OutSider Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 Съгласен съм не е лоша доста добре изглежда Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted May 28, 2007 Share Posted May 28, 2007 Ммм не е лошо качеството ;] Съгласен съм не е лоша доста добре изглежда Bлагодаря ви за мнението и на двамата, утре ще го имам апарата, марката е BENQ DC E310 на цена от 100 кинта и става за любителски снимки Link to comment Share on other sites More sharing options...
eXile Posted May 31, 2007 Share Posted May 31, 2007 Тази снимка е пълна мазня, вземете се в ръце Събери още 80-100 лв. и вземи нещо втора ръка по-добре, дори за любителски снимки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бегемот Posted May 31, 2007 Share Posted May 31, 2007 Тази снимка е пълна мазня, вземете се в ръце Събери още 80-100 лв. и вземи нещо втора ръка по-добре, дори за любителски снимки. Tва го очаквах да го кажеш, след като разбра с какъв апарат е снимана иначе други мнения имаше включително и на ония откачалници от фотофорума дето всекидневно дрънкат за апарати и обективи за космични суми, дано не си от тях.Благодаря този засега ми върши работа, по нататък ще вземем по хубав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted May 31, 2007 Share Posted May 31, 2007 Тази снимка е пълна мазня, вземете се в ръце Събери още 80-100 лв. и вземи нещо втора ръка по-добре, дори за любителски снимки. наистина...замазано е Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted May 31, 2007 Share Posted May 31, 2007 Tва го очаквах да го кажеш, след като разбра с какъв апарат е снимана иначе други мнения имаше включително и на ония откачалници от фотофорума дето всекидневно дрънкат за апарати и обективи за космични суми, дано не си от тях.Благодаря този засега ми върши работа, по нататък ще вземем по хубав. Перфектен е фотоапарата. Снимаш и не ти се налага после да махаш пъпки и бръчки на фотошопа Link to comment Share on other sites More sharing options...
eXile Posted May 31, 2007 Share Posted May 31, 2007 "ония откачалници" чат-пат казват някоя умна приказка, а в базара им има и някои интересни оферти за апарати за 150-200 кинта, които снимат доста сносно. Като отворих снимката помислих, че е снимана с гсм, така че си вади заключения... И снимам с апарат за 200лв бтв, така че споко. Перфектен е фотоапарата. Снимаш и не ти се налага после да махаш пъпки и бръчки на фотошопа biggrin1.gif Баси позитивното мислене Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted June 5, 2007 Share Posted June 5, 2007 Търся сервиз на Kodak, за да ми почистят камерата, че я напълних с пясък... Някакви ориентири? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 10, 2007 Share Posted June 10, 2007 Понеже съм много бос на тая тема, интересува ме следното. Търся апарат с максимална цена около 270 лв, със следните изисквания и особености по ред на важност за мен: 1. Ще се ползва сравнително рядко и разбира се за любителски цели, не си падам изобщо фотаджия, но все пак основното изискване е за тази цена да прави възможно най-добри снимки като за автофокус. Основно ще се снима денем, затова предполагам че повече от ISO 200 едва ли ще се ползва (доколкото съм запознат). 2. Да може да снима и клипове със звук при 640х480/30fps (е, ако трябва ще понижа това изискване за сметка на по-добро качество при снимките). 3. Относително голям дисплей и по възможност с лесно меню (няма да се ползва само от мен), дисплей поне 2" по възможност. 4. Предполагам ще се съгласите, че мегапикселите не ги давам на първо място, все пак знам, че не са най-важното за качеството, но да е поне 5MP. 5. По възможност да може да снима в макро режим. Мисля, че е това, преди време четох разни недобри неща за Pentax в този ценови диапазон, но не съм сигурен, бях се ориентирал към SONY DSC-650, понеже от приятели знам и съм виждал доста задоволителни като за мое виждане снимки. Не ща HP - ужасни снимки прави по мое мнение, последно една позната си взе такъв за около 250 лв, много разочароващи снимки. Ами това е, мислех или SONY този модел, или Nikon/Canon, ще се радвам ако можете да ми препоръчате нещо като модел, качеството наснимките е най-определящо (без шум и по-малко замазване), останалото е вторично. А пък аз ще разгледам моделите в нета. Благодаря предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted June 10, 2007 Share Posted June 10, 2007 Panasonic DMC LS60EG има макро режим,прави хубави снимки,евтина памет,снима клипчета но без звук. Като цяло много добро апаратче от ера за 35лв можеш да му монтираш 2гб памет и ти си човека Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 имам 250лв.