bakara Posted May 3, 2006 Share Posted May 3, 2006 Снимал съм с него и снима добре за тези пари като се има предвид цената. Големият плюс - оптичната стабилизация. Минусите - крайно слаба movie функция + 85к пиксела за екрана, които са малко. Липсата на manual controls е присъща за апарат от този клас. Ако тези минуси не те притесняват - апарата е готин. http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=00000017 (понеже те са вносител и в ТП Пловдив го няма) можеш ли да постнеш снимка някои може ли да препоръча нещо с Li-Ion Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted May 3, 2006 Share Posted May 3, 2006 можеш ли да постнеш снимканякои може ли да препоръча нещо с Li-Ion Не мога тъй като апарата беше на приятел и не съм си записвал снимките от него. Иначе нещо с li-ion мога и от 2000 лева да ти препоръчам, но тъй като гледаш апарат за 319лв тогава гледаме по цена най-евтиния li-ion и той е... Samsung U-CA5 (409лв): http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09013873 след него Samsung L50 (429лв), който е по-големият брат на i5 (само, че с по-сериозен обектив): http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09016266 Sony W30 (430лв) e с li-on, но е непрактичен заради скъпата памет - същото се отнася и за olympus и fuji. За съжаление най-евтиния панасоник с li-ion e чак FZ5, но той си струва парите си и ако можеш да си го позволиш - надали ще съжаляваш особено. http://www.kkelectronics.com/products2.php...03&grupaswe=013 Между другото Canon A530 е на супер цена (супер цена имайки предвид, че на него пише 'Canon') в момента (AA батерии): http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09020482 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted May 3, 2006 Share Posted May 3, 2006 Cамо не мога да разбера защо всички изтъквате като недостатък на определен фотоапарат че бил с хх К пиксела , а другия бил със 1хх или с 2хх и затова бил по добър. Това да не е цветен телевизор, по добре да икономисат някой $ за LCD, и да ги сложат в друг по-добър компонент. Някой може ли да посочи колко снимки е правил максимално или средно с един комплект AA батерии? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted May 3, 2006 Share Posted May 3, 2006 ufof, някой хора гледат какво снимат... други като теб явно съкат и каквото стане Особено с апарат без стабилизация ще се кьориш в 85к пиксела дали снимката е ясна или не. При 230к ще е много по-ясно какво си запечатал в паметта. Все пак нали това е едно от големите предимства на цифровите апарати - да видиш веднага какво си снимал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted May 3, 2006 Share Posted May 3, 2006 ufof, някой хора гледат какво снимат... други като теб явно съкат и каквото стане Аз съм професионалист Мога и с без дисплей да правя перфектни снимки Все пак повечето хора тук не си взимат апарат за да снимат професионално, така че много много мен не ме интересува каква резолюция е снимката над 1600х1200, просто съм си купил една щракалка , с някакво си екранче Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted May 6, 2006 Share Posted May 6, 2006 Cамо не мога да разбера защо всички изтъквате като недостатък на определен фотоапарат че бил с хх К пиксела , а другия бил със 1хх или с 2хх и затова бил по добър. Това да не е цветен телевизор, по добре да икономисат някой $ за LCD, и да ги сложат в друг по-добър компонент. Някой може ли да посочи колко снимки е правил максимално или средно с един комплект AA батерии? Ами да ти кажа зависи от дали снимаш със светкавица дали без, колко милиампера са батериите и така. Иначе как да ти кажа със светкавица може да направиш над 60, без светкавица над 120. Това с батерии 1700 mAh. Ако си вземеш с повечко mAh, ще правиш повече снимки. А и ако не включваш екранчето, може да направиш и доста повече снимки А и да ти кажа, към 120 К на екранчето е