Jump to content
BulForum.com

Цифрови фотоапарати

RIP

Recommended Posts

Верно, това с натискането до половина доста хора не им се удава - и аз на майка ми много трудно го обясних че трябва да натисне леко докато чуе едно леко бибиткане и на екрана излезнат зелените "чертички" и тогава да натиска по-силно... и пак забравя като мине малко време...

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply
Искам да попитам дали Canon SD750 има ръчно настройване скороста на затвора, че по ревютата нещо не разбрах...

Koi klas sys rychni nastroiki te interesuva? Canon A710 ima nastroika za skorostta na zatvora i e po-evtin ot SD750.

Veche e porychan SD750, no moga da go prodam i da si porycham drug.

Canon A710 neshto ne mi dopada vizualno, pyk i iskam da e '07 model.

Osven v skoro vreme shte si karam s SD750, pyk po-natatyka shte si vzema edin DSLR :punk

аз май сгреших, дето навих майка ми да си вземе тоя tz1, а не някоя сапунерка за под 300 лв., хем по-евтино щеше да и легне, хем нямаше да е такъв басамак. само заради единия зуум и едната стабилизация, не мисля че си заслужава за нуждите й. както и да е ...

Pusni mu stabilizaciqta na mode2.

а т'ва изобщо не мога да разбера как се наглася. нали има едно копче отгоре за стабилизацията? (ич нямам намерение заради нея да чета ръководството :P)

Natiskash butona pred kopcheto za shuttera. Maliiq buton. Zadyrjash go i kato izleze menuto izbirash Mode 2. Aparata si e mnogo hubav. Stiga da znaesh kak se polzva. I ne e osobeno za hora na koito ne im se zanimava da si igraqt s nastroiki, zashtoto Simple mode pravi ujasqvashti snimki.

za maika ti Canon A550 shte she da e po-dobyr izbor.

@Rubbish: Ako shte si vzimash aparati po vizualno, to togava dSLR nqma da si vzemesh nikoga. Vsichkite sa ednakvo grozni.

... zashtoto Simple mode pravi ujasqvashti snimki.

ами тя точно в simple mode ги прави снимките :P ... а и аз така й казах :bgrin:

то междудругото в този режим няма стабилизация. трябваше да кажеш, че е в normal mode, да не се лутам като гламав с тая техника. оправих го иначе. надявам се сега, както каза ти снимките да са по-добри.

мерси.

и още едно питане имам - за размера на правените снимки. апарата може да прави макс. до 5mpx и един приятел ми каза да се правят на толкова. интересно ми е като се правят на по-ниска резолюция - примерно 3 mpx, к'ъв е недостатъка? и могат ли след това да се изкарат снимки във фотостудио, ако са снимани на такава резолюция? .... освен това за aspect ratio-то. знам за 4:3 и 16:9, но сега гледам и едно 3:2 ... :huh:

@Rubbish: Ako shte si vzimash aparati po vizualno, to togava dSLR nqma da si vzemesh nikoga. Vsichkite sa ednakvo grozni.

:) Imah predvid, che sega ni trqbwa kompakten aparat, a po-natatyka shte si vzema DSLR za men.

stiga offtopic veche...pozdravi

и още едно питане имам - за размера на правените снимки. апарата може да прави макс. до 5mpx и един приятел ми каза да се правят на толкова. интересно ми е като се правят на по-ниска резолюция - примерно 3 mpx, к'ъв е недостатъка? и могат ли след това да се изкарат снимки във фотостудио, ако са снимани на такава резолюция? .... освен това за aspect ratio-то. знам за 4:3 и 16:9, но сега гледам и едно 3:2 ... :huh:

От менюто, pic. size го пускаш на 3м вместо 5м и си готов

От 2 мегапикселова картинка можеш принтираш във фото до 13х18 без проблеми... а за смонеми и 9х13 вършат работа. Така че 3 мп са предостатъчни за нея предполагам. И тъй като това е панасоник, имаш бонус като снимаш на по-ниска резолюция... увелича ти се зуума без да пускаш цифровия, който разваля качеството на снимките... просто използва свободните пиксели който не използваш, снимайки на 3 мп

Osven tova pri po-niska rezoliuciq poluchavash oshte 2 bonusa.

1. poveche snimki na kartata

2. po-dobro kachestvo na snimkata, poradi namalqneto na shuma

no pyk,

1. snimka s po-malko informaciq v neq (detail)

Ne pomolih za smqh iskah adekvatno mnenie pone da znam kade sa mu minusite i da znam pone kakvo gore dolo da tursq za tiq pari !

Dobre. Neka perefraziram smeha si.

Pliusove:

Dizain

Kompaktnost

10x zuum.

Minusi:

Razmazani snimki.

Baven fokus.

Baven zuum.

Baven vyv vsqko edno otnoshenie.

nqma osobeno nastroiki na nishto

nqma nastroiki na kachestvoto na snimkata

Ami chak za takyv vid aparatura mnenie nqmam, no sym chuval samo dobri raboti za nego. Samoche trudno se namira.

Малко е старичък верно ама ще ми дойде като подарък за рождения ден, мислех D40 да си купувам ама приятелите ме изненадаха :) Само дето от авиокомпанията са позагубили куфарите на авера който го носи и сега чакаме да ги намерят (вече седмица)... Дано дойде невредим...

Аз само да се похваля че вече съм горд собственик на Nikon D70s с обектив Nikkor AF-S 18-70mm DX SWM ED IF (каквото и да значат тези)... Ако има някой собственик на Nikon, който да има желание срещу 1 или няколко почерпки да ми даде някой и друг "частен урок" кое как се прави ще съм на върха на щастието, понеже ми го донесоха без книжките и няма откъде да прочета (абе то има в нет-а със сигурност ама си е друго да ти обясни някой на живо) :-)

Ще им дойде времето и на обективите. Засега този е идеален само да се понауча малко какво мога да правя с ръчните настройки... :) Желаещи да дават частни уроци няма ли ? :)

Видях снимки правени с обективи от по $5000 и нагоре. Чак такива амбиции нямам. На мен желанието ми в момента е да докарам снимката да се виждат хората както трябва (или по-скоро които трябва а не да се виждат минувачите добре а който искам да снимам ако е в сянка да се вижда като петно на пейзажа) и да са по-топли малко цветовете... такива прозаични неща :)

А за обективите - то идват коледи, разни именни дни - хората нали ще трябва да ми подаряват разни неща

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...