Mepk Posted March 12, 2007 Share Posted March 12, 2007 Как мислите Nikon D40 или D50 е по добрия избор ? 2та са на една цена. Освен по-скъпите обективи за д40 има ли друга причина да избера по-стария модел ? (не че е малко) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted March 13, 2007 Share Posted March 13, 2007 Наскоро реших да си взема нов фотоапарат (стария ми го откраднаха .. така или иначе беше доста слабичък) и сега съм се спрял на няколко (не ми трябва някакъв 4209482 МР ... ) ... нещо любителско.. и тъй като съм фен на Samsung : Samsung S730 Samsung S800 Нещо от този сорт и горе-долу тези пари ... все пак и памет ще трябва да взимам . Може и не Самсунг Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted March 14, 2007 Share Posted March 14, 2007 Като не искаш много пиксели и разни други такива "екстри" бих ти препоръчал това: http://www.photopavilion.com/?page=catalog...l#slides-pane-1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted April 12, 2007 Share Posted April 12, 2007 Пиша тук с надеждата да получа компетентен съвет. Искам да купя апарат за около 300 лв, който: - да има вярно представяне на цветовете; - да не е обемист; - да не "маже" много осезаемо и да има поносимо ниво на шума; - предпочитам АА батерии пред Li-ion; - SD/MMC съвместим - да прави клип със звук (само *.mov нещо не ме кефи, не знам защо); - ако има някоя и друга ръчна настройка би било добре. Дотук са ми харесали Panasonic Lumix LZ2 (ама няма звук ), Nikon L11, Canon PS A550 (е, той е доста над 300, но...) и с много уговорки някои модели на Samsung от S-серията. Умишлено пренебрегвам продуктите на Sony и Olympus, тъй като вече си имам MMC карти. Между другото, @shadowhand, линка ти в горния пост не работи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 13, 2007 Share Posted April 13, 2007 Пиша тук с надеждата да получа компетентен съвет.Искам да купя апарат за около 300 лв, който: - да има вярно представяне на цветовете; - да не е обемист; - да не "маже" много осезаемо и да има поносимо ниво на шума; - предпочитам АА батерии пред Li-ion; - SD/MMC съвместим - да прави клип със звук (само *.mov нещо не ме кефи, не знам защо); - ако има някоя и друга ръчна настройка би било добре. Дотук са ми харесали Panasonic Lumix LZ2 (ама няма звук ), Nikon L11, Canon PS A550 (е, той е доста над 300, но...) и с много уговорки някои модели на Samsung от S-серията. Умишлено пренебрегвам продуктите на Sony и Olympus, тъй като вече си имам MMC карти. Между другото, @shadowhand, линка ти в горния пост не работи. S850 в момента го хвалят много, но цената му е 399лв (в 2be). Хубавото при него е, че има пълни ръчни и 5x оптика, която прави много добри за класа си снимки, а и ISO performance-а изглежда изненадващо добър. AA батерии, MPEG4 XVID видео. Ето две теми със снимки: 1. http://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&...57&t=573457 2. http://forums.dpreview.com/forums/readflat...thread=22580275 И в двете теми можеш да видиш плюсове и минуси. За около 300 лева няма какво толкова да ти се препоръча, пък и то единствено Samsung правят видео, което не е .mov (Motion JPEG). Това, обаче не важи за S500, S600, S630, S700, S730, но важи за S800 и S850. LZ2 вече е старичък така, че остава A550, който изглежда добре. Иди при shadowhand във фото павилиона и го разгледай - 389лв е там. При него има и LZ5 за 389лв: http://www.photopavilion.com/?page=catalog...l#slides-pane-0 Виж и TZ1 на Panasonic в ТМ, който е на чудна цена 419лв, но не отговаря на условието за AA батерии. 10x оптически, стабилизация. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted April 14, 2007 Share Posted April 14, 2007 @Dreamer, благодаря за инфото. Ходих във фотопавилиона, гледах и другаде. Samsung S850 не оправда очакванията ми като за голяма матрица, а и има проблем с предаването на червения цвят. Canon А550 е много, много добър, но ми идваше малко скъп като за малка матрица. В крайна сметка замижах и взех Nikon Coolpix L11, който отговаряше на повечето изисквания в случая. Реших, че камерка от т. нар. "семеен клас" засега ще удовлетвори потребностите. @Shadowhand каза, че софтуера му е бавен, но в случая това не е от голямо значение. Иначе се справя много добре. Мисля, че направих сполучлив избор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 15, 2007 Share Posted April 15, 2007 @Dreamer, благодаря за инфото. Ходих във фотопавилиона, гледах и другаде. Samsung S850 не оправда очакванията