Jump to content
BulForum.com

Цифрови фотоапарати

RIP

Recommended Posts

Тоя FZ7 малко големичък ми идва. Поне няма толкова много шум колкото на FZ5

Абе някои казват, че FZ7 има повече шум от FZ5 но на мен ми се струват еднакви. Иначе като изключим шума при ISO > 100, апарата е изруд откъм стабилизация, детайли, цветове, филмче и настройки :punk Но като се замислиш те май само DSLR-ите нямат шум така че за тоя клас апарата води...

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply
Абе някои казват, че FZ7 има повече шум от FZ5 но на мен ми се струват еднакви. Иначе като изключим шума при ISO > 100, апарата е изруд откъм стабилизация, детайли, цветове, филмче и настройки :punk Но като се замислиш те май само DSLR-ите нямат шум така че за тоя клас апарата води...

Ами не съм съгласен. Според мен моя апарат (TZ1) прави по-хуваби снимки от FZ7. А при FZ5 шума го има и при 80ISO и то сериозно. Маже всякакъв детайл.

Ами не съм съгласен. Според мен моя апарат (TZ1) прави по-хуваби снимки от FZ7. А при FZ5 шума го има и при 80ISO и то сериозно. Маже всякакъв детайл.

може може :) не съм сравнявал на живо снимките им. Само съм гледал мострите и съм чел ревюта в dpreview но имам съмнения че са прави ;)

Купих си зарядно за 4.00лв от руския пазар :) Обаче сега ми казаха, че няма индикация кога са заредени батериите и това скапава кадмиевите батерии, а метал-хидридните са много слабички. Чудя се сега какво да правя. Май тези 4.00лв ги дадах на вятъра. Ще се наложи да си купувам свястно зарядно, но не ми се дават много пари. Дайте някакъв компромисен вариянт. Примерно някакво зарядно за 4 батерии+индикация+4 батерии. И да е нещо евтино, но да върши работа.

Спрях се на това :

http://www.sanyo-dsc.com/english/products/vpc_s7/index.html

или това :

http://www.mypentax.eu/dcam/OptioM20/feat.html

И двата в момента се предлагат в Метро на цени съответно :

sanyo - 299lv ; pentax - 310lv + 512MB SD

Помогнете ми в избора м/у тези двата или предложете по-добър за тази цена.

Аз бих избрал Pentax-а, но надали двата апарата се различават кой знае колко един от друг. Пробвай ги в метро и си вземи, който ти хареса повече на вид и като работа/бързодействие.

Тъй като тая седмица смятам да си взимам апаратче да ви питам какво ще кажете за това!

ФОТОАПАРАТ OLYMPUS FE-170

6.0 мегапиксела, 3x оптично приближаване (еквивал. на 38-114mm) Голям 6.4cm LCD дисплей, Дизайн на принципа - един бутон, една функция, Режим за компенсация на размазването при висока чувствителност, Супер макро режим от разстояние 5 cm (wide) Вътрешна памет, 10 Предефинирани сценария, Видеозапис (до запълване на обема на паметта) Със своите 6.0 мегапиксела, FE-170 заснема, детайлни фотографии и притежава 3х оптично приближаване за по-голяма универсалност. Дори начинаещите свикват бързо с апарата, благодарение на удобно разположените бутони, всеки посветен на отделна функция. takes Гаранция 24 Месеца

Мисля че за цената си го бива!А вие какво мислете :)

никъде не видях цена

Ами 270 лв в Технополис!А да ви питам и друго!Според вас откъде е по-добре да си зема апаратчето от Технополис или от някой компютърен магазин като Адриод или Ерата например?

Ами 270 лв в Технополис!А да ви питам и друго!Според вас откъде е по-добре да си зема апаратчето от Технополис или от някой компютърен магазин като Адриод или Ерата например?

От Технополис/Техномаркет, защото ще можеш да го пробваш на живо и да го сравниш с други апарати + има вероятност продавача да знае какво продава :D Иначе вносителят ще е един и същ - вероятно амперел.

• 2 weeks later...
Има ли някаква възможност при панасоник лз5 или лз2 да има светкавица по време на клип.

Или какви настройкид а направя за да се вижда. :blink: (поне горе долу)

Не, няма. Дори и да има ще се види само едно бяло петно и толкова.

• 2 weeks later...

nqkoi ako ima nekvo info za otkradnata Kodak CX7330 da pi6e...

za belezi moga da kaja 4e na kop4eto ot koeto se smenq rejima krugloto gore ima edna leka rezka no e edva zebeljima taka4e ako vs epak zanete ne6to kajete. v4era ot EXIT e otkradnat v 4anta damska e bil ;)

10x predvaritelno

Аз съм с Lumix z5 и съм доста доволен, в момента незнам колко му е цената но преди около година и половина беше около 700 лв. % мега пиксела, Снима и видео със Звук. Ако е и с по-големичка мемори карта е идеален

аз сам със SAMSUNG. начи зех го апаратчето миналото лято демек 7-8 месеца беше 300 кинта. ся сиг. ще е 200 ако не и по малко , но ква ми е идеята:мноо добър апарат за любителски снимки,ако има нещо интересно се прави и клип със звук отбелязвам.тъйи кво още ми SD slot ,има и голям дисплей(което е лек минус защото хаб поече батерия,но пък мен ма кефи щот не са дзвера в малко екранче като разглеждам снимки). до тук хубавите раоти ся лошото е че вечер малко по-трудно се снима защото не са избарали акт хората интерфейса дори и с настройки за нощо снимане , но и без да виждаш на дисплея ко снимаш пак стаа :):) както казах любителски апарат и за ся няам намерение си земам некав друг :) а вече сам напраил близо 5 000 снимки :)

Кое е най-доброто, което човек може да си купи за около 500лв?

