djadomraz Posted June 25, 2007 Share Posted June 25, 2007 Аз препоръчвам това Sony T100. Имам го от 2 месеца. Незнам тук колко пари е, аз го взех от Дубай за ~450лв. Преди съм имал 3 фотоапарата, всичките са стрували над 500лв, никога никой не е снимал като този. Просто за мен е най-добрия. Фокусира за части от секундата, не изпускаш нищо. Батерията дъжи доста, дисплея се вижда и на слънце, освен че е супер голям. Има 5х зуум, ISO3200, снимките сa с доволно качество. Ето някои. Бъзикаш се нали? При положение че говорим за огледално-рефлексни фотоапарати рекламираш Sony DSC-T100 ... Горе-долу като да сравняваме лимузини а ти да кажеш - абе добре си е тикото, набира много бързо особено ако е на бензин а не на газ... Тези снимки дето си показал са хубави но 99.999% от фотоапаратите ще изкарат хубави снимки при тези обстоятелства. Хайде сега направи една снимка в сумрачно време без статив или да си се подпрял някъде и без светкавица. Друго: опитай се да снимаш някоя сграда нощем - отново без статив. Любопитно ми е дали ще имаш смелостта да покажеш публично резултатите shadowhand, това с кой канон си го снимал и ще ме насочиш ли къде да търся такъв 2ра ръка, цената ми харесва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 25, 2007 Share Posted June 25, 2007 Трябва ми мнение за следните модели:Sony DSC-S650 - цък Sony DSC-W40 - цък Благодаря предварително! Чудя се на хората, които все още са готови да дадат пари за нещо, на което пише SONY. shadowhand, това с кой канон си го снимал и ще ме насочиш ли къде да търся такъв 2ра ръка, цената ми харесва...Най-изгодните оферти са тук http://photo-forum.net/index.php?TEMPLATE=forumsshadowhand до колкото знам снима с Canon EOS 300D, но най-добре той да си каже. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted June 25, 2007 Share Posted June 25, 2007 Moje li da mi preporachate software za suzdavane na panoramni snimki ? Polzvam The Panorama Factory no iskam nqkoq po "umna" i po vuzmojnost da e s wizard Nqkakvi vpechetleniq ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted June 25, 2007 Share Posted June 25, 2007 djadomraz, снимам с Canon EOS 300D. Апарата преди година го купих за 800лв с китовия обектив, наскоро го гледах за по 600лв, но няма да се учудя и на 550 да са паднали вече. Линка, който ти е дал Aquila е най-точен. ZGAN, до колкото знам Photoshop CS3 има добра функция за панорами. До сега не съм го пробвал и не мога да дам лично мнение, но съм чувал, че добре се справя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted June 29, 2007 Share Posted June 29, 2007 Търся си апарат за около 200-250 лв и съм се спрял на 3 модела някой ако има впечатления да каже кое е по-добро и да даде някакъв съвет 1. Canon PowerShot A450 - ИНФО 2. Samsung Digimax S500 - ИНФО 3. Praktica Dpix 530Z - ИНФО Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 29, 2007 Share Posted June 29, 2007 Moje li da mi preporachate software za suzdavane na panoramni snimki ?Polzvam The Panorama Factory no iskam nqkoq po "umna" i po vuzmojnost da e s wizard Nqkakvi vpechetleniq ? Пробвал съм няколко, но накрая се спрях на Canon PhotoStitch - супер лесна за работа и добре интерпретира "шевовете" между отделните кадри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 29, 2007 Share Posted June 29, 2007 Бъзикаш се нали? При положение че говорим за огледално-рефлексни фотоапарати рекламираш Sony DSC-T100 ... Бъзикаш се нали? При положение че темате се казва "Цифрови фотоапарати" а не "огледално-рефлексни фотоапарати" да мъмриш пича че е споделил мнението си за ЦИФОВИЯ АПАРАТ който си е закупил!!! п.с. Все пак не на всички им харесва да носят 2 кг фотоапарат в себе си, някои като мен се задоволяват и с "тъпите" сапунерки които "не могат" да правят снимки!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 30, 2007 Share Posted June 30, 2007 Бъзикаш се нали? При положение че темате се казва "Цифрови фотоапарати" а не "огледално-рефлексни фотоапарати" да мъмриш пича че е споделил мнението си за ЦИФОВИЯ АПАРАТ който си е закупил!!! п.