ми като за голяма матрица, а и има проблем с предаването на червения цвят. Canon А550 е много, много добър, но ми идваше малко скъп като за малка матрица. В крайна сметка замижах и взех Nikon Coolpix L11, който отговаряше на повечето изисквания в случая. Реших, че камерка от т. нар. "семеен клас" засега ще удовлетвори потребностите. @Shadowhand каза, че софтуера му е бавен, но в случая това не е от голямо значение. Иначе се справя много добре. Мисля, че направих сполучлив избор. Честито! Важното е, че не е Canon :Д това като базик с shadowhand и малко като подкрепа на алтернативните марки Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted April 15, 2007 Share Posted April 15, 2007 Дрийм - бях решил да ти звънна вчера, ама Килъра си тръгна, щото ти си го знаеш какъв е, та искам компетентното ти мнение за Canon PowerShot A710 IS. Много изчетох за него и се чудя той ли да е или Canon PowerShot A640, тъй като разликата в цената е малка в България. Кажи ми моля ти се какво мислиш, пък тази седмица ще се чуем, за да излезнем на по пица. Мерси предварително! P.S. - Знам, че не си им голям фен, но това не пречи да ми дадеш обективното мнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted April 15, 2007 Share Posted April 15, 2007 ТАЗ, аз бях пред абсолютно същата дилема. В крайна сметка реших да избера 710IS, заради стабилизацията и 6х зуум-а, пред малко по-добрата матрица и качество на снимката на 640-то. Тия дни трябва да ми го донесат, така че ако не бързаш, ще направя няколко снимки да видиш от първа ръка, какво представляват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted April 15, 2007 Share Posted April 15, 2007 ТАЗ, аз бях пред абсолютно същата дилема. В крайна сметка реших да избера 710IS, заради стабилизацията и 6х зуум-а, пред малко по-добрата матрица и качество на снимката на 640-то. Тия дни трябва да ми го донесат, така че ако не бързаш, ще направя няколко снимки да видиш от първа ръка, какво представляват. Не, не бързам - аз съм се спрял точно на същият апарат поради същите причини, които и ти казваш. До началото на Май месец няма да го взимам, така че ще съм ти благодарен, ако споделиш мнението си. Благодаря ти предварително, остани със здраве! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 Между двата и аз бих избрал A710IS, стабилизация, по-висок модел, 6x, просто е без коментар. Само батериите АА биха ме отказали. Виж и Panasonic TZ3 заради 28мм обектив и 10x зума + LiIon. Жалко, че при shadowhand няма нито A710IS нито TZ3 за да ги разгледаш по-обстойно. За сметка на това в ТМ има A710 IS (639лв), но няма TZ3 - само TZ1 (419lv). Всъщност, на Veno апаратчето харесва ли ти (Panasonic FZ7) или е голямко за целта? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 Всъщност, на Veno апаратчето харесва ли ти (Panasonic FZ7) или е голямко за целта? Не е голямо, не ме бърка големината, защото има чанти за него. Сега ще погледна и Панасоника, който казваш - макар че с ръка на сърцето ще си приязная, че съм Канон фен, нали се сещаш оня ретро модел, който е в нас EDIT Добре де, Панасоника няма Image Stabilization като Канона, а аз си мисля, че това си е доста добра екстра - не съм ли прав? И друго имаше на Панасониците, които не ми харесва - но това може да е от на един приятел фотоапарата - като правеше през ноща снимки и нищо не можеше да се види на дисплея - било то дали сме в бар или някъде другаде - беше си тъмно като в изба и щракаш ей така - на изуст, пък каквото стане, ама това може (пак казвам) да е от самия модел. Аз Канона ще го взема за 550 лв., това забравих да аддна преди. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 ВСИЧКИ, абсолютно всички panasonic-и имат оптична стабилизация. FZ7 е модела на Veno, но има по-новия FZ8 в фотопаволиона при shadowhand. Ако искаш да ходим да го разгледаш - цената е 659лв: http://photopavilion.com/?page=search&...amp;x=0&y=0 FZ7 е 599лв в ТМ. Щом не те бърка размера аз гласувам за този избор тъй като има отлични качества въпреки шума, който е над средното ниво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 Не е голямо, не ме бърка големината, защото има чанти за него. Сега ще погледна и Панасоника, който казваш - макар че с ръка на сърцето ще си приязная, че съм Канон фен, нали се сещаш оня ретро модел, който е в нас EDIT Добре де, Панасоника няма Image Stabilization като Канона, а аз си мисля, че това си е доста добра екстра - не съм ли прав? И друго имаше на Панасониците, които не