достатъчно, по малко пикселчета е кофти, просто наистина ако искаш да си видиш снимката, няма да може да е видиш добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rommel Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 Закупих Canon PowerShot A-530 + 1 GB памет. Не стигнаха кинти за зарядно с батерии и калафче, ама следващия месец като се посъвзема малко и тях ще взема. Не знам дали да споделям първи впечатления, тъй като не съм от разбиращите, ама ще напиша някой ред. Като цяло добър апарат - удобен е, конструкцията вдъхва известна надежност. Батериите към комплекта държат вече 3 дена след покупката, а аз бая щраках и ровичках в менюто. Дисплея ме разочарова - малък е, пък и като качество на картината е средна работа. Още не знам как да боравя с ръчните настройки, а те са доста и ползвам AUTO режима или различните други Scenery modes. Не останах очарован от Night Scene режима - доста шум имат снимките. Като цяло при наличие на добра осветеност или поне в дневни условия, апаратът се представя добре. В много редки случаи само дето се получават известни размазвания , но като няма оптична стабилизация така е. Не знам дали, ако бях предпочел Панасоника щях да направя по-добра покупка. Ще кача и някои снимки по-касно да видите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chochosan Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 Ако ви интересува конкретен модел или най-добра покупка при определена цена пишете, продавам фотоапарати от доста време, и сме тествали с колегите много модели, ако пък вече сериозно искате да видите разликата м/у 2 конкретни снимаме на място и ви показваме разликите, едва ли може да се очавка повече - цени можете да видите на сайта (ПОГЛЕДНИ ПОДПИСА). Иначе за цена до 250 лв. най доброто решение е Олимпус Х710 - реално за ФЕ 100 става въпрос - прилично качество на снимките, компактен, лесно меню, малко шум (който се усеща повечко при нощни снимки), като недостатък бих казал че сравнително бавно фокусира и му зарежда светкавицата. До 350лв има 2 варианта - Канон А430 или Сони S600 - като сонито има доста по-добри характеристики - 6 мп, 1000 аса светлочувствителност, само дето няма макро. Канона е 4мп но снимка добре До 450лв най-доброто решение е Sony W30 в момента, много добри снимки, много малко шум дори при висока светлочувствителност, реагира бързо, просто много добри снимки - но няма ръчни настройки, които вече се очакват за апарат на тази цена. Паметта на сони вярно че е по скъпа, но е по-евтина от на олимпус, освен това на сандиск мемори стика е по евтин от на сони оригиналния (не че другия не е оригинален). Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorji_s Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 Попрегледах последните постове и едно нещо ми се наби на очи - всеки разсъждава как да прави по-качествени снимки, но никой не се сети да спомене една от основните предпоставки за добра снимка - СТАТИВЪТ От известно време се занимавам със тея джаджи и трябва да кажа, стативът прави снимката страшно по-добра Апаратите са много , но без статив не може да изтискате кристален образ без статив Link to comment Share on other sites More sharing options...
chochosan Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 ами статив не може да се мъкне навсякъде, затова няма да е лошо апарата да има до 1/1000 скорост на затвора, 1/4000 още по-добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 Иначе за цена до 250 лв. най доброто решение е Олимпус Х710 - реално за ФЕ 100 става въпрос - прилично качество на снимките, компактен, лесно меню, малко шум (който се усеща повечко при нощни снимки), като недостатък бих казал че сравнително бавно фокусира и му зарежда светкавицата. Не изпускаш ли един недостатък?Много им е скъпа паметта на тези апарати.Тези ХД карти имат просто ужасна цена Link to comment Share on other sites More sharing options...