с. Все пак не на всички им харесва да носят 2 кг фотоапарат в себе си, някои като мен се задоволяват и с "тъпите" сапунерки които "не могат" да правят снимки!!! Ще те помоля да прочетеш написаното на последните 2 страници и сам да решиш дали е уместен твоя коментар и дали препоръчването на Sony T100 е адекватно и дали има нещо общо с това което аз съм питал. ОК? И прочети преди да пишеш за мъкненето на 2кг фотоапарат и какво аз искам, щото аз имам SONY T7 и го ползвам доста, но да не се повтарям - прочети какво съм писал вече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted June 30, 2007 Share Posted June 30, 2007 Ще те помоля да прочетеш написаното на последните 2 страници и сам да решиш дали е уместен твоя коментар и дали препоръчването на Sony T100 е адекватно и дали има нещо общо с това което аз съм питал. ОК? И прочети преди да пишеш за мъкненето на 2кг фотоапарат и какво аз искам, щото аз имам SONY T7 и го ползвам доста, но да не се повтарям - прочети какво съм писал вече... Сори ако съм те обидил но съвсем не съм сигурен че пича ти го предлага на теб този фотоапарат!! Той просто си го е взел - доволен е и е решил да го похвали в форума - а това е единствената тема в която може да го направи Аз иначе съм със CASIO Exilim S770 за това за което съм го взел ми върши перфектна работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 30, 2007 Share Posted June 30, 2007 Сори ако съм те обидил но съвсем не съм сигурен че пича ти го предлага на теб този фотоапарат!!Той просто си го е взел - доволен е и е решил да го похвали в форума - а това е единствената тема в която може да го направи Аз иначе съм със CASIO Exilim S770 за това за което съм го взел ми върши перфектна работа Както и да е, извинявай ако аз съм реагирал по-остро... И аз съм доволен че мога да си правя снимки без да ми тежи нещо на шията и винаги да се чудя дали да го взимам или не и даже ми пречи по-малко от телефона, обаче има моменти когато искам да мога да направя качествена снимка и почвам да се дразня че сонито снима само когато "е на кеф" а при по-кофти светлина снимките определено не са това което искам да бъдат... та така... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 30, 2007 Share Posted June 30, 2007 Малко офтопик...хубаво е, че не се карате ...ама ония снимки с цветята на Сони-то, ако и да са правени на светло....пак не ми харесват...доста по-евтини апарати се справят даже по-добре в такива случаи. П.П. То вярно, че си зависи и от претенциите на самия потребител- за някой такива цветни картинки са напълно достатъчни, а дефектите като контраст, шум и т.н. даже не ги забелязва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 30, 2007 Share Posted June 30, 2007 Малко офтопик...хубаво е, че не се карате ...ама ония снимки с цветята на Сони-то, ако и да са правени на светло....пак не ми харесват...доста по-евтини апарати се справят даже по-добре в такива случаи. Ами то като за без оптика - толкова. А и по мое наблюдение (и на няколко приятели също), колкото по-малко мегапиксели толкова по-добре, защото сензора не става по-голям ами на същото място успяват да съберат повече. От най-малките канони, 4mpx (ixus 40 май беше) май снима видимо по-добре от 7mpx-вия... П.П. То вярно, че си зависи и от претенциите на самия потребител- за някой такива цветни картинки са напълно достатъчни, а дефектите като контраст, шум и т.н. даже не ги забелязва... Именно заради такива неща мисля да си взема едно "огледало" и в зависимост от кефа или ще правя хубави снимки или ще нося нещо което няма да ми пречи и ще снимам ако реша, пък каквото излезе... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 А и по мое наблюдение (и на няколко приятели също), колкото по-малко мегапиксели толкова по-добре, защото сензора не става по-голям ами на същото място успяват да съберат повече. От най-малките канони, 4mpx (ixus 40 май беше) май снима видимо по-добре от 7mpx-вия... И аз съм на това мнение и веднага мога да го подкрепя с примери от една 2-мегапикселова сапунерка на Канон (S10) модел '99, която преди 2 години взех за 90 лв. 2 мегапиксела, но с 1/2" сензор и в повечето ситуации се справя доста добре с крайния резултат. Подбрах няколко снимки, правени при различни условия - тъмно, светло, бързо движение, снимка през стъкло, макро...на повечето от тях е ползван автоматичния режим и нормално качество на снимката. 1. Малка църква в слънчев ден (Гърция) 2. Същата църква - снимка през стъклото на входната врата 3. Снимка през стъклото на автобуса (40 км/ч.)...горе се виждат отблясъците от стъклото 4. Волос (Гърция), 5.30 сутринта, на зазоряване 5. Скакалец (макро) 6. Търтей (макро) - тука има доста шум, но така беше настроено от предишни снимки, а не исках да изпусна търтея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kenian Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 Каkво мислите за фотоапаратите Pentax? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 Каkво мислите за фотоапаратите Pentax? Аз съм с такъв и съм доволен.Заливах го с бира,изпусках го и още сумати неща и пак работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 Каkво мислите за фотоапаратите Pentax? Един френд е с Pentax и прави много хубави снимки за моите изисквания Той е сякакъв 4МПх модел до колкото си спомням. то и моя е 7МПх - ама на повече от 4МПх не снимам Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 1. Малка църква в слънчев ден (Гърция) Ай стига бе... как са те пуснали да снимаш вътре? Обикновено имат много против да се снима, мен са ме гонили когато съм искал да снимам. Даже и на Бачковския манастир помня че един ми се кара че не можело да се снима вътре, имало си табели и т.