BoqoJIa3a Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Напротив, многократно съм казвал, че Canon A530 е първият апарат на Canon от ниския клас, който си струва, а той си струва (за разлика от А4х0). А ако Pentax не са истински производител то не знам кои са... мисля, че просто не си струва да обсъждаме твоето мнение. Приеми, че Цанон са единствения производител на света и си карай с тая мисъл. Аман от тая цанономания Ядосвам се на такива "правоверни", за които нищо друго освен Цанон не съществува. Мне просто ползвам Канон и мога да кажа по-адекватно мнение за тях А за Pentax признавам, че трябваше да кажа, че говоря за сапунерките, иначе няма проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Ако ще го взимаш от америка погледни Canon A530 - 130 гущера е. Ако ще е от БГ 239лв в 2бе, за тази цена е супер. този канон е 130 да, по-добър ли е от S500. Прави ли клип Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 този канон е 130 да, по-добър ли е от S500. Прави ли клип 320х240 на 20 фпс, или 640х480 на 10 фпс със звук и при двете резолюции.Според мен е по-добър, ама да предположим, че не съм го казал, че ще ме обвинят в правоверие Успех с избора Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Ако можеш да жертваш клипа - да, по-добър е (Canon A530). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Ми аз имам и друг Panasonic FZ7, който прави перфектни клипове, за това на този важното е да е малък, щото панасоника взима доста място Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 14, 2006 Share Posted December 14, 2006 Щом имаш панасоник вземи си едно LS2 примерно.. тамън ще си в свои води. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted December 16, 2006 Share Posted December 16, 2006 Ако можеш да отделиш над 300 лева има доста интересни варианти в момента тъй като цените паднаха главоломно. Кажи ми най-хубавото, което може да се вземе за 400 лева (без паметта) и си го взимам до 3 дни Важно ми е да има приятен зуум, достатъчна резолюция (не ми трябва много, така или иначе ще намалявам 90% от снимките, които правя), горе-долу прилино макро, светлочувствителност поне колкото телефона ми и ръчни настройки, не съвсем професионални, но и да не е от апаратите с 2 бутона. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 16, 2006 Share Posted December 16, 2006 Кажи ми най-хубавото, което може да се вземе за 400 лева (без паметта) и си го взимам до 3 дни Важно ми е да има приятен зуум, достатъчна резолюция (не ми трябва много, така или иначе ще намалявам 90% от снимките, които правя), горе-долу прилино макро, светлочувствителност поне колкото телефона ми и ръчни настройки, не съвсем професионални, но и да не е от апаратите с 2 бутона. И тва всичкото ново ли искаш да е? С последните 2 изисквания доста намаляш диапазона. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 16, 2006 Share Posted December 16, 2006 И тва всичкото ново ли искаш да е? С последните 2 изисквания доста намаляш диапазона. Еее...не са му чак толкова изискванията...за 400 лв. спокойно може да си намери това дето търси...само не ми се изясни "приятния" зуум колко иска да бъде...ако е 4Х хубаво....ама ако търси 10 и нагоре...тогава... E, приличен набор ръчни настройки? Защо не...днес дори и евтините сапунерки вече си имат white balance (или поне няколко готови схеми), exposure compensation, избор на компресията, избор на вида светкавица, изборът на вида Metering също доста се разпространи... и т.н. Всъщност какво повече му трябва на човек, за да си щрака насам-натам....ако питам жена ми, веднага ще ми каже, че най-добрият фотоапарат е само с 1 копче - това за снимането. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted December 16, 2006 Share Posted December 16, 2006 Еее...не са му чак толкова изискванията...за 400 лв. спокойно може да си намери това дето търси...само не ми се изясни "приятния" зуум колко иска да бъде...ако е 4Х хубаво....ама ако търси 10 и нагоре...тогава... E, приличен набор ръчни настройки? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Кажи ми най-хубавото, което може да се вземе за 400 лева (без паметта) и си го взимам до 3 дни Важно ми е да има приятен зуум, достатъчна резолюция (не ми трябва много, така или иначе ще намалявам 90% от снимките, които правя), горе-долу прилино макро, светлочувствителност поне колкото телефона ми и ръчни настройки, не съвсем професионални, но и да не е от апаратите с 2 бутона. Вдигни парите до 600лв и решението е Panasonic FZ7. За 400 лева дори само с ръчни имаш доста ограничен избор - Canon A530 и Samsung S500, S600, S700, S800. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Ок, променям въпроса си: има ли причина да не си взема това? (цената е малко по-висока, но паметта е подарък, а батерии и зарядно си имам) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Ок, променям въпроса си: има ли причина да не си взема това? (цената е малко по-висока, но паметта е подарък, а батерии и зарядно си имам) lz5 + 512mb sd там излиза 489лв http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09020059 lz5 459лв + 1gb карта от ера 32лв = 500лв, за 10 лева повече взимаш 1гб карта и апарат от вносителя (Техномаркет Европа), където ще можеш да го тестваш освен всичко. бонуса от тоя апарат ти е 6х зуум и стабилизация, но ръчни няма. Ако те блазнят - ако това смяташ, че е приоритет - взимай. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Така, в крайна сметка май останах да се колебая между тези два модела. На Канона (хехе) ми харесват настройките, но зуумът и оптичният стабилизатор са в полза на Лумикса. Кое е по-важно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Така, в крайна сметка май останах да се колебая между тези два модела. На Кодака ми харесват настройките, но зуумът и оптичният стабилизатор са в полза на Лумикса. Кое е по-важно Щом мислиш канон за кодак, взимай паналайката . Само от нов апарат ли се интересуваш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted December 17, 2006 Share Posted December 17, 2006 Щом мислиш канон за кодак, взимай паналайката . Само от нов апарат ли се интересуваш? Грешка на езика (клавиатурата)...и аз често я правя... @Legop4o, както всичко останало в живота, всеки си има различни приоритети - за един едно е важно, за друг - друго... Първо си отговори на въпроса ще ползваш ли на 100% всички настройки, които ти предоставя Канона? Ако да, значи за теб е по-важно да имаш прецизен контрол върху функциите. В противен случай взимай Панасоника, защото има малко по-добро оптично увеличение и стабилизатор като мърдаш, ама не много...все пак не прави чудеса. Друг е въпросът, че на Панасоник им се пусна лошо име за високия шум в снимките при някои техни модели (дори и при ISO100 ), но щом взимаш апарат от този клас се предполага, че няма да го ползваш професионално, а в общата употреба този шум може и да не ти направи впечатление. Иначе и двата модела имат сходни характеристики като мегапикселите, големината на екраните, еднакво макро.....и двата ползват АА батерии и SD/MMC карти, че даже и матриците им са с еднаква големина (1/2.5"). Именно по тази причина са в един клас и с приблизително еднаква цена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted December 18, 2006 Share Posted December 18, 2006 Щом мислиш канон за кодак, взимай паналайката Хаха, грешка, поправям. Май все пак се насочих към Канон, заради повечето възможности, които предлага. Зуум дали е 4х или 6х не е голям проблем, а с треперенето на ръцете мисля че се справям успешно. Снимките, които ще правя, ще използвам главно за уеб-дизайн, така че ще се намаляват до размери, при които шумът така или иначе няма да личи толкова. А и все пак фотошопа има reduce noise, колкото и спорни да са качествата му Утре отивам и го взимам. Благодаря за съветите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackson_Fan Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 Тея презареждащите батерии могат ли да се презаредат? Тоест да ги прецакам ако ги зареждам по-дълго време ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 Тея презареждащите батерии могат ли да се презаредат? Тоест да ги прецакам ако ги зареждам по-дълго време ? Тъй като никоя от евтините зареждачки не е умна то тя няма как да разбере кога да спре да зарежда и ако оставиш да се зареждат батериите повече отколкото е нужно то така им скъсяваш живота. Понякога няма как да се следи и точно да ги махаш батериите, но гледай да не допускаш пре-заряд. По-добре да ги махнеш преди да се заредят тъй като това не скъсява живота им. В крайна сметка какво си купи (апарат и зарядно и батерии)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackson_Fan Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 Значи купих си самсунга, за който говорихме от 2бе. Взех си памет от ера-та 1 гб и взех си едно зарядно за 31 лева. ЗА тези 31 лева получих зарядното и 4 батерии по 2300. Зaрядното е някаква марка uniross. Значи тея мойте батерии се зареждат по 9 часа и то на деветия час спира да работи. Но доста добре ги е заредило и батериите са доста добри. ВЕче съм направил над 200 снимки и не е паднала батерията. Е пише battery low, но си бачка вече трети ден ей го зарядното Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 Унирос са марка честито бтв, тая снимка не е на фокус, защото си снимал вероятно от много близо без да си избрал макро режим или ауто-макро Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jackson_Fan Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 Мерси, наистина съм много доволен от това, което си взех. Иначе снимката наистина е от много близо и то със светкавица и ... стана мешеница. Взех вече да му свиквам по принцип с тункостите на снимане ... Май обаче трябва да прочета книжката, че имам няколко неясни функции още... Мерси още веднъж за добрите насоки, които ми даде... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 19, 2006 Share Posted December 19, 2006 Чети, чети.. има нужда да я прочетеш. А след това и... http://photo-forum.net/ebook/start.htm няма да е никак лошо да го прегледаш за да разбереш някои общи понятия и понеже имаш малко ръчни настройки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lud_Canar Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 нещо свястно до към 300 лева някой да препоръча? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 нещо свястно до към 300 лева някой да препоръча? Какво значи за теб свястно? Някакви изисквания имаш ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.