chistacha Posted March 20, 2006 Share Posted March 20, 2006 Народе какво ще кажете за HP M417 и HP M517? Заслужават ли си парите и струва ли си въобще да се занимавам с тях? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted March 20, 2006 Author Share Posted March 20, 2006 jozo, магазин "Лавър". Малко след военна болница в посока Метро. chistacha, HP sux. Чети назад. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferante Posted March 21, 2006 Share Posted March 21, 2006 Виж в метро - имаше на промоция Uniross + 4(или 6) броя батерии с тях - за някъде около 30-тина лева... Наистина си заслужават.... и зареждат доста бързо! Имаше и по-евтини варианти на Varta ама не помня колко бяха.... Относно HP - един съвет - не се набутвай ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted March 22, 2006 Share Posted March 22, 2006 Е добре де разбрах горе долу че HP си е набутвация... Но иначе изглежда добре като спецификации, не че разбирам чак толкоз от дигитални фотоапарати И все пак предложете ми нещо за около 300 лева. Edit: Дали фотоапарата прави клипове не ме интересува ще го ползвам само за снимки Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 Samsung A40 - 2" 200k, 640x480x30fps MPEG4 XVID, 4mpix, SD/MMC - 299лв. Panasonic LS1 - 2" 85k, 320x240 MOV, 4mpix, SD/MMC, ОПТИЧНА СТАБИЛИЗАЦИЯ - 319лв. Samsung S500 - 2.4" 112k, 640x480x30fps MPEG4 XVID, 5mpix, SD/MMC - 349лв. (вече е 329лв.) Samsung A50 - 2.5" 200k, 640x480x30fps MPEG4 XVID, 5mpix, SD/MMC - 349лв. Sony S600 - 2" 85k, 640x480 MPEG VX, 6mpix, MS Duo - 379лв. Щом филмчетата не те вълнуват - препоръчвам ти Panasonic LS1 заради оптичната стабилизация. Всички модели са с 3x оптично увеличение и правят добри снимки. Използват 2xAA батерии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 Дриймър ти е посочил много хубави моделчета.Само за Сонито искам да кажа нещо.Наистина апарата е страхотен но ако нямаш много пари не го взимай защото просто картите с памет са ужасно скъпи. Като стана дума за карти от къде ще ми препоръчате да си взема 256 МБ СД карта?Бързината на запис изобщо не ме касае просто искам да е нещо ново,хубава марка и не много скъпо.Ако можете да ми посочите и цени ще съм ви благодарен Извинявам се че станах малко досаден в тая тема Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 Secure digital 256MB ,23.00$ Secure digital 512MB 60x ,29.50$ Secure digital 1 GB 60x ,47.00$ Това е извадка от цените на erabg. Те са крайни и най-вероятно са PQI, които са добри. И както виждаш не е изгодно да взимаш 256 затова по-скоро погледни към 512, защото е доста изгодно. Разбира се, 1гб е най-на сметка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 Мерси за съвета @Dreamer Ша са понапъна малко за А50 най-вероятно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 Мерси за съвета @Dreamer Ша са понапъна малко за А50 най-вероятно Samsung S500 (5mpix) вече е 329лв, а S600 (6mpix) е 359лв. A40 вече е 279лв, а А50 само 319 лв. chistacha, надявам се, че все още не си го купил и ще се възползваш от новите цени Общо взето всички апарати на Samsung са намалени освен A402 и A502, а I6 е увеличен от 599 на 649, но предполагам, че след двe седмици ще бъде на промоция отново на 599лв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 Взех си от Ресета днес 512 МБ 60Х Корсар и ми излезна 49 лева с доживотна гаранция 256 МБ 60Х Корсар пък беше 35 лв.Мисля че цените са добри Просто давам информация ако някой иска да купува подобно нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krastnik Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 А Samsung A55W няма ли и на него да му падне цената малко. Аз него чакам. И да питам какви ръчни настройки имат A55W и A50 някой знае ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 A55W и той падна, преди беше 500 лева. Мануал контроли според това ревю http://www.dcresource.com/reviews/samsung/...ax_a55w-review/ има само за white balance. Апарат под 500 трудно може да има сериозни мануал настройки. Може да има някои изключения, но при някой марки мануал настройките се появяват при апарати дори над 600-700 и пак с ограничения. Ако говорим за самсунг с full manual настройки то това е V700 за 529лв. Той има manual focus, focal distance, shutter speed (до 15 секунди), white balance, RGB control и още някои по-дребни неща. Ако говорим за Panasonic - в момента FZ5 е на повече от чудесната цена от 599лв, но му липсва manual focus. При Canon мисля, че A610 и A620 имаха някакви manual настройки, но не съм сигурен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 Dreamer, а какво правим с голямото "мажене" и видимия шум дори при ISO-50 на V700? Липсата на MF при FZ5 не е болка за умиране, защото дори и да има при камери от тоя клас е ясно до колко "ръчен" е този фокус. При А620 положението е страхотно - 1/1.8" CCD за 5 мегапиксела, MF, настройки на бленда и скорост на затвора и сравнително добра рязкост за компактна камера. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 Учудваш не, shadowhand. Че на кой апарат ползващ подобен сензор на Sony няма шум? Не съм съгласен за твърдението, че има шум на 50 - напротив, на 50 и 100 си е в доста нормални нива. Шум както знаеш винаги има... и ако искаш винаги можеш с няколко снимки да го покажеш. Съвсем не е в това въпроса. За шума на Panasonic няма да говорим, там нещата са си откровенно зле, но това това не ги прави лоши апарати - напротив, отлични са си, защото повечето шум се пренепрегва за сметка на отличната оптика, и не само оптиката. Въпреки минусите относно шума, малките и кофти дисплеи - горещо препоръчвам FZ5 заради оптиката и стабилизацията. Ако оправят шума, слагат големи и хубави дисплеи и си намалят още малко цените - просто няма да имат конкуренция. Като допълнителни плюсове - full manual на FZ серията и MPEG4 мувита ще ги направи още по-better. Каквото и да си говорим manual focus си е плюс, какъвтo и да е той. Нали не смяташ, че на P&S трябва да сложат focus ring Няма да говорим дори как тоя ring понякога няма особена разлика с натискането на бутончетата. Или да кажем focus joystick-а на FZ7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 Шума при V700 Но каквито и тестове да показваме, те няма да окажат влияние. Шум се проверява при отпечатване в големи размери (40х30 примерно). Аз съм горд собственик на FZ30 и мога откровено да кажа, че шума е проблем за тези, които не знаят как да боравят със светлината. На всичкото отгоре наличието на малко повече шум е за сметка на рязкоста и качеството на изображението. Пи повечето конкуренция шума не се отстранява благодарение на оптиката или хубава матрица, а с шумоподтискане от софтуера. Какво става след това? Всички видяхме "великите" и нешумящи и в същото време мажещи Оли Е-300 и Е-500. Що се отнася до P&S камера с фокус гривна - тук. ПС: Мисля, че спора е добър. Най-малкото може да се покажат черните черти на моделите и търсещите да знаят към какво да се ориентират. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 Имам възможност да работя с V700 и впечатленията ми са лични. Шума не е проблем, ако трябва да посоча отрицателни страни то това са може би малко бавния shutter speed и auto-focus-а в тъмно, което обаче е нормално за повечето апарати. Дори за FZ20 с или без стабилизация. Тогава manual focus е много полезен, както и auto-lock-а при auto-focus-а. Аз пък имам FZ20. И него, и FZ30 не ги броя за особено P&S тъй като са големи, имат сериозна стабилизация да не говорим, че са ultra-zoom. Тук в темата говорим за обикновенни МАЛКИ апаратчета, какъвто е и V700м A620 и т.н. Те по никакъв начин не могат да се сравнят с FZ20, 30, S2 IS и т.н. Ако щеш и с FZ5. За TZ1 бих се съгласил, че си е компактен апарат. С нетърпение очаквам ревюта на TZ1, но не и цената му Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 За TZ1 бих се съгласил, че си е компактен апарат. С нетърпение очаквам ревюта на TZ1, но не и цената му Много е орязан TZ1, май само на 10х зуум са наблегнали и са забравили за останалото. Няма ръчен фокус, няма даже Aperture priority и Shutter priority. Няма Orientation sensor. Интересно е и че няма Viewfinder, но за сметка на това има 2.5" LCD. Но цената е малка, за сметка на това - само $350. Не бих си го купил. За мен си остава дилемата FZ30 или FZ7. Големия или по-малкия сензор, гривната или джоистика за ръчен фокус, по-малкия въртящ се с голяма резолюция дисплей или по-ниска резолюция статичен но Голям дисплей, стандартни или widescreen филмчета... труден избор е... Излезе и Canon S3, но просто няма шанс пред FZ30... Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted March 26, 2006 Share Posted March 26, 2006 Определено FZ30. Като за начало самото усещане при работа с въртящите гривни е много по-добро от колкото с бутоните. Сравнително малката за тези пиксели матрица е първоначално стряскаща, но дори и на ISO-200 при свястна работа със светлината трудно се забелязва шум. А като усетиш колко добър EVF има FZ30 и ще се откажеш от LCD-то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 kakvo mislite za sony t7 predlagam mi go na dobra cena s ostava6ta garanciq ot 11 meseca ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 kakvo mislite za sony t7 predlagam mi go na dobra cena s ostava6ta garanciq ot 11 meseca ? Хубаво малко апаратче с скъпа памет и качество-компромис. ultra-slim = по-ниско качество на картината, повече шум и мнооооооого червени очички. Иначе stylish, fast, готин lcd и така нататък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rommel Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 Redovno sledq temata ot 2-3 mesetsa, tai kato se kanq da zakupq nqkoe fotoaparat4e i makar, 4e ima6e nqkolko dobri predlojeniq po-gore sam se sprql na edno SONY modelat e DSC-W30/S. Vijda mi se prili4no kato tsena, puk i e s litievo-ionna bateriq. Sq znam, 4e e s po-skapa MS pamet, ama 6te prejalq malko pove4e pari4ki. Puk i mislq, 4e 6te moga da vzema aparata pone s 20-30 leva otstapka, taka 4e tezi pari 6te otidat za po-skapata pamet. Vaprosat mi e ako nqkoi ima vpe4atlenie ot tazi W seriq na SONY i kakvo tolkova e razli4noto pro DSC-W30 i DSC-W40. Parvona4alno se bqh sprql na Panasonic aparati zaradi opti4nata stabilizatsiq, hubavata optika i evtinata pamet, no poneje preziram TECHNOMARKET, re6i4 4e 6te napravq vsi4ko vazmojno da ne kupuvam ot tam. Puk te sa vnositelite na Panasonic za Balgariq i otkadeto i da go zakupq, pak 6te im napravq oborot. Blagodarq predvaritelno na vsi4ki, koito mi otgovorqt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted March 31, 2006 Share Posted March 31, 2006 Тук можеш да видиш чисто ново ревю на по-големия модел W50: http://www.dcresource.com/reviews/sony/dsc...iew/index.shtml Link to comment Share on other sites More sharing options...
ko_petrov Posted April 1, 2006 Share Posted April 1, 2006 Приятелката ми иска да си купи един от двата фотоапарата. Цената им е еднаква 319 лева с ддс. Ако някой има пряки впечатления нека сподели. Ето и малко характеристики на апаратчетата: Pentax Optio50l: -ЦИФРОВ ФОТОАПАРАТ -5 МЕГАПИКСЕЛА -3 Х ОПТИЧНО ПРИБЛИЖЕНИЕ -4 Х ЦИФРОВО ПРИБЛИЖЕНИЕ -МАКРО 6 СМ. -ВИДЕОКЛИП СЪС ЗВУК-320 Х 240 20 FPS -12 MB ВГРАДЕНА ПАМЕТ -СЛОТ ЗА SD И MMC -2.5 "TFT LCD ДИСПЛЕЙ -2 Х АА БАТЕРИИ Pentax Panasonic DMC-LS1EG-S : -ДИГИТАЛЕН ФОТОАПАРАТ -4 МЕГАПИКСЕЛА -3Х ОПТИЧЕН ZOOM -2.0 TFT LCD Дисплей -ОПТИЧЕН СТАБИЛИЗАТОР НА КАРТИНАТА -ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ЗАПИС НА ВИДЕОКЛИП 10 И 30 КАДЪРА В СЕКУНДА -14 МВ ВГРАДЕНА ПАМЕТ Panasonic Link to comment Share on other sites More sharing options...
stapos Posted April 1, 2006 Share Posted April 1, 2006 Според мен Панасоника е по-добре заради стабилизатора и по-добрата оптика и ЦЦД матрица, които ти не си посочил. , Но и двата са достатъчно добри за любителски снимки. Грабвай един за ушите и тва е... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 1, 2006 Share Posted April 1, 2006 Аз лично имам Пентакс 50Л от някъде 2 седмици или 3 станаха и съм бая доволен от него.За мен прави идеални снимки.В момента снимам на максималната резолюция с него и по-късно мога да кача една снимка на която съм объркал тотално настройките и на режим Макро снимах пейзаж(много съм зле) Също ми хареса и ме учуди в началото е че въпреки че има оптичен зоом може да се ползва като Уеб камера.Също така към апарата стандартно си върви и един кабел с чинчове с който директно можеш да си вършеш апарата с телевизора и там да си гледаш снимките.Нетрябва да се изпуска че и гаранцията на този апарат е 2 години.Клиповете са добри въпреки че са с 20 кадъра в секунда и звука им върви единствено на компа или на телевизора но не и на апарата.Има няколко недостатъка които аз му открих.Аз лично немога да намеря режим панорама.Или го няма или е забутан в някое меню.Друго което ми направи впечатление е че големия дисплей бая бързо лапа батериите.Сега съм с 2100 миламперчаса ама ми се струва че бързичко падат аз обаче и бая си играя с него докато го разуча може и за това да е Може би щеше да се пестят малко батерии ако бяха сложили око през което да се снима ама едва ли има хора които снимат така.По удобно си е с дисплея Ето и обещаната снимка с обърканите настройки.За информация това е Пловдив сниман от село Белащица днес към 12 часа на обяд Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.