какво фото да си взема?спрял съм се на http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09013647 бива ли го? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Ако има разбирачи - кажете на кой от 2та апарата да се спра (или препоръчайте 3ти според вашите предпочитания). Имам Сони Т7 което става за носене и не ми пречи, вади що-горе прилични снимки но има моменти когато искам да си направя хубава снимка а без оптика определено не става. За предпочитане е по-широкоъгълен обектив. Преди няколко седмици снимах с Olympus Evolt E-300 и сам впечатлен какви снимки извади. Та подобен фотоапарат (Е-500) мога да си взема за около $500, колебая се между него и Canon S3, който за близо $300 мога купя... Какво мислите по въпроса? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Ако има разбирачи - кажете на кой от 2та апарата да се спра (или препоръчайте 3ти според вашите предпочитания). Имам Сони Т7 което става за носене и не ми пречи, вади що-горе прилични снимки но има моменти когато искам да си направя хубава снимка а без оптика определено не става. За предпочитане е по-широкоъгълен обектив. Преди няколко седмици снимах с Olympus Evolt E-300 и сам впечатлен какви снимки извади. Та подобен фотоапарат (Е-500) мога да си взема за около $500, колебая се между него и Canon S3, който за близо $300 мога купя... Какво мислите по въпроса?Не може да сравняваш качествено огледало с канонски сапун. Двата апарата имат съвсем различно предназначение. Както би ти казал всеки, ако имаш ПАРИ за лещи, взимай DSLR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Не може да сравняваш качествено огледало с канонски сапун. Двата апарата имат съвсем различно предназначение. Както би ти казал всеки, ако имаш ПАРИ за лещи, взимай DSLR. Разликата е близо 2 пъти в цената а аз искам да мога да си снимам бебето и да излизат по-свестни снимки от тези на Sony T7, защото при по-слабо осветление то така се омазва че не ми се разправя, но като за толкова оптика, толкова и снимки... та ако канона вади добри портретни снимки, а четох доста хвалебствени ревюта за него) може и него да си взема, ако не да взимам олимпуса (знам че DSLR Nikon и Canon са по-добри ама все пак си говорим за над $800 там и хич не ща да чувам точко колко по-добри са, ако ще е за $50-100 да се замисля, то е над $300 повече... Между другото: Олимпуса върви с 1 обектив 14-45мм: http://cameras.pricegrabber.com/digital/m/...olympus%20e-500 а срещу още 100-тина мога да се сдобия с комплект от фотоапарата, обектив 14-45мм и 40-150мм. http://cameras.pricegrabber.com/digital/m/...h=evolt%20e-500 Също така въпросният канонски "сапун" тук го гледах за близо 900лв... та да не би да се бъркаш с някой ефтин апарат имах предвид като ониа малките иксусчета дето и те не могат да снимат... виж тука: http://cameras.pricegrabber.com/digital/m/...arch=canon%20S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Щом нямаш по-големи амбиции, един мегазуум апарат ще ти свърши перфектна работа. Аз съм си привърженик на паналайките, но не винаги ще ти харесва резултата при слабо осветление, особено с вградената светкавица. От трите S апарата на цанон, останах с добро впечатление само от единицата. Апаратите на фуджи също са много добри ако намериш на нормална цена разбира се. Всеки от тези апарати можеш да го оборудваш с широкоъгълен конвертор. Ето няколко снимки (горните 14) правени с Panasonic DMC-FZ30 и Canon Powershot S1 IS. Има на открито и закрито, от макро до цялата дължина на обектива, при различни метеорологични условия, без допълнителни лещи, ползвани са вградените светкавици... с още някой лев за светкавица и конвертор апаратчетата дават доста доволни