Jump to content
BulForum.com

Цифрови фотоапарати

RIP

Recommended Posts

За това човека или апарата е виновен? :) Мисля, че си говорим за апарати, а не за фотографи с липса на талант.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply
Гледам новите каталози на метро, принципно не съм привърженик на никакви подобни стоки закупени от там, но това ми се стори странно евтино или така си мисля?

http://www.dpreview.com/reviews/specs/HP/hp_m417.asp 250лв излиза с ддс-то някакви впечатления? добър ли е?

до сега не съм чувал добри впечатления от апараттите на ХП.не знам как стоят нещата,но от няколко човека който имат ХП(не толквоа висок клас,ще те излъжа за модела не са доволни)

искам да попитам дали си заслужава и какво мислите за Benq DC E520

Струва си да се ориентираш към някоя по-истинска марка - Canon, Nikon, Panasonic, Pentax, Samsung (Sony, Olympus и Fuji ги пропускам понеже ползват скъпа памет, а става дума за бюджетна покупка).

Секви BENQ-ове, практики, vivitar-и, HP-та ги забравете. За същите пари, които ще дадеш за BENQ можеш да си вземеш истинска марка:

Panasonic: LS2/LS3, LZ3 (6х оптично) - всички с оптична стабилизация.

Nikon: L3, L4

Samsung: A40, A50, S500 (ръчни!), S600 (ръчни!)

Pentax: 50L, E10, S55, M10, S60

Canon: A530 (415лв, по-евтините им модели не си струват)

само да попитам нали на кое исо е най-добре да се снима(80,100,200,400) също моят панасони има и ауто(за сега ми е на него).

Кое е най-добре...имам спомени ,че от него зависеше малко или много шума в снимката :confused

Така мисля си купувам апарат и се бях насочил към Sony DSC S600 но сега като видях поста на Dreamer реших да видя някой друго ревю в нета за някой от посочените модели от него и лз3 на панасоник ми допадна.Кой бихте препоръчали между сонито и панасоника.

Благодаря предварително за обърнатото внимание.

само да попитам нали на кое исо е най-добре да се снима(80,100,200,400) също моят панасони има и ауто(за сега ми е на него).

Кое е най-добре...имам спомени ,че от него зависеше малко или много шума в снимката :confused

Колкото по-малко исо, толкова по-малко шум, толкова по-ниска скорост на затвора, за да стане снимката и при много кофти светлина, по-размазано заради тая скорост.

Така мисля си купувам апарат и се бях насочил към Sony DSC S600 но сега като видях поста на Dreamer реших да видя някой друго ревю в нета за някой от посочените модели от него и лз3 на панасоник ми допадна.Кой бихте препоръчали между сонито и панасоника.

Благодаря предварително за обърнатото внимание.

Панасоник-а, бих предпочел аз :)

Абсолютно съм съгласен с теб. Скоро ще взимам една Sigma 70-300 f4-5.6 DG Macro. Луда работа ти казвам. И се обеждавам, че по-хубаво от DSLR-те няма.

Тази сигма е доста бавна. От опит ще ти кажа, че ще има да почакаш с нея докато фокусираш. За разни бързодвижещи се обекти е направо... По-добре събирай повече пари и ако си с Canon си купувай 70-200/4 и щракай. :)

Тази сигма е доста бавна. От опит ще ти кажа, че ще има да почакаш с нея докато фокусираш. За разни бързодвижещи се обекти е направо... По-добре събирай повече пари и ако си с Canon си купувай 70-200/4 и щракай. :)

Съвсем скоро се убедих, че не важи, след като изчетох десетина ревюта. Оказа се, че този обектив няма достатъчно рязкост. Затова се отказах от него и се насочих към 55-200 - няма макро, но е по-високо в класациите от другия.

Обаче хич "не знаеш" какво да ми предложиш. 70-200 е от L серията и струва майка си и баща си. За такъв, трябва да обера банка.

Ето няколко семпъла от 55-200 f4-5.6 DC. За бюджетен обектив мисля, че е сносен.

http://www.photosig.com/go/photos/view?id=...;forward=browse

70-300 DG като за начало има много хроматични аберации. Фокуса му е бавен и външен и много неприятен катоп усещане в ръката. Използвал съм 70-300 APO DG и останах недоволен от бавния и неудобен фокус, което води на мисълта, че ако смяташ да снимаш птици и други животни ще ти е трудничко.

55-200 определено е по-добрия вариант.

А за 70-200/4L преди около месец видях обява на 100 кадъра обектива с филтър, сенник, кутия и кожен калъф за 1100лв. Ако наистина си започнал да си вадиш парите от фотография определено е по-добре да събереш още пари и да вземеш него. Ще ти е идеален за портрети и фотожурнализъм (не знам кое от двете си избрал).

70-300 DG като за начало има много хроматични аберации. Фокуса му е бавен и външен и много неприятен катоп усещане в ръката. Използвал съм 70-300 APO DG и останах недоволен от бавния и неудобен фокус, което води на мисълта, че ако смяташ да снимаш птици и други животни ще ти е трудничко.

55-200 определено е по-добрия вариант.