ми харесва - но това може да е от на един приятел фотоапарата - като правеше през ноща снимки и нищо не можеше да се види на дисплея - било то дали сме в бар или някъде другаде - беше си тъмно като в изба и щракаш ей така - на изуст, пък каквото стане, ама това може (пак казвам) да е от самия модел. Аз Канона ще го взема за 550 лв., това забравих да аддна преди. Моя TZ1 има функция за увеличаване яркостта на дисплея в слънчево време или при нощни условия. Също има и High Angle функция на дисплея, която пък не съм видял на друг апарат. Обаче в сравнение с A710 IS има по-малко ръчни настройки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 Ето за това хората трябва да питат , за да им кажат тънкостите. Може да се отскочи до там, за да се види - съгласен съм и тази седмица ще го направим, ще ти звънна, за да се разберем + има една малка подробност, която искам да знам - какви езици поддържа менюто, защото ми трябва и език Ελληνικά, но това ще го видим на място. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 Това е едно на ръка, че го има в актуалните модели на панасоник, другото е, че зависи с каква разделителна способност са екранчетата. Canon A710: 2.5", 115,000 пиксела. Canon A640: 2.5", 115,000 пиксела. Panasonic TZ1: 2.5", 207,000 пиксела. Panasonic TZ3: 3.0", 230,000 пиксела. Panasonic FZ7: 2.5", 114,000 пиксела. Panasonic FZ8: 2.5", 207,000 пиксела. Колкото повече пиксели спрямо даден размер - толкова по-детайлна е картината. TZ1 и FZ8 са на първо място като след това е FZ8, и двата канона и FZ7 са накрая. Canon, за съжаление, пестят от екраните Относно езика сега ще проверя и ще ти пиша. В руския мануал на Fz7 не се споменава Greece, в manual-а на A710 въобще не показват какви езици има вътре, но с оглед на codepage-а няма да се учудя ако няма Greece въобще. На моя панасоник FZ20 също няма, но не е добър пример, защото е апарат на 3 години. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 От къде да си купя ДСЛР 2ра употреба ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 От къде да си купя ДСЛР 2ра употреба ? http://photo-forum.net/index.php?TEMPLATE=forums Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 а аз може ли да попитам ако апарата ще се ползва повече кат point&shoot, отколкото като гъдел за любител фотограф, дали е подходящ избора на панасоник TZ1 или да се търсят алтернативи? Ценовия диапазон е 300-500 лв, а техническите подробности са неопределени)? Забелязвам и че сони не ги споменавате много често като препоръчвани модели, каква е причината? dreamer, ТZ3 пуснат ли е в продажба въобще по света и кога се очаква да достигне нашите гоеграфски ширини и дължини? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 а аз може ли да попитам ако апарата ще се ползва повече кат point&shoot, отколкото като гъдел за любител фотограф, дали е подходящ избора на панасоник TZ1 или да се търсят алтернативи? Ценовия диапазон е 300-500 лв, а техническите подробности са неопределени)? Забелязвам и че сони не ги споменавате много често като препоръчвани модели, каква е причината? dreamer, ТZ3 пуснат ли е в продажба въобще по света и кога се очаква да достигне нашите гоеграфски ширини и дължини? Sony, защото ползват Memory Stick (и са overpriced), а Olympus по същата причина. Canon се споменават най-често, защото са лидерите на пазара въпреки ненормалните им цени в БГ .Panasonic заради стабилизацията във всички модели и чудесната оптика на ultra-zoom-овете и атрактивните решения като TZ серията. Samsung, защото предлагат много за цената си, но има още какво да учат и трябва да слагат по-често оптична стабилизация. TZ3 го има във фотопавилиона в София: http://www.photopavilion.com/?page=catalog...l#slides-pane-0. В ТМ го няма все още. Ако си заинтригувам поискай да ти докарат един в Пловдив да го пробваш. Предимствата пред TZ1 са ясни - 28mm оптика, 3" LCD, 840 x 480 pixels (WVGA) @ 30 fps: http://www.dpreview.com/reviews/PanasonicTZ3/ Недостатъците както винаги - много шум и noise reduction, noise reduction, noise reduction. А дали е подходящ избор - според мен е подходящ. Наскоро точно тази дилема седеше преди колега - TZ1, A640 или A700. Избрахме TZ1 заради li-ion и 10x LEICA оптиката и колегата смята, че е направил правилният избор. Твърдо отказваше FZ7 заради размерите, но се радва на zoom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 TZ3 значи изскача от ценовата рамка и няма да е водещ избор. благодаря за бързата информация. ще се