резултати. http://pileto.deviantart.com/gallery/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted June 11, 2007 Share Posted June 11, 2007 Щом нямаш по-големи амбиции, един мегазуум апарат ще ти свърши перфектна работа. Аз по-скоро за широкоъгълен си мислех и ако прежаля повечко кинти за DSLR-a ще е единствено заради това да мога да снимам вечер разни сгради - това което снимах във Вегас с него просто с нищо друго не може да се снима! Но определено сонито ми не може да снима освен ако условията не са перфектни, иначе излиза едно голямо нищо или нещо доста размазано и кофти осветено и напоследък доста се дразня на това. Ето няколко снимки (горните 14) правени с Panasonic DMC-FZ30 и Canon Powershot S1 IS. Има на открито и закрито, от макро до цялата дължина на обектива, при различни метеорологични условия, без допълнителни лещи, ползвани са вградените светкавици... с още някой лев за светкавица и конвертор апаратчетата дават доста доволни резултати.http://pileto.deviantart.com/gallery/ Снимките са страхотни само не мога да се ориентирам кое с кой апарат е снимано... За Panasonic DMC-FZ30 доста често чувам - ще регледам какъв е. Макро снимки определено не ми се снимат, нито някакъв дивеч от 5км разстояние... аз искам да си снимам детето само че да излизат хубави снимки (ако искаш дай на ПМ ще ти пратя на племеницата ми какви снимки и направиха с един истински апарат, аз направо си глътнах езика) А тези широкоъгълни конвертори можеш ли да ме ориентираш къде да ги търся и дали знаеш какви кинти са горе-долу? -------------- FZ30 нещо не мога да го намеря, но FZ50 го гледам че е близо $500... май по-добре Olympus Evolt E-500... какво мислиш? Хем zoom-a му е от 14mm а не от 35mm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 какво мислите за panasonic dmc tz-1 и средната му цената от 450 лв? говорим за любителски апарат, който да може да се използва от цялото семейство ... т'ва 10х оптичен зуум много ме привлича, а и разбрах, че ако се снимало на по-ниска резолюция, той можело да се увеличи до 16x. има ли такова нещо? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colin Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 какво мислите за panasonic dmc tz-1 и средната му цената от 450 лв? говорим за любителски апарат, който да може да се използва от цялото семейство ... т'ва 10х оптичен зуум много ме привлича, а и разбрах, че ако се снимало на по-ниска резолюция, той можело да се увеличи до 16x. има ли такова нещо? Като снимаш на пълна резолюция и след това си отрежеш част от кадъра става същото като да го пуснеш на по-ниска резолюция и използваш зуума... така че да, може да увеличава до 16х(не съм сигурен за цифрата, ама щом казваш). Докосвал съм се до фз50. Той има 12х оптика и като го пуснеш от 10мп на 3 мп докарва сумарен зуум 21х. към това има и 4х дигитален, който омазва работата, но с него се получава чисълцето ~85х . Аналогично работи и тз1-цата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Аз по-скоро за широкоъгълен си мислех и ако прежаля повечко кинти за DSLR-a ще е единствено заради това да мога да снимам вечер разни сгради - това което снимах във Вегас с него просто с нищо друго не може да се снима! Но определено сонито ми не може да снима освен ако условията не са перфектни, иначе излиза едно голямо нищо или нещо доста размазано и кофти осветено и напоследък доста се дразня на това. Снимките са страхотни само не мога да се ориентирам кое с кой апарат е снимано... За Panasonic DMC-FZ30 доста често чувам - ще регледам какъв е. Макро снимки определено не ми се снимат, нито някакъв дивеч от 5км разстояние... аз искам да си снимам детето само че да излизат хубави снимки (ако искаш дай на ПМ ще ти пратя на племеницата ми какви снимки и направиха с един истински апарат, аз направо си глътнах езика) А тези широкоъгълни конвертори можеш ли да ме ориентираш къде да ги търся и дали знаеш какви кинти са горе-долу? -------------- FZ30 нещо не мога да го намеря, но FZ50 го гледам че е близо $500... май по-добре Olympus Evolt E-500... какво мислиш? Хем zoom-a му е от 14mm а не от 35mm... След като ще ползваш апарата главно и основно за портретни снимки не виждам смисъл от DSLR. Широкоъгълните конвертори тръгват