Deathzone Posted May 20, 2006 Share Posted May 20, 2006 да найстина, нека някой да обясни каква е разликата. СД или ММС? Гледам, че има ММС по-скъпо от СД? Някой знае ли защо е така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted May 20, 2006 Author Share Posted May 20, 2006 Първи резутлат от търсене в Google Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted May 21, 2006 Share Posted May 21, 2006 А някой може ли да каже нещо за Samsung S500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted May 21, 2006 Share Posted May 21, 2006 Здравейте, знам, че сигурно е питано доста пъти, но смятам да си взема фотоапарат и имам около 200-250 левчета. Засега съм се спрял на Olympus x710,който в метро се продава за 240 лева. Някой може ли да ми каже дали е добра "инвестиция", да предложи нещо по-добро за тези пари или просто да даде един съвет. Много ще съм ви благодарен [EDIT] - а, да, и си кажете мнението и за PRAKTICA DC-52 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chochosan Posted May 23, 2006 Share Posted May 23, 2006 x710 както бях казал преди е удачно решение с тази цена, конкуренция почти няма, като недостатъците му са бавното зареждане на светкавицата 4-5 секунди м/у 2 снимки. скъпата памет, и лекия шум в снимката Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted May 24, 2006 Share Posted May 24, 2006 А някой може ли да каже нещо за М417 на HP Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 А за canon a410/a430 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted May 25, 2006 Author Share Posted May 25, 2006 А някой може ли да каже нещо за М417 на HP Писано е по-горе. Ужасни снимки... Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 Хорааааа....взех си Panasonic FZ20. Няма такова щастие просто. Ако нямате пари за FZ30, препоръчвам ви го. Ето малко снимков материал http://www.dpreview.com/gallery/panasonicfz20_samples/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 да найстина, нека някой да обясни каква е разликата. СД или ММС? Гледам, че има ММС по-скъпо от СД? Някой знае ли защо е така? Разликата между Secure Digital и Multi Media Card e в ключето, което надали някога ще ползвате, MMC е малко по-тънка от SD и става и за мобилни телефони и MMC e по-бързо от SD и може би затова и по-скъпо. Аз притежавам CASIO Exilim S600 - страхотен фотоапарат в класа си - определено CASIO могат да правят хубави фотоапарти :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 А за canon a410/a430 ? Нямам тези апарати, но доста съм се интересувал точно от тези 2 модела. Въпреки, че А430 е по-нов модел с повече екстри (4мегапиксела срещу 3.2 на А410 ; малко по-голям дисплей ; 4-кратно оптично увеличение срещу 3.2Х на А410....и още някои други леки разлики), наскоро сравнявайки снимки правени с двата модела при еднакви условия, останах неприятно изненадан от значително по-лошото качество в снимка на А430. По-долу ти давам линк да погледнеш и сравниш сам. Отвори всяка от снимките в който и да е графичен редактор. Започни да увеличаваш симетрично снимките и при достатъчно голямо увеличение обърни внимание на детайлността и замазването на някой детайл (напр. синята табела вдясно). И аз съм учуден защо резултатът е значително по-лош при А430 Снимката на А410 снимката на А430 Само за сравнение давам и същата снимка, правена с доста по-скъп апарат на Sony - увеличи я и нея - резултатът е поразителен....от земята до небето в сравнение с предишните 2....но е нормално при скъп апарат с оптика на Карл Цайс. Снимката със Sony R1 Не знам какво да ти препоръчам ако си се спрял точно на тези 2 модела, но като цяло Канон ми харесва като фирма и за тези ниски цени апаратчетата си снимат достатъчно добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted May 25, 2006 Share Posted May 25, 2006 Аз като гледам вие бая акъли сте си дали.Дайте сега да попитам навремето 2004-та като си купих Praktica DCZ 2.0 дали не се излагах малко ? Някой от запознатите с този апарат да си каже мнението... Иначе да споделя какво има и какво няма... 2.1 МегаПиксела/4х Дигитален Зуум/8Мб Вградена памет/1.6 Инча дисплей/СД Карта Цената му в Технополис преди 2 години почти беше 219лв... Попринцип снимките му на вънка не са лоши, малко мажи от мръднеш, но се държи стабилно и прави що годе добри снимки.Но ако трябва да ги сравним с тези през ноща, разликата е от тук до небето... Ако може също някой да ми обясни на какво се дължи този провал в нощните снимки ? Айде сега кажете си мнението... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted May 27, 2006 Share Posted May 27, 2006 Midex : много благодаря за изчерпателното ревю, последно съм се спрял на канон 410 и 420. Имам и още еднн въпрос - какво е това ISO и какво точно значат цифрите в него. Единственото по-пълно, което намерих е това, но не знам дали е вярно като тематика, а и немския ми куца малко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted May 27, 2006 Share Posted May 27, 2006 Midex : много благодаря за изчерпателното ревю, последно съм се спрял на канон 410 и 420. Имам и още еднн въпрос - какво е това ISO и какво точно значат цифрите в него. Единственото по-пълно, което намерих е това, но не знам дали е вярно като тематика, а и немския ми куца малко. http://en.wikipedia.org/wiki/Film_speed Апарат с ISO над 400 не ти трябва. Такъв шум се получава, че нямам думи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted May 27, 2006 Share Posted May 27, 2006 