chochosan Posted May 10, 2006 Share Posted May 10, 2006 ами за мен това не е недостатък на апарата. във форум може да се намери паметта на по нормална цена, пък и той е 4мп каква е логиката да се взима карта по голяма от 128мб? Клипчеатата му са на Quicktime така че не може да се очаква много от тях, но всички олимпуси са такива. Аз имах едно C5050 железен беше тоя апарат... от тази година насам само развалят моделите - най вече в средния клас качеството на снимката става по зле и по зле, не знам просто как го постигат , но въпреки това ниския клас си заслужава парите Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 13, 2006 Share Posted May 13, 2006 Какъв фотоапарат с 6х оптичен зуум, 6 мегапиксела, оптична стабилизация, поне 2 инча дисплей и да прави клип със звук 30 фпс може да се купи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chochosan Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 Това подвеждащ въпрос ли е Canon PowerShot A700 - но няма оптична стабилизация, иначе другите неща дето ги изброи са точно такива, дисплея е 2.5". А друг апарат точно с 6х зум и 6 мп. се съмнявам да намериш...може би някои панасоник, незнам ама те нямат такива средни зумове, или 3х или 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 а за тоя какво ще кажете http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09020059 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 Това подвеждащ въпрос ли е Canon PowerShot A700 - но няма оптична стабилизация, иначе другите неща дето ги изброи са точно такива, дисплея е 2.5". А друг апарат точно с 6х зум и 6 мп. се съмнявам да намериш...може би някои панасоник, незнам ама те нямат такива средни зумове, или 3х или 12 Kак ша нямат?Панасоник ЛЗ 2 е с 6 оптичен или пък този които сега го рекламират много по телевизията който е на промоция в техномаркет е с 10 оптичен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chochosan Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 ...може би някои панасоник, незнам ама те нямат такива средни зумове, или 3х или 12 ами аз за какво говоря? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 ами аз за какво говоря? Ми ти доколкото виждам говориш че Панасоник с зоом различен от 3 и 12 НЯМА! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 Кое е най-доброто на Канон за около 700лв? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted May 15, 2006 Share Posted May 15, 2006 Кое е най-доброто на Канон за около 700лв? можеби S1 IS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted May 20, 2006 Share Posted May 20, 2006 Ако ви интересува конкретен модел или най-добра покупка при определена цена пишете, продавам фотоапарати от доста време, и сме тествали с колегите много модели, ако пък вече сериозно искате да видите разликата м/у 2 конкретни снимаме на място и ви показваме разликите, едва ли може да се очавка повече - цени можете да видите на сайта (ПОГЛЕДНИ ПОДПИСА). Иначе за цена до 250 лв. най доброто решение е Олимпус Х710 - реално за ФЕ 100 става въпрос - прилично качество на снимките, компактен, лесно меню, малко шум (който се усеща повечко при нощни снимки), като недостатък бих казал че сравнително бавно фокусира и му зарежда светкавицата. До 350лв има 2 варианта - Канон А430 или Сони S600 - като сонито има доста по-добри характеристики - 6 мп, 1000 аса светлочувствителност, само дето няма макро. Канона е 4мп но снимка добре До 450лв най-доброто решение е Sony W30 в момента, много добри снимки, много малко шум дори при висока светлочувствителност, реагира бързо, просто много добри снимки - но няма ръчни настройки, които вече се очакват за апарат на тази цена. Паметта на сони вярно че е по скъпа, но е по-евтина от на олимпус, освен това на сандиск мемори стика е по евтин от на сони оригиналния (не че другия не е оригинален). Най-доброто до 450 лева е Канон А530. Аз имам Канон А540 и искам да си купа 1 гб мултимедийна карта, но се чудя откъде да е взема най-евтино и дали да бъде СД и ММС? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted May 20, 2006 Author Share Posted May 20, 2006 Разликата в цените е малка, но не е лошо да я вземеш от място, където може да я тестваш там, защото поне при мен имаше малко проблеми в началото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krastnik Posted May 20, 2006 Share Posted May 20, 2006 А каква е разликата между СД и ММЦ картите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted May 20, 2006 Share Posted May 20, 2006 ...и искам да си купя1 гб мултимедийна карта, но се чудя откъде да е взема най-евтино и дали да бъде СД и ММС? Цени на PQI-България За Пловдив адреса е ТОЗИ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted May 20, 2006 Author Share Posted May 20, 2006 А каква е разликата между СД и ММЦ картите? Единствената, която знам е, че SD могат да пазят данните чрез "лостче" на картата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.