velvet_underground Posted July 22, 2007 Share Posted July 22, 2007 Отново се търси фотоапарат. За мой познат е, желателно е да се вмести в сумата от 250-270 лева. Ще се ползва за съвсем нормално снимане. Единственото условие е да прави видео със звук. Аз съм набелязал следните модели: http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09028498 http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09027764 http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09023895 http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09027007 Споделете впечатления от тези апарати или препоръчайте някакви други в този ценови диапазаон. Бладодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 22, 2007 Share Posted July 22, 2007 Аз лично тея които си предложил не съм ги тествал ама мога да ти препоръчам този Канон .Прави страхотни снимки а най-якото е фокуса който се мести в зависимост от светлината.Има много ръчни настройки и снимките са перфект. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 24, 2007 Share Posted July 24, 2007 Отново се търси фотоапарат. За мой познат е, желателно е да се вмести в сумата от 250-270 лева. Ще се ползва за съвсем нормално снимане. Единственото условие е да прави видео със звук.Аз съм набелязал следните модели: http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09028498 http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09027764 http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09023895 http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09027007 Споделете впечатления от тези апарати или препоръчайте някакви други в този ценови диапазаон. Бладодаря! Ами аз лично бих се спрял на Панасоника (ако трябва да избирам между 4-те модела), не само заради оптичната стабилизация...иначе и цената им е сходна, и в един клас попадат. Вярно...дисплейчето му идва мъничко за съвременните стандарти, а и не са му много пикселие (на дисплея - 86 000), ама се преживява....само не знам видеото със или без звук беше...по-скоро без. Офтопик: Имаме си нов разбирач по фотоапаратите (току що регистриран). В една тема един продава Т5 - коментарът на "разбирача" "- Апаратът е супер, готин..." и т.н. Викам си чак пък "супер", ама като му харесва...добре. След малко мяркам друга тема, в която друг продава 3 мегапикселова сапунерка на Дейзи мултимедия и той пак "- Апаратът е супер, много кефи..." и т.н. Явно някои се ориентират само по външния вид. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 а бе, тея li-ion батерии колко време държат? взе се tz1, батерията е 1000mah, вчера я сложих да се зарежда, но не успях да я заредя докрай (пишеш, че трябвало 170 мин, а на зарядното стоя някъде над час), тъй като човека с фотоапарата тръгна за планината и му я дадох, като смятах, че за 1-2 дни няма да падне т.е. че с едночасово зареждане ще направи 20-30 снимки, но днес ми се обажда и ми казва, че батерията "май е паднала", а е направил 5-6 снимки общо. btw фотографа не е от хората, които бъзикат техниката. показах му как се снима и той прави само това т.е. дълнителна консумация на енергия е нямало ... освен щракането. та, възможно ли е след като не съм заредил батерията докрая при първото и пускане в употреба, да държи толкова малко? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 та, възможно ли е след като не съм заредил батерията докрая при първото и пускане в употреба, да държи толкова малко? Да, особено ако преди това дълго време е стоял незареждан. И аз така първият път се прецаках и започнах да си мисля какви ли не неща, но като го разредих > заредих напълно и всичко си дойде на мястото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 Да, особено ако преди това дълго време е стоял незареждан. И аз така първият път се прецаках и започнах да си мисля какви ли не неща, но като го разредих > заредих напълно и всичко си дойде на мястото. ясно. мерси за пояснението. иначе твоята батерия колко mAh е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghetto_Freak Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 Хора имам Pentax opti S60 и искам да ви кажа , че ако някой го е гледал и се чуди дали да го купи аз мога да кажа само едно : Братле зимай го . Апарата е много добър . Още не съм разучил екстрите му , но е супер апарат . Пробвах го с 4GB карта и става . Апарата е суперски . Купувайте го . Заслужава си . Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 а бе, тея li-ion батерии колко време държат? взе се tz1, батерията е 1000mah, вчера я сложих да се зарежда, но не успях да я заредя докрай (пишеш, че трябвало 170 мин, а на зарядното стоя някъде над час), тъй като човека с фотоапарата тръгна за планината и му я дадох, като смятах, че за 1-2 дни няма да падне т.е. че с едночасово зареждане ще направи 20-30 снимки, но днес ми се обажда и ми казва, че батерията "май е паднала", а е направил 5-6 снимки общо. btw фотографа не е от хората, които бъзикат техниката. показах му как се снима и той прави само това т.е. дълнителна консумация на енергия е нямало ... освен щракането. та, възможно ли е след като не съм заредил батерията докрая при първото и пускане в употреба, да държи толкова малко? Moq TZ kara s edna bateriq - 120-150 snimki. Zarejda se 2 chasa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 28, 2007 Share Posted July 28, 2007 Хора имам Pentax opti S60 и искам да ви кажа , че ако някой го е гледал и се чуди дали да го купи аз мога да кажа само едно : Братле зимай го . Апарата е много добър . Още не съм разучил екстрите му , но е супер апарат . Пробвах го с 4GB карта и става . Апарата е суперски . Купувайте го .