Rubbish Posted July 7, 2007 Share Posted July 7, 2007 Гледах това ревю и видях апарата на живо, хареса ми. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted July 7, 2007 Share Posted July 7, 2007 Имам няколко въпроса. BENQ DC E600 Притеснява ме максималната резолюция. 2848 x 2144 е. Това не е точно 4:3. Дали няма някоя грешка в сайта или нещо, кояето аз не знам? Цената е 240 лв. Има и зарядно. Струва ли си? Panasonic Lumix DMC-LS70 Клиповете на този със звук ли са? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 7, 2007 Share Posted July 7, 2007 Имам няколко въпроса. BENQ DC E600 Притеснява ме максималната резолюция. 2848 x 2144 е. Това не е точно 4:3. Дали няма някоя грешка в сайта или нещо, кояето аз не знам? Цената е 240 лв. Има и зарядно. Струва ли си? Panasonic Lumix DMC-LS70 Клиповете на този със звук ли са? 1. Не е объркано - 1,3284 си е практически 1.33....макар, че съм го срещал и с резолюция 2864 x 2152 (1.331). Дали си заслужава...разгледай снимки, правени с него и прецени сам. 2. Без зук са. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 1. Не е объркано - 1,3284 си е практически 1.33....макар, че съм го срещал и с резолюция 2864 x 2152 (1.331). Дали си заслужава...разгледай снимки, правени с него и прецени сам. 2. Без зук са. Да, ама аз направих един файл с 2848 x 2144 и го сравних с такъв точно 1.33 и се забелязва различното разтояние отстрани. А има ли някакъв сайт, където може да се разглеждат снимки от всякакви фотоапарати? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 Тука има много добри ревюта на доста апарати Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 Колега, взимай бенка и няма да съжаляваш. Не се лъжи по марката, апаратчето няма грешка. Само за пример ще кажа, че на абитуриентската ми (тоест при едни и същи условия на снимане), моят апарат (Е510) изкара много по-добри снимки от един кодак и две прехвалени сонита. Големите мегапиксели да не те притесняват, така или иначе нямат голямо значение и само ще се зориш да ги ресайзваш. Оптичният зуум има много по-важна роля, както и самата оптика - бенк използват пентакс. Клиповете са VGA размер (640х480) което е напълно достатъчно. За тези пари нов си е направо подарък. За панасоника обаче не мога да кажа нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 Тука има много добри ревюта на доста апарати На www.dpreview.com ми харесват на мен ревютата повече Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 Цифровият зуум има много по-важна роля, кво важна роля за какво? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted July 8, 2007 Share Posted July 8, 2007 кво важна роля за какво? Оптичния де оптичен дигитален цифров все ги бъркам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 Ако може да си дадете мнението за още няколко апарата... Pentax Optio T20 Pentax Optio M30 Casio Exilim EX-Z60 Sony DSC-W35 Първият има 3.0" touch-screen. Това удобно ли е? Кой от тези ми препоръчвате да си взема и кой не? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 Тъчскрийнът е несравнимо удобство фотоапаратът и телефонът ми са с такива и просто който не го е ползвал той не го е харесал! особено пък ако е 3 инчов направо мечта! Иначе изброените от теб модели са малко неравностойни особено по отношение на цената... аз препоръчвам първия. Сонитата съм им върл противник, а конкретно този модел на тази цена ще е някакво супер разочарование.... касиото също нямам големи впечатления но за $119 сигурно няма да може да стъпи на каишката на пентакса или бенка. това е от мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 Тъчскрийнът е несравнимо удобство фотоапаратът и телефонът ми са с такива и просто който не го е ползвал той не го е харесал! особено пък ако е 3 инчов направо мечта! Иначе изброените от теб модели са малко неравностойни особено по отношение на цената... аз препоръчвам първия. Сонитата съм им върл противник, а конкретно този модел на тази цена ще е някакво супер разочарование.... касиото също нямам големи впечатления но за $119 сигурно няма да може да стъпи на каишката на пентакса или бенка. това е от мен. Ами, в този сайт цените не съм съвсем същите като тези които аз гледам. Първите три са в комплект с 1GB SD карта с памет и струват съответно 330, 340 и 360 лв. А Сонито е 360 но без карта. А картата за него е два пъти по-скъпа (1GB 60-65 лв.) Той малко се отдалечава от останалите. Дали с тази цена Касиото може да се сравнява с Пентакса или си е по-зле? А какво означава ISO чувствителност? По-голямо число по-добре ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamen Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 Къде ги гледаш тези цени??