Jump to content
BulForum.com

Цифрови фотоапарати

RIP

Recommended Posts

Имам Samsung Digimax UCA 5 и гледах книжката всичко не мога да намеря откъде да променя скоростта на затвора на блендата, само може от режим NIGHT което е със светкавица. А вярно якой ще обясни ли как се правят панорамни снимки.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply
За цената си е голяма набутка. При този апарат плащаш единствено за цена. Ако искаш да е канон по-добре изчакай да се появи A430. А410 дава адски малко за цената си и определено не си струва, в сравнение с това, което дава конкуренцията (hp, pentax, samsung).

E,Dreamer,A430 се появи :)

Днес продадох А410 на един човек(със здраве да си го ползва) и точно след половин час се оказа че компанията трябва да купваме фотоапарат за подарък :D ...луда работа,само се въртят едни апарати... :D

Та искам да кажа че вече купихме този А430 и ми изглежда добър апарат,но все пак не съм от тези които разбират!Един фотаджия ми каза,че бил с много добра матрица и т.н.

И сега най-вероятно ще си оставя този за мен,а моя(Сони) ще го направим подарък :D :D :D

Golqma dilema ne mi dava mira ve4e nqkolko dena. Sled obstoini pregledi na vsevazmojni review-ta i formui se sasredoto4ih varhu 2 aparata, kato mi e trudno da izbera mejdu tqh, makar 4e da si priznaq imam pove4e simpatii za Panasonic-a. Vaprosnite aparati sa Canon PowerShot A530 i Panasonic Lumix DMC-LZ3.

www.steves-digicams.com/2006_reviews/a530.html

ili

www.steves-digicams.com/2006_reviews/lz3.html

6te pomolq razbira6tite da dadat svoeto kompetentno mnenie.

Golqma dilema ne mi dava mira ve4e nqkolko dena. Sled obstoini pregledi na vsevazmojni review-ta i formui se sasredoto4ih varhu 2 aparata, kato mi e trudno da izbera mejdu tqh, makar 4e da si priznaq imam pove4e simpatii za Panasonic-a. Vaprosnite aparati sa Canon PowerShot A530 i Panasonic Lumix DMC-LZ3.

www.steves-digicams.com/2006_reviews/a530.html

ili

www.steves-digicams.com/2006_reviews/lz3.html

6te pomolq razbira6tite da dadat svoeto kompetentno mnenie.

Аз не разбирам много ама за мен Панасоника е в пъти по-добър. Но все пак за какво ще ти трябва фотоапарата. Мисля че ако не е за професионални цели няма смисъл да се дават толкова пари.Ама все пак някой по-навътре в нещата да обясни.

Аз не разбирам много ама за мен Панасоника е в пъти по-добър. Но все пак за какво ще ти трябва фотоапарата. Мисля че ако не е за професионални цели няма смисъл да се дават толкова пари.Ама все пак някой по-навътре в нещата да обясни.

Найстина не разбираш от фотоапарти и не давай грешни съвети. Аз си го купих този апарат преди 1 месец горе долу от Метро. Бясна работа. Канон А530 е нещо невероятно. Перфектни снимки, бърз, екстри много, точен обектив и пълни ръчни найстройки. Апарата е перфектен. Това е най-доброто, което можеш да купиш и от най-добрата марка за 400 лева. Ако искаш сапунерка, отивай при другите марки.

4akam DREAMER da si kaje tejkata duma. Znam 4e toi e fen na Panasonic i se nadqvam da nakloni veznite ili pone da predloji mnenie. Ina4e sas sigurnost Canon A 530 e mnogo dobar fotoaparat. Canon rqdko razo4arovat. Jalko 4e sa po-skapi4ki, makar 4e to4no tozi aparat e na ponosima tsena.

След дълги разногласия, накрая реших: Panasonic FZ7

3q-001.jpg

Много малко ми оставаше да дам още $200 отгоре и да взема FZ30, но стигнах до извода, че не ми трябва толкова масивен апарат, защото ще ми е трудно с носенето... А и разликите не са толкова много че да си струва двестата долара горница. След 1 седмица пристига и вече нямам търпение да го барна :)

След дълги разногласия, накрая реших: Panasonic FZ7

3q-001.jpg

Много малко ми оставаше да дам още $200 отгоре и да взема FZ30, но стигнах до извода, че не ми трябва толкова масивен апарат, защото ще ми е трудно с носенето... А и разликите не са толкова много че да си струва двестата долара горница. След 1 седмица пристига и вече нямам търпение да го барна :)

Ееее честитка и аз искам такъв. :) Та на каква цена викаш си го взел. :confused

4akam DREAMER da si kaje tejkata duma. Znam 4e toi e fen na Panasonic i se nadqvam da nakloni veznite ili pone da predloji mnenie. Ina4e sas sigurnost Canon A 530 e mnogo dobar fotoaparat. Canon rqdko razo4arovat. Jalko 4e sa po-skapi4ki, makar 4e to4no tozi aparat e na ponosima tsena.