Заслужава си . Не искам да ти чупя хатъра, ама какво толкова му харесваш? Не знам колко пари си дал за него но като гледам според pricegrabber.com за горе-долу същите пари може да се вземе Canon S3, а той е в пъти по-добър... Ако се кефиш на дизайна - погледни Canon SD700 - мен ме кефи много повече от твоя Pentax На въпроса с батериите - моя си кара със седмици и е с Li-Ion батерия (не знам колко - зарежда се точно в момента). Зареждам го от днес за утре - слагам го вечерта и на следващата сутрин е готов. Иначе за броя снимки - всичко зависи колко се лигавиш преди да снимаш и след това колко време се кокориш какво е излезло на снимката. Преди време с първите цифрови апарати с един олимпус си играхме и той "ядеше" нормалните батерии по 1 комплект (2броя) на всеки 7-8 снимки... преди да се усетим да гледаме през визьора изхабихме 6 батерии, след това изключвахме монитора и снимахме доста повече с 1 комплект Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted July 29, 2007 Share Posted July 29, 2007 Кой от тия 2та ми препоръчвате? 1 2 Трябва ми за обикновен фотоапарат,като ида някъде да си щракам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 29, 2007 Share Posted July 29, 2007 Бих ти препоръчал Canon-a предимството на сонито е по-големия диспей и до там ... 7-те мегапиксела едва ли ще ги използваш пък и нямат особено значение. Канона като автоматични настройки е много удобен а и се използва SD/ММС карта която отедлно е доста по-евтина и по-приложима от MS-a на Сонито Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted July 29, 2007 Share Posted July 29, 2007 Другия вариант е тоя. С кво отстътва на сони-то и канона,абе добър ли е изобщо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 29, 2007 Share Posted July 29, 2007 Разликите опират в това че Канона и Сонито са с литиевойонна батерия което вдига доста цената, канона има опция за безжична връзка която не всеки би ползвал а на Сонито освен че плащаш за марката другата е разлика е по-малката гаранция спрямо канона и сонито а като качество на изображението и други работи не мога да кажа защото не съм виждал машинката дано някой друг се намеси и да изкаже мнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 30, 2007 Share Posted July 30, 2007 Кой от тия 2та ми препоръчвате?1 2 Трябва ми за обикновен фотоапарат,като ида някъде да си щракам. Само дето технополис нещо от 2 дена не им виждам сайта Я кажи кои са моделите че да ги потърсим другаде... аз имам наблюдения над няколко сонита ама не знам за кое става дума тука. Ако ти трябва компактен апарат който да не ти пречи и да си снимаш най-непретенциозно навън (за предпочитане през деня а не късно вечер, или пък отблизо на светкавица), общо взето всичко върши работа. Ей аз с един Sony DSC-T7 си щракам и се кефех че е по-малък от GSM-a и вади добри снимки общо взето (подчертавам - когато времето е хубаво)... Обаче при по-кофти светлина такива разфокусирани ги прави, такъв шум просто не ми се обяснява. Може и да се играе с разните опции ама като за вградена оптика - толкова, поръчал съм и до месец ще имам Nikon D40 дойде ли ще се похваля как снима истински апарат Link to comment Share on other sites More sharing options...
agopa Posted August 6, 2007 Share Posted August 6, 2007 http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09027537 iskaм да си купя този фотоапарат какво мислиоте за него ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted August 6, 2007 Share Posted August 6, 2007 http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09027537 iskaм да си купя този фотоапарат какво мислиоте за него ? xtra е, като изключим батериите.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 6, 2007 Share Posted August 6, 2007 xtra е, като изключим батериите.... От друга страна това са най-евтините и разпространени батерии....с едно зарядно и 4 (или повече) допълнителни батерии винаги ще си имаш практически безкрайно снимане. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 Ами гледах,гледах и накрая се спрях на този Панасоник.Изглежда ми добър за цената,с Li-Ion батерия,клиповете са му по-добри и е от метален корпус(тва е добре ако го изпуснеш някъде ) .Вие кво ще кажете? Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 един въпрос, който може да се стори малко профански. значи фотото е tz1 и при снимане има режими 1, 2, 3 и 5 M, а 4 няма що така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted August 7, 2007 Share Posted August 7, 2007 И след толкова избиране накрая си купих ей тоя: Разучих го набързо и мога да кажа, че е добър.Има стабилизатор на изображението,8мп и вади доста добри клипчета. Доволен съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 Разучих го набързо и мога да кажа, че е добър.Има стабилизатор на изображението,8мп и вади доста добри клипчета. Доволен съм. За мен апарат с добро качество е когато в някоя слабо осветена "кръчма" като снимаш една маса с 4-5 човека а нея да се виждат а не само силуети или лицата да са преекспонирани и да се виждат само те и ръцете им а другото да са едни тъмни петна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 За мен апарат с добро качество е когато в някоя слабо осветена "кръчма" като снимаш една маса с 4-5 човека а нея да се виждат а не само силуети или лицата да са преекспонирани и да се виждат само те и ръцете им а другото да са едни тъмни петна... По-лесно е вместо да търсиш кръчма да го тестваш, да погледнеш ревютата с тестове на ниска светлина Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 По-лесно е вместо да търсиш кръчма да го тестваш, да погледнеш ревютата с тестове на ниска светлина Не мога да разбера нещо против кръчмите ли имаш? Пък и покрай тестването може да дегустирате и няколко питиета... значително по-приятно е от четенето на ревюта :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 Не мога да разбера нещо против кръчмите ли имаш? Пък и покрай тестването може да дегустирате и няколко питиета... значително по-приятно е от четенето на ревюта :D ни най-малко, ама при мисълта че може някой ден да пуснат 5-6 нови апарата ми мирише на алкохолно отравяне, докато се изтестват Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 Canon PowerShot SD750 добър ли е ? Като цяло е добър, само където оптичния му зуум е малко 3х ... Или Lumix DMC-FZ8, по-голям е но прави по-добри снимки. Канона подбри ИСО-та има, но пък Люмикса повече зуук и опт. стабилизатор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.