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corp Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 Къде ги гледаш тези цени??? http://www.handybg.com/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 10, 2007 Share Posted July 10, 2007 Срял съм се на 2 модела някой ако може този път да ми отговори: 1.Panasonic Lumix DMC-LS70 2. Canon A450 Взимам го като ходя по горите да снимам пейзажчета и някое друго макро та въпроса е ясен кое от тези двете е по-добро ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted July 10, 2007 Share Posted July 10, 2007 Срял съм се на 2 модела някой ако може този път да ми отговори: 1.Panasonic Lumix DMC-LS70 2. Canon A450 Взимам го като ходя по горите да снимам пейзажчета и някое друго макро та въпроса е ясен кое от тези двете е по-добро ? щом ти трябва за такива цели панасоника спроед мен е по-доброто решение Оптичния стабилизатор е страшно полезна функция идеална за такива снимки,семейни,за спомен и тн Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted July 16, 2007 Share Posted July 16, 2007 гледам че има мн хора които разбират от тея машинки за това ще ви помоля за съвет... 1во къде да ида и да ми препоръчат фотоапарат за мойте предпочитания 2ри какво бихте ми препоръчали за следните критерии - да е хубав (сори ама така каза началника...което значи да прави наистина хубави любителски снимки) - да не е някоя случайна марка - да не трябва скоро да си купувам пак, защото този е остарял и не става за нищо в сравнение с новите модели - ми май това е около 400лв. ако може да ми препоръчате нещо би било добре благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 има ли някъде, където да продават промоционално Panasonic Lumix DMC-TZ1 с memory card, щото май се спряхме тук на тоя модел. гледам, че в техномаркет е 450 лв. дали някъде може да се намери по-евтин Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 има ли някъде, където да продават промоционално Panasonic Lumix DMC-TZ1 с memory card, щото май се спряхме тук на тоя модел. гледам, че в техномаркет е 450 лв. дали някъде може да се намери по-евтин Ей тука го има за 409 лв. А тука - даже за 399 лв. ....ама май не дават като бонус карта, така че все тая... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 Ей тука го има за 409 лв.А тука - даже за 399 лв. ....ама май не дават като бонус карта, така че все тая... мерси много, @Midex. 400 лв. мисля, че е добра цена за т'ва щракало пък било то и без карта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted July 17, 2007 Share Posted July 17, 2007 по-принцип дават карти с по "големи" апарати не знам за сапунерките Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 18, 2007 Share Posted July 18, 2007 по-принцип дават карти с по "големи" апарати не знам за сапунерките Дават, дават...в каталозите на Метро редовно засичам Пентакси, Минолти и Практики за по 200 и малко лв. с бонус карти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 18, 2007 Share Posted July 18, 2007 тоя панасоник обаче като обърнах внимание след това, забелязах че го няма в магазина в пловдив .... иначе се спрях и на това даже го дават с мемори карта .... и ся се чудя кой е по-добър като за майка ми - да е лесен за употреба, да е компактен .... а бе, като за човек, който отива някъде и иска да се щракне за спомен. или пък като й дойде внука на гости .... просто тоя 10x зуум не знам дали си заслужава. btw формата на канона на мен лично повече ми допада. този панасоник е малко дръвце Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 18, 2007 Share Posted July 18, 2007 Ами щом е за майка ти...гарантирам ти, че този 10Х зуум няма да го ползва много често, тъй че 4Х й е напълно достатъчен....а и не мисля, че ще забележи разлика в качеството на снимките между двата апарата. Иначе оптичната стабилизация на Панасоника ще й е от полза...но май само тя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 18, 2007 Share Posted July 18, 2007 И от мен глас за Canon-a ония ден си взех най-евтиния на пазара и прави уникални снимки не очаквах че толкова евтино животинче ще даде такова качество а този по-горен модел е доста добър на Паналайката само една оптична стабилизация има и тва му е (Canon-a пък е с 9 точков автофокус) ... а да и е с литиево-йонна батерия а Canon-a е с 2хАА а иначе за автоматични настройки Canon-a е номер 1. В едно общо ревю за А450 А460 и А550 някой си там от шефовете каза че ниския клас апарати ги правят възможно най-опростени и автоматизирани Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.