо или проблема е във фотоапарата или батериите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Взех си http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09029590 .Обаче има проблем батериите падат много бързо.Тези които ми дадоха от технополиса паднаха само след няколко снимки.Другите паднаха за околко 20мин.Батерии бяха Duracell.Въпроса ми е какви батерии да си взимам и нормално ли е да падат толкова бързо или проблема е във фотоапарата или батериите. Нормално е, а и се набутваш. Купи си презареждаеми батерии Uniross или Sanyo 2500/2700mah. С тях проблемите ще се решат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Нормално е, а и се набутваш. Купи си презареждаеми батерии Uniross или Sanyo 2500/2700mah. С тях проблемите ще се решат. Какви да е презареждаеми батерии поне 2500mAh ще свършат идеална работа. Това преди време и аз го бях забелязал при апарати на които могат и нормални батерии да се слагат - ядат ги за нула време. Имах един Epson с 4 батерии - правеше 10тина - 15 снимки и край. Само презреждаемите издържаха към 50, всякакви алкални и тн. ги ядеше за нула време а бях намерил някакви китайски - направи 2 снимки и на 3тата аха аха да снима и се отказа Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Вземи си Sanyo Eneloop. Държат заряд по-дълго от другите батерии и това ти спестява главоболията с постоянно презареждане след дълго отлежаване на камерата без да се ползва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Fuju S6500 мнения?Мисля да го зимам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 27, 2007 Share Posted November 27, 2007 Fuju S6500 мнения?Мисля да го зимам. Ако е този - поне според ревюто е много добър Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted November 28, 2007 Share Posted November 28, 2007 Вземи си Sanyo Eneloop. Държат заряд по-дълго от другите батерии и това ти спестява главоболията с постоянно презареждане след дълго отлежаване на камерата без да се ползва. Или като алтернатива - Uniross Hybrio. Принципът е същия, а цената - по-ниска. В Метро са на добри цени. Вносител са Vali.bg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 на Panasonic FZ7 може ли да се нагласи така, че долу на снимката да изписва датата и часа Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 на Panasonic FZ7 може ли да се нагласи така, че долу на снимката да изписва датата и часа Няма, а всичко е в EXIF-a... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Верно всичко е в EXIF-a Аз си пипнах леко скриптчето за web album-a да ми завърта снимките които съм снимал със завъртян фотоапарат за да не се налага 1 по 1 да ги оправям като ги кача и сега само копирам от картата в директорията и оттам насетне скрипта си знае работата. Може и да се покаже датата където искаш - отгоре или направо върху снимката Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Кажете кой какъв четец на карти полза и е доволен че сменям вече 5ти и всичките все нещо им куца. Минах през MSI, Hama, SP и PQI - хвани единия удари другия. Този последния пък вижда зор с четенето на SD картите на SanDisk - Extreme III. Имам една на eFilm от метро 128мб - чете я без никакви проблеми, но голямата и ужким ултра бърза (даже не ужким щото на фотоапарата си работи идеално) от 5 мушкания в reader-a 1 път успява да я подкара. Този поне чете CF картите добре на другите не съм пробвал но тогава със сонито като бях мемори стиковете пак същата работа - чете 1път няколко пъти не ще и това е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdru Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Аз имам вътрешен марката немога да се сетя, но е от сорта на "нонейм" нямам никакви проблеми - бързо разпознава картата и върви безупречно, а виж предние ми беше ApacerЕто този тук боклук така и непожела да ми разпознае SD картата, а с MMS нямаше проблем. А и предимството на вътрешния е , че не се занимаваш с кабели Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted November 30, 2007 Share Posted November 30, 2007 Ами там е работата че той и сегашния разпознава старата карта ама новата нещо зор вижда. А имам и подобна CF карта и като гледам повечето поддържат CF I и CF II а моята е CF III като си мислех IV да взема че още по-бърза ужким но най-малката беше 2гб и струваше 4 пъти повече и реших че чак толкова няма нужда Вътрешния каква марка ти е? Аз място в кутията имам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted December 1, 2007 Share Posted December 1, 2007 djadomraz, твоята е Extreme III, но не и CF III. С името CF Type II се означават картите Microdrive, които преди години бяха много по-известни заради по-високите скорости, но както повечето хора знаят по-ненадеждни. CF Type I си е CompactFlash, който всички масово ползваме в днешно време. Що се отнася до сносни четци - аз имам един Gembird, който преди време си купих за 20лв от Reset Computers. Поддържа си нормално USB 2.0, работя главно с CF карти на него, но е тестван и с SD, MS и xD - всичко си е наред. Аз лично скоро обаче ще заделя парички и ще си осигуря Fireware четец, тъй като малко взеха да ме изнервят бавните скорости, които може да поддържа USB 2.0. PS: Пък ако държиш много на качествен рийдър, то при мен има един модел на SanDisk, но не мисля, че ще ти хареса много цената. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted December 1, 2007 Share Posted December 1, 2007 PS: Пък ако държиш много на качествен рийдър, то при мен има един модел на SanDisk, но не мисля, че ще ти хареса много цената. Стига да чете CF и SD карти и да не е над 100кинта вероятно ще го взема. Аз дотука съм изръсил поне 70кинта за недъгави четци и по-добре да дам още толкова и с това да се приключи сагата а не да продължавам да взимам ефтинии и да ги хвърлям после. Не знам обясних ли хубаво ама проблема ми не е CF картата а SD. Обикновена SD карта успява да я прочете от 1ви път. Проблема ми е SD Extreme III картата която я чете единствено когато е на кеф. Иска си малко ухажване и секс (вкарване и изкарване на картата - голям секс пада докато докато накрая успее да я разпознае). Аз бях харесал този http://get.bg/catalog/product_info.php?products_id=13141 - да не е същия? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jdru Posted December 2, 2007 Share Posted December 2, 2007 Вътрешния ми четец е "Gembird" - както казах доволен съм от него. Единственото условие е да имаш свободни pin-ове за USB на дъното. Върху горе посочения SanDisc също имам наблюдения - работи безпроблемно с изключение на порта за SONY картите (не се сещам как им беше съкращението), след продължителна употреба прецакват картата - 2 рийдъра вече сменихме в службата и двата дадоха този дефект след около 1 г. работа. Този проблем го прави само на сони картите, на останалите работи безпроблемно вкл. и на тези карти които посочваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.