Тъй като апарата ще се ползва от, предполагам, човек, който надали знае как да се предпази от camera shake то Panasonic-a ще е добър избор заради оптичната стабилизация. При Pentax и другите марки ще се случва понякога да се правят повече от 1 снимки за да излезе ясна или да се ползва timer. Стабилизацията не работи при всички ситуации - примерно при ниска осветленост - т.е. работи, но не е особено ефективна или поне това са моите резултати.

Така че ако се взима апарат за човек без опит в любителската фотография то панасоника може би е по-добрият избор въпреки 2.0" 85k пиксела екрана и малките видеота 320x240. (* виж едит)

Defekt, FZ7 все още не се продава официално в България.

EDIT:* Моя грешка, филмчетата на панасоника са 640x480!

EDIT 2: Сега гледам и Canon-а.. хубавото е, че има менъал настройки. Така, че ако е за човек без опит - Panasonic. Aко е човек с опит - Canon-а заради manual настройките.

От някъде може ли да се намери панасоник DMC-LZ2 за под 500 лева ?

http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=00002293

499 :)

а сега сериозно - новият модел LZ3 дойде на по-ниска цена - 469лв, защо не вземеш него ? След промоцията ще се качи на 500, а стария LZ2 ще вземе цената му. На далавера си откъдето и да го погледнеш.

http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=00002293

499 :)

а сега сериозно - новият модел LZ3 дойде на по-ниска цена - 469лв, защо не вземеш него ? След промоцията ще се качи на 500, а стария LZ2 ще вземе цената му. На далавера си откъдето и да го погледнеш.

Да, прав си, не го бях видял. Сега го гледам на вън колко е и започвам много сериозно да се замислям, 200$ там, ~500 лева тук...

Гаранцията е хубаво нещо за непредвидени ситуации...

Правилно, но гаранцията определено не струва толкова много, пък и аз така и така мисля да стягам куфарите :)

Напротив, при фатален дефект се почва едно обикаляне по света и кой знае колко време няма да имаш апарат :).

P.S. Накъде ще бягаш? :)

Зад голямата вода отивам :) За това взех и да се заглеждам в цените там. И лаптоп от тук щях да си взимам, но това което си харесах е 2100 евро без ддс тук, а там може и за 1200 долара да се намери... А при фатален дефект с гаранция от тук пак ще има много ходене по мъките предполагам. Дано да греша де.

Ам тук в тази тема искам да попитам каква функция изпълнява това нещо AE Matering и EV Compesatiоn.Това второто като го ровичкам се променя светлината на снимката ама немога да разбера какво му е по различното на него от ИСО-то :confused :confused :confused :confused

Ам тук в тази тема искам да попитам каква функция изпълнява това нещо AE Matering и EV Compesatiоn.Това второто като го ровичкам се променя светлината на снимката ама немога да разбера какво му е по различното на него от ИСО-то :confused :confused :confused :confused

ISO-то е чувствителността, а EV е промяната на осветеността.

AE - Automatic Exposure. Повече инфо тук: http://www.dpreview.com/learn/?/Glossary/E...Metering_01.htm

Какво ще кажете за този апарат. На мен ми изглежда много добре и като спецификации и като цена. Само се чудя дали пикселите са достатъчни за този голям дисплей и как е с оптиката. Като гледам си има пълни ръчни настройки. Какво ще кажете? За сега съм се ориентирал към него.

Какво ще кажете за този апарат. На мен ми изглежда много добре и като спецификации и като цена. Само се чудя дали пикселите са достатъчни за този голям дисплей и как е с оптиката. Като гледам си има пълни ръчни настройки. Какво ще кажете? За сега съм се ориентирал към него.

Добър избор си направил но аз ти препоръчвам да погледнеш и А50 за мен е по-добър модел. :)

А50 за мен е по-добър модел. :)

Можеш ли да обясниш защо е по добрия модел според теб. Не виждам особено голяма разлика между двата (не че разбирам много от тея работи но все пак ми е интересно :rolleyes: )

Ами А50 няма ръчни настройки, а аз много държа на тях. Иначе са почти еднакви като гледам. Не знам само как са с оптиката.Някой ако знае да каже какви снимки правят теязи модели на Самсунг. Добри ли са ?

Добри са снимките респективно оптиката. Но S500 имат ли ръчни? Лично аз се съмнявам.

Разликата между S500 и A50 е главно в дисплея. S500 e с 2.4" 112k пиксела докато A50 е с 2.5" 250к пиксела. Останалите разлики би трябвало да са единствено или най-вече по външния вид.

А 4-5 мегапиксела са повеееечеееее от достатъчни за каквото и да е.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...