А за 70-200/4L преди около месец видях обява на 100 кадъра обектива с филтър, сенник, кутия и кожен калъф за 1100лв. Ако наистина си започнал да си вадиш парите от фотография определено е по-добре да събереш още пари и да вземеш него. Ще ти е идеален за портрети и фотожурнализъм (не знам кое от двете си избрал).

Засега се спирам на 55-200. По-натам ще помисля за нещо по-скъпо от тялото - поне така измервам аз хубавите обективи.

А какво ще кажеш за Sigma 28-105mm f/3.8-5.6 UC-III ASP IF? Пак е в същия ценови диапазон.

28-105 е типично сватбарски зуум, но за открити помещения, защото на тази бленда без стабилизатор ще е трудно. Никога не съм го пробвал него и не мога да кажа каквото и да е. Все пак 55-200 също ще ти върши добра работа, така че този може и да го прескочиш. :) Поне според мен няма смиъл да хвърлиш парите за варио, което едва ли някога ще ти е наложимо.

• 2 weeks later...

от къде в българия мога да си поръчам по-голяма батерия за cannon ixus 40

и има ли я изобщо тая възможност да правя примерно по 500-600 снимки с едно зареждане или не :unsure:

и има ли я изобщо тая възможност да правя примерно по 500-600 снимки с едно зареждане или не :unsure:

Попитай тук. Може и да ти предложат нещо.

ТУК

айде пак се почна ....

значи апарат до 350 лв, който да е "пенсионерски". под това разбирайте, че ще го ползва възрастен човек, който не си играе всеки ден с джаджите, с които е свикнала младежта. да прави добри снимки (знам че е относително, ама ...) и да има видео със звук. т'ва е общо взето.

предложете ...

сори, че пак пиша, ама не се интересувам от тея хави и не ги следя.

btw тук ми лафят и за евтини камери, които са някъде с над 100 лв. от посечените по-горе, ама според мен е по-добре фото на тоя етап. камерата е сложна техника :bgrin:

айде пак се почна ....

значи апарат до 350 лв, който да е "пенсионерски". под това разбирайте, че ще го ползва възрастен човек, който не си играе всеки ден с джаджите, с които е свикнала младежта. да прави добри снимки (знам че е относително, ама ...) и да има видео със звук. т'ва е общо взето.

предложете ...

сори, че пак пиша, ама не се интересувам от тея хави и не ги следя.

btw тук ми лафят и за евтини камери, които са някъде с над 100 лв. от посечените по-горе, ама според мен е по-добре фото на тоя етап. камерата е сложна техника :bgrin:

Най-доброто, за тия пари

За стар човек нещо със стабилизация демек панасоник ама при ниските модели филмчетата не са VGA.

EDIT: и бтв, много ми е странно какво му харесвате на тоя фото павилион особено като панасоник се внася от техномаркет и там е 319лв вместо 349лв в павилиона...

а LZ серията заслужава ли си? те са малко по-скъпи (даже този, който е със звук на видеото е 490 лв :cry ) ... щото фактически това опира до цената на една евтина камера. и аз вече се чудя :bgrin:

аз бих си взел камера, ама за дъртите ...

а бе, май ще е отя ls2 ... има звук на видеото, цената е добра, а и щом прави прилични снимки :)

аз се чудя за sony s600 тъй като гледам, че прави по-добри клипчетата от панасоника

а LZ серията заслужава ли си? те са малко по-скъпи (даже този, който е със звук на видеото е 490 лв :cry ) ... щото фактически това опира до цената на една евтина камера. и аз вече се чудя :bgrin:

аз бих си взел камера, ама за дъртите ...

а бе, май ще е отя ls2 ... има звук на видеото, цената е добра, а и щом прави прилични снимки :)

аз се чудя за sony s600 тъй като гледам, че прави по-добри клипчетата от панасоника

S600 няма макро. За сметка на това ползва скъпа памет ;) Виж Canon A530 (415lv). LZ серията е по-добра от LS - предимството е 6x оптиката.

Dreamer, харесва ми отношението при нужда от гаранционен сервиз. ;)

Ако гаранцията е от ТМ.. нали се сещаш :) Освен ако не се оправят те. Малко съм скептичен към фирма, която внася неща по втория начин и в чиите каталог повечето неща ги няма в наличност.

• 2 weeks later...

Швейцарската компания пуска в продажба 160МР дигитален фотоапарат. Създавайки резолюция от 7500 пиксела вертикално и 21250 пиксела хоризонтално, апарата съхранява една снимка на около 1GB памет. Забележителният апарат не отстъпва и по скорост също, Seitz твърдят, че записът на една снимка не отнема повече време отколкото на обикновен фотоапарат. Това е възможно благодарение на свръх високата скорост на трансфер от 300МВ в секунда. Фороапаратът е снабден със 640х480 LCD цветен дисплей за преглед и редакция на снимките и матрицата със светлочувствителност, варираща от 500 до 10 000. Цената на изумителната машина е 28 900 евро за подвижната версия на модела и 26 900 евро за стационарната версия предназначена за фотостудиа.

Тук има и снимка

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...