еднн въпрос - какво е това ISO и какво точно значат цифрите в него... "Всеки фотолюбител знае, че едно от нещата, по които се различават фотографските филми е тяхната чувствителност към светлината. Не трябва да се забравя обаче, че колкото е по-чувствителен филмът, толкова повече се влошава качеството на изображението. Предимството на високочувствителните филми е, че с тях може да се снима и при по-лоши светлинни условия на по-високи скорости на затвора от ръка, така че снимката да не се размаже. През годините се използваха няколко стандарта за чувствителност. Добре известни са ни руският стандарт ГОСТ, немският DIN и американският ASA. През последното десетилетие се наложи универсалният стандарт ISO и в момента чувствителността на всички фотографски филми е означена по този начин. Най-често срещаните филми са с чувствителност 100, 200, 400 и 800 ISO. Разбира се, могат да се намерят и филми с много ниска чувствителност и съответно високо качество (ниска зърнистост и висока резолюция) 25 или 50 ISO. На пазара има също и много високо чувствителни филми - 1600, 3200 ISO и дори повече. При дигиталните фотоапарати, както знаем, матрицата е една и не се сменя по подобие на филма. Как можем да ползваме тогава различна чувствителност, необходима ни за различните светлинни условия? Изходът е един и той е усилване на сигнала от матрицата по същия начин, както се усилва сигнала на усилвателя на една HI-FI система. Разбира се, това неминуемо води и до усилване на шумовете и намаляване на качеството на изображението. Повечето дигитални фотоапарати от любителския клас имат настройка на чувствителността между 50 и 400 ISO. Някои дори до 800 ISO, а огледално рефлексните модели с по-голям размер на сензора и до 1600 и 3200 ISO. Винаги използвайте възможно най-ниската чувствителност, ако желаете снимките ви да са с по-добра резолюция, динамика и с по-малко електронен шум. В следващия пример сме показали разликата в качеството на изображението при различни нива на чувствителността, съответстващи на 100, 200 и 400 ISO" Ето ти едно четиво като за начало ТУК Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 Сега в деком има няква примоция на сони с600.АКто гледах цените(този е 350 някъде а другите кибер-шоти почват от 500) НЯкой става ли да кеж дали става,впечатления...като гледам характеристиките е доволен,но аз не чаткам от апарати...мерси Струва ли си парите...по-принцип мога да дам до макс 350-400 лева,ако има нещо по-добро за тези пари??? ето линк Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted May 28, 2006 Share Posted May 28, 2006 Ето ревю на сонито Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Ето ревю на сонито Мерси прочетох го,но някой от тук има ли впечатления от снимачката... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted June 1, 2006 Share Posted June 1, 2006 Хора препоръчайте ми щракалка до 500 лв. с поне 5 мегапиксела, 3 оптично и възможност за по-качествени клипове(640х480, 30 fps е перфектно )Ако има и стабилизатор на картината още по-добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Хора препоръчайте ми щракалка до 500 лв. с поне 5 мегапиксела, 3 оптично и възможност за по-качествени клипове(640х480, 30 fps е перфектно )Ако има и стабилизатор на картината още по-добре. Това е добро, само клиповете май са му на 320х240, а ако събереш малко повече пари - на този даже са му 848х480 ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 2, 2006 Share Posted June 2, 2006 Интересува ме апарат който да фокусира бързо, с голям зуум и по възможност да могат да му се добавят пръстени. Засега съм се спрял на Panasonic Lumix DMC-FZ5, Canon PowerShot S1/2 IS (в зависимост от отпуснатият ми бюджет). Загледах и G серията на Canon заради RAW формата, но имат малък зуум, а и притежатели на такива апарати ми казаха, че фокусира бавно. Апарата ще се използва изцяло за снимане на животни, което означава, че ще използвам най-вече макро режим и максимален зуум за далечни обекти. Предложете някои алтернативи на горните модели, но в същия ценови клас. Апарата ще го закупя в САЩ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted June 3, 2006 Share Posted June 3, 2006 Вчера се сдобих с един S600 но се появи малък проблем. Като пусна Manual режим и тръгна да снимам не мога да контролирам контраста. А съм сигурен че може. Някой да се сеща ко мога да направя или да навестя Техномаркета Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoqoJIa3a Posted June 3, 2006 Share Posted June 3, 2006 Някой има ли впечатления от Canon Powershot A530 ?За сега на него съм се спрял, като много ми харесва факта че е Canon Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted June 3, 2006 Share Posted June 3, 2006 каква е разлика между този и този, след като разликата в цената е 60 лв., а по параметри са идентични? ... и какво означава това ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЗАПИС НА ВИДЕОКЛИП +ЗВУК, след като за други модели пише ВИДЕОКЛИП СЪС ЗВУК? да не е "опционен"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted June 3, 2006 Share Posted June 3, 2006 каква е разлика между този и този, след като разликата в цената е 60 лв., а по параметри са идентични? ... и какво означава това ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЗАПИС НА ВИДЕОКЛИП +ЗВУК, след като за други модели пише ВИДЕОКЛИП СЪС ЗВУК? да не е "опционен"? Разликата е в цвета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.