н. 20 мин не мога да се откача после, само ходеше след мен да ме дебне да не снимам нещо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 Каkво мислите за фотоапаратите Pentax?Компактен или огледало. Аз съм с такъв и съм доволен.Заливах го с бира,изпусках го и още сумати неща и пак работи То хубаво, ама освен да издържа на шутове и бира, един апарат трябва да може и да снима, а именно в това, пентакс не ги бива много(става дума за компактни, огледалата им са мнооо добри). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 1, 2007 Share Posted July 1, 2007 Ай стига бе... как са те пуснали да снимаш вътре? Обикновено имат много против да се снима, мен са ме гонили когато съм искал да снимам. Даже и на Бачковския манастир помня че един ми се кара че не можело да се снима вътре, имало си табели и т.н. 20 мин не мога да се откача после, само ходеше след мен да ме дебне да не снимам нещо... Офтопик: Самата църква беше заключена и ако забележиш на втората снимка съм писал, че е през стъклото на входната врата....просто долепих апарата до него. А иначе аз където и да ходя си снимам без много да питам дали може....даже на един амфитеатър ( между другото към 3 пъти по-голям от нашия) имаше премиера на някаква старогръцка комедия и на входа проверяваха всеки за апарати, камери и т.н....аз успях все пак да внеса една камера и снимах цели 3 часа...бахти...ръката ми се схвана. П.П. А що се отнася за Пентаксите...от някои модели съм виждал изненадващо добри снимки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rubbish Posted July 2, 2007 Share Posted July 2, 2007 Скоро мисля да си взимам апарат за около до 1500лв. някаде /точно не съм сигурено колко ще отделя/ За сега съм хвърлил око на canon EOS 400D,350D, Sony DSLR-A100, Nikon D40. Моля за съвети понеже до сега не съм се занимавал с огледално-рефлексни апарати Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted July 2, 2007 Share Posted July 2, 2007 Ем ти си ги наредил общо зето Тоя модел на никон няма вграден мотор за автофокус и ша ти са наложи да му зимаш специални обективи с такъф.400Д е най-добре от тия, ама ако си земеш 350Д хич няма да се минеш ни най-малко Сонито не го знам ама марката не може да се сравнява с Канон Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 Препоръчайте ми фотоапарат до 400 лева. Ще се ползва за съвсем нормално снимане/ няма да има опити за арт и прочее щуротии/, най-вероятно предимно на автоматичен режим. Плюс ще е и видеоклиповете да са със звук. Насочил съм се към моделите на Панасоник и Канон, но понеже от доста време не следя развитието на апаратите им, а има доста голям избор не мога да избера конкретен модел Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colin Posted July 3, 2007 Share Posted July 3, 2007 Препоръчайте ми фотоапарат до 400 лева. Ще се ползва за съвсем нормално снимане/ няма да има опити за арт и прочее щуротии/, най-вероятно предимно на автоматичен режим. Плюс ще е и видеоклиповете да са със звук. Насочил съм се към моделите на Панасоник и Канон, но понеже от доста време не следя развитието на апаратите им, а има доста голям избор не мога да избера конкретен модел Един познат си взе наскоро Pnasonic LZ7. За класа си апаратчето е много доволно. От павилиона го взе на промоция за 430 май с 1 гб карта... сега нз дали още има. На сайта не пише за промоция, ма и тогава не пишеше... :} Малко над 400 е, но си заслужава... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 5, 2007 Share Posted July 5, 2007 То хубаво, ама освен да издържа на шутове и бира, един апарат трябва да може и да снима, а именно в това, пентакс не ги бива много(става дума за компактни, огледалата им са мнооо добри). Еми за мен си снима идеално.Единствения недостатък който съм му намерил е че понякога светкавицата май му идва слабичка но може и от настройките да идва дадения проблем.Повечето пъти без да виждам на дисплея нищо си прави снимки които се виждат перфектно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 6, 2007 Share Posted July 6, 2007 Скоро мисля да си взимам апарат за около до 1500лв. някаде/точно не съм сигурено колко ще отделя/ За сега съм хвърлил око на canon EOS 400D,350D, Sony DSLR-A100, Nikon D40. Моля за съвети понеже до сега не съм се занимавал с огледално-рефлексни апарати виж това: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos400d/page21.asp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.