аз лично ти препоръчвам това което направих аз като избор SONY DSC-S600 Доста сносни снимки прави все пак 6 мегапиксела с Carl Zeis оптика видеото е доста добро.Прави детайлни снимки и мисля че си струва парите последно го гледах около 300 лв.И за още 20 30 лв можеш да си вземеш една карта 1GB или 2GB(заради голямата детайлност снимките са доста големички по 2.2-2.5 MB).Иначе за тея пари съм супер доволен от апарата :) :P

Кое е най-доброто, което човек може да си купи за около 500лв?

Ами моят е Panasonic TZ1. Мога да го препоръчам, но зависи и от това какво смяташ да снимаш с него. Ако се замислиш над него вариант, мога да ти пратя снимки правени с него. Аз лично съм доволен, макар че имам малки трудности със снимане на по-тъмно, но пък със светкавицата всичко се оправя.

Аз съм с Lumix z5 и съм доста доволен, в момента незнам колко му е цената но преди около година и половина беше около 700 лв. % мега пиксела, Снима и видео със Звук. Ако е и с по-големичка мемори карта е идеален

LZ5 пък никога не е бил 700 лева. И изобщо не го хвали, защото не е нищо особено.

колко струва най евтиния цифров,казаха ми,че имали някви ТСМ които били по 50-60лв

правилно са ти казали.

аз лично ти препоръчвам това което направих аз като избор SONY DSC-S600 Доста сносни снимки прави все пак 6 мегапиксела с Carl Zeis оптика видеото е доста добро.Прави детайлни снимки и мисля че си струва парите последно го гледах около 300 лв.И за още 20 30 лв можеш да си вземеш една карта 1GB или 2GB(заради голямата детайлност снимките са доста големички по 2.2-2.5 MB).Иначе за тея пари съм супер доволен от апарата :) :P

и аз сам със същия. прави супер снимки . все пак е с наи-добрата оптика- CARL ZEIS и е 6 мегапиксела и то на много разумна цена - около 320 -340 лева върви сега. да не забравяме и видеото е супер

все пак е с наи-добрата оптика- CARL ZEIS

Ех, в днешно време човек съвзем спокойно може да си позволи някой Zeiss T* или Leica... без значение дали имат нещо общо с предходниците си. И от там е най-лесно да кажеш "Това е най-добрата оптика все пак!". Да, T* някога са били сред най-добрите обективи редом с Contax след Summilux и Noctilux на Leica, но отдавна са отминали тези времена. Стига сте се залъгвали по стари имена, които в днешно време не са толкова напред колкото са били.

Я да забия клюката... в близките 10 дни се очаква да пристигне Panasonic DMC-FZ8 във Фотопавилион на цена 679лв с ДДС.

Сега гледам разликите и виждам следното:

- Venus III процесор

- 7.1 мегапиксела

- запис на RAW файлове

- т.нар. Intelligent ISO

- ISO 1250 и 3200

- 188,000 пиксела 0.44" цветен EVF

- 207,000 пиксела на LCD дисплея

- подръжка на SDHC памети

- допълнителна функция за ръчен баланс на бялото

- по-малко забавяне при натискане на спусъка

Нататък.... виждам доста по-остро изображения при OIS Mode2 спрямо FZ7.

Известна загуба на детайл на ISO 200 и ISO 400, но по-използваеми.

Релно използваемо ISO 1250 за печати 10х15см.

RAW файла носи достатъчно много информация за да се докара по-високо качество на високо ISO.

Я да забия клюката... в близките 10 дни се очаква да пристигне Panasonic DMC-FZ8 във Фотопавилион на цена 679лв с ДДС.

Сега гледам разликите и виждам следното:

- Venus III процесор

- 7.1 мегапиксела

- запис на RAW файлове

- т.нар. Intelligent ISO

- ISO 1250 и 3200

- 188,000 пиксела 0.44" цветен EVF

- 207,000 пиксела на LCD дисплея

- подръжка на SDHC памети

- допълнителна функция за ръчен баланс на бялото

- по-малко забавяне при натискане на спусъка

Нататък.... виждам доста по-остро изображения при OIS Mode2 спрямо FZ7.

Известна загуба на детайл на ISO 200 и ISO 400, но по-използваеми.

Релно използваемо ISO 1250 за печати 10х15см.

RAW файла носи достатъчно много информация за да се докара по-високо качество на високо ISO.

Мдам...

доста добре ми звучи и на мене за тоя клас да има RAW e прекрасно просто а дисплея и EVF са мечта!

Притеснява ме малко че от FZ5 насам, сензора е все 1/2.5 а мегапикселире растат ли растат. Ако ще и Venus XV процесор да му сложат, то входните сурови данни са си същите и все така недостатъчно, за да е безшумна снимката...

Точно затова ме кефи RAW-a който са му сложили, поне шума можеш да си го изчистиш с помоща на доста по-мощния си процесор на PC-то и да знаеш че получената снимка е най-доброто, което може да се изсмуче от тази камера с този сензор.

Всъщност дойде време, в което технологиите на поризводство на самите матрици и управляващия ги софтуер напредна и от сравнително малък сензор може да се получи доста добър резултат.

Лошото в случая е, че Venus III не се оказа толкова успешен колкото се коментираше преди това.

Модела все пак дава доста повече потребителя спрямо FZ7.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...