закупуват 3 апарата за служебно ползване, единия от които ще е под мой надзор(най--много да извънкам шефа на мен да зачисли едно TZ3, а на другите TZ1 ). тъй като не желая да ми звънят по телефона през 5 минути да ме питат това или онва що не работи и как да си го подкарат, мислиш ли че средноинтелигентни хора с бегли познания по английски език ще успеят да се справят с TZ1? Видеото отдавана го забелязах че е по-хубаво от на повечето апарати и то ме доведе до TZ серията на панасоник. ще обясниш ли с думи прости в какво се изразява толкова често споменавания шум и дали мога да живея спокойно с него, след като въобще не съм претенциозен и не претендирам да отличавам 16 милиона цвята с невъоръжено око. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 TZ3 значи изскача от ценовата рамка и няма да е водещ избор. благодаря за бързата информация.ще се закупуват 3 апарата за служебно ползване, единия от които ще е под мой надзор(най--много да извънкам шефа на мен да зачисли едно TZ3, а на другите TZ1 ). тъй като не желая да ми звънят по телефона през 5 минути да ме питат това или онва що не работи и как да си го подкарат, мислиш ли че средноинтелигентни хора с бегли познания по английски език ще успеят да се справят с TZ1? Видеото отдавана го забелязах че е по-хубаво от на повечето апарати и то ме доведе до TZ серията на панасоник. ще обясниш ли с думи прости в какво се изразява толкова често споменавания шум и дали мога да живея спокойно с него, след като въобще не съм претенциозен и не претендирам да отличавам 16 милиона цвята с невъоръжено око. Пускаш ги да цъкат на ауто режим, показваш им как се пуска и спира светкавица и как се работи с макро режим. И накрая как се фокусира - полуспусък и това ще е достатчно според мен. TZ1 мисля, че няма ръчни така, че е направен за хора като тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 Дрийм за езика (гръцки) на PowerShot A710 IS със сигурен от тук Ето я и цялата информация за него, която намерих на страницата на Канон - тук. Най-добре е да се видим и да си побъбрим за тези апарати, за да се реша какво да взема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 TZ3 значи изскача от ценовата рамка и няма да е водещ избор. благодаря за бързата информация.ще се закупуват 3 апарата за служебно ползване, единия от които ще е под мой надзор(най--много да извънкам шефа на мен да зачисли едно TZ3, а на другите TZ1 ). тъй като не желая да ми звънят по телефона през 5 минути да ме питат това или онва що не работи и как да си го подкарат, мислиш ли че средноинтелигентни хора с бегли познания по английски език ще успеят да се справят с TZ1? Видеото отдавана го забелязах че е по-хубаво от на повечето апарати и то ме доведе до TZ серията на панасоник. ще обясниш ли с думи прости в какво се изразява толкова често споменавания шум и дали мога да живея спокойно с него, след като въобще не съм претенциозен и не претендирам да отличавам 16 милиона цвята с невъоръжено око. Автоматичният режим на TZ1 е пълна скръб. Първата си снимка направих именно в него и след като я свалих на компютъра, ми идеше да се разплача. Верно, че няма чак толкова ръчни настройки, но не е от типа, който просто се насочва и се натиска бутона. Трябва малко да му се свикне и да се пипа това онова от време на време. Видеото наистина е много хубаво, но звука е Моно, а 10 минутен клип е 1GB. Шумът е много дразнещ, но интересно е, че в Macro режим, той е минимален, а дори на места почти незабележим. Оптичната стабилизация е добра, но почне ли да се смрачава, някои от снимките се размазват ако не се държи стабилно апарата. Корпуса е железен и като цяло е доста масивен. С едно зареждане на батериите, после при икономичен режим, прави към 160 снимки. Зарежда се за около 2 часа. Ако мога да ти помогна с още информация, питай. Мога да ти дам и снимки ако имаш желание. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 16, 2007 Share Posted April 16, 2007 Дрийм за езика (гръцки) на PowerShot A710 IS със сигурен от тук Ето я и цялата информация за него, която намерих на страницата на Канон - тук.Най-добре е да се видим и да си побъбрим за тези апарати, за да се реша какво да взема. Току-що пробвах апарата на колегата - TZ1 взиман от Америка и има 7 езика на кръст. Гръцки отсъства, което значи че Canon те печелят. За FZ7/FZ8 смятам, че няма да е по-различно. Тя с English няма ли да се оправи? Все пак нали така комуникирате. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.