някъде от стотина лева в зависимост от производителя и х?.?FZ 30 си е на сметка втора ръка с остатъчна гаранция и почти винаги вървят с нещо допълнително. Първите 8 снимки са с него, останалите 6 с канона. Олимпуса наистина е на далавера, но един качествен широкоъгълен обектив струва майка си и баща си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eXile Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 След като ще ползваш апарата главно и основно за портретни снимки не виждам смисъл от DSLR. Че портретите са една от най-силните страни на всички апарати с големи матрици спрямо на тези с по-малки (като приложение) Няма такъв ДОФ... Даже ако ще е за портрети не олимпус, понеже корпфактора му е 2, ами някой с 1.6 или 1.5 като канон, пентакс, никон... Но само не сапунерка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Че ко му е на ДОФа "от крак" след няколко часово клечане(треперещи крака и ръце) и дебнене сред ято от няколко стотин гъски в непрекъснато движение. Гол хълм, гъсти дъждовни облаци (хванат е момента между два валежа), силен вятър, обекта се държи с едната ръка, с другата се държи паналайката (един пръст на гривната, един на ръчния фокус). А щом ще прави портретни снимки на бебешок, условията едва ли ще са толкова "полеви" светлината ще е добра, а стабилизацията ще кове шавуркащия мъник. За да постигне по-добри резултати с огледало или трябва да се изръси за наистина качествен обектив или да си вземе някоя стара класика и да се чуди как да я прикрепи. Пък е и писал, че не иска да дава сума пари за канони и никони. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eXile Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Хохохо, в първия случай с снимал от майна си райна, във втория става въпрос за макро... Нали се сещаш, че доф-а намаля с увечилачавен на фокусното разстояние и намаляването на разстоянието до обекта. ФФ и 1.7 50мм обектив ти дават такава картинка: В нито един от тези случаи не съм имал възможност да отстъпя назад, за да снимам с по-дълго фокусно разстояние... Тва са съвсем ежедневни примери, особено първата и последната, които са чисто документални. Тва е Друг въпрос е, че динамиката, която по принцип си е жизненоважна, също сече много при портрети от страна на малките матрици... Такива неща, ще снимаш ли портрети граби ДСЛР. И по принцип СЛР, филмов да е. Още по-добре. Всичко от горните е снимано с техника за към 100 лв, обектива специално е около 40... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Първата е на 58 мм, втората малко е далеч обекта за макро, но както и да е. Ако можеш да помогнеш на човека да се оборудва за тея пари с качествена техника за портретни ще спечели само той, но ми е чудно как ще стане с нов апарат. За втора ръка по може да се съчини. Link to comment Share on other sites More sharing options...
eXile Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 http://photo-zona.net/index.php?APP_ACTION...p;CATEGORY_ID=1 + произволен ръчнофокусен 50мм 1.8/2 обектив за пентакс до 80-на лв (маааксимум). 1100 лв. и владееш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StillOpossum Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 В момента Olympus имат много изгодно предложение като цена качество, новите обективи които се продават в комплект с Е-400, Е-410 и Е-510 не остъпват по рязкост на по-скъпите модели и имат ED лещи за корекция на хроматичните аберации. Е-500 е класа над "сапунерките" (не си падам по тази квалификация) но като огледалнорефлексен има какво да се желае, по-новите модели са за предпочитане, Е-410 разполага с "Live preview", а Е-510 има и стабилизирана матрица. В момента единствено Olympus предлагат качествен широкоъгълен обектив - 7-14/4, но за него ще ти трябват ~$1500, китовия обектив 14-42mm f3.5-5.6 (14-45mm е старият вариант) отговаря на 28-84mm приравнено към 35mm формат. Ако под снимане на портрети разбираш само семейни снимки на бебето и снимки за спомен по-добре се насочи към някой компактен фотоапарат, Canon, Panasonic и Ricoh модели с обективи започващи от 28mm. Ако смяташ да се развиваш за напред си вземи огледалнорефлексен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.