Jump to content
BulForum.com

Цифрови фотоапарати

RIP

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Имам няколко въпроса.

BENQ DC E600

Притеснява ме максималната резолюция. 2848 x 2144 е. Това не е точно 4:3. Дали няма някоя грешка в сайта или нещо, кояето аз не знам?

Цената е 240 лв. Има и зарядно. Струва ли си?

Panasonic Lumix DMC-LS70

Клиповете на този със звук ли са?

Имам няколко въпроса.

BENQ DC E600

Притеснява ме максималната резолюция. 2848 x 2144 е. Това не е точно 4:3. Дали няма някоя грешка в сайта или нещо, кояето аз не знам?

Цената е 240 лв. Има и зарядно. Струва ли си?

Panasonic Lumix DMC-LS70

Клиповете на този със звук ли са?

1. Не е объркано - 1,3284 си е практически 1.33....макар, че съм го срещал и с резолюция 2864 x 2152 (1.331). Дали си заслужава...разгледай снимки, правени с него и прецени сам.

2. Без зук са.

1. Не е объркано - 1,3284 си е практически 1.33....макар, че съм го срещал и с резолюция 2864 x 2152 (1.331). Дали си заслужава...разгледай снимки, правени с него и прецени сам.

2. Без зук са.

Да, ама аз направих един файл с 2848 x 2144 и го сравних с такъв точно 1.33 и се забелязва различното разтояние отстрани.

А има ли някакъв сайт, където може да се разглеждат снимки от всякакви фотоапарати?

Колега, взимай бенка и няма да съжаляваш. Не се лъжи по марката, апаратчето няма грешка. Само за пример ще кажа, че на абитуриентската ми (тоест при едни и същи условия на снимане), моят апарат (Е510) изкара много по-добри снимки от един кодак и две прехвалени сонита. Големите мегапиксели да не те притесняват, така или иначе нямат голямо значение и само ще се зориш да ги ресайзваш. Оптичният зуум има много по-важна роля, както и самата оптика - бенк използват пентакс. ;) Клиповете са VGA размер (640х480) което е напълно достатъчно. За тези пари нов си е направо подарък. За панасоника обаче не мога да кажа нищо.

Тъчскрийнът е несравнимо удобство :excl: фотоапаратът и телефонът ми са с такива и просто който не го е ползвал той не го е харесал! особено пък ако е 3 инчов направо мечта! Иначе изброените от теб модели са малко неравностойни особено по отношение на цената... аз препоръчвам първия. Сонитата съм им върл противник, а конкретно този модел на тази цена ще е някакво супер разочарование.... касиото също нямам големи впечатления но за $119 сигурно няма да може да стъпи на каишката на пентакса или бенка. това е от мен.

Тъчскрийнът е несравнимо удобство :excl: фотоапаратът и телефонът ми са с такива и просто който не го е ползвал той не го е харесал! особено пък ако е 3 инчов направо мечта! Иначе изброените от теб модели са малко неравностойни особено по отношение на цената... аз препоръчвам първия. Сонитата съм им върл противник, а конкретно този модел на тази цена ще е някакво супер разочарование.... касиото също нямам големи впечатления но за $119 сигурно няма да може да стъпи на каишката на пентакса или бенка. това е от мен.

Ами, в този сайт цените не съм съвсем същите като тези които аз гледам. Първите три са в комплект с 1GB SD карта с памет и струват съответно 330, 340 и 360 лв. А Сонито е 360 но без карта. А картата за него е два пъти по-скъпа (1GB 60-65 лв.) Той малко се отдалечава от останалите. Дали с тази цена Касиото може да се сравнява с Пентакса или си е по-зле?

А какво означава ISO чувствителност? По-голямо число по-добре ли е?

Срял съм се на 2 модела някой ако може този път да ми отговори:

1.Panasonic Lumix DMC-LS70

2. Canon A450

Взимам го като ходя по горите да снимам пейзажчета и някое друго макро та въпроса е ясен кое от тези двете е по-добро ?

Срял съм се на 2 модела някой ако може този път да ми отговори:

1.Panasonic Lumix DMC-LS70

2. Canon A450

Взимам го като ходя по горите да снимам пейзажчета и някое друго макро та въпроса е ясен кое от тези двете е по-добро ?

щом ти трябва за такива цели панасоника спроед мен е по-доброто решение

Оптичния стабилизатор е страшно полезна функция идеална за такива снимки,семейни,за спомен и тн

гледам че има мн хора които разбират от тея машинки за това ще ви помоля за съвет...

1во къде да ида и да ми препоръчат фотоапарат за мойте предпочитания

2ри какво бихте ми препоръчали за следните критерии

- да е хубав (сори ама така каза началника...което значи да прави наистина хубави любителски снимки)

- да не е някоя случайна марка

- да не трябва скоро да си купувам пак, защото този е остарял и не става за нищо в сравнение с новите модели

- ми май това е около 400лв. ако може да ми препоръчате нещо би било добре ;)

благодаря предварително

има ли някъде, където да продават промоционално Panasonic Lumix DMC-TZ1 с memory card, щото май се спряхме тук на тоя модел. гледам, че в техномаркет е 450 лв. дали някъде може да се намери по-евтин :bgrin:

има ли някъде, където да продават промоционално Panasonic Lumix DMC-TZ1 с memory card, щото май се спряхме тук на тоя модел. гледам, че в техномаркет е 450 лв. дали някъде може да се намери по-евтин :bgrin:

Ей тука го има за 409 лв.

А тука - даже за 399 лв. :)

....ама май не дават като бонус карта, така че все тая... ;)

Ей тука го има за 409 лв.

А тука - даже за 399 лв. :)

....ама май не дават като бонус карта, така че все тая... ;)

мерси много, @Midex.

400 лв. мисля, че е добра цена за т'ва щракало пък било то и без карта.

по-принцип дават карти с по "големи" апарати :)

не знам за сапунерките

Дават, дават...в каталозите на Метро редовно засичам Пентакси, Минолти и Практики за по 200 и малко лв. с бонус карти. :)

тоя панасоник обаче като обърнах внимание след това, забелязах че го няма в магазина в пловдив ....

иначе се спрях и на това даже го дават с мемори карта :P .... и ся се чудя кой е по-добър като за майка ми - да е лесен за употреба, да е компактен .... а бе, като за човек, който отива някъде и иска да се щракне за спомен. или пък като й дойде внука на гости :) .... просто тоя 10x зуум не знам дали си заслужава.

btw формата на канона на мен лично повече ми допада. този панасоник е малко дръвце :bgrin:

Ами щом е за майка ти...гарантирам ти, че този 10Х зуум няма да го ползва много често, тъй че 4Х й е напълно достатъчен....а и не мисля, че ще забележи разлика в качеството на снимките между двата апарата. :D Иначе оптичната стабилизация на Панасоника ще й е от полза...но май само тя.

И от мен глас за Canon-a ония ден си взех най-евтиния на пазара и прави уникални снимки не очаквах че толкова евтино животинче ще даде такова качество а този по-горен модел е доста добър на Паналайката само една оптична стабилизация има и тва му е (Canon-a пък е с 9 точков автофокус) ... а да и е с литиево-йонна батерия а Canon-a е с 2хАА а иначе за автоматични настройки Canon-a е номер 1. В едно общо ревю за А450 А460 и А550 някой си там от шефовете каза че ниския клас апарати ги правят възможно най-опростени и автоматизирани ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...