Jackson_Fan Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 Търся специално калъфче за моя апарат (Samsung Digimax S500). Под калъфче разбирам .... найлонче, което да има дупки само на светкавицата и на обектива. Просто не искам да се дразка....Дали продават такива екстри!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 Какво значи за теб свястно?Някакви изисквания имаш ли? Ами да не е Практика и подобни.. Да е около 5 мегапискела, да има 3х оптика (ако може повече супер), също и стабилизатор ако има ще е хубаво Друго не се сещам в момента, чудя се за батерията, според вас как е по-добре с акумулаторна към апарата или с АА пак презареждащи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 279лв, Panasonic LS2 3x оптика, 5мпикс, стабилизация, 2" екран с ниска резолюция 85к пиксела ама филмчетата са 320х240 MOV. AA батерии. 319лв на промо, Samsung S800, 3x оптика, 8мпикс, 2.4" екран с 112к пиксела (което е горе долу като Панасоника), 640х480х30фпс филмчета в МПЕГ4 (XVID) и ръчни настройки. AA батерии. 359лв, Samsung L60, най-евтиният апарат с ли-йон батерия, 3x оптика, 6 mpix, 2,4" екран с 112к пиксела, 640х480х30фпс филмчета в МПЕГ4 (XVID). 399лв, Samsung i6, супер цена за ultra-slim апарат, 3x folded оптика (не излиза навън, разположена е по дължината на тялото), 6мпикс, 2,5" екран с висока резолюция 230к пиксела, 640х480х30фпс филмчета в МПЕГ4 (XVID), плейва също мп3 и видео файлове. ли-йон батерия. 399лв, Canon A530. 5мпикс, ръчни, 2" ... AA батерии. Под тази цена Canon-ите са доста слабички. S800 е най-добро като функции, но така или иначе ще трябва да дадеш още пари за зарядно и AA батерии така, че може да те уреди L60. Аз лично предпочитам ли-йон батерия, защото мога да си я зареждам когато си искам и не трябва да чакам ni-mh да ги изхабя та да ги заредя и да дебна кога да ги махна, че да не ги презаредя и така да им скъся живота. i6 е супер изгоден на тази цена (беше 550лв до преди месец и нещо), но folded оптиката по принцип си е компромис и ако смяташ да го ползваш за да растеш във фотографията може би ще е по-дорбе да погледнеш към нормална оптика. Panasonic LS2 е добре, но ако можеш да преживееш по-малкият екран и QVGA резолюцията на филмчетата. Прегледай и пентаксите около 300лева: http://www.kkelectronics.com/products.php?...mp;grupaswe=013 Sony не споменавам тъй като паметта им е скъпа, а все пак говорим за бюджетен апарат. То и без туй под 400лв Sony S500 и S600 не си струват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 Благодаря за ценната информация Също гледах и Panasonic LZ1, но още се чудя ще му мисля Ти се занимаваш с това професионално или си просто любител? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 25, 2006 Share Posted December 25, 2006 Нищо професионално няма в мен Преди година и половина реших да си купя цифрак и тогава четох доста ревюта и започнах да следя какво излиза по пазара и това е причината да имам някакъв поглед върху продуктите, които се предлагат. Иначе директните ми наблюдения са главно от Samsung V700, Panasonic FZ20 и Panasonic FZ50 тъй като тези имам. Индиректните са повечко. относно LZ1 - 399лв, стар модел, новият е LZ3, който е 379лв. Ориентирай се към него - цената е добра. 6x, оптично, екрана пак е с кофти резолюция ама за тия пари толкоз. Стабилизацията е готино нещо, както и zoom-а. Видеоклипът обаче е без звук, а целта е човек да кихне повече пари за LZ5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Иначе директните ми наблюдения са главно от Samsung V700, Panasonic FZ20 и Panasonic FZ50 тъй като тези имам. Индиректните са повечко. Какво ще кажеш за Nikon D40? Mисля си, че ще е новия шедьовър на Nikon Kakво му плащаш - $600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Какво ще кажеш за Nikon D40? Mисля си, че ще е новия шедьовър на Nikon Kakво му плащаш - $600 Ревю-то в dpreview беше крайно позитивно, но сякаш твърде малко споменаваха липсата на авто-фокус мотор. Апарата е подходящ за хора, които смятат да карат най-вече с китака и най-много да вземат още един обектив (с мотор). За всички останали е ясно - Д50, Д80, К100Д, 400Д. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Ревю-то в dpreview беше крайно позитивно, но сякаш твърде малко споменаваха липсата на авто-фокус мотор. Апарата е подходящ за хора, които смятат да карат най-вече с китака и най-много да вземат още един обектив (с мотор). За всички останали е ясно - Д50, Д80, К100Д, 400Д. Ооо...ако трябва да избирам между D50 и D40, определено взимам втория. Иначе има доста обективи AF-S и AF-I за D40 (единствено няма да може да се ползват портретните с f1.4 и 1.8). Само пари да има... обективи бол. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 28, 2006 Share Posted December 28, 2006 Забелязал съм, на всичките ревюта на Nikon които съм гледал, че снимките на всичките жълтеят в сравнение с конкуренцията. Не става въпрос за конкретен модел, а за цялата марка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 Какво ще кажеш за Nikon D40? Mисля си, че ще е новия шедьовър на Nikon Kakво му плащаш - $600 3-точковия автофокус продължава да ме влудява. Просто не искам да си представям как всички кадри на автофокус са с фокусирана равнина само и единствено в центъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted December 29, 2006 Share Posted December 29, 2006 3-точковия автофокус продължава да ме влудява. Просто не искам да си представям как всички кадри на автофокус са с фокусирана равнина само и единствено в центъра. Това да му е проблема. Китовият му обектив обаче вади по-добри снимки от повечето канонски до 500 лв. Неоспорим факт е, че канонската оптика е леко блър (недостатъчна рязкост), което мен много ме дразни. Къде ще намериш за 300 лв. обектив с асферична леща, срещу астигматизъм и аберации? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Взех Olympus FE-170 ама не работи с SD card. С какъв тип карта работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted January 7, 2007 Share Posted January 7, 2007 Взех Olympus FE-170 ама не работи с SD card. С какъв тип карта работи xD-Picture Card Те са си за Olympus, ама са малко скъпички. 1 GB е около 70-80 лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 Взех Olympus FE-170 ама не работи с SD card. С какъв тип карта работи Чудесен пример, в който се случва нещо малоумно. Купуваш най-евтиния апарат с най-скъпата памет. Честито! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 Чудесен пример, в който се случва нещо малоумно. Купуваш най-евтиния апарат с най-скъпата памет. Честито! /Off/ То затова се чете всичко преди да купиш....ама памет поне купуваш веднъж и толкова, а в една друга тема обяснявах, че консумативите на най-евтините принтери, след 2 пълнения често минават стойността на самия принтер....а мастило си трябва постоянно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 Поне поне ама аз първо си взех 256mb СД, после 1ГБ 133x и сега се обзаведох с 2ГБ 150x да имам понеже ме домързява да си свалям снимките редовно. Ама при цената на xD не бих дал толкова пари за памет, особено при положение, че 2гб сд е 60 лева, а 2гб xD е 150лева и то доста по-бавна от SD-то, да не говорим, че не можеш да я ползва човек за нищо друго. То и Olympus FE-170 няма особени предимства преди примерно пред Panasonic LS3, Samsung S600, Pentax E20. Както и да е, станалото станало. 1024MB XD Card Olympus 73.69 лв в jarcomputers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 8, 2007 Share Posted January 8, 2007 ми купих карта за 21 $ 512 MB. А апарата има стабилизация и дисплея му е добър Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 9, 2007 Share Posted January 9, 2007 ми купих карта за 21 $ 512 MB. А апарата има стабилизация и дисплея му е добър Ох майко, апарата имал стабилизация.... кой те излъга? http://www.dpreview.com/reviews/specs/Olympus/oly_fe170.asp Image stabilization: No LCD 2.5: LCD Pixels 154,000 - средна работа, но за тия пари е много добре екрана Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 9, 2007 Share Posted January 9, 2007 пише някво Digital Image Stabilization, но това няма особено значение. Този апарат го взех с цел да не заема много място и да е евтин (купих го на промоция 119 $ крайна + 21 $ за 512 MB). Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted January 9, 2007 Share Posted January 9, 2007 На тази серия пише разни такива щуротии за дигитална стабилизация, даже има такъв режим на работа, но до колко действа един бог знае. Все пак за апаратче на стойност $120 си е супер, така че да не слушаш как те плюят другите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted January 9, 2007 Share Posted January 9, 2007 Добре де, помислете логично. На кой обектив с 38-114mm зум ще сложат оптична стабилизация. За 400mm е разбираемо. Където и да го пише, това е търговски трик. Дали сензора ще компенсира вибрациите с движение или система от лещи в обектива. Просто е налудничаво. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 20, 2007 Share Posted January 20, 2007 Имам проблеми с батериите на Olympus FE170. Каквито и батерии и зарядно да купа се зареждат за 15 минути (спира да свети червеното) и прави 10 снимки и батерията се изтощава. Пробвах няколко вида батерии и зарядни и винаги е прецакано. Държах и батериите 1-2 часа и пак същото. Зарядните зареждали уж до 2 часа по спецификации, но казва че са заредни след 15 минути. Батериите са AA 2500 mah Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilson Posted February 10, 2007 Share Posted February 10, 2007 Спрях се на това : http://www.sanyo-dsc.com/english/products/vpc_s7/index.html или това : http://www.mypentax.eu/dcam/OptioM20/feat.html И двата в момента се предлагат в Метро на цени съответно : sanyo - 299lv ; pentax - 310lv + 512MB SD Помогнете ми в избора м/у тези двата или предложете по-добър за тази цена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 аз преди няколко дена си купих Panasonic FZ7 изключително доволен сам засега от него преди сам имам HP та само 735 и м417 този е просто е наи добрия сигурно в ценовия си клас засега все още се уча да как и кога да му използвам различните настройки ама лека полека се свиква. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted February 11, 2007 Share Posted February 11, 2007 аз преди няколко дена си купих Panasonic FZ7 изключително доволен сам засега от него преди сам имам HP та само 735 и м417 този е просто е наи добрия сигурно в ценовия си клас засега все още се уча да как и кога да му използвам различните настройки ама лека полека се свиква. Тоя FZ7 малко големичък ми идва. Поне няма толкова